Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

εχει χρησιμοιποιησει κανεις πελετ στο τζακι?
μου ειπαν οτι δεν γινεται...

Γιατί να χρησιμοποιήσεις πέλετ? Μπρικέτες είναι το ίδιο πράμα, ίδιο υλικό. Μπρικέτες φυσικά και έχω χρησιμοποιήσει, είναι πολύ αποδοτικές (πάνω από 1.5x σε σχέση με το κατάξερο ξύλο όπως τις έχω συγκρίνει). Έχω πληρώσει και με περιμένουν να τους δώσω οκ για παράδοση, 2 τόνους. Από τις 2κιλες τις μακρουλές. Με την τρούπα στη μέση που έλεγε και ο Ζήκος.

Τα window insulation film που έχουν αναφερθεί εδώ κάνουν κάτι για να μένει η ζέστη εντός του σπιτιού και το κρύο εκτός ή όχι;

Στα Ελληνικά πως λέγονται;

Σε μενα παντως μια χαρα λειτουργησαν.
Καμια σχεση οπως ηταν το σπιτι τους προηγουμενους χειμωνες.
Φυσικα ειχα μεγαλο προβλημα με τα αλουμινια και τα κουφωματα γι αυτο και βλεπω διαφορα.
Ο ιδιοκτητης πρεπει να ειχε παρει τα πιο τσιπικα της αγορας

Σε καλα αλουμινια δεν ξερω αν θα δεις διαφορα.
Αλλα μονο και μονο που πιανεις το πλαστικο και δεν ειναι παγωμενο ενω πρωτα το τζαμι "ακτινοβολουσε" κρυο, λογικα θα δεις διαφορα

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Γιατί να χρησιμοποιήσεις πέλετ? Μπρικέτες είναι το ίδιο πράμα, ίδιο υλικό. Μπρικέτες φυσικά και έχω χρησιμοποιήσει, είναι πολύ αποδοτικές (πάνω από 1.5x σε σχέση με το κατάξερο ξύλο όπως τις έχω συγκρίνει). Έχω πληρώσει και με περιμένουν να τους δώσω οκ για παράδοση, 2 τόνους. Από τις 2κιλες τις μακρουλές. Με την τρούπα στη μέση που έλεγε και ο Ζήκος.

θεωρησα οτι βαζοντας πελετ θα βοηθουσα την καυση των τεραστιων ξυλων που εχω.
Τασο αν θες στειλε πμ με τον προμηθευτη και τιμη η τα γραφεις εδω..

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Σε μενα παντως μια χαρα λειτουργησαν.
Καμια σχεση οπως ηταν το σπιτι τους προηγουμενους χειμωνες.
Φυσικα ειχα μεγαλο προβλημα με τα αλουμινια και τα κουφωματα γι αυτο και βλεπω διαφορα.
Ο ιδιοκτητης πρεπει να ειχε παρει τα πιο τσιπικα της αγορας

Σε καλα αλουμινια δεν ξερω αν θα δεις διαφορα.
Αλλα μονο και μονο που πιανεις το πλαστικο και δεν ειναι παγωμενο ενω πρωτα το τζαμι "ακτινοβολουσε" κρυο, λογικα θα δεις διαφορα

Ένα λινκ από αυτά που έχεις βάλει;

εχει χρησιμοιποιησει κανεις πελετ στο τζακι?
μου ειπαν οτι δεν γινεται...

Συμφωνώ με τον Τάσο, μπρικέτες. Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι το πελλετ.
Ειδικά αν το τζάκι είναι ενεργειακό έχουν εξαιρετική απόδοση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

θεωρησα οτι βαζοντας πελετ θα βοηθουσα την καυση των τεραστιων ξυλων που εχω.
Τασο αν θες στειλε πμ με τον προμηθευτη και τιμη η τα γραφεις εδω..

Κάποιος στη Νεοχωρούδα είναι.... 230+φπα τον τόνο. Θα βρω πού το έγραψα και θα στείλω πμ. Καίγεται και πέλετ στο τζάκι, θέλει μια ειδική κατασκευή όμως από όσο ξέρω, και δεν υπάρχει λόγος εκτός εάν τα φτιάχνεις μόνος σου, διαφορετικά η μπρικέτα βγαίνει ούτως ή άλλως στην ίδια τιμή ή παραπλήσια. Στο κάψιμο είναι ολίγον.... τούρμπο. Πέρισυ δοκίμασα την μπρικέτα τουβλάκι, που είναι περίπου 900 γραμ. Χώρια από αρκετά ακριβότερη (το πακέτο με τις 8 ζυγίζει ελάχιστα πάνω από 7 κιλά και έβγαινε στα 2,40 ευρώ, δλδ μιλάμε για 340 ευρώ ο τόνος) την βρήκα και ίσως κατά τι υποδεέστερη σε καύση σε σχέση με τη μακρουλή με την τρούπα στη μέση. Το πιο ωραίο στην μπρικέτα είναι το ότι είναι συσκευασμένη και στοιβάζεται, σε έτοιμα 15κιλα τσουβαλάκια. Χλίδα.

Εσείς που βάλατε πάνελ υπέρυθρης, ξέρετε αν μπορώ να βάλω ένα στο σαλόνι, απέναντι από σύνθετο ξύλινο ?
Δεν έχω δυστυχώς ελεύθερο τοιχο εντελώς..... ή θα έχει πρόβλημα ?
επίσης έχω ένα τοιχο με την σταθερή οθόνη του προβολέα.... θα έχει πρόβλημα αν χτυπάει εκεί το πάνελ ?

Το πέλλετ πέρσυ το πλήρωνα 280 περίπου τον τόνο,
φέτος μου λένε 338...

Ηλία, τα pellet που τώρα αγοράζεις με 330-340 ευρώ/τόνο είναι παρτίδες αγορασμένες από πέρυσι ή φέτος τον Σεπτέμβριο. Η τιμή των παραγωγών έκτοτε ανεβαίνει κάθε μήνα. Μόλις τελειώσει το στοκ και οι έμποροι αγοράσουν νέες παρτίδες, οι τιμές θα φτάσουν κοντά στα 400.......

να δουμε τι θα καίμε στο τέλος!
Ηδη στη περιοχη μου, τα βραδια οταν βγαινω έξω , μυριζει απαίσια και τα ματια μου τσουζουν απο τη καπνια ....πρωτη φορα συμβαινει αυτό

Ηλία, τα pellet που τώρα αγοράζεις με 330-340 ευρώ/τόνο είναι παρτίδες αγορασμένες από πέρυσι ή φέτος τον Σεπτέμβριο. Η τιμή των παραγωγών έκτοτε ανεβαίνει κάθε μήνα. Μόλις τελειώσει το στοκ και οι έμποροι αγοράσουν νέες παρτίδες, οι τιμές θα φτάσουν κοντά στα 400.......
Υπερβολές ... Με λίγο μποικοτάζ και λίγη αναζήτηση , βρίσκεις με λίγο πιο πάνω από 300 ... Οι συνηδητοποιημένοι αγοραστές πέλλετ αγοράζουν με λιγότερο από 250 ευρώ το καλοκαίρι

Το ίδιο λέμε. Οι έμποροι το καλοκαίρι αγόραζαν χονδρική 180-200 ευρώ τον τόνο. Τώρα αγοράζουν 230-260 ευρώ (ανάλογα την ποσότητα). Προσθέτεις τα μεταφορικά και το κέρδος τους και καταλήγεις στα 360 ευρώ. Τώρα όμως......

Σε κανά μήνα με τα μεγάλα κρύα το 400άρι είναι σίγουρο.

Το να αγοράσει κάποιος το καλοκαίρι είναι το ιδανικό. Το θέμα είναι πως ελάχιστοι έχουν τέτοια δυνατότητα. Ακόμη και τώρα πολλοί περιμένουν να βαρύνει περισσότερο ο καιρός για να αγοράσουν......

Last edited:
να δουμε τι θα καίμε στο τέλος!
Ηδη στη περιοχη μου, τα βραδια οταν βγαινω έξω , μυριζει απαίσια και τα ματια μου τσουζουν απο τη καπνια ....πρωτη φορα συμβαινει αυτό

Ετσι ακριβως, εχθες το βραδυ βγηκα κατα τις 11 απο τη δουλια στο Μαρουσι και σε ολη τη διαδρομη μεχρι το σπιτι μου υπηρχε υγρασια και καπνα... στο χωριο μυριζε λιγοτερο... Απλωμα πλεον το βραδυ, τελος.

Μπήκαν τα S/M στο παίγνιο των πελλετομπρικετών.
3,18 τα 15 κίλος πέλλετ, 4,24 τα 20 κίλος μπρικέτα πουλάει εδώ ένας τσίφτης.
Ρουμάνικα αμφότερα, ECO LEMN η μάρκα.
Άνοιξαν πολλοί, "φορτώθηκαν" εμπόρευμα πολύ περισσότεροι... και προβλέπεται σκοτωμός στα τιμάς.

προχτές έγινε δοκιμή καύσης με το παρακάτω....

2001-1.jpg

χμμμμ

Πραγματι υπαρχει θεμα με την καπνιλα και την υγρασια δημιουργειται αποπνικτικη ατμοσφαιρα ...