Sony A5100

Απάντηση: Re: Νεα SONY A5100

απευθείας booster μοντουρα σε ΟΜ μονο η Metabones εχει βγάλει, καμία κινέζικη, αν θελήσεις να κανεις την μετατροπή οπωσδήποτε υπαρχει δρόμος αλλα μόνο με την χρηση διπλού αντάπτορα,π.χ. κινεζικο φθηνό booster e-mount σε ΕF και μετα ανταπτορας EF σε ΟΜ , αυτο εκανα εγώ σε Μ43 μοντουρα, με την μοντουρα σε Σονυ η διαφορα ειναι οτι θα ισοφάρισεις το κροπ του αισθητήρα και οι φακοί σου ΟΜ θα ειναι κοντα στην αρχική τους εστιακή που ειναι και το ζητούμενο νομίζω.

Re: Νεα SONY A5100

Θενκς παιδιά, προς το παρόν παρήγγειλα έναν απλό ΟΜ σε Ε-mount και βλέπουμε για τη συνέχεια. Κάθε συμβουλή/γνώμη για τις ρυθμίσεις σε contrast-saturation-sharpness δεκτή!

είναι η μονη μοντουρα (ΟΜ) που δεν έχουν βγάλει Κινέζοι !
Είσαι άτυχος ! :p

Οποτε μονο με διπλό ανταπτορα, όπως είπε ο Κώστας.

Για ρυθμίσεις, τραβας JPG ? ΚΑΚΩΣ .... δεν είναι Olympus .-bye-

Tραβα RAW kαι κάνε ότι θες μετά , μονο έτσι θα εκμεταλλευτείς πλήρως τον αισθητήρα της.

αν δε θες raw , τουλάχιστον τραβα στη μεγιστη ανάλυση , FINE, βαλε το High ISO NR sto OFF , και για εσωτερικούς χώρους, πορτραιτα βαλε το Neutral σαν Creative Profile.
Για τοπια , κτίρια κλπ βαλε το Landscape σαν Creative Profile.

Υπάρχει και μια ρύθμιση το DRO / Auto HDR , βαλτή στο Auto για αρχή και μετά δοκίμασε να βάλεις και μονος σου κάποιες τιμές (ανεβάζει τις σκιές και βελτιώνει τα highlights).

sharpness μην ανεβάζεις (εγώ το κατεβάζω ) γιατί χαλάει την αίσθηση .
τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου.

Σε εσωτερικούς χώρους, μην εμπιστεύεσαι ποτε το WB , μονο manual. Έχει και ρύθμιση Kelvin που είναι πιο εύκολη στη χρήση.

ΥΓ... δεν είχα ποτε την 5100, υποθέτω ότι είναι παρόμοια σε ρυθμίσεις με την nex 5n kai A6000 που έχω.

Μήπως να ενώναμε τα θέματα σε ένα? (a6000, a5100) μοιάζουν πολύ και έχουν πολλά κοινά.
Ότι λέγεται στο ένα θέμα κατά 90% ισχύει και για το άλλο.

Βγήκα σήμερα να πάω να πάρω κάποια πράγματα για την 5100 μου. Αυτά που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν στο κουτί της (καπάκια σώματος και φακού, φορτιστής), όπως επίσης και μια ακόμα μπαταρία.
Αν εξαιρέσεις τα καπάκια (της JJC με 5 ευρώ και τα δύο), οι τιμές που άκουσα για τα υπόλοιπα ήταν κουφές, ξεπερνώντας τα 100 ευρώ!!
Γύρισα σπίτι και τα παρήγγειλα από το ebay, γνήσιος φορτιστής και γνήσια μπαταρία με μόλις 25 ευρώ. Η διαφορά είναι τεράστια και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν μας θεωρούν ηλίθιους

αυτα (και αλλα πολλα) μονο απο ebay.... χρονια τωρα!

ΥΓ... κι εδω παντως μπορεις να βρεις καποια προιοντα τριτων κατασκευαστων (πχ φορτιστες και μπαταριες).
Εγω πηρα μια fujicell μπαταρια πριν κανα χρονο για sony nex, 20 ευρω.

τωρα μιλας απο Honk Kong, δε συγκρινεται.
Εμεις μιλαμε για Ευρωπη. Οι τιμες παντα σε Αμερικη , Ιαπωνια κλπ ειναι πιο χαμηλες.

Δεν ψωνιζω απο εκει παρα μονο τετοια ψιλο-πραγματα.
Τα υπολοιπα περνανε απο τελωνεια και δε συμφερουν.

απλα, μερικες φορες δεν μπορω να περιμενω βδομαδες για κατι τετοιο και προτιμω την εγχωρια αγορα.

Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι χρόνια τώρα "στηρίζω" τα ελληνικά μαγαζιά, κοινώς ψωνίζω από εδώ για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν μπορώ όμως να βλέπω τιμές φαρμακείου σε προϊόντα των 5-10 ευρώ να τα ζητάνε 50!! Π.χ. ένας κινέζικος αντάπτορας OM σε Nex, τον έχουν 55 ευρώ σε μαγαζί της Αθήνας. Χαλάλι η αναμονή, αισθάνομαι λιγότερο μ@λ@κας από το να μου τον πιάνουν

κι εγω μαζι σου... ολους τους ανταπτορες , μπαταριες και μικροπραγματα απο ebay Τα παιρνω (εκτος εξαιρεσεων)
Για μηχανες , φακους κλπ τα πραγματα αλλαζουν.

εγώ μπαταρίες και μνήμες ΠΟΤΕ από ebay. την έχω πάθει ουκ ολίγες φορές με "αυθεντικές" μνήμες sandisk που χάλαγαν στη βδομάδα πάνω ή είχαν μικρότερη χωρητικότητα από την αναγραφόμενη και με μπαταρίες αμφίβολης προέλευσης που τελικά ήταν μαϊμούδες (φαινόταν διαφορά στη γραμματοσειρά πάνω στη μπαταρία και δεν είχε ολόγραμμα). Προτιμώ να πάρω εν γνώση μου no-name δοκιμασμένες μπαταρίες (πχ. dste, wicked chilli) παρά να πάρω τάχα αυθεντικές και να μου εκραγούν στη μούρη άμα τις ξεχάσω στο φορτιστή overnight. Για αντάπτορες, καπάκια, hood κτλ κι εγώ ψωνίζω απο ebay

για μνήμες το mymemory είναι μια χαρά νομίζω. Για μπαταρίες για όσα μοντέλα κυκλοφορούν dste προτιμώ αυτές.

Last edited:

Ένα καλό είναι ότι η μπαταρία NP-FW50 έχει καθιερωθεί σε όλα τα μοντέλα nex-alpha.

Και καλούς φορτιστές-μπαταρίες να πάρεις, σου μένουν και για το επόμενο μοντέλο όταν αναβαθμίσεις μηχανή, ακόμη κι αν πας σε ff A7II.

αν είναι αυτά μονο που σε πειράζουν, είσαι μια χαρα! :p

Χαχαχααα...
σιγα σιγα καταλαβαινω τι εννοούσες!!!
Δεν έχει time lapse
Δεν έχει silent mode
Το κλείστρο της ακούγεται σε δύο οικοδομικά τετράγωνα!!!

υπαρχουν σαν εφαρμογες , καποιες ειναι δωρεαν , καποιες επι πληρωμης.

Πχ timelpase κοστιζει 10$ https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/

Υπαρχουν κι αλλες, αλλα το κακο ειναι οτι δεν υπαρχουν στο Ελληνικο sony appstore και πρεπει να γραφτεις στο Αγγλικο.