Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
Εγω τελικα την εδωσα, καλη μηχανη αλλα κατι με χαλαγε εξαρχης. Μια το evf που εκτος απο το οτι δεν μπορουσα να συνηθισω τη θεση του ειναι μικρο και πολυ κακο σε αναλυση και frame rate. Ουτε η οθονη της μου αρεσε πχ των κομπακτ rx series ειναι πολυ καλυτερες οι οθονες. Και αρκετα πλαστικουρα - βεβαια θα μου πεις με αυτα τι λεφτα τι περιμενες να παρεις.
Επισης σε σχεση με την 5200 με κιτ φακο (και μερικους μακρο) που χρησιμοποιω για δουλεια δεν ειδα να ειναι καπου καλυτερη εκτος ισως του ταχυτατου af.
Κι απο θεμα φορητοτητας η μηχανη ναι ειναι μικρη αλλα δεν ειναι κομπακτ παιδια μην γελιομαστε. Ακομα και με τον 16-50 χρειαζεσαι ξεχωριστο τσαντακι, ουτε σε μπουφαν μπαινει ουτε σε τσεπη.
Οποτε ημουν μεταξυ των επιλογων να την δωσω και να γυρισω σε rx100iii (αλλα παλι θα με χαλαγε γιατι ειναι πολυ μικρη αφου ειχα την m1 και γιαυτο την εδωσα) ή να ψαξω μια all in one rx10 ή να την κραταγα και ενα εδινα ενα σεβαστο ποσο των 400-450 ευρω για να παρω τον sony 35mm18 επειδη με ενδιαφερει το 50mm ισοδυναμο. Και με τον κιτ δεν θα ελεγα οτι ειχα αυτο που ηθελα. Eιχα και τον 55-210 αλλα τον ετρωγε η σκονη αυτον.
Εκει λοιπον που το ειχα αφησει το θεμα και δεν ασχολιομουν, εκατσε μια ευκαιρια με μια a7 kit καινουρια σχεδον σε τιμη σουπερ και χωρις δευτερη σκεψη εκανα την κινηση χωρις να σκεφτω αν ηταν ή οχι σωστο. Βασικα επειδη δεν ειχα ξαναπιασει a7 με το που την επιασα την ερωτευτηκα και την πηρα. Ειχα και μερικες ωρες να κανω καποια συγκριτικα με την a6000 [ και λεω μερικες ωρες αφου δεν μπορω να καταλαβω πως οταν βαζεις αγγελια μια 6000 φευγει σε 2 ωρες- το ιδιο πραγμα μου συνεβη 2 φορες] και η αληθεια ειναι οτι οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες οσο θα φανταζονταν καποιος απο ff σε apsc ειδικα στα ψηλα iso. Βεβαια υπαρχουν διαφορες απλα ειναι μικρες. Στα συν οτι μου αρεσει περισσοτερο ο ελεγχος του βαθους πεδιου ακομα και με μεγαλα διαφραγματα.
Αλλα βλεπω παρα πολυ καλυτερο τον κιτ φακο fe 2870 -με τον οποιο θα μεινω καιρο- απο τον 1650 και σε αποδοση και σε ποιοτητα. Σιγουρα εχασα καποια πραγματα οπως το caf της 6000 αλλα κερδισα πολλα αλλα που με ενδιεφεραν περισσοτερο οπως η πολυ ανωτερη ποιοτητα κατασκευης (μαγνησιο αν δε κανω λαθος), εργονομια dslr με ροδελες μπρος πισω ροδελα εκθεσης κλπ οπως εχω μαθει, απιστευτο evf (αν δε σου πουν οτι ειναι ψηφιακο δεν το καταλαβαινεις) και αρκετο μεγαλο σε σωστη θεση, πολυ καλυτερη οθονη και πολλα αλλα που δεν μου ερχονται τωρα αλλα δεν ειναι και επι του παροντος να μπουμε σε διαδικασια συγκρισης. Και τελικα η φορητοτητα παραμενει σχεδον ιδια αφου τσαντακι παλι χρειαζεσαι απλα λιγο μεγαλυτερο- το βαρος ειναι παραπλησιο.
Τελοσπαντων, για να μην μακρυγορω, η μηχανη τελικα μου αφησε αναμεικτα συναισθηματα. Ναι ειναι πολυ καλη και αρκετα vfm αυτο δεν χωραει συζητηση. Αλλα υπαρχει αυτο το αλλα που αν κατι σου καθεται στραβα εξαρχης μετα τρωγεσαι με τα ρουχα σου