Sonus faber grand piano domus

Απάντηση: Re: Sonus faber grand piano domus

Δοκίμασε και τον Audio Analogue Maestro, αυτόν με τα 150W...

που γινονται 300w στα 4 ωμ και 600w στα 2 ωμ !! + ειναι και μουσικα μηχανακια .... το λεει και τ ονομα ...Audio Analogue

Βεβαια η τιμη ξεφευγει λιγο ....
 
Απάντηση: Re: Sonus faber grand piano domus

που γινονται 300w στα 4 ωμ και 600w στα 2 ωμ !! + ειναι και μουσικα μηχανακια .... το λεει και τ ονομα ...Audio Analogue

Βεβαια η τιμη ξεφευγει λιγο ....

Ρε συ, με τέτοια χαρακτηριστικά αυτός παίζει και magnepan!
 
Παίζει και Magnepan. Όσο για την τιμή, ρωτήστε πρώτα για το ex-demo του Studio 82 :rolleyes:
Γιατί στο site των ιταλών εμφανίστηκε (στα ιταλικά αλλά όχι στα αγγλικά) νέο μοντέλο με 200W...
 
Μολις εχθες εκλεισα τα παραπανω ηχεια,τα οποια θα παραλαβω σε δυο μηνες περιπου.Θα ηθελα να ακουσω καποιες προτασεις σας οσο αφορα προ-τελικο η και ολοκληρομενο στη τιμη 3500~4000Ε ΜΑΧ. Τα ακουσα με ΥΒΑ Ιntegre passion 200(2*120w στα 4Ω) και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο ομως και οι προτασεις οι δικες σας θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμες.Χωρος ακροασης 19τ.μ περιπου.

Το παρακατω σετ monoblocks της Audio Valve ( www.audiovalve.de ) μπορεις να το ακουσεις στο studio του Χρηστου Κοψια στη Δαφνη.
The CHALLENGER`s

The CHALLENGER series of monoblocs are the foundation of the AudioValve range of amplifiers, which have been refined and perfected since first introduced in 1987.
The CHALLENGER is unique in so many key areas. For example, it can use KT-88s, 6550s or EL-34s with equal ease. And depending on the tube used, its output can range from 110 wpc to as high as 150 wpc. This is made possible by our revolutionary and proprietary ABR circuitry, which monitors, biases and controls each tube independently.
This feature allows the use of any of the mentioned tubes or, indeed, a combination of any of the three. This redefines in a truly innovative way the concept of "plug in and play." It also makes tube replacement very economical, as there is no need for costly and exotic tubes which have to be matched in order to get the best sound from the amplifier.
Another truly impressive detail . That is, the circuitry is totally balanced from input right to output terminals. All of this means the CHALLENGER can drive any speaker on the market, from conventional drivers to exotic electrostatics and ribbons, with complete ease.
The most recent affirmation of the beauty and prowess of this truly unique and great amplifier came in the November 1999 issue of The Absolute Sound, the most respected industry magazine in the world.

chall.jpg


spectrumklein.gif

platine.jpg
SPECIFICATIONS


prinzip:
tubes:
operate
:power output:
power consumption:
max. short circuit current:
input sen.:
input imp.:
output imp
connectors:
power bandwide:
distortion:
damping:
bias:
size:
weight:
Stand-by mode:
Parallel-push-pull power amp with parallel-symetrical-cross- coupled driver stag
2*12AU7, 1*12AX7, 6*beam power pentode for example: KT 88, EL 34, 6550 .....
class - A
180 Watt (KT 88)
320 Watt - Stand by mode - 80 Watt
70 ampere between 2 ohm terminals
0 dBm
2 * 47K
2-4-6-8 ohm
XLR & RCA input-jacket
5-40.000 hz
0,3% - 50 Watt (8 ohm load)
5
autom. contolled with "ABR" for all power tubes
43*28*24 cm, D-H-W
48 pound
switchable
 
'Εχοντας μελετήσει αρκετά (ακροάσεις ουκ ολίγων ενισχυτών τόσο λαμπάτων όσο και τρανζιστοράτων) την παλιότερη σειρά concerto της SF (είχα το concerto και τώρα έχω το concerto grand piano home) θα πρότεινα στην κατηγορία τιμής έως 3000 ευρώ τον YBA Integre (2Χ60 watt αν θυμάμαι καλά) ως πρώτη επιλογή και ως δεύτερη εάν μπορεί κανείς να τους βρει τον Tag McLaren 60irv (τον οποίο τελικά αγόρασα) ή τον αντίστοιχο Audiolab. Αυτά υποθέτοντας βέβαια, ότι τα Domus ακολουθούν τον ηχητικό χαρακτήρα και τις ιδιοτροπίες της προηγούμενης σειράς, καθώς δεν τα έχω ακούσει. Τα SF είναι δύσκολα ηχεία στο ταίριασμά τους, οπότε καλό είναι να ακούσεις στον χώρο σου τους ενδεχόμενους συνδυασμούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πιστεύω ότι έκανες εξαιρετική επιλογή, που θα σε ανταμείψει με ώρες μουσικής ευχαρίστησης.
 
Last edited:
Τι εννοείς λέγοντας ιδιοτροπίες? Πές μου τι πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα μια και είσαι ήδη κάτοχος? (έστω του προηγούμενου μοντέλου)
Όσον αφορά τους ενισχυτές που αναφέρεις πιστεύω ότι τουλάχιστον ο ΥΒΑ τους πέφτει "λίγο μικρός" στην οδήγηση. Εσύ δεν έχεις αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα με τον Tag McLaren 60irv?
 
Έχεις δίκιο Ιωάννη για την ισχύ. Φυσικά θα ήταν καλύτερα να είχε περισσότερα βατ. Οι πολλές δοκιμές είχαν γίνει όταν είχα ακόμη τα concerto, τα οποία είχαν ταιριάξει καταπληκτικά με τον μικρό ΥΒΑ. Τότε βέβαια δεν είχε βγεί ακόμη ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος της ΥΒΑ, οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω τις διαφορές τους. Τελικά, καθώς η ηχητική ποιότητα του Tag ήταν παραπλήσια, τον προτίμησα και χρησιμοποίησα και την έξοδο που δίνει για διενίσχυση με έναν ακόμη τελικό. Παρόλα αυτά και μόνος του απέδωσε άψογα. Τώρα με τα Grand Piano home αναγκαστικά τον χρησιμοποιώ μόνο του, καθώς δεν έχουν βύσματα διπλοκαλωδίωσης στο ηχείο.

Πάντως η απόλυτη ισχύς δεν είναι πιστεύω το πρωταρχικό κριτήριο. Για παράδειγμα με τον μικρό ΥΒΑ και με τον Tag ο ήχος είχε πολύ καλύτερη ποιότητα και έλεγχο από ότι με τον προ και τελικό της Copland που είχε ισχύ 2Χ100 και τιμή 1.000.000 δρχ στα demo κομμάτια.

Όταν λέω ιδιοτροπίες, εννοώ ότι στον χώρο μου με κούρασαν πολύ στο στήσιμο και με πάρα πολλούς ενισχυτές δεν... Αυτό ίσχυε περισσότερο με τα concerto παρά με τα gp. Να αναφέρω μερικούς συγκεκριμένα:

Primere, Audio Refinement, Rotel, Musical Fidelity, Copland (pro-power λυχνίας)

Υπήρχαν περιπτώσεις που ενώ στο κατάστημα άκουγα το υποψήφιο μηχάνημα να παίζει μια χαρά, με το που το δοκίμαζα στο σύστημά μου ήταν από αδιάφορο έως απαράδεκτο. Τι να πω, ίσως είναι και ο χώρος δύσκολος. Αν και για παράδειγμα το πόσο καλύτερος είναι ο ΥΒΑ από την θυγατρική Audio Refinement είχε φανεί στην άμεση σύγκριση στον αντιπρόσωπο.
 
Last edited:
Εχετε υπ οψιν πως οταν βγαλετε εναν ενισχυτη απο τη μπριζα (για να τον μετεφερετε) πρεπει να περασει αρκετος χρονος αφου τον ξανασυνδεσετε (εστω στο stand by) μεχρι να αποδωσει τα μεγιστα! Δεν θα ξεχασω πως οταν πηρα ναδοκιμασω τον CODA τις πρωτες μερες επαιζε χαλια, τοσο που δεν πιστευα στα αυτια μου!
 
Σχεδόν όλους τους παραπάνω ενισχυτές τους είχα ένα μήνα για ακροάσεις Δημοσθένη. Κάτι άλλο που πρόσεξα είναι η ευπάθεια στην ποιότητα του ρεύματος. Έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι επηρεάζονται περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Στο σπίτι μου πιστεύω ότι υπάρχουν προβλήματα, ενώ και η γείωση δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε. Ο ΥΒΑ και ο Tag εξαφάνιζαν το πρόβλημα (όταν ακουμπάς τα μηχανήματα να νιώθεις να τα διαπερνάει ρεύμα), ενώ άλλοι όχι. Αυτός που επηρεαζόταν απίστευτα ήταν ο Copland και όχι μόνο ηχητικά, καθώς έβγαζε και ένα βόμβο. Στον Ορφέα που τον είχα ακούσει και έπαιζε πολύ καλύτερα και δεν είχε τέτοιο πρόβλημα.

Τα όποια συμπεράσματα είναι πιστεύω πολύ υποκειμενικά, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου και τα αυτιά του κάθε ακροατή, οπότε μόνο πολύ προσωπικό ψάξιμο μπορεί να δώσει τις απαντήσεις. (Εγώ προσωπικά δεν μπαίνω ξανά στη διαδικασία, προτιμώ να απολαμβάνω από εδώ και πέρα τη μουσική).
 
Mαρία το σχόλιο δεν αφορουσε εσενα μιας και εχεις καιρό στο άθλημα(σε γνωρίζω απο το το παλιό φορουμ), αλλα τους νεότερους συμφορουμίτες.
 
Εχετε υπ οψιν πως οταν βγαλετε εναν ενισχυτη απο τη μπριζα (για να τον μετεφερετε) πρεπει να περασει αρκετος χρονος αφου τον ξανασυνδεσετε (εστω στο stand by) μεχρι να αποδωσει τα μεγιστα! Δεν θα ξεχασω πως οταν πηρα ναδοκιμασω τον CODA τις πρωτες μερες επαιζε χαλια, τοσο που δεν πιστευα στα αυτια μου!

Αυτό ακριβώς λέγαμε χθές με φίλο, που έχει B.A.T VK-20. Ο εν λόγω πρό όταν αγοράστηκε, και αφού έπαιξε περί τις 80 ώρες απότομα έριξε την απόδοση του –έγινε μουντός και αργός.

Έχοντας εμπιστοσύνη στα προϊόντα της εταιρίας ο φίλος ξαναγόρασε τον ίδιο (που εδώ και ένα χρόνο παίζει αψεγάδιαστα) και παρόπλισε τον παλιό. Τον τελευταίο καιρό που τελικά αποφάσισε να σκοτώσει τον πρώτο σε επικείμενη επίσκεψη υποψήφιου αγοραστή ξανασυνδέθηκε προ δεκαημέρου και η έκπληξη ήταν μεγάλη. Δίχως κάποια άλλη αλλαγή στο setup ο πρό ξυράφιαζε!
Το ίδιο συμβαίνει και με τον δικό μου (Perreaux Radiance R200i). Αν βγεί από το ρεύμα χρειάζεται ένα εικοσιτετράωρο μέχρι να ξαναμπεί.

Πιθανότατα να χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αποφορτιστούν οι πυκνωτές και να απώλεια απωλέσουν κάποια πιθανή μνήμη που τους δημιουργούν τα άνοιξε - κλείσε -bye-
 
Τελικά τι ενισχυτή πήρες και ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο?
 
Πιθανότατα να χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αποφορτιστούν οι πυκνωτές και να απώλεια απωλέσουν κάποια πιθανή μνήμη που τους δημιουργούν τα άνοιξε - κλείσε -bye-

Αυτά μη τα λες παραέξω γιατί δεν ισχύουν. Μεταξύ μας μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε για την πλάκα μας πάντα.
 
Απάντηση: Re: Sonus faber grand piano domus

Τελικά τι ενισχυτή πήρες και ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από το σύνολο?

Συγνωμη για την καθυστερηση! Το συστημα τελικα πηρε την παρακατω μορφη
προ: classe cp 500
τελ: classe ca 2200 [2x200 8ohm 2x400 4 ohm]
πηγη:esoteric dv 60
ηχεια:sonus faber crand piano domus
kαλωδια:audioquest colorando 72v dbs,gibraltar 72v dbs
ρευματος:οyaide,silver audio
πολυπριζο και καλωδιο απο πινακα supra
και το κερασακι στη τουρτα, ασφαλεια hi-fi tuning!
Φιλε μου οι εντυπωσεις μου νομιζω οτι δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια μιας και λιγο εως πολυ δεν μπορει να ειναι πολυ αντικειμενικες! ο καθενας μας ψιλοπιστευει οτι το δικο του συστημα ειναι καλο. Μονο οταν ακουσεις εσυ μπορεις να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα.
 
τζονι ωραιο σετ
πιστευω με ενα αλλο πολυμπριζο θα ανεβεις ψηλοτερα
μιας και το σουπρα ειναι μη οντιοφαιλ , σε σχεση με τα αλλα σου μηχανακια.
καθως οταν μπορεις ακουσε στο συστημα σου ενα richard grays400
δεν θα πιστευεις στα αυτια σου.:grinning-smiley-043