Ενα αλλο setup που φαινεται ενδιαφερον και εχει καλα σχολια ειναι αυτο που φαινεται στο link
http://glidei7.exblog.jp/12715665/. Ουσιαστικα, σου επιτρεπει να φερεις τη μηχανη στα 5cm απο το προσωπο σου και να βλεπεις την οθονη καθαρα μεσα απο το clearviewer.
Η αρχη λειτουργιας του ειναι οτι φερνοντας την οθονη τοσο κοντα στα ματια σου, καλυπτει σχεδον ολοκληρο το οπτικο σου πεδιο με αποτελεσμα να ανοιγει η ιριδα του ματιου (η οποια ηταν κλειστη πιο πριν γιατι επρεπε να προσαρμοστει στο φως του ηλιου) και να μην φαινεται τοσο σκοτεινη η οθονη. Αυτο το προβλημα ειναι ισως πιο σημαντικο απο το glare.
Σε συνδυασμο με το Clearviewer, το hood μαζι με το κεφαλι σου, κοβουν και τις περισσοτερες αντανακλασεις.
Καποια αλλα θετικα χαρακτηριστικα ειναι οτι μπορεις να χρησιμοποιεις την touchscreen για εστιαση (σε αντιθεση με το κλασσικο EVF), δεν πιανει πολυ χωρο και μπορει να μπαινει και να βγαινει απο την οθονη ευκολα αν δεν το θες μονιμα επανω, μπορεις να το ακουμπησεις πανω και κατω απο το ματι σου για extra σταθεροτητα.
Ολα τα παραπανω δεν ειναι απο προσωπικη εμπειρια και δεν εχω σχεση με τα συγκεκριμενα προιοντα. Τα εχω διαβασει στο internet, ψαχνωντας να βρω κι εγω μια λυση για την ελλειψη EVF. Ωστοσο, τα εχω παραγγειλει και οταν τα παραλαβω, θα ξαναγραψω την εμπειρια μου.