Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν θες long exposure κατά την διάρκεια της ημέρας, πας σε 10 stop. H τιμές στην Ελλάδα στα καλά brands είναι πολύ κοντά στου εξωτερικού ειδικά στις μικρές διαμέτρους.
Παρακάτω είναι το καλύτερο Review που έχω βρεί με τα + και - κάθε επιλογής:
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/10-Stop-Neutral-Density-Filter.aspx

Μια ερώτηση γιατί χάθηκα στο μενού της μηχανής και δεν βγάζω άκρη.Πώς τραβάμε μακροχρόνια έκθεση γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι απο ρυθμίσεις.

Δοκίμασε και το Smooth Reflections app. Μπορεί να αντικαταστήσει (ή να συμπληρώσει) τη χρήση ND.

Και το Sky HDR app λειτουργεί ως Gradual ND.

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1403764

Oχι μονο μπορεί να αντικαταστήσει .. ειναι καλύτερο απο πολλές απόψεις.

- Μονο 5 ευρουλάκια

- Είναι ουσιαστικά variable ND .. κάνεις όσο χρόνο λήψης θέλεις με ελάχιστα παρατράγουδα* σε οπιεσδήποτε φωτιστικές συνθήκες και με το f/xx της αρεσκείας σου
* ειδικα σε μηχανές με γρήγορη ριπή σαν την α6000 δεν κινδυνεύεις απο ασυνέχειες ακόμα και με μεγάλες ταχύτητες βασικής λήψης

- Λιγότερο θόρυβο στα σκοτεινα αυξημένη δυναμική περιοχή

- Γλυτώνεις απο βινιέτες, color cast και μείωση ευκρίνειας

- Βλέπεις σωστα σε EVF-οθόνη για καδράρισμα ..

Για να έχεις την ίδια αποτελεσματικότητα θέλεις μιση ντουζινα φίλτρα και πάλι δεν φτάνουν .. π.χ. νταλα ηλιος θέλει 12 (+) στοπ για να γράψει το νερό ..

Μια ερώτηση γιατί χάθηκα στο μενού της μηχανής και δεν βγάζω άκρη.Πώς τραβάμε μακροχρόνια έκθεση γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι απο ρυθμίσεις.
Απλα γυρνας την ροδελα για την ταχυτητα κλειστρου μεχρι να φτασει τα 30 sec , μετα παει στο bulb . Εκει θες ιντερβαλομετρο για να ορισεις εσυ την διαρκεια. Αλλιως με το playmemories απο το κινητο μπορεις να τραβηξεις σε bulb . Απλα δεν το κανει αυτοματα και θα πρεπει να "ελευθερωνεις" εσυ το κουμπι για να σταματησει.

Oχι μονο μπορεί να αντικαταστήσει .. ειναι καλύτερο απο πολλές απόψεις.

Όχι από όλες όμως τις απόψεις. Έχει και μειονεκτήματα:

- Πολλές λήψεις που σημαίνει φθορά του μηχανικού κλείστρου. Το αpp δεν υποστηρίζει ηλεκτρονικό κλείστρο.
- Απαιτεί περισσότερο χρόνο από μία συνεχόμενη λήψη
- Μειωμένη δυναμική περιοχή στα υψηλά

Το ιδανικό είναι χρήση 3 στοπ ND φίλτρου ταυτόχρονα με το app, ώστε ο αριθμός των λήψεων να είναι χαμηλός.
Έτσι αποφεύγεται και η βινιέτα και το color cast που έχουν τα φίλτρα από 6 στοπ και πάνω.

Last edited:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Η εφαρμογή δεν παίζει να υπάρχει πουθενά free έτσι? Να γλιτώσουμε τα 9,5 δολλάρια.. :P

Μπορείς να συνεννοηθείς με φίλους και να μοιραστείτε το κόστος.

10 εγκαταστάσεις επιτρέπονται ανά app.

Μπορείς να συνεννοηθείς με φίλους και να μοιραστείτε το κόστος.

10 εγκαταστάσεις επιτρέπονται ανά app.

Δηλαδή μπορεί να μου την στείλει κάποιος αν την έχει? Παιδιά αν θέλει κάποιος ο οποίος έχει ήδη την εφαρμογή να την στείλει κ φυσικά να μιλήσουμε για τα χρήματα θα με χαροποιούσε ιδιαιίτερα ή να την κατεβάσω εγώ.. Αν είναι πρόθυμος κάποιος ας στείλει ένα pm. Σας ευχαριστώ!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
(Καλά ήμασταν παλιά που είχαμε Μηχανικό κλείδωμα κλείστρου και ότι βγει)

Όχι από όλες όμως τις απόψεις. Έχει και μειονεκτήματα:

- Πολλές λήψεις που σημαίνει φθορά του μηχανικού κλείστρου. Το αpp δεν υποστηρίζει ηλεκτρονικό κλείστρο.
- Απαιτεί περισσότερο χρόνο από μία συνεχόμενη λήψη
- Μειωμένη δυναμική περιοχή στα υψηλά

Το ιδανικό είναι χρήση 3 στοπ ND φίλτρου ταυτόχρονα με το app, ώστε ο αριθμός των λήψεων να είναι χαμηλός.
Έτσι αποφεύγεται και η βινιέτα και το color cast που έχουν τα φίλτρα από 6 στοπ και πάνω.

- Eεε εντάξει θα έχεις παραπάνω λήψεις με την ανάλογη φθορά αλλά είναι τέτοια η φύση των λήψεων μακράς διαρκείας που δεν τραβας και πολλές .. όπως το σκέφτομαι πιο πολύ θα φθαρεί το κλέιστρο απο εναν χρήστη με την συνήθεια να τραβά αβέρτα κουβέρτα ριπές αντι για μονή λήψη, παρα απο αυτες τις πολλαπλές.
- Ο περισσότερος χρόνος πόσο είναι ? συνήθως είναι μικρό σαν ποσοστό και επίσης τις πιό πολλές φορές είναι και ζητούμενο να διαρκέσει περισσότερο, γράφει καλύτερα η κίνηση π.χ. στα σύννεφα.
- Για να ακριβολογούμε .. δεν υπάρχει μείωση της δυναμικής περιοχής, απλά κάνει ETTR ;) δηλ. αλλάζει ο συσχετιμός περιθωρίων σε φωτεινά -σκοτεινα και αν ο χρήστης γνωρίζει το "χούι" αυτο με ένα κλικ το διορθώνει.

Ο συνδυασμός με 3 στοπ ND όντως ακούγεται ιδανικός, αλλά θα πήγαινα και σε λίγο πιο δυνατο ND .. και για οικονομικούς λόγους θα συνδύαζα με ότι ND χρειαζεται για fill in φλας σε πορτραίτα με κόντρα φως .. με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια ;)

Nαι, πόσα θολά νερά θα τραβήξει, θα βαρεθεί κάποια στιγμή.
Κι αν τόσο πια είναι fan, θα χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως και ένα 3στοπ ND, για να μειώσει τον αριθμό των λήψεων.
Ο μέγιστος αριθμός λήψεων με το app είναι 256.

Για περιστασιακό χρήστη πάντως, καλύτερα να ξεκινήσει με το app, παρά να μπλέξει με ND.
Το app προσφέρει και αυτόματες επιλογές πέρα από το custom:
Twilight Reflection - Expresses water surface reflecting night scene beautifully
Water Flow - Expresses water flow smoothly. For shooting water fall or river.
Silent - Expresses water surface smoothly. For shooting lake or pond.
Smoke Haze - Expresses water softly. For shooting coast rough waves
Monotone - Expresses a fantastic mood with monotone color

@tziminio
To app δεν κατεβαίνει στο pc, ώστε να μπορεί κάποιος να στο στείλει. Κατεβαίνει μέσω pc με συνδεδεμένη τη μηχανή.
Θα πρέπει να δώσεις τη μηχανή στον φίλο σου που έχει λογαριασμό στο playmemoriesapps κι έχει αγοράσει το app, ώστε να σου κάνει μια έξτρα εγκατάσταση από τις 9 που του υπολείπονται.

Παιδια δυστυχως δν μπορω ν αγορασω την εφαρμογη. Χρει;ζεται να εχεις καρτα εξωτερικου η το paypal να μν ειναι ελληνικο;

Παιδια δυστυχως δν μπορω ν αγορασω την εφαρμογη. Χρει;ζεται να εχεις καρτα εξωτερικου η το paypal να μν ειναι ελληνικο;

Αγοράζεις psn card απο Amazon ή eBay.

Γιατί ψάχνεις άλλον τρόπο αφού αυτός λειτουργεί άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα;

Δοκίμασε και με proxy server. Μπορεί να περάσει μια χρέωση στην κάρτα πριν την κλειδώσει.
Είχε πετύχει σε μένα για ένα app. Τα υπόλοιπα τα αγόρασα με psn κάρτα από Amazon/eBay.

Εγώ έτσι το είχα κάνει. Σε 5' είσαι έτοιμος.

Ειδα το account που εχω κανει στο Playmemories. Στη διευθυνση εχω στη χωρα greece , Αλλα στο region εχω UK. Θα εχω προβλημα αν αγορασω uk psn καρτα; Μην την αγορασω τσαμπα...

Παιδιά καλησπέρα.
Θα ήθελα να μου προτείνετε έναν φακό για το σπίτι, κάτω δλδ απο 30mm και φωτεινό προφανώς. Είχα σταμπάρει τον 35/1.8 αλλά δεν με βολεύουν τα 35mm θέλω σίγουρα κάτω απο 30.