Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

...να ανέβει κατηγορία από την κατώτατη, ενημερώνεται και για το τι κερδίζει προτιμώντας το αμέσως καλύτερο μοντέλο τρίτου κατασκευαστή με υποστήριξη TTL και HSS. Δεν μιλάμε για χιλιάδες και εκατοντάδες ευρώ διαφορά. 88 ευρώ χωρίζουν τα δύο φλασάκια.

Το κατωτατης ποιοτητας φλας, οπως λες, της meike δεν είναι ΤΤL? Οτι δεν είναι HSS το καταλάβαμε. Γιατι οπως το γραφεις φαίνεται οτι δεν ειναι ουτε TTL.

Τις αναλύσαμε τις διαφορές.
Το Meike είναι TTL χωρίς κεφαλή zoom, σταθερά στα 26mm και περιορισμένης ισχύος, με δύο μπαταρίες.
Το Νissin είναι TTL και HSS, με κεφαλή zoom, πιο ισχυρό, με εκτεινόμενη κάρτα ανάκλασης, με 4 μπαταρίες και με δυνατότητα επέκτασης αργότερα ως slave off-camera φλας με radio trigger.
Από άποψη όγκου και τα δύο είναι μικρά.

16465769865_e6f117d20f_b.jpg

71vdHluAEIL._SL1001_.jpg

Last edited:

Το κατωτατης ποιοτητας φλας, οπως λες, της meike δεν είναι ΤΤL? Οτι δεν είναι HSS το καταλάβαμε. Γιατι οπως το γραφεις φαίνεται οτι δεν ειναι ουτε TTL.

Είναι TTL και δουλεύει άψογα στην A6000 άλλα και στην rx10 που επίσης έχω....και ανεξάρτητα τι γράφουν ορισμένοι, μια χαρά δυνατό είναι για bounce σε ταβάνια, τοίχους κλπ. και μια χαρά θα φωτίσει το θέμα σου και θα κρύψει τις σκιές...ναι δεν έχει HSS...οκ τι να κάνουμε όποιος θέλει HSS ας δώσει τα διπλά/τριπλά και να πάρει ένα Flash HSS....επίσης επειδή όπως είπα το βάρος και όγκος παίζει για μένα τεράστιο ρόλο να πω ότι το Meike με τις μπαταρίες είναι περίπου 100 γρ,.ποιο ελαφρύ 200γρ. vs 300γρ. σε σχέση με το nissin i40....που όσο και αν ακούγεται μικρή η διαφορά για μένα είναι σημαντική....είναι το ποιο ελαφρύ φλας που κυκλοφορεί με TTL, led φωτάκια και πλήρη περιστρεφώμενη κεφαλή.....και να το ξαναπώ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ HSS!!!!!!

?..μια χαρά δυνατό είναι για bounce σε ταβάνια, τοίχους κλπ. και μια χαρά θα φωτίσει το θέμα σου!

Ως off-camera φλας ανέφερα ότι είναι αδύναμο. Φάτσα-κάρτα και το φλασάκι της μηχανής δυνατό είναι.

Ως off-camera φλας ανέφερα ότι είναι αδύναμο. Φάτσα-κάρτα και το φλασάκι της μηχανής δυνατό είναι.

Οχι δεν είναι δυνατό....τραβάω φώτος (μέσα στο σπίτι) με το εσωτερικό φλασάκι σε απόσταση 3-4 μέτρα από το θέμα και με το ζόρι το φωτίζει ενώ στο backround ούτε καν φωτίζει κάτι...ενώ το meike τα κάνει όλα ''μέρα''...ενώ όταν είχα την nx300 είχα καλώδιο για σύνδεση με το εξωτερικό flash που έδινε η μηχανή και το έκανα bounce...το αποτέλεσμα ήταν τραγικό...ενώ το meike είναι κυριολεκτικά εξαιρετικό σε αυτό τον τομέα....οπότε δεν έχεις καθόλου δίκιο σε αυτό τον τομέα είναι χάος η διαφορά με το εσωτερικό φλασάκι ακόμα και φάτσα - κάρτα όπως λες....καλά για Bounce δεν συζητάμε καν, αν κάποιο εσωτερικό φλασάκι δίνει αυτή την δυνατότητα καλά καλά δεν θα φτάσει το φως στο ταβάνι, όχι να επιστρέψει κιόλας και να φωτίσει το θέμα.......
Υ.Γ. Φαντάζομαι τα διάβασες αυτά από κάποιον ''εξυπνίδη'' που έχει σαν πρότυπο κανένα flash nikon/canon του 400-500 ευρου.....να το ξαναπώ πάλι μέσα σε σπίτι και κλειστούς χώρους, τα κάνει όλα μέρα κάτι που δεν μπορείς με κανένα εσωτερικό flash...και για να σε προλάβω είχα όπως είπα και το nissin Di866 που είναι πολύ ποιο δυνατό..ε μέσα στο σπίτι δεν έπαιρνα καλύτερα αποτελέσματα από ότι παίρνω με το meike...που φυσικά και αυτό ήταν χαοτικά μπροστά από οτιδήποτε σε εσωτερικό φλασάκι.....ελπίζω να σε κάλυψα....

Last edited:
Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παρα την ολη αντιπαραθεση πιστευω πως ολο αυτο ειναι καλο γιατι εμεις οι "τριτοι" μπορουμε να μαθουμε καποια πραγματα και σαν ενημερωση αλλα και σαν αποφυγη μιας λαθος αγορας η μιας αγορας που ισως να πουμε "τελικα καλυτερα να εδινα παραπανω λεφτα και να αγοραζα αυτο"

Πάλι παραποιείς αυτό που γράφω. Και εσωτερικό φλασάκι δυνατό είναι σε φάτσα-κάρτα έγραψα, όχι ότι είναι εξίσου δυνατό με το Meike είτε σε ευθεία είτε σε bounce.

Για τη βέλτιστη επίδοση έγραψα τι είναι καλύτερο. Δυνατό, χειροκίνητο Yongnuo off-camera. Νικά και και το Meike και το Nissin, και με κόστος χαμηλό στα επίπεδα του Meike.

Από το στιγμή που χρησιμοποιείς το φλας αποκλειστικά στο σαλόνι σου, προτιμότερο ένα ογκώδες αλλά ισχυρό off-camera φλας.

'Εχει καταντήσει η κατηγορία εξοπλισμού,

μίξη πρωινάδικου και δελτίου ειδήσεων με έξι παράθυρα και καλεσμένο τον Άδωνι.

Κρίμα.

Πάλι παραποιείς αυτό που γράφω. Και εσωτερικό φλασάκι δυνατό είναι σε φάτσα-κάρτα έγραψα, όχι ότι είναι εξίσου δυνατό με το Meike είτε σε ευθεία είτε σε bounce.

Για τη βέλτιστη επίδοση έγραψα τι είναι καλύτερο. Δυνατό, χειροκίνητο Yongnuo off-camera. Νικά και και το Meike και το Nissin, και με κόστος χαμηλό στα επίπεδα του Meike.

Από το στιγμή που χρησιμοποιείς το φλας αποκλειστικά στο σαλόνι σου, προτιμότερο ένα ογκώδες αλλά ισχυρό off-camera φλας.

Το εσωτερικό ούτε σε φάτσα κάρτα είναι δυνατό γιατί αν ας πούμε καταφέρει να φωτίσει το θέμα έχει κάψει όλο το backround καθώς δεν φτάνει το φως εκει...τώρα αν εννοείς ότι φωτίζει καλά μόνο το θέμα και δεν μας νοιάζει η υπόλοιπη φώτο, οκ άντε ας πούμε ναι άλλα μέχρι εκει.....
Οσον αφορά το Flash, Θέλω TTL και δεν μου αρέσουν οι γκουμούτσες είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι...μόλις είπα ότι είχα το Nissin Di866 που έτρωγε για πρωινό το nissin i40 και το έδωσα γιατί δεν κάλυπτε τις ανάγκες που μου καλύπτει το meike 320 όσο περίεργο και αν ακούγεται, δεν έπαιρνα καλύτερα αποτελέσματα από το nissin Di866 που είναι ποιο δυνατό από το Meike 320.....τι από όλα αυτά δεν κατανοείς και μου λες συνέχεια για το Yongnuo, off camera κλπ...????
Να το ξαναπώ πάλι...για μικρό flash (200 γρ. με μπαταρίες), με TTL, μετακινούμενη κεφαλή, όμορφη σχεδίαση, φόρτιση μπαταριών πάνω στο flash, difuser και θήκη στην συσκευασία, led φωτάκια και που το πήρα 58 ευρώ ήταν μια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει και το προτείνω...από εκει και πέρα ο καθένας ας πάρει ότι θέλει άλλα σε παρακαλώ μην μου λες συνεχώς για το Yongnuo, HSS κλπ....αν τα ήθελα θα τα έπαιρνα, αφού όπως σου είπα το έψαξα αρκετά το θέμα του Flash και το meike ήταν αυτό που πλησίασε ποιο πολύ σε αυτό που ήθελα, το απέκτησα, είμαι πλήρως ικανοποιημένος...end of story....τόσο απλά....

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Στάθη, ευχαρίστως να ακούσουμε και τις δικές σου εμπειρίες-γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που συζητάμε, αν θέλεις να συνεισφέρεις.

Με τον Νίκο δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση. Για εξοπλισμό μιλάμε, άλλοτε συμφωνούμε κι άλλοτε διαφωνούμε, αλλά πάντα πολιτισμένα και ποτέ ανούσια.

Στάθη, ευχαρίστως να ακούσουμε και τις δικές σου εμπειρίες-γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που συζητάμε, αν θέλεις να συνεισφέρεις.

Με τον Νίκο δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση. Για εξοπλισμό μιλάμε, άλλοτε συμφωνούμε κι άλλοτε διαφωνούμε, αλλά πάντα πολιτισμένα και ποτέ ανούσια.

Βασικά ούτε καν διαφωνούμε, απλά έχουμε άλλες ανάγκες και βλέπουμε κάποια πράγματα διαφορετικά, δεν σημαίνει ότι ο ένας έχει δίκιο και ο άλλος λάθος......την γνώμη μας λέμε και τις εμπειρίες μας, οπότε ο Στάθης αν θα ήθελε ευχαρίστως να μας πει και αυτός την γνώμη του ή την άποψή του...όλο και κάτι θα μάθουμε ή θα αποκομίσουμε....

Μαλλον βρηκα φωτογραφικη (την 6000 φυσικα) ειναι 4 μηνων με αποδειξη 2300 κλικ με τον 16-50 με δευτερη μπαταρια και τζαμακι στην οθονη.
Μου την δινει 450 ευρω ολα μαζι η χωρις φακο στα 380 αλλα τελικα θα την παρω μαζι με τον φακο και αχρειαστος να ειναι, αν και πιστευω το Καλοκαιρακι στις διακοπες δεν θα παει χαμενος.

Εγώ πάντως έστω και 70 ευρώ εξτρα για τον συγκεκριμένο φακό δεν θα 'δινα. Εκτός εαν δεν έχεις καθόλου φακούς ούτε σκοπεύεις να αγοράσεις στο μέλλον.

Δεν έχει νόημα να ψειρίζουμε το τι σώμα να πάρουμε (γιατί αυτό κάνουμε), αν είναι να του φορέσουμε ίσως τον απολύτως χειρότερο κιτ φακό που κυκλοφορεί.

Και για του λόγου του αληθές, σύγκριση της 6000 και του εν λόγω φακού με την Canon Μ3 & 18-55 stm. Ενώ πρόκειται πρακτικώς για παραπλησίων δυνατοτήτων αισθητήρες, ο φακός πηγαίνει τη Sony 3 βήματα πιο πίσω.

http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_M3/outdoor_resolution.shtml

Εχω τον 35/1.8 αλλα ελεγα για καμια παραλια κλπ.

Λες να του το σπασω το κιτ και να παρω μονο σωμα;

Ο 35ρης θα σου φανεί άβολος ως μόνος φακός. Ο 16-50 πάλι θα σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν εξελίσσονται τόσο καιρό οι ρημάδες οι φωτογραφικές.
Δοκίμασε θα έλεγα για αρχή με μόνο τον 35ρη, σίγουρα ο σταθερός είναι καλύτερο σχολείο για να δουλέψεις πράγματα όπως το καδράρισμα και η σύνθεση. Από κει και πέρα 16-50 και παρόμοιους βρίσκεις θαρρώ 10 στον παρά, αν τον χρειαστείς.

Κοιτα για παραλια θα προτιμουσα κανενα 55-210 η κατι σαν αυτον τωρα για τον 35αρη στο μονο που μου εχει φανει αβολος ειναι οτι στην ουσια ειναι 50αρης και μεσα στο σπιτι η σε κλειστο χωρο εχω προβλημα.
Αλλα τι να κανω που ο 24αρης ειχε 900 και εγω με το ζορι ειχα τοτε τα 400 που πηρα τον 35αρη.

Εγώ πάντως έστω και 70 ευρώ εξτρα για τον συγκεκριμένο φακό δεν θα 'δινα. Εκτός εαν δεν έχεις καθόλου φακούς ούτε σκοπεύεις να αγοράσεις στο μέλλον.

Δεν έχει νόημα να ψειρίζουμε το τι σώμα να πάρουμε (γιατί αυτό κάνουμε), αν είναι να του φορέσουμε ίσως τον απολύτως χειρότερο κιτ φακό που κυκλοφορεί.

Και για του λόγου του αληθές, σύγκριση της 6000 και του εν λόγω φακού με την Canon Μ3 & 18-55 stm. Ενώ πρόκειται πρακτικώς για παραπλησίων δυνατοτήτων αισθητήρες, ο φακός πηγαίνει τη Sony 3 βήματα πιο πίσω.

http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_M3/outdoor_resolution.shtml

Εμένα από την άλλη που έχω και τον sony 35mm και τον sony 50mm, ο 16-50 είναι ο αγαπημένος μου φακός και ο φακός που χρησιμοποιώ περισσότερο...μικρός, ελαφρύς, γρήγορο ζουμ, ποιοτικός κατασκευαστικά, ευέλικτο 24-75 εύρος ζουμ και αξιοπρεπή ποιότητα εικόνας αν ξέρεις να τον δουλεύεις και πολύ καλός σε βίντεο.....για 100 ευρώ που μου στοίχισε είναι τσάμπα πράγμα...φυσικά αυτή είναι η γνώμη μου και δεν το γενικευώ....

Λοιπον ο λογος που τελικα θα την παρω με τον φακο ειναι ο εξης.

Οπως και την 5R ετσι και αυτη δεν θα την παντρευτω καποια στιγμη θα την αλλαξω. Τον φακο (16-50) απο την 5R τον ειχα πουλησει για να παρω τον 35/1.8 και οταν εβαλα αγγελια το σωμα σκετο στα 220 ευρω δεν ειχα ουτε ενα μηνυμα να μου λεει ρε φιλε σου δινω 180 σου δινω 200 ευρω. Ευτυχως που βρηκα σε καλη τιμη τον φακο και μαζι με φακο η μηχανη εφυγε την ιδια μερα που την εβαλα αγγελια στα 300 ευρω.

Στην τελικη η τιμη πιστευω ειναι καλη γιατι σωμα κατω απο 400 δεν εχω δει κανεναν να πουλαει και αυτη εχει και δευτερη μπαταρια εχει βαλει και την προστασια οθονης που μονο αυτα θα εχουν γυρω στο 50αρικο.

35ρης θα σου φανεί άβολος ως μόνος φαΟκός. Ο 16-50 πάλι θα σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν εξελίσσονται τόσο καιρό οι ρημάδες οι φωτογραφικές.

Αυτο που λες ειναι υπερβολικο! Να μου πεις οτι ο κιτ ειναι αργος κ οτι δεν κανει για low light οκ. . Οπως επισης οτι δεν δινει κ ρηχο βαθος πεδιου του prime. Αλλα ο κιτ στα 35 με f8 πολυ μικρη διαφορα εχει απο τον 35αρη prime πριν πεσει ο ηλιος. Κ οταν ακομη πεσει ο ηλιος κ σε ενδιαφερει τοπιο, παιρνεις τριποδο κ ολα καλα. Ο prime σου δινει χερατες low light ληψεις κ ρηχο βαθος πεδιου στο 1.8. Αν καποιος εχει τον κιτ κ δεν τον ενδιαφερει το χερατο low light o 35αρης prime ειναι περιττος.
Απο εκει κ περα μια φωτογραφια ειναι καλυτερη απο την καμια φωτογραφια, οταν πχ τα 35 θα ειναι πολυ κοντα σε σχεση ακομη κ με τα 16 του κιτ. Απο την στιγμη που ο φιλος εχει ηδη τον 35αρη prime, καλυτερα να κρατησει τα χρηματα του κ προσθεσει αργοτερα κ να παρει καποιον ευρυγωνιο ή καποιον 50αρη 60αρη ή ακομη κ τον 55210.

Καλος και αγιος ο 35αρης αλλα μεσα στο σπιτι σε μια γιορτη δεν κανει εκτος αν εχεις 100 τετραγωνικα σαλονι.
Η μια μου σκεψη ηταν να παρω σκετο σωμα και να μαζεψω την διαφορα για να κανω ανταλλαγη τον 35αρη με το Zeiss 24αρη η να πουλησω τον εναν και να αγορασω τον αλλον.
Η αλλη μου σκεψη να μεινω με τον 35αρη παρα τα στραβα του και να παρω κανεναν zoom φακο για βολτες παραλιες κλπ.

Τωρα απο Zoom φακους σαν φτηνο μονο τον 55-210 βλεπω και τον 18-200 αν δεν κανω λαθος που ειναι τσουχτερη η τιμη του. Ο 16-70 θα με βολευε αλλα τσουζει και αυτος. Τα 200-210 που εχουν οι αλλοι δυο ειναι πολλα για μενα την οικογενεια θα βγαζω οχι την γκομενα στην απεναντι παραλια.