Sony A5100

Re: Νεα SONY A5100

Και εγώ ήμουν σίγουρος καινούργια μηχανή ότι θα είναι Fire and forget... Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Όχι με Sony :)
Μόνο raw και οι ερασιτέχνες το μαθαίνουν αργά, δυστυχώς

Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για πιστη αποτύπωση... όχι τι μας αρέσει!

Ακόμα και με olympus-fuji , σε τεχνητό φωτισμό, τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που πρέπει , απλα είναι πιο "αρεστά" .
Ο φίλος μας όμως, απ ότι κατάλαβα, θέλει πιστη αναπαραγωγή χρωμάτων σε τεχνητό φωτσιμο και αυτό απαιτεί σίγουρα manual WB ή RAW.

Έχω κάνει πίσω προς την αγορά...η αλήθεια είναι όλες οι ερωτήσεις γίνονται εκ μέρους της γυναίκας μου..... θέλει να κάνει την δουλεία της αλλά ο χώρος που γίνεται η φωτογράφηση είναι ημιυπόγειος για αυτό και ο τεχνητός φωτισμός.
Ενώ έχει το εργαλείο ( imac ) θέλει μηχανή που να της λύνει τα χέρια από κάθε άποψη επεξεργασίας.
Είχα ξεκινήσει το ψάξιμο από την lx7 μετά xm1(την είχε προσφορά το amazon με ένα φακό 350....εξαφανίστηκαν σε 2 μέρες) και τώρα την 5100 αν ήταν διαφορετική η κατάσταση θα ειχα αγοράσει την lx100 αλλά το budget είναι οριακό αυτή την περίοδο.
Το μόνο που θέλω να ρωτήσω αξίζει η αγορά της συγκεκριμένης με τον φακό κιτ να κάνουμε τη δουλεία που θέλουμε ?( θα ασχοληθώ εγώ με τις ρυθμίσεις ,έχω διαβάσει λίγο και από τον οδηγό για αρχάριους ).
Δεν θέλω να πάω στο νήμα αγορά καινούργιας μηχανής γιατί εκεί θα χαθώ......άλλωστε νομίζω πως η 5100 μας υπερκαλύπτει......η έτσι θέλω να πιστεύω.
Ευχαριστώ.

Έτσι είναι , σε υπερκαλύπτει η 5100 .... με λίγη προσπάθεια.
ΚΑΜΙΑ μηχανή στο αυτόματο δε θα σε καλύψει, όσο απλή ή ακριβή κι αν είναι.

Για να κάνεις δουλειά χρειάζεσαι

1. Φώτα ίσως και χρωματικό φόντο (ύφασμα λευικό ή μαύρο)
2. Τριπόδι για να στηρίζεται η μηχανή
3. Αν τραβάς raw και πρόγραμμα επεξεργασίας raw>jpgs.

Αν μένεις στη Θεσσαλονίκη ή κάπου εδώ κοντά έλα να σου δώσω ό,τι θέλεις για να κάνεις τη δουλειά σου.

Υπόψη ότι η fuji έχει καλύτερο φακό κιτ σε σχέση με τη sony. Επίσης έχει καλύτερο απευθείας Jpg. δεν γνωρίζω πόσο πιο πιστό χρωματικά είναι αν ρυθμιστεί με manual white balance, αυτό μπορεί να μας το πει ο tiniakos. Επίσης αν δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τις διαστάσεις του έργου μέσα στο κάδρο σου ή δεν μπορείς να μην έχεις γεωμετρικές παραμορφώσεις ή λύση λέγεται dxo optics και μόνο αυτή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν μένεις στη Θεσσαλονίκη ή κάπου εδώ κοντά έλα να σου δώσω ό,τι θέλεις για να κάνεις τη δουλειά σου.

Υπόψη ότι η fuji έχει καλύτερο φακό κιτ σε σχέση με τη sony. Επίσης έχει καλύτερο απευθείας Jpg. δεν γνωρίζω πόσο πιο πιστό χρωματικά είναι αν ρυθμιστεί με manual white balance, αυτό μπορεί να μας το πει ο tiniakos. Επίσης αν δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τις διαστάσεις του έργου μέσα στο κάδρο σου ή δεν μπορείς να μην έχεις γεωμετρικές παραμορφώσεις ή λύση λέγεται dxo optics και μόνο αυτή.

Δεν έχω βάλει ποτε manual white balance στη fuji γιατί δεν ενιωσα ποτε την ανάγκη.
Το βραδάκι αν υπάρχει χρονος και όρεξη θα σας δείξω δειγματα και απο τις 2 μηχανές (x-m1 και rx100) σε φωτισμό δωματίου με λάμπες g9 και led.

παναγιώτη καλύτερα είναι να μας δείξεις σε λευκό φόντο (για να μπορέσουμε μετά να κρίνουμε την ποιότητα του white balance) μια φωτο από μια αφίσα ή πόστερ με σταθερό φωτισμό. Με auto και με manual το οποίο manual θα είναι αυτό του φωτισμού σου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θα ερχόμουν να σε συναντήσω.... Είμαι από Χαλκίδα αλλά η γυναίκα έχει τελειώσει καλών τεχνών στη Θεσσαλονίκη.
Νιώθω πολύ οικία στο avclub πραγματικά έχει πολύ αξιόλογα άτομα που μπορείς να μάθεις πάρα πολλά.
Τώρα για την xm1 νομίζω από το γύρω στο διαδίκτυο είδα τα ποιο ρεαλιστικά χρώματα βέβαια αυτά τα γνωρίζετε εσείς καλύτερα.
Είμαι με το κινητό ελπίζω να τα πούμε αργότερα.
Ευχαριστώ
Νικόλας

Δεν έχω βάλει ποτε manual white balance στη fuji γιατί δεν ενιωσα ποτε την ανάγκη.
Το βραδάκι αν υπάρχει χρονος και όρεξη θα σας δείξω δειγματα και απο τις 2 μηχανές (x-m1 και rx100) σε φωτισμό δωματίου με λάμπες g9 και led.

Πολύ όμορφες φωτογραφίες είδα τα άλμπουμ στο flickr νόμιζα πως ήμουν και εγώ στη βάπτιση ....

Ναι σαι καλά.
Να σου τονίσω οτι οι φωτογραφίες που είδες είναι ατόφια jpeg της μηχανής όσον αφορά το χρώμα και την ισορροπία του λευκού.

Νικόλα, πιο αυστηρός κριτης για τα χρώματα απο εναν ζωγράφο δεν υπάρχει .. αν η γυναίκα σου δεν εγκρίνει το αποτέλεσμα απλά δεν προχωράς .. αρα θέλεις δοκιμές ..

Τώρα πως θα γίνει να κάνεις δοκιμές ????

Απάντηση: Νεα SONY A5100

Ενέδωσα κι εγώ...
Βαρέθηκα να περιμένω την α7000 και η τιμή της είναι άκρως δελεαστική!

με γειά! καλοκλίκωτη. Η τιμή στην Ελλάδα μου φαίνεται λίγο υψηλή. είναι πάνω από τα επίπεδα που είχα συνηθίσει με ΝΕΧ-5/5Ν/5R/5T

Και να κυκλοφορήσει άμεσα η α7000, θα αργήσει να βγει σε προσφορά.
Στο εξάμηνο από τώρα με τις πρώτες προσφορές είτε αναβαθμίζεσαι είτε κρατάς την α5100 ως δεύτερο σώμα.

Η α5100 είναι ιδανική για δεύτερο e-mount σώμα, χάρη στις μικρές της διαστάσεις και βάρος. Για βασική μηχανή όμως θα ενοχλήσει και θα περιορίσει η έλλειψη EVF και hotshoe, οπότε η ζυγαριά γέρνει υπέρ της α6000.

Απάντηση: Νεα SONY A5100

Να 'σαι καλά!
Όντως είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα.
Από το αγγλικό amazon την πήρα.

Γιάννη για την 6000 πήγαινα αλλά λόγω xavc προτίμησα την 5100.

Re: Απάντηση: Νεα SONY A5100

Αφού XAVC-S έβαλαν και στην α6000 με firmware update. Δεν ισχύει πλέον αυτή η διαφορά υπέρ της α5100.

Mήπως κάνω λάθος και θυμάμαι rumor ότι θα το έκαναν;

Last edited: