Sonus Faber Toy Towers

"Τo voicing δεν έχει καμία σχέση με τους μαστόρους.Τιουνάρισμα στο κροσόβερ είναι κυρίως με βάση την ακρόαση ύστερα από την σχεδίαση του ηχείου.."

Φίλε μου τι είναι αυτά που λές.
Σε συντονισμένη καμπίνα που λειτουργεί σαν μουσικό όργανο το voicing γινόταν με το κροσόβερ και μόνο ?
Άσε που τα πράγματα αν γίνονταν όπως τα λες καλά ηχεία θα έβγαζαν και οι Κινέζοι...
Θα αντέγραφαν το "voicing κροσόβερ" και θα πούλαγαν στο ένα τέταρτο της τιμής.

καλά τα λέει ο λεμαρτσ.voicing ειναι η τελικη παρεμβαση στον ηχο ενος ηχειου. επειδη η καμπινα πλεον εχει ολοκληρωθει ουσιαστικα ο ποιο απλος τροπος ειναι η παρεμβαση στο x-over. καμπινες μουσικα οργανα και αηδιες βγαζει πλεον και η cav με σχημα λαουτου και κολοκυθια, αρα .... καλα τα λες για τους κινεζους.... ομως η πραγματικη ΤΕΧΝΗ των τελικων μικρορυθμισεων δεν αντιγραφεται.
και ειναι τεχνη, γιατι εκει πλεον εχει τελειωσει ο τεχνικος σχεδιασμος και μπαινει το αυτι και το γουστο.
οσο για τα κεφ ας παμε καπου διπλα, στα harbeth. να μιλησω για τον Alan και το voicing? αστο....
η sf αλλαξε σελιδα. φιλοι και φανατικοι ξεχαστε οτι ξερατε.
αυτα τα ολιγα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Sonus Faber Toy Towers

Προσοχή, ακολουθεί συναισθηματικό και υποκειμενικού χαρακτήρα μήνυμα:

Τα εν λόγω ηχεία ΔΕΝ είναι πραγματικά Sonus Faber για μένα.

SONUS FABER = FRANCO SERBLIN

Η συναισθηματική προσέγγιση του Musicalicius έδωσε μια διαφορετική διάσταση στα όσα γνωρίζαμε πολλοί από εμάς αναφορικά με την Sonus Faber.

Τελικα συναισθηματικη προσεγγιση ειχε ο Musicalicius ή ο Lemarchand γιατι μπερδευτηκα .....

Και οι δύο...:D

Απλά ο ένας δεν ικανοποιήθηκε από την αλλαγή, ενώ ο άλλος τη βρήκε ως μια φυσική εξέλιξη με τουλάχιστον αποδεκτά αποτελέσματα...

Όσο να 'ναι είναι φυσιολογικό όταν αγαπάς κάτι να σε πονάει κάθε αλλαγή, όπως βέβαια και να το δικαιολογείς διατηρώντας την αγάπη σου...

Εγώ θα επαναλάβω ότι δεν θεωρώ σωστό να κρίνουμε ένα ηχείο (ή οτιδήποτε άλλο) από τον κατασκευαστή του, αλλά από το πως παίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους από εμάς, γι' αυτό διαβάζουμε το νήμα...
Κάθε άλλη προσέγγιση συνιστά προκατάληψη και μεροληψία (ΙΜΟ).

Αν το συγκεκριμένο ηχείο είχε άλλο όνομα και κατασκευαστή θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο...?

ΥΓ Πάντως είναι πολύ καλή ιδέα η αναφορές στην προϊστορία μιας εταιρεία καθώς και η κουλτούρα που κρύβεται σε αυτήν...

Re: Απάντηση: Sonus Faber Toy Towers

Θεωρώ κι εγώ,ότι σε τέτοιου είδους κατασκευές,όπου εμπλέκονται παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής,υψηλή αισθητική και κουλτούρα,έχουμε να κάνουμε με προϊόντα,που διαθέτουν αυτό που λέμε "ψυχή"-άποψη.

Οταν οι εμπνευστές,οι εκτελεστές κι οι καθοδηγητές μιάς τέτοιας προσπάθειας φεύγουν,απο εκεί και πέρα,δεν μιλάμε για το ίδιο προϊόν. Μιλάμε για κάτι άλλο...

Tους καινούργιους που ανέλαβαν την φίρμα ( δες το βίντεο που έχει στο Value) μπορείς να τους πείς γιάπηδες,κερδοσκόπους,παιδαρέλια ότι θές μόνο αφελείς δεν μπορείς να τους πεις που θα σκοτώσουν την "κότα που τους κάνει τα χρυσά αυγά".

Last edited:
Σειρά μου ήταν χτες να ξημερωθώ ως τις 5.30 το πρωί ακούγοντας τα Toy Towers.

Με το σετ προ/τελικού Clearaudio Balance και τα 2x50rms τάξης Α έδεσαν απίστευτα.

Το χαμηλό σφιχτό και ελεγχόμενο με άριστη έκταση και περιγραφή, οι μεσαίες με λιγότερο όγκο από τα ATC SCM40, αλλά τις σώζουν τα υπέροχα tweeter.

Αν παντρεύαμε τα 40άρια και τα Toy, θα κάνανε θαυμάσια παιδάκια! :HTEHEH56:

Σειρά μου ήταν χτες να ξημερωθώ ως τις 5.30 το πρωί ακούγοντας τα Toy Towers.

Με το σετ προ/τελικού Clearaudio Balance και τα 2x50rms τάξης Α έδεσαν απίστευτα.

Το χαμηλό σφιχτό και ελεγχόμενο με άριστη έκταση και περιγραφή, οι μεσαίες με λιγότερο όγκο από τα ATC SCM40, αλλά τις σώζουν τα υπέροχα tweeter.

Αν παντρεύαμε τα 40άρια και τα Toy, θα κάνανε θαυμάσια παιδάκια! :HTEHEH56:

Το σετ προ-τελικού της clearaudio έδειξε τα... δόντια του!
Τα 50... καθαρόαιμα watts σε τάξη Α του θηρίου (!) κούνησαν τα Sonus Faber για τα καλά! Έλεγχος στο χαμηλό και μουσικότητα στα μεσοϋψηλά. Ο ήχος του συνόλου ήταν μεστός, η εικόνα της "σκηνής" εκπληκτική με τη βοήθεια και του πολύ καλού χώρου.
Γιάννη, μακάρι να μην είχα άλλα 515χιλιόμετρα για την επιστροφή και θα καθόμασταν για ακρόαση μέχρι το πρωί.

.
.
.
:offtopic:
άσχετο: αν ξαναερχόμουν δεν θα πλήρωνα διόδια, μας κοροϊδεύουν φίλοι μου, 50 ευρώ διόδια για πήγαινε-έλα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Κάθε τόσο ξεφύτρωνε (στην κυριολεξία) και ένας σταθμός διοδίων (κάποιες φορές 2 σταθμοί σε απόσταση 5-10 λεπτών). Δεν ντρέπονται οι @λήτες... σχεδόν 150ευρώ βενζίνη (44 λίτρα στο πήγαινε και άλλα τόσα στο έλα, κατανάλωση 8.5λίτρα/100χλμ και η απλή βενζίνη στο 1,64 το λίτρο!!) και 50 ευρώ διόδια. Μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη 200 ευρώ στην ελλάδα των ανέργων και των υπαλλήλων των 600 ευρώ/μήνα....
Τα παραπάνω ανήκουν σε άλλο νήμα βέβαια, συγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος...

Last edited:
Συμφέρει σε αυτές τις περιπτώσεις η μεταφορική παρά το ταξίδι με αυτοκίνητο για παραλαβή.

Αλλά φυσικά η προσωπική επαφή είναι αυτή που μετράει. Χάρηκα που τα είπαμε από κοντά και γνωριστήκαμε! Την επόμενη φορά με φαγητό και μπύρες! :ernaehrung004:

Συμφέρει σε αυτές τις περιπτώσεις η μεταφορική παρά το ταξίδι με αυτοκίνητο για παραλαβή.

Αλλά φυσικά η προσωπική επαφή είναι αυτή που μετράει. Χάρηκα που τα είπαμε από κοντά και γνωριστήκαμε! Την επόμενη φορά με φαγητό και μπύρες! :ernaehrung004:

Εννοείται και δεν το μετάνιωσα καθόλου που ήρθα και τα είπαμε Γιάννη!! :ADFADF1::ernaehrung004:
( έκανα ένα off-topic σχόλιο για την κατάσταση της χώρας όπου έχουν αφήσει διάφορες ιδιωτικές εταιρίες να μας κατακλέβουν στα διόδια...)

Υ.Γ πότε θα κάνεις παρουσίαση τις συστηματάρες σου?

Last edited:
Τις βόρειες κατηγορίες δεν τις επισκέπτεσαι καθόλου; :drummer:

Τα ATC μου (σου) τα είχα παρουσιάσει πέρσι εδώ.

Αν και τα Atc έπαιζαν καλά σε κείνο το μικρό δωμάτιο, έμελλε να μην το επισκέπτομαι συχνά για γυμναστική και γι' αυτό και τα έδωσα κιόλας τα ηχεία.

Τώρα με το νέο γυμναστήριο στο ισόγειο ευελπιστώ να ακούω πιο πολύ μουσική εκεί. Πήρα ένα δεύτερο ζευγάρι Purity και το έχω ακόμη στις κούτες. Όταν το στήσω το σύστημα, με προ τον εκπληκτικό Music First, θα το παρουσιάσω.

Τις βόρειες κατηγορίες δεν τις επισκέπτεσαι καθόλου; :drummer:

Τα ATC μου (σου) τα είχα παρουσιάσει πέρσι εδώ.

Αν και τα Atc έπαιζαν καλά σε κείνο το μικρό δωμάτιο, έμελλε να μην το επισκέπτομαι συχνά για γυμναστική και γι' αυτό και τα έδωσα κιόλας τα ηχεία.

Τώρα με το νέο γυμναστήριο στο ισόγειο ευελπιστώ να ακούω πιο πολύ μουσική εκεί. Πήρα ένα δεύτερο ζευγάρι Purity και το έχω ακόμη στις κούτες. Όταν το στήσω το σύστημα, με προ τον εκπληκτικό Music First, θα το παρουσιάσω.

Ουπς! :award: .... έχω να ρίξω διάβασμα...

...όντως εκπληκτικός ο music first!

Είναι γνωστή και στους Ιταλοούς που ξέρω η αντιπάθεια που έχουν τα Sonus Faber με τους Ιταλικούς ενισχυτές.
Επειδή με τους Βόρειους Ιταλούς πρέπει να είσαι τυπικός όπως είναι και αυτοί πήρα και εφέτος τους φίλους στη Vicenza για τις καθιερωμένες auguri (ευχές) και buon capodanno (καλή Πρωτοχρονιά).
Eκεί που μιλούσα με φίλο από εκεί περί ανέμων και υδάτων μου λέει ξαφνικά "πρέπει να ακούσεις αυτά τα καινούργια Sonus con pele (με το δέρμα)" τα Toy του λέω ναι μου λέει.
Γελώντας από μέσα μου του είπα ότι τα ξέρω και συμφωνήσαμε ότι αξίζουν τα λεφτά τους με το παραπάνω.
Σημειωτέον ότι εκεί κοστίζουν περίπου 600 ευρώ φτηνότερα από ότι έμαθα.
Τα είχα αγοράσει ο κουνιάδος του που είναι δάσκαλος του πιάνου και τα οδηγούσε με πρό-τελικό YBA.

Και το πολύ ενδιαφέρον μικρό.

TOY-38%20unico%20rgb%201.jpg

sonus_faber_toy_table.jpg

Last edited:
Musicalicious
εκεί στη Vicenza είναι και η πατρίδα της Viva Audio και έχει πολλά σετάκια με Sonus Faber αφού η φιλοσοφία της Viva είναι πολύ κοντά με την "παλιά" SF.

Musicalicious
εκεί στη Vicenza είναι και η πατρίδα της Viva Audio και έχει πολλά σετάκια με Sonus Faber αφού η φιλοσοφία της Viva είναι πολύ κοντά με την "παλιά" SF.

Tα τελευταία χρόνια μπορεί γιατί έχω να πάω αρκετά χρόνια τώρα και διατηρώ τηλεφωνικές επαφές με φίλους εκεί.
Βέβαια ισχύει και εκεί "ουδείς Προφήτης στον τόπο του".
Να φανταστείς ότι εγώ πάντα είχα Ιταλικά αυτοκίνητα και οι φίλοι μου στη Ιταλία πάντα είχαν Γαλλικά !
Εκεί η μεσαία τάξη έχει Γαλλικά αυτοκίνητα και η παραπάνω οικονομικά είχαν Γερμανικά ή Σκανδιναβικά.
Αυτούς που είχαν Ιταλικά αυτοκίνητα τους κορόιδευαν και του έλεγαν miserabile :furious3:
Να φανταστείς ότι και εμένα όταν πριν λίγα χρόνια τους είπα ότι αγόρασα δεύτερο χέρι ένα Alfa Romeo 146 TS μου είπαν ότι "αυτά τα αυτοκίνητα τα έχουν εδώ οι μαύροι που πλένουν τζάμια στα φανάρια" :afro:

Last edited:
Τις τελευταίες δύο ώρες προσπαθεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και να μην τον πάρουν τα μέλια o φίλος μου που είχα εδώ για ακρόαση των Toy Tower.

Κι αυτό με το Wolfson 4 DIY dac. Όταν του είπα, στάσου να συνδέσω και το Weiss στα Clearaudio Balance, αναφώνησε: "Όχι, όχι, φεύγω!" :smile:

Τις τελευταίες δύο ώρες προσπαθεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και να μην τον πάρουν τα μέλια o φίλος μου που είχα εδώ για ακρόαση των Toy Tower.

Κι αυτό με το Wolfson 4 DIY dac. Όταν του είπα, στάσου να συνδέσω και το Weiss στα Clearaudio Balance, αναφώνησε: "Όχι, όχι, φεύγω!" :smile:

Χαίρομαι τόσο πολύ Tzo... εύχομαι να τα καταευχαριστηθείς ! :ernaehrung004:

Thanks! Εντύπωση προκαλεί η άριστη περιγραφή στις χαμηλές.

Ξέρουμε πώς είναι η υλοποίηση των bass reflex στο εσωτερικό των ηχείων;