Sony α6000

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Όχι, δεν παίζει ρόλο. Επαρκεί οποιαδήποτε SCXC για το bitrate της α6000.

Στις τιμές μικρές είναι οι διαφορές, οπότε το U3 είναι προτιμητέο ως future-proof, αλλά όχι απαραίτητο.

Transcend δεν προτείνω πλέον. Και οι δύο 128άρες που έχω κοντεύουν να ανοίξουν στα δύο.
Μπαίνει στη μαύρη λίστα η Transcend.

Κ εψαχνα να βρω αυτην που ειχες προτεινει...Εχω βρει μια Kingston με παρομοια χαρακτηριστηκα αλλα στο σχολια του Amazon ειχε αρκετα αρνητικα..Αποψη για Kingston;

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μια χαρα φακος ειναι ο 16-50 για το κιτ σετ. Με 600 ευρώ εχεις στιβαρο κομπακτ σωμα με μεγαλες δυνατοτητας και φακο ζουμ 16-50 για να κινηθεις εστιακα οπου βολεύεσαι .

Με το κιτ σετ κανει κανεις παπαδες οπως αποδεικνείεται με ενα μικρο ψαξιμο στις φωτογραφιες του κιτ φακου στο διαδικτυο.

Φυσικα αν μπορεις και θέλεις παιρνεις prime φακους που κοστιζουν όσο το σωμα Χ2 . Μετα όμως θα πεις καλα θα εχω τετοια φακουδαρα και θα την χαντακώνω στην α6000? και παει λεγοντας....

Δύο τώρα Transcend και μία στο παρελθόν μου έχουν χαλάσει οπότε πάσα μη Transcend είναι καλή.

Όποια κάρτα μου έχει χαλάσει στην πορεία των χρόνων ήταν από το κέλυφος ή από το lock, συμπεριλαμβανομένων των Sandisk Extreme Pro και άλλων.

Στην επόμενή μου επιλογή κάρτας θα δώσω βαρύτητα στο κέλυφος. Η Samsung πολύ καλή κατασκευή φαίνεται.

71ciXYrKMRL._SL1500_.jpg

Ισα ισα, το αναποδο γινετε... Την α6000 χαντακωνει ο κιτ (συμφωνω με τον Send), δεν χαντακώνετε ο καλος prime φακος (ειναι και native αυτοι που λετε..) πανω στην α6000. Δεν λεω οτι δεν μπορεις να φτιαξεις μια καλη φωτογραφια με τον κιτ, αλλωστε ο φιλος Teobot το εχει αποδειξει εμπρακτως οτι γινετε, αλλα οπως και να εχει εγω βλεποντας και τον κιτ και τον 24αρη, η διαφορα των 2 σε αποδοση ειναι πασυφανης σχεδον παντου και πως να μην ηταν δλδ... Επισης οι φωτογραφιες με τον zeiss εχουν καλυτερη συμπεριφορα στην επεξεργασια απο οτι αυτες με τον κιτ. Βεβαια τα χρωματα της σονυ ειναι στο γαμα του καραγκιοζη ειτε με τον κιτ ειτε με τον zeiss.. Με εχει προβληματισει λιγο αυτο.. Πολυ ουδετεροτητα ρε παιδι μου.. Στην χζ-2 δεν χρειαζοταν να πειραξω παντα τα χρωματα, στην α6000 απο την αλλη παντα θελουν πειραγμα (τουλαχιστον για τα γουστα μου, οπου μου αρεσουν τα ζωντανα χρωματα, βλεπε fuji).

Για ζωντανά χρώματα που δεν καταφεύγουν στην υπερβολή, χωρίς ανάγκη να τα φέρεις στο post, πέρα από τη Fuji, θα σε κάλυπτε και η Samsung.
Αλλά δεν πειράζει, εκπαιδεύεσαι έτσι στην επεξεργασία.

Ασε, εφαγα πολυ εκπαιδευση με τα αρχεια της χζ-2, δεν θελω αλλη :p
Τεσπα, ακομα δεν εχω βγαλει πολλες φωτογραφιες για να εχω ολοκληρωμενη γνωμη για την μηχανη.. Θελω λιγο καιρο ακομη.

λοιπόν ας το πάμε από την αρχή. Ο Τάσος send είπε ότι ο 16-50 διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου φακού κιτ. Κι ότι αν βασιστείτε σε αυτόν, πολύ απλά είτε θα τραβάτε στην τύχη, είτε αυτό που θα πάρετε οφείλεται στον εξαιρετικό αισθητήρα της sony a. Υπάρχουν άλλοι κιτ φακοί καλύτεροι (μετρημένα) από τον 16-50. Η γνωστή πιπίλα είναι ότι ο 18-55 της fuji είναι εξαιρετικός φακός, αλλά στοιχίζει 400 ευρώ κλπ.

Μήπως τελικά όσοι το λένε αυτό απλώς θέλουν να υποστηρίξουν τις επιλογές τους να μείνουν στο μπάζο; Μήπως υπάρχουν άλλοι κιτ φακοί καλύτεροι; Από όσους ξέρω είναι σαφώς καλύτεροι οι canon 18-55 stm, panasonic 12-32, panasonic 14-42, fuji 16-50, samsung 16-50. Δηλαδή σχεδόν όλα τα άλλα συστήματα (Μ4/3, canon, fuji, samsung) πλην της ΝΙΚΟΝ έχουν ένα πιο αξιοπρεπή φακό σε χαμηλή τιμή.

Αλλά και να θέλει κάποιος να ανεβεί παραπάνω πάλι δύσκολα θα βρει σε ζουμ αξιοπρεπή επίδοση στο σύστημα Α. Ο zeiss 16-70 που στοιχίζει 700+ ευρώ έχει κάκιστες επιδόσεις σε βινιέτα, οξύτητα, και χρωματικές εκτροπές. http://www.photozone.de/sony_nex/901-sony1670f4oss?start=1 . Ο sony 18-105 δείχνει πιο ισορροπημένος. Ούτε ο fe 24-70 ειναι καλή επιλογή, διότι επίσης έχει μετρήσεις μετριότατες.

Άρα η άποψη ότι είναι χαρά φακός για τα λεφτά του είναι -πολύ κομψά να το πώ - υποκειμενική και μάλλον δεν στηρίζεται με επιχειρήματα. Ούτε η άποψη ότι υπάρχει ένας άλλος φακός κιτ που είναι καλύτερος αλλά στοιχίζει πολύ παραπάνω. Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν όλοι οι άλλοι κιτ φακοί είναι καλύτεροι. Αν θέλετε μηχανή αυτής της κατηγορίας με αξιοπρεπή κιτ φακό, τότε η λύση είναι η samsung. Μακάρι η sony να μας δώσει αντί για την πολυαναμενόμενη 6100, έναν πολύ καλύτερο φακό ζουμ για να τελειώσουμε όλες αυτές τις συζητήσεις.

υστ. Είχα για σύντομο χρονικό διάστημα μια 3n με τους 16-50, 19, 30, 60 επομένως δεν μιλώ στον αέρα.

Λευτέρη, αν θέλεις να πας να αγοράσεις τον φακό, απλώς πήγαινε και πάρτον. Η δικαιολόγηση όμως της αγοράς του πέρα από τη λέξη φθηνός, δεν έχει δεύτερη λέξη.

Ισα ισα, το αναποδο γινετε... Την α6000 χαντακωνει ο κιτ (συμφωνω με τον Send), δεν χαντακώνετε ο καλος prime φακος (ειναι και native αυτοι που λετε..) πανω στην α6000. Δεν λεω οτι δεν μπορεις να φτιαξεις μια καλη φωτογραφια με τον κιτ, αλλωστε ο φιλος Teobot το εχει αποδειξει εμπρακτως οτι γινετε, αλλα οπως και να εχει εγω βλεποντας και τον κιτ και τον 24αρη, η διαφορα των 2 σε αποδοση ειναι πασυφανης σχεδον παντου και πως να μην ηταν δλδ... Επισης οι φωτογραφιες με τον zeiss εχουν καλυτερη συμπεριφορα στην επεξεργασια απο οτι αυτες με τον κιτ. Βεβαια τα χρωματα της σονυ ειναι στο γαμα του καραγκιοζη ειτε με τον κιτ ειτε με τον zeiss.. Με εχει προβληματισει λιγο αυτο.. Πολυ ουδετεροτητα ρε παιδι μου.. Στην χζ-2 δεν χρειαζοταν να πειραξω παντα τα χρωματα, στην α6000 απο την αλλη παντα θελουν πειραγμα (τουλαχιστον για τα γουστα μου, οπου μου αρεσουν τα ζωντανα χρωματα, βλεπε fuji).

Εμ αυτο ειναι το θεμα...οτι ο Zeiss ειναι κορυφη. Οι υπολοιποι prime (τουλαχιστον απο αυτα που διαβαζω) δεν εχουν το ιδιο ουαου αποτελεσμα για να πω οκ να τα σκασω. Εχω στραβωθει να διαβαζω review κ ολο κ καποιο μειονεκτημα εχουν. Εχω δει συγκριτικο απο χρηστη, μεταξυ του kit κ του zeiss 1670 κ δεν ειπα πω πω, δες διαφορα, να τρεξω αυριο να τον παρω.
Οσο αφορα τα χρωματα...το vivid το εχεις δοκιμασει;;ή ειναι too much;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μακάρι η sony να μας δώσει αντί για την πολυαναμενόμενη 6100, έναν πολύ καλύτερο φακό ζουμ για να τελειώσουμε όλες αυτές τις συζητήσεις.

ή κ τα 2 μαζι :)

To σκεπτικο του Λευτερη (αν καταλαβα καλα) ειναι το εξης:

Οταν προσπαθησε να πουλησει τη NEX5R σαν σκετο σωμα, δεν ενδιαφερθηκε κανεις.
Οταν της εβαλε και φακο, την πουλησε γρηγορα και σε καλη τιμη.
Αρα, σκεπτεται να παρει την Α6000 ΜΑΖΙ με τον 16-50 αφου η διαφορα ειναι μικρη, για να εχει περισσοτερες πιθανοτητες ευκολης και συμφερουσας μεταπωλησης σαν σετ οταν το αποφασισει.
Στο μεταξυ, οσο τον εχει, δεν θα τον αφησει στο ντουλαπι, θα τον δοκιμασει, κι οτι πιασει .

Τα λεω σωστα LLLEFTERIS ?

Ηλια εγω για αυτον τον λογω τον πηρα τον κιτ (κυριως..).. Απο την ωρα που την πηρα την σονυ δεν ειμαι σιγουρος για το αν θα την κρατησω.. Ο κιτ λοιπον θα βοηθησει αν παω στο plan Β που ειναι η πωληση. Κατα τα αλλα, λογω και του 24αρη, ο 16-50 μου ειναι πρακτικα αχρηστος. Βεβαια θα υπαρξουν στιγμες που θα θελω αλλη προοπτικη, οποτε θα της τον φορεσω αναγκαστικα.

Τεο, οχι δεν το εχω παει στο vivid.. Θα το δοκιμασω και αυτο.. Επισης εχει και ο zeiss 1 μειονεκτημα. Δεν εχει σταθεροποιηση οποτε πχ εγω που ερχομαι απο ολυμπους, οπως καταλαβαινεις μου ειναι καπως το χωρις σταθεροποιηση.. Βεβαια το επομενο σωμα (αν ποτε το βγαλει) φανταζομαι πως θα εχει σταθεροποιηση, οποτε μαλλον θα λυθει αυτο.

Last edited:

@ampalaeos
τα χρώματα σε δύσκολο φωτισμό (μεικτός ή με ledoταινίες κλπ) η xz2 τα πετυχαίνει αρκετά περισσότερο από την a5000 - με το που ανοίγεις τα 2 αρχεία, η διαφορά είναι καραμπινάτη
βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό άλλαξε σε a6000/a5100...

Δεν εχω κανει αμεση συγκριση, αλλα θεωρω οτι εχουν διαφορα σιγουρα.. Στην χζ-2 τα χρωματα τα πειραζα μονο σε φωτογραφιες που ηθελα να τους δωσω το κατι παραπανω, οχι σε ολες. Με την σονυ δεν μπορω να τα αφησω απειραχτα, δεν μου αρεσουν. Θα δοκιμασω και το vivid που λεει ο φιλος Τεο μπας και στρωνει λιγο.

Raw δεν τραβάς; Όταν κατασταλάξεις πώς τα θέλεις τα χρώματα αποθηκεύεις τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα μετατροπής και κάνεις batch convert.

Βασικά κάνω ότι λέει o Tzo, έχω βρει κάποιες ρυθμίσεις που μου αρέσουν και αφήνω το πρόγραμμα να τα ''ψήσει'' με αυτές τις ρυθμίσεις, από εκει και πέρα αν θέλω κάτι παραπάνω, πάω στην εκάστοτε φώτο που θέλω να πειράξω και αρχίζω το παίξιμο και τις δοκιμές....

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Την πηρα! Τελικα μονο σωμα οχι γιατι δεν ηθελα τον φακο αλλα λογω οτι θα εμενα αφραγκος.
Τελειως διαφορετικο μενου απο την 5R

Την πηρα! Τελικα μονο σωμα οχι γιατι δεν ηθελα τον φακο αλλα λογω οτι θα εμενα αφραγκος.

Άντε καλορίζικη!!

Καλορίζικη και καλές λήψεις...!!
Το μενού είναι αυτό που χρησιμοποιούσαν οι Α κάμερες slt της sony που θεωρώ ότι είναι μάλλον καλύτερο από το μενού των παλιών Nex.....γρήγορα θα το συνηθίσεις πάντως...

Δύο τώρα Transcend και μία στο παρελθόν μου έχουν χαλάσει οπότε πάσα μη Transcend είναι καλή.

Όποια κάρτα μου έχει χαλάσει στην πορεία των χρόνων ήταν από το κέλυφος ή από το lock, συμπεριλαμβανομένων των Sandisk Extreme Pro και άλλων.

Στην επόμενή μου επιλογή κάρτας θα δώσω βαρύτητα στο κέλυφος. Η Samsung πολύ καλή κατασκευή φαίνεται.

71ciXYrKMRL._SL1500_.jpg
εγω χρησιμοποιώ micro sd οπως τα κινητά , με ανταπτορα για να γινει κανονικό μέγεθος sd. Ετσι και να χαλάσει το lock , που το εχω πάθει, απλα αλλάζω ανταπτορα.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ευχαριστω! Να και μια αφλαση που τραβηξα πριν λιγο χωρις καμια επεξεργασια εκτος απο το crop και το resize

DSC00320.jpg

Περίμενα πάνω από 10 μήνες την 7000 αλλά τίποτα. Μήπως να ξεκινούσα να φτιάχνω ένα συστηματάκι με την 6000 (η D90 μου τάπαιξε); Μετά από 6 μήνες πιστεύετε ότι μπορεί να πουληθεί σε κάποιο σεβαστό ποσό σαν μεταχειρισμένη;