Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

.... Επίσης, θα υπάρχει εκπτωτική προσφορά για άμεσες ή μελλοντικές αγορές, για όσους έρθουν. Wink

απο dpgr

Πάντως οι προδιαγραφές του αισθητήρα φαίνονται πολύ καλές, κάτι που επιβεβαιώνει και το "αξιόπιστο" DxO. Το θέμα είναι πως ο αισθητήρας από μόνος του δεν φτάνει για ένα καλό αποτέλεσμα. Με τι φακούς θα τον εκμεταλλευτεί η Sony? Σε υπερευρυγώνιο έχει μόνο τον 10-18 και σε μεσαίο ζουμ, ο καλύτερός της, ο Zeiss 1670 δίνει μέγιστο διάφραγμα f/4... Σημειοτέον ότι ο 1670 έχει δώσει ανάμικτες εντυπώσεις στους χρήστες, από μέτριο οπτικό αποτέλεσμα μέχρι αρκετά προβλήματα στον έλεγχο ποιότητας. Κάτι αντίστοιχο από την Canon, o EF-S 17-55 IS USM f/2.8 κοστίζει 20% λιγότερο, ναι μεν δίνει τελε μέχρι τα 55mm αλλά δίνει και σταθερό f/2.8 και οπτικά θεωρείται ποιότητας "L". Γενικά οι φακοί της Sony στις mirrorless είναι πανάκριβοι. Ακόμη και ο 10-18 που οπτικά δεν δίνει κάτι πολύ ξεχωριστό, κοστίζει κάπου 800 ευρώ, δηλαδή 40% περισσότερο από τον αντίστοιχο 10-22 της Canon που έχει πολύ καλό οπτικό αποτέλεσμα (και να μην ξεχνάμε το μέγεθος από τα κρύσταλλα).

Απλώς σκέφτομαι ότι αυτός ο φαινομενικά άριστος αισθητήρας δεν μπορεί να αναδειχθεί μέσα από μέτριους φακούς...

Last edited:

ο zeiss 16-70 ειναι αρκετος για τις περισσοτερες χρησεις πιστευω.
Ο 10-18 ειναι πολυ καλος, δε νομιζω οτι χρειαζεσαι κατι παραπανω σε ευρυγωνιο... και αν θες κατι καλυτερο υπαρχει και ο zeiss tuit 12mm 2.8
Eκει που χωλαινει για μενα το συστημα ειναι σε τηλεφακους....

Απο primes υπαρχουν αρκετοι και καλοι , λειπει ενας 85mm 1.8 (η κατι παραπλησιο) .

Και φυσικα οι nex εγιναν γνωστες κυριως για τη δυνατοτητα τους να βαζεις πανω τους οτι φακο εχεις , οπως εκανα κι εγω με τους νοκτον και μινολτα).

Μη ξεχναμε επισης οτι μπορεις να βαλεις και τους FF φακους , οπως το καταπληκτικο zeiss 50mm 1.8.

Last edited:

Και εμένα η μόνη μου μεγάλη ένσταση είναι στους φακούς.

εννοεις, σε φθηνους και καλους autofocus primes φακους...

προφανως, πρεπει να αφησει και τις αλλες εταιρειες να ζησουν...

paИ-baL;1057067289 said:
εννοεις, σε φθηνους και καλους autofocus primes φακους...

προφανως, πρεπει να αφησει και τις αλλες εταιρειες να ζησουν...

οι καλοι primes , και στη fuji και στις m4/3 κοστιζουν αρκετα (οι περισσοτεροι).

για μενα το παιχνιδι αλλαξε οριστικα με την FF σειρα a της Sony...

με υπερδιπλασιο αισθητηρα απο τον κυριο ανταγωνιστη σου στις mirrorless μηχανες (Oly και Pana με μ4/3), σου μενει μονο να εξελιξεις και να μεταφερεις τεχνολογια auto focus απο την a6000, high iso απο την a7s, σταθεροποιηση απο την Oly στην οποια εισαι κυριος μετοχος και μια μειωση της τιμης του σωματος στο χιλιαρικο και των 2 κυριων prime φακων (35 και 50) στο πεντακοσαρικο για να μας τελειωσεις...

να μου πεις, και τι θα πουλανε μετα ρε συ??? ελα μου, ντε...

προφανως και εχουν την τεχνολογια και προφανως δεν μπορει αυτη να βγει μαζεμενη σε ενα σωμα...

θα το παει αργα και βασανιστικα το παιχνιδι η Sony...

και οσο δεν την συμπαθουμε ως εταιρεια για αλλους λογους, οφειλουμε να ομολογησουμε οτο εχει παρει απο το χερι τις εξελιξεις και τις οδηγει...

Last edited:

οι καλοι primes , και στη fuji και στις m4/3 κοστιζουν αρκετα (οι περισσοτεροι).

οτι αγοραζω τον Panasonic 20/1.7 με 200 ευρω, δεν το λες και ακριβο παντως... η Sony δεν εχει αντιστοιχη ποιοτητα σε τετοια τιμη...

οι αποστασεις που με ενδιαφερουν μεταξυ 24 και 50mm στην Sony ειναι απλησιαστοι... και ειναι, φυσικα, το μοναδικο που με προβληματιζει και εμενα για το συστημα...

Πρωτον, ο συγκεκριμενος pany δε εχει 200 ευρω (παντα για Ελλαδα μιλαμε ) , αλλα 400 ευρω !
ο Sony sel 50mm 1.8 και με σταθεροποιηση εχει 270 ευρω.... και ο 35mm 400 ευρω , παλι με σταθεροποιηση!

Tα εχουμε ξαναπει... για δες ποσο κανουν οι καλοι pany 25mm 1.4 , oly 12mm 2, oly 75mm 1.8 , pani 42.5 1.2 κλπ
Ο μονος φτηνος ειναι ο oly 45mm 1.8 me 270 eyrv περιπου.

Mη ξεχνας επισης και τους πολυ καλους φακους της sigma (19-30-60mm) , πραγματικα κελεπουρια.

Οσο για τους ζοομ , να σου θυμισω οτι ειχα τους pany 12-35 kai 35-100 2.8 που κοστιζαν 1100 και 1200 ο καθενας!

Last edited:

Εγώ είμαι καλυμένος από τους φακούς του συστήματος.
Απλά θα ήθελα ο 16-70 να ήταν φθηνότερος ,
γύρω στα 500 ή στην ίδια τιμή αλλά με f2.8...
Λείπει ένας 85mm ,μάλλον θα βγεί σε FF για να καλύψει και τα 2 συστήματα ( FF κ APS-C).

κι εμενα μου φαινεται λιγο ακριβος... αλλα δυστυχως zeiss και φτηνος δε γινεται!
Η επομενη επιλογη ειναι ο sony G 18-105 f/4 OSS , που ειναι κυριως optimized για βιντεο, καλος all around φακος, αν και μεγαλος.

Ο 85mm οντως λειπει και ενας τηλεφακος με σταθερο διαφραγμα επισης (αλλα ερχεται ο FF 70-200 f/4).

Eγω παντως, σκεφτομαι ν ακυρωσω την αγγελια για την Α7 , μπας κι ερθει ο LAEA4 ανταπτορας για να δοκιμασω τους minolta zoom που εχω... καλη και φτηνη λυση.
Ισως την επομενη βδομαδα τον εχω.... ειδωμεν.

Την λύση να πουλήσεις την rx-10 και να κρατήσεις Α7 και α6000 την έχεις σκεφτεί;
Είναι συμπληρωματικές η μία της άλλης και θα έχουν κοινούς φακούς..

Οκ μιας κι εγώ έθεσα θέμα με τους φακούς της Sony, πρέπει να υπενθυμίσω ότι έκανα σύγκριση με την Canon σε ίδιο crop factor κι όχι σε Μ43. Η αλήθεια είναι πως όποιος έχει αποφασίσει να επενδύσει ποιοτικά σε ένα σύστημα Μ43, πρέπει να δώσει κάπου 1500 για το σώμα, άλλα 1000+ για έναν καλό zoom και σχεδόν άλλα τόσα για έναν καλό prime, οπότε τελικά τι λογική έχει να πάω σε 2x crop factor όταν με τα ίδια χρήματα και λίγα περισσότερα μπορώ να έχω ένα σύστημα γύρω από την Α7; Πραγματικά η Sony έφερε την επανάσταση με την Α7.

*για τον Zeiss Touit 12mm f/2.8 δεν θα έδινα τόσα χρήματα. Μιλάμε για πολύ ειδική περίπτωση prime που πιάνει την επαγγελματική κατηγορία, οπότε άλλος ένας λόγος να πάς σε Α7...

*2 Μόλις είδα τις τιμές για την Α7-σώμα. Δεν λέω την τιμή αλλά πλέον είναι ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ από εκείνη της OM-D E-M1... I rest my case...

Last edited:

τη σκεφτηκα και δεν την εχω αποκλεισει εντελως!
Απλα δε μου παει καρδια να αποχωριστω αυτο το φακο ... μοναδικος :p

Αλλα και να την εδινα ποιος θα την επαιρνε ? :flipout:

Την λύση να πουλήσεις την rx-10 και να κρατήσεις Α7 και α6000 την έχεις σκεφτεί;

Νομίζω πως αυτή η λύση δεν έχει νόημα καθώς πάλι και συνεχώς θα βρίσκεσαι σε διαδικασία να αλλάζεις φακούς, να κουβαλάς μια τσάντα με διάφορα κλπ κλπ. Ενώ μία RX10 θα ήταν η ιδανική λύση σε περιπτώσεις όπου δεν απαιτείς απόλυτη ποιότητα (άλλωστε εκεί ούτε η Α6000 θα σε κάλυπτε) ή όπου είναι δύσκολο να αλλάζεις φακούς ή σε περιπτώσεις όπου μπορείς να έχεις πάνω σου μόνο ένα σύστημα.

Κατά τη γνώμη μου:
RX10 + A6000 ναι
RX10 + A7 ναι
A7 + A6000 όχι

Πρωτον, ο συγκεκριμενος pany δε εχει 200 ευρω (παντα για Ελλαδα μιλαμε ) , αλλα 400 ευρω !
ο Sony sel 50mm 1.8 και με σταθεροποιηση εχει 270 ευρω.... και ο 35mm 400 ευρω , παλι με σταθεροποιηση!,

για μεταχειρισμενο εξοπλισμο εννοουσα Γιαννη...

ο Panasonic (ο πρωτος) βρισκεται στα 200 ευρω και ο Sony στα 300 στην καλυτερη περιπτωση...

μιλαμε για 50% πανω...

ε καλα, μεταχ/νο ειναι τι θα σου κατσει.... δε συγκρινουμε τιμες ετσι.

Εμεις εδω λεμε τιμες λιανικης σε καινουργια προιοντα απο Ελλαδα , οτιδηποτε αλλο ειναι τυχαιο και δε μπορει να μπει σε συγκρισεις.