Sony 6700

Και για τους πιο φτωχούς μια vfm επιλογή με τοπ πωλήσεις. Έχει και κουπονακια αυτές τις μέρες και θα πάει κάτω από τα 30 ευρώ.
I just found this on AliExpress:
€62.66 | Big Capacity Photography Camera Waterproof Shoulders Backpack Video Tripod DSLR Bag w/ Rain Cover for Canon Nikon Sony Pentax

• Like
Reactions: karamela and papg
Σε δεύτερη φάση, θυμήθηκα ότι είμαι Αμερικάνος (το'χα ξεχάσει τόσους μήνες που ήμουν Ελλάδα :P ) και λέω, το ταξίδι είναι η καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι, γιατί να μην το κάνω με έναν φακό, και αν δε με βολέψει να τον επιστρέψω; Οπότε τσίμπησα και τον Sigma 18-50 (που ήταν ο επικρατέστερος που σκεφτόμουν να τσιμπήσω τα Χριστούγεννα έτσι κι αλλιώς, και τον βρήκα και με σχεδόν $150 έκπτωση). Αν δε γίνει καμιά στραβή και αργήσει να έρθει, θα σας πω εντυπώσεις για τον συνδυασμό από Ελβετία σύντομα.

Last edited:
Willkommen! To grip είναι τεράστια βελτίωση σε σχέση με πριν, και γενικότερα, η αίσθηση ανανέωσης (menu κλπ) πολύ ευχάριστη.

Η DSC00001, η παρθενική, με Sigma 16 σε f7.1, σε αρκετά κακές συνθήκες (ανεξέλεγκτος ήλιος και σκιά στο ίδιο πλάνο). Έβγαλε λίγο θορυβούλη στον σκοτεινό τοίχο, αλλά τίποτα το ανησυχητικό σε τέτοιες συνθήκες.

DSC00001 copy.jpg

Έφτασε και ο Sigma 18-50. Στην άκρη του μυαλού μου είχα ότι τελικά θα τον γυρίσω για τα μάτια του 17-40, αλλά οι πρώτες δοκιμές με έχουν ενθουσιάσει. Είναι πανάλαφρος δε, και ξυράφι, εκεί που χρειάζεται αν μη τι άλλο. Δε νομίζω να υπάρχει καλύτερος ταξιδιωτικός φακός all around σε APSC. Δοκιμή σε ~20mm στα 2.8:

DSC00013.jpg

Έφτασε και ο Sigma 18-50. Στην άκρη του μυαλού μου είχα ότι τελικά θα τον γυρίσω για τα μάτια του 17-40, αλλά οι πρώτες δοκιμές με έχουν ενθουσιάσει. Είναι πανάλαφρος δε, και ξυράφι, εκεί που χρειάζεται αν μη τι άλλο. Δε νομίζω να υπάρχει καλύτερος ταξιδιωτικός φακός all around σε APSC. Δοκιμή σε ~20mm στα 2.8:

View attachment 256759

Κι άλλη μια στα 42mm, πάλι φουλ ανοιχτός.

View attachment 256760

Καλοδούλευτος! Θα τον ευχαριστηθείς!
Διακρίνω λίγο παραπάνω κόκκο απο όσο θα μπορούσες, ή ιδέα μου είναι;
Με τι iso είναι τραβηγμένες;

• Love
Reactions: Maestro

View attachment 256759

Καλορίζικος! Πιστεύω ότι θα τον καταευχαριστηθεις. Όντως ο απόλυτος ταξιδιωτικός φακός. Ήμουν ένα κλικ πριν τον αγοράσω αλλά βρήκα σε εξαιρετική τιμή τον 16-55 G και τον προτίμησα παρά τον μεγαλύτερο όγκο, επειδή ήταν πιο sharp στις άκρες και επειδή έχει μεγαλύτερο εύρος.
Θα ζούσα όμως άνετα και με τον 18-50.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Love
Reactions: Maestro
Καλοδούλευτος! Θα τον ευχαριστηθείς!
Διακρίνω λίγο παραπάνω κόκκο απο όσο θα μπορούσες, ή ιδέα μου είναι;
Με τι iso είναι τραβηγμένες;

Η δεύτερη στην οποία φαντάζομαι αναφέρεσαι ήταν με 1600, άρα όλο και κάτι περιμένεις από θόρυβο. Βέβαια, τώρα κοιτάω το JPG της μηχανής (αυτό που ανέβασα ήταν μετά από μικρή διόρθωση στο camera raw) και έχει σαφώς λιγότερο θόρυβο. Άρα κάτι λάθος κάνω εγώ.

Original.JPG

• Like
Reactions: Highpriest
Η δεύτερη στην οποία φαντάζομαι αναφέρεσαι ήταν με 1600, άρα όλο και κάτι περιμένεις από θόρυβο. Βέβαια, τώρα κοιτάω το JPG της μηχανής (αυτό που ανέβασα ήταν μετά από μικρή διόρθωση στο camera raw) και έχει σαφώς λιγότερο θόρυβο. Άρα κάτι λάθος κάνω εγώ.

View attachment 256781
Ναι στην δεύτερη κυρίως αναφέρομαι.
Τώρα βλέπω πως το original jpg βγήκε όπως θα περίμενε κανείς να βγει στο iso 1600 απο την a6700. ;)
H δική σου επεξεργασία το έκανε να φαίνεται σαν να βγήκε με iso 3200+ (γύρω στο 4000 θα έλεγα όπως το βλέπω σύμφωνα με όσα ξέρω πως δίνει η μηχανη).
Αρα μάλλον user error. Kάτι απόλυτα κατανοητό μιας και είναι στα χέρια σου μόλις λίγες μέρες. Την έχω κανα 2-3 μήνες και ακόμη την μαθαίνω!