--- Sony 2009 LCD's ---

Mαλλον την κουρτινα (β) θα σου ελεγα. Παντως και η W4000 με τιμη "χωμα" ακουγεται σαν καλη επιλογη αφου πανω απο 1000 ευρω για 40" στην εποχη μας τα θεωρω πολλα ακομη και αν ειναι για την W5500 που δεν ειναι βασικο μοντελο αλλα σιγουρα αρκετα ανω του μεσου ορου.

Έχουν εμφανιστεί σε αρκετά μαγαζιά οι W5500 (βλέπε skroutz). H 40άρα στα 1250 ευρώ, εν πρώτοις.

Τι λέτε αξίζει:
α) τώρα στα τυφλά, χωρίς review,
β) μετά από κάνα-δυο μήνες, 100-200 ευρώ λιγότερα,
γ) ή πάμε για καμιά W4000 στα 850 ευρώ;

τελικά ακριβή η 40άρα και ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ η 16άρα...δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρει να πουλήσει σε αυτές τις τιμές....

ακριβά μας ήρθαν πάντως, παρόλο που υπήρχαν κάποις ελπίδες για μικρή μείωση των τιμών...

για να τις δούμε κιόλας και από κοντά...

στο εξωτερικό είχαν χαμηλότερη τιμή εκκίνησης (έστω από pre-order) με τη λογική να έχει αρκετή διαφορά στην τιμή με την Ζ... εδώ ξεκινάνε ακριβά και όποιος τσιμπήσει...

Last edited:
:offtopic:

Yperion: Τα review στα δυο site (oπως παρατηρησε ο Χρηστος) τα γραφει ο ιδιος ανθρωπος (John Archer).
georget:Ναι? Δεν το έχω προσέξει sorry...
Τότε επιτρέψετε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου.-bye-
Γι' αυτό το είχα επισημάνει Γιάννη, ο τοξότης απ' ότι φαίνεται είναι φανατικός οπαδός του copy-paste, δεν είναι κακό την δουλειά του κάνει ο άνθρωπος, αλλά όπως είπε σωστά ο Γιώργος πρέπει να έχουμε τις επιφυλάξεις μας.

:offtopic:

Ωπα ρε παιδια ακριβα μας ηρθανε,με 2 μαγαζια ελληνικα μονο και βγαλαμε συμπερασμα της τιμης της?περιμενετε λιγο μην κανετε σαν σκυλια που τρεχουν μολις βρουν κοκκαλο,ακομα καλα καλα διαθεσιμοτητα δεν υπαρχει

Ωπα ρε παιδια ακριβα μας ηρθανε,με 2 μαγαζια ελληνικα μονο και βγαλαμε συμπερασμα της τιμης της?περιμενετε λιγο μην κανετε σαν σκυλια που τρεχουν μολις βρουν κοκκαλο,ακομα καλα καλα διαθεσιμοτητα δεν υπαρχει

ok, δεν θα πέσει και κατακόρυφα η τιμή τους!!!

θα πεσει όμως,οχι βεβαια κατακορυφα αλλα θα πεσει,μόλις βγουν και αλλα μαγαζια

Last edited:

εντάξει, εντάξει... το ίδιο λέμε όμως... αν δεις το post μου λέω κάτσε να τις δούμε, να τις φέρουν και τα μαγαζιά και μετά βλέπουμε... τι να κάνω να μην πω ότι ξεκινήσανε λίγο ακριβα όταν σε pre-order το amazon την είχε 890 λίρες?

εντάξει, εντάξει... το ίδιο λέμε όμως... αν δεις το post μου λέω κάτσε να τις δούμε, να τις φέρουν και τα μαγαζιά και μετά βλέπουμε... τι να κάνω να μην πω ότι ξεκινήσανε λίγο ακριβα όταν σε pre-order το amazon την είχε 890 λίρες?

εδω δεν εχουμε amazon όμως και αλλο λιρες και αλλο ευρώ

H sony 40w5500 μολις περασει κανας μηνας θα κοστιζει γυρω στα 1150-1200 ευρο. Το θεμα ειναι να προσφερει περισσοτερα απο την w4500(να μην εχει clouding,το bravia 3 να προσφερει ακομα καλυτερα χρωματα κ.τ.λ)

εδω δεν εχουμε amazon όμως και αλλο λιρες και αλλο ευρώ

δεν θέλω να ανοίξουμε θέμα για το amazon (το οποίο στέλνει στην ελλάδα, ασχετα εάν δεν στέλνει ορισμένα προϊόντα), αλλά το άλλο που είπες είναι φοβάμαι λάθος: αλλο λίρες άλλο ευρώ... παλιά είχες δίκιο, σήμερα όμως όχι...
1 λίρα = 1.08 , άρα 890 λίρες = 965 ...

επίσης το Dixons στην Αγγλία (που είναι η ίδια αλυσίδα με τον Κωτσόβολο) την έχει 970 λίρες άρα 1050 ...

βασικά το θέμα είναι δηλαδή, άλλο Αγγλία, άλλο Ελλάδα, όχι άλλο λίρα άλλο ευρώ...

Last edited:
ναι εκει οι τιμες εχουν διαμορφωθει ετσι λογω της ισοτιμιας(και μαλιστα κατα τα χριστουγεννα ηταν ακομη πιο φτηνά).η ουσια ειναι οτι εκει τα online μαγαζια εχουν εσωτερικο ανταγωνισμο που οδηγει και σε καλυτερες τιμες.Αν παρεις τιμες λιανικης ιδιες ειναι

ναι εκει οι τιμες εχουν διαμορφωθει ετσι λογω της ισοτιμιας(και μαλιστα κατα τα χριστουγεννα ηταν ακομη πιο φτηνά).η ουσια ειναι οτι εκει τα online μαγαζια εχουν εσωτερικο ανταγωνισμο που οδηγει και σε καλυτερες τιμες.Αν παρεις τιμες λιανικης ιδιες ειναι

Θεωρητικα και εδω εχουμε ανταγωνισμο. Εχουμε αρκετα e-shops (eshop,πλαισιο,apothema κ.τ.λ), εχουμε τεραστια καταστηματα οπως saturn,κωτσοβολος κ.τ.λ

Το θεμα ειναι οτι εδω δεν υπαρχει καποιος κρατικος μηχανισμος που να τους ελεγχει και τα μαγαζια κανουν συμφωνιες μεταξυ τους και κρατανε ψηλα τις τιμες για να κονομανε

Σωστό είναι περίπου αυτό που λες και έτσι διαμορφώνεται σιγά σιγά και στην Ελλάδα η αγορά, με τα ιντερνετικά μαγζιά να ανταγωνίζονται σε τιμές το ένα με το άλλο και να πέφτουν κάπως οι τιμές...

Οι τιμές λιανικής είναι πιο ψηλές στην Ελλάδα συνήθως παρόλα αυτά αλλά το θέμα μας ήταν τελικά η τιμή άφιξης της W5500, που εκεί σε MH ιντερνετικό μαγαζί (στυλ Κωτσόβολου) έφτασε με 1050 ενώ εδώ σε ιντερνετικό ήρθε 1250 ... ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΛΕΩ (όπως είπες κι εσύ) ΝΩΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ...

οι τιμες λιανικης ερχονται ιδιες με εξω απλα ακομα ειναι νωρις να χτυπησουν τις τιμες τα ιντερνετικα μαγαζια,και μαλιστα χωρις διαθεσιμοτητα ακομα

Παντως εγω παιδια περιμενω να αγορασω TV απο τον Οκτ. του 2008 και γινομαι πιο συγκεκριμενος , το μοντελο που ηθελα ηταν 46 W4500 το οποιο κυκλοφορησε Οκτ 2008 με ειδικη τιμη τοτε το βρηκα 1900 ευρω απο γνωστη αλυσιδα , ειπα τοτε να περιμενω μεχρι τα Χριστουγεννα να πεσει , ειχα βαλει οριο τα 1600 ευρω , οπως καταλαβαινετε ακομα περιμενω ... και εχω μεινει χωρις TV .
Ερχομαι τωρα στο 2009 που ανακοινωνεται νεο μοντελο W5500 με τιμη εκκινησης στο internet για Ελλαδα 1889 ευρω ( και οχι απο γνωστη αλυσιδα) , το σιγουρο ειναι οτι θα παω για TV το φθινοπωρο αλλα δεν περιμενω να πεσει πολυ ευχομαι να πιασει το 1600 ευρω αλλα το βλεπω δυσκολο . Τωρα γιατι δεν πεφτουν οι τιμες στην Ελλαδα πιστευω οτι ειναι θεμα του μικρου stock που εισαγεται , επομενως δεν υπαρχουν νεες παραλαβες με χαμηλοτερες τιμες για να εχουμε πτωση.
Προσωπικα δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να δωσω 1600 ευρω και να αγορασω κατι μεσω internet απο το εξωτερικο και μαλιστα τετοια tv.

Παντως ειναι η πρωτη φορα που θυμαμαι τα τελυταια πολλα χρονια που η Sony βγαζει νεα μοντελα τον Μαρτιο και μαλιστα πριν απο την Samsung. Συνηθως μιλαγαμε για Μαιο-Ιουνιο.

Και η Samsung και η Sony πάντα τέτοια εποχή έβγαζαν τα νέα μοντέλα τους.
Απλά στην Ελλάδα αργούσαν να έρθουν για να ξεφορτωθούν ότι παλιό στις Πασχαλινές αγορές.

Φέτος λόγω οικονομικής κρίσης,ίσως σκέφτηκαν να φέρουν κάτι νωρίτερα σαν κρακτη,για να σπρώξουν και το στοκ με την ευκαιρία, σαν δήθεν μεγάλη προσφορά αφού ήρθε το καινούριο και είναι ακριβό...