Sony A5100

Re: Νεα SONY A5100

Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε κακοί, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια ακόμη δικαιολογία της SONY που δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνει η SAMSUNG.

είμαστε σίγουροι ότι το κάνει η samy ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

από το manual της Samy NX300 ...

• UseonlytheACadapterandUSBcablesuppliedwithyourcamera.Ifyouuse another AC adapter, the camera battery may not charge or work properly.
• YoucanchargethebatterywiththeUSBcableonlywhenthecameraisturned off.

Αρα , δεν ισχύει αυτό .... η μηχανή πρέπει να είναι κλειστή για να φορτίσει, όπως και στις Sony .

H ΝΧ30 έχει επιβεβαιωθεί από χρήστες ότι το επιτρέπει.

Οι περισσότερες μηχανές δεν το επιτρέπουν, και καλά κάνουν.

Η NX30 εχω διαβασει κι εγω οτι το κανει χωρις προβλημα υπερθερμανσης. Στην NX300 μου δεν το εχω δοκιμασει, γιατι δεν μου εχει χρειαστει μεχρι στιγμης. Αυριο που θα ειμαι σπιτι θα το δοκιμασω με το powerbank.

Αν θες να τραβάς στο σπίτι υπάρχει το παρακάτω το έχουμε αναφέρει ..

δίχως να εξαντλείς τη μπαταρία σου, δίχως να κινδυνεύεις να καταστρέψεις την είσοδο usb, δίχως υπερθέρμανση.
για εξωτερική εργασία ότι πρότεινα ή τη δική της μπαταρία.

Πω πω τι συστηματα ειναι αυτα, δεν μπορούν να κανουν το πολυ απλο, δηλαδη να φορτίζουν απο ενα μικρο powerbank με USB ενοσω τραβανε?

Απάντηση: Νεα SONY A5100

Έχω κάτι παλιούς m42 φακούς που θέλω να χρησιμοποιήσω.

Πρέπει να προσέξω κάτι στον αντάπτορα ή να πάρω όποιον βρω;

Αυτόν ας πούμε;

Ολοι ιδιοι ειναι. Εγω εχω αυτον http://www.ebay.com/itm/M42-Lens-to...865?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abef34509 . Εφαρμοζει σταθερα. Σε σχεση με αυτον που εβαλες τον προτιμησα γιατι το εσωτερικο δαχτυλιδι ειναι μαυρο αντι για ασημι, δεν ηξερα αν εχει αντανακλασεις, καθως και καπακι για τον φακο. Το ηθελα γιατι δεν ειχα για τον kit.

Έχω βάλει την μηχανή σε NTSC mode γιατί θέλω να τραβήξω με 60 καρέ και πάντα με το άνοιγμα ή την επαναφορά από stand by μου πετάει το μήνυμα Running on NTSC, το οποίο είναι υπέρ ενοχλητικό, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και στα άλλα topic για SONY, υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης αυτού του μηνύματος ?

οχι, δεν νομιζω οτι υπαρχει....

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση, πραγματικά δεν βγάζει νόημα για ποιο λόγο τουλάχιστον δεν υπάρχει επιλογή από το menu για disable ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν το έβαλαν να βγαίνει μόνο την πρώτη φορά που γίνεται εναλλαγή από PAL σε NTSC.

βγαζει νοημα, γιατι εδω ειμαστε pal χωρα, και αν ξεχασεις τη ρυθμιση στο Νtsc , μετα θα εχεις προβλημα με τεχνητο φωτισμο και υλικο γυρισμενο στα 25-50π.
Εμενα μ εχει σωσει καποιες φορες που το ειχα ξεχασει.

εγώ τραβάω με την ΝΧ500 μόνο σε ntsc για να έχω 30p αντί για 25p (UHD). Οι περισσότερες λήψεις βέβαια είναι με φυσικό φως. Λες να έχω πρόβλημα στην επεξεργασία?

βγαζει νοημα, γιατι εδω ειμαστε pal χωρα, και αν ξεχασεις τη ρυθμιση στο Νtsc , μετα θα εχεις προβλημα με τεχνητο φωτισμο και υλικο γυρισμενο στα 25-50π.
Εμενα μ εχει σωσει καποιες φορες που το ειχα ξεχασει.

Θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον μια ένδειξη όπως για όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις κάπου στην οθόνη, το ζήτημα είναι ότι δημιουργεί καθυστέρηση στο άνοιγμα της μηχανής διότι πρέπει να πετάξει το μήνυμα και να πατήσω ένα κουμπί για να φύγει, από ότι έψαξα έχουν ανοίξει αρκετά topics σε forum του εξωτερικού για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως και να 'χει το ξεπερνώ αυτό αφού είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την ποιότητα του βίντεο.

Πλέον έχω κουμπωμένο τον 24f18Z και νιώθω ότι είναι το κομμάτι που συμπλήρωσε απόλυτα την μηχανή.

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο φίλτρο 49ρι, θέλω ένα για την προστασία του φακού αλλά να μην επιρρεάζει την εικόνα σε επίπεδα φωτεινότητας/ποιότητας.

Άριστη επιλογή ο Zeiss 24/1.8. Ένα χρόνο ήμουν με τη NEX7 με τον 24/1.8 κολλημένο στη μηχανή.

Για φίλτρο προστασίας:
B+W 49mm XS-Pro Clear with Multi-Resistant Nano Coating (007M)

Άριστη επιλογή ο Zeiss 24/1.8. Ένα χρόνο ήμουν με τη NEX7 με τον 24/1.8 κολλημένο στη μηχανή.

Για φίλτρο προστασίας:
B+W 49mm XS-Pro Clear with Multi-Resistant Nano Coating (007M)

Εδώ είμαι οκ master ? B+W Neutral Clear

Γιατί είδα και ένα άλλο με 150 και ζαλίστηκα λίγο