Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
λοιπόν ας το πάμε από την αρχή. Ο Τάσος send είπε ότι ο 16-50 διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου φακού κιτ. Κι ότι αν βασιστείτε σε αυτόν, πολύ απλά είτε θα τραβάτε στην τύχη, είτε αυτό που θα πάρετε οφείλεται στον εξαιρετικό αισθητήρα της sony a. Υπάρχουν άλλοι κιτ φακοί καλύτεροι (μετρημένα) από τον 16-50. Η γνωστή πιπίλα είναι ότι ο 18-55 της fuji είναι εξαιρετικός φακός, αλλά στοιχίζει 400 ευρώ κλπ.
Μήπως τελικά όσοι το λένε αυτό απλώς θέλουν να υποστηρίξουν τις επιλογές τους να μείνουν στο μπάζο; Μήπως υπάρχουν άλλοι κιτ φακοί καλύτεροι; Από όσους ξέρω είναι σαφώς καλύτεροι οι canon 18-55
stm, panasonic 12-32, panasonic 14-42, fuji 16-50, samsung 16-50. Δηλαδή σχεδόν όλα τα άλλα συστήματα (Μ4/3, canon, fuji, samsung) πλην της ΝΙΚΟΝ έχουν ένα πιο αξιοπρεπή φακό σε χαμηλή τιμή.
Αλλά και να θέλει κάποιος να ανεβεί παραπάνω πάλι δύσκολα θα βρει σε ζουμ αξιοπρεπή επίδοση στο σύστημα Α. Ο zeiss 16-70 που στοιχίζει 700+ ευρώ έχει κάκιστες επιδόσεις σε βινιέτα, οξύτητα, και χρωματικές εκτροπές.
http://www.photozone.de/sony_nex/901-sony1670f4oss?start=1 . Ο sony 18-105 δείχνει πιο ισορροπημένος. Ούτε ο fe 24-70 ειναι καλή επιλογή, διότι επίσης έχει μετρήσεις μετριότατες.
Άρα η άποψη ότι είναι χαρά φακός για τα λεφτά του είναι -πολύ κομψά να το πώ - υποκειμενική και μάλλον δεν στηρίζεται με επιχειρήματα. Ούτε η άποψη ότι υπάρχει ένας άλλος φακός κιτ που είναι καλύτερος αλλά στοιχίζει πολύ παραπάνω. Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν όλοι οι άλλοι κιτ φακοί είναι καλύτεροι. Αν θέλετε μηχανή αυτής της κατηγορίας με αξιοπρεπή κιτ φακό, τότε η λύση είναι η samsung. Μακάρι η sony να μας δώσει αντί για την πολυαναμενόμενη 6100, έναν πολύ καλύτερο φακό ζουμ για να τελειώσουμε όλες αυτές τις συζητήσεις.
υστ. Είχα για σύντομο χρονικό διάστημα μια 3n με τους 16-50, 19, 30, 60 επομένως δεν μιλώ στον αέρα.
Λευτέρη, αν θέλεις να πας να αγοράσεις τον φακό, απλώς πήγαινε και πάρτον. Η δικαιολόγηση όμως της αγοράς του πέρα από τη λέξη φθηνός, δεν έχει δεύτερη λέξη.