Sony A5100

Re: Νεα SONY A5100

παρακάτω με τον κιτ φακό η A5000
σίγουρα είναι πολύ καλύτερη η A5100 και με έναν φωτεινότερο φακό θα κάνεις τη δουλειά σου. Εσύ κρίνεις
.. βέβαια έχει περάσει μια βόλτα από Photoshop ..

τι ακριβως διαβασες για τον φακό;
απλά δεν είναι και ο καλύτερος οπτικά...είναι μέτριος. αλλά δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

τι ακριβως διαβασες για τον φακό;
απλά δεν είναι και ο καλύτερος οπτικά...είναι μέτριος. αλλά δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

Έκανα κάποια τηλ σε μαγαζί με φωτογραφικά και μου είπαν ενώ το σώμα είναι καλό ο φακός δεν είναι και μου πρότειναν την pl-5 που είναι μηχανή τριετίας.
Τα reviews που είδα στο Internet πραγματικά με ενθουσίασαν για την 5100 και ήμουν έτοιμος για την αγορά.
Έχω μπερδευτεί λίγο γιατί δεν έχω ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με τη ψωτογραφια... Έχω την dsc-v1 που βγάζει σωστές φωτογραφίες αλλά πλέον η ανάλυση της είναι πολύ μικρή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

παρακάτω με τον κιτ φακό η A5000
σίγουρα είναι πολύ καλύτερη η A5100 και με έναν φωτεινότερο φακό θα κάνεις τη δουλειά σου. Εσύ κρίνεις
.. βέβαια έχει περάσει μια βόλτα από Photoshop ..

Ευχαριστώ αλλά δεν ξέρω τι φακός ταιριάζει με την συγκεκριμένη μηχανή χωρίς να χάσει τα χαρακτηριστικά φορητοτητας και βίντεο. θα με ενδιέφερε να ακούσω προτάσεις για φωτεινότερο φακό. :operator:

@ Panys ..

Και με τι φακό σου πρότειναν την Ε-PL5 ??.

Eφόσον σε ενδιαφέρει και το video η α5100 είναι 2Χ καλύτερη σε αυτον τον τομέα ..

Για τους πίνακες πες λίγο σε τι επίπεδο παρουσίασης σε ενδιαφέρει να έχεις καλό αποτέλεσμα ?. Αυτο που λες μπορεί να χρειάζεται για να καλυφθεί απο κομπακτ μέχρι εξειδικευμένο εξοπλισμό πολλών χιλιάδων, εξαρτάται σε τι βαθμίδα θέλεις να φτάσεις το αποτέλεσμα. Αν ψάξεις για fine art reproduction θα βρείς τρελά πράγματα μέχρι μεσαίου φορματ 80mp με πολλαπλές λήψεις ..

Πάντως και ο κιτ απο απόσταση ωστε να μην χρειάζεσαι ευρυγώνιο και σε μεσαίο διάφραγμα δεν είναι ασχημος. Αλλά καλύτερα να βάλεις κανεναν Sigma 19 ή 30 (το τρίποδο εξυπακούεται ..)
Με 150-200ευρώ τους βρίσκεις άνετα ..

Δωσε λεπτομέρειες (μέγεθος κάδρου, απόσταση λήψης, τρίποδο, φως κλπ)

@ Panys ..

Και με τι φακό σου πρότειναν την Ε-PL5 ??.

Eφόσον σε ενδιαφέρει και το video η α5100 είναι 2Χ καλύτερη σε αυτον τον τομέα ..

Για τους πίνακες πες λίγο σε τι επίπεδο παρουσίασης σε ενδιαφέρει να έχεις καλό αποτέλεσμα ?. Αυτο που λες μπορεί να χρειάζεται για να καλυφθεί απο κομπακτ μέχρι εξειδικευμένο εξοπλισμό πολλών χιλιάδων, εξαρτάται σε τι βαθμίδα θέλεις να φτάσεις το αποτέλεσμα. Αν ψάξεις για fine art reproduction θα βρείς τρελά πράγματα μέχρι μεσαίου φορματ 80mp με πολλαπλές λήψεις ..

Πάντως και ο κιτ απο απόσταση ωστε να μην χρειάζεσαι ευρυγώνιο και σε μεσαίο διάφραγμα δεν είναι ασχημος. Αλλά καλύτερα να βάλεις κανεναν Sigma 19 ή 30 (το τρίποδο εξυπακούεται ..)
Με 150-200ευρώ τους βρίσκεις άνετα ..

Δωσε λεπτομέρειες (μέγεθος κάδρου, απόσταση λήψης, τρίποδο, φως κλπ)

Την pl-5 kit από ότι κατάλαβα..... το μέγεθος του καδρου έως 3 μέτρα , απόσταση λήψης να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στο έργο, πάντα τρίποδο και συνήθως από φωτισμό κοινές λάμπες πυρακτώσεως ψηλά και από αντανάκλαση λευκού τοίχου προβολέας. Το φως είναι μέτριο σε ένταση.δεν ζητάω κάτι το εξωπραγματικο άλλα χρωματική ακρίβεια και ανάλυση.
Σε ευχαριστώ!! !

Γιατι οσο πιο κοντα γίνεται !!. Για να είσαι κοντα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ευρυγώνιο και οι οικονομικοι ευρυγώνιοι εχουν σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις απο του νορμαλ. Ακόμη και οι ζουμ φακοί έχουν την χειρότερη περιοχή τους στα ευρυγώνια. Πόσο μακρυα μπορείς να πας είναι το θέμα ..

Γιατι οσο πιο κοντα γίνεται !!. Για να είσαι κοντα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ευρυγώνιο και οι οικονομικοι ευρυγώνιοι εχουν σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις απο του νορμαλ. Ακόμη και οι ζουμ φακοί έχουν την χειρότερη περιοχή τους στα ευρυγώνια. Πόσο μακρυα μπορείς να πας είναι το θέμα ..

Έχω δυνατότητα απόστασης μέχει 10 μέτρα απλά νόμιζα ότι όσο πιο κοντά τόσο καλύτερα και ότι με την οπτική μεγέθυνση χάνεις σε λεπτομέρειες.

Mε την απόσταση δεν χάνεις τίποτα αρκεί να διασφαλίσεις την καλή κάλυψη του κάδρου και το οποιο κούνημα. Το τρίποδο θα βοηθήσει αλλά πρέπει να πολεμήσεις και τον κραδασμο του κλείστρου είτε με ηλεκτρονικό κλέιστρο, είτε με το να αποφύγεις ταχύτητες που το επιδεινόνουν .. δηλ ή να τραβήξεις με 1/320-1/500 ή με πολύ αργή ταχύτητα κοντα στο 1 δευτερόλεπτο. Προτιμότερο το δεύτερο για να αποφύγεις και το παίξιμο του φωτισμού ..

Ακόμη πηγαίνοντας μακρυά διευκολύνεις ωστε να μην έχεις ανομοιογένεια απο κέντρο σε άκρα ..

Και επιπλέον όντας μακρυά αφήνεις τον φωτισμό να πέσει καλύτερα στο θέμα διότι δεν γράφει η σκιά σου .. γενικώς το σωστό είναι να είναι η θέση λήψης πίσω απο τον φωτισμό ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως με τη sony και σε jpeg ειδικα με τεχνητό φωτισμό ξέχασε την τη χρωματική ακρίβεια.

Για jpeg ισως είναι έτσι .. σε raw μια χαρά θα είναι ..

Πάντως με τη sony και σε jpeg ειδικα με τεχνητό φωτισμό ξέχασε την τη χρωματική ακρίβεια.

Τώρα με έφτιαξες.... ακούω προτάσεις σε αυτή την κατηγορία τιμής έχω ξεκινήσει από την lx-7 μετά πήγα στην x-m1 είδα τα ποιο πολλά mpix στη Sony και καλό αισθητήρα .... Δεν ζητάω κατι εξωπραγματικο μια σωστή μηχανη....

δεν είναι δύσκολο, με manual white balance μια χαρα θα είναι η χρωματική ακρίβεια.
1 λεπτό υπόθεση είναι να φτιάξεις το WB σωστά.
To μονο που χρειάζεσαι είναι μια grey card.... http://www.ebay.com/itm/18cm-x-12cm...260?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4ada1fa69c

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

δεν είναι δύσκολο, με manual white balance μια χαρα θα είναι η χρωματική ακρίβεια.
1 λεπτό υπόθεση είναι να φτιάξεις το WB σωστά.
To μονο που χρειάζεσαι είναι μια grey card.... http://www.ebay.com/itm/18cm-x-12cm...260?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4ada1fa69c

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η ισορροπία λευκού ρυθμίζεται με την κάρτα μπροστά από το φακό σε απόσταση από το αντικείμενο φωτογραφισης η κοντά στο αντικείμενο και μετα
Γίνεται η λήψη από απόσταση.. ?

Η καρτα πρεπει να ειναι μπροστα απο το αντικειμενο που φωτογραφιζεις και η μηχανη στην τελικη της θεση.
Το manual white balance ειναι απαραιτητο σε καθε μηχανη που τραβαει jpg και θες χρωματικη ακριβεια.
Φυσικα μπορεις να τ αποφυγεις ολ αυτα αν τραβας raw.

Η καρτα πρεπει να ειναι μπροστα απο το αντικειμενο που φωτογραφιζεις και η μηχανη στην τελικη της θεση.
Το manual white balance ειναι απαραιτητο σε καθε μηχανη που τραβαει jpg και θες χρωματικη ακριβεια.
Φυσικα μπορεις να τ αποφυγεις ολ αυτα αν τραβας raw.

Το αρχείο σε raw το επεξεργαζεσαι για να βγει jpeg η είναι κάποια αυτόματη διαδικασία από το λογισμικό τής μηχανής. ?

Και εγώ ήμουν σίγουρος καινούργια μηχανή ότι θα είναι Fire and forget... Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

κρατησα για λιγα λεπτα σημερα μια a5100 ενος φιλου και επαθα πλακα με το af της...

μιλαμε οτι σε σχεση με την x100s που εχω ειναι σε αλλο επιπεδο... δεν εχουν καμια σχεση οι μηχανες...

μου αρεσουν πιο πολυ τα jpeg της fuji αλλα η εστιαση της Sony ειναι αλλου...

το σκεφτομαι στα σοβαρα να ενδωσω...

Μπορεί να παίρνει όλη τη δόξα η α6000, αλλά και η α5100 έχει το ίδιο AF, με μπόνους την οθόνη αφής και το touch focus/touch shutter.

Υπόψιν ότι μόνο αυτά μπορείς να κάνεις στην οθόνη αφής, τίποτε άλλο! Ούτε swipe, ούτε pinch zoom, ούτε επιλογές στο μενού, ούτε τίποτε.
Πρέπει να της διδάξουν της Sony κάποια πράγματα για υλοποιήσεις οθόνης αφής η Samsung και η Panasonic.

Βασικά για την εστίαση επέλεξα την A5100...είναι μια σταλιά μηχανούλα με εντυπωσιακή εστίαση και παράλληλα εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο.....αν θέλεις κάτι μικρό και βολικό είναι πολύ καλή επιλογή....όπως λέει ο φίλος tzo αν είναι είχε και σωστή και πλήρη χρήση της οθόνης αφής θα ήταν ακόμα καλύτερη και must have μηχανή....βασικά έχω δοκιμάσει κάμποσες mirorrless Μηχανές και ειδικά το caf της δεν το βρίσκεις εύκολα αλλού....