Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ειδα το account που εχω κανει στο Playmemories. Στη διευθυνση εχω στη χωρα greece , Αλλα στο region εχω UK. Θα εχω προβλημα αν αγορασω uk psn καρτα; Μην την αγορασω τσαμπα...

Δεν την αγοράζεις τσάμπα, μην ανησυχείς.

Παιδιά καλησπέρα.
Θα ήθελα να μου προτείνετε έναν φακό για το σπίτι, κάτω δλδ απο 30mm και φωτεινό προφανώς. Είχα σταμπάρει τον 35/1.8 αλλά δεν με βολεύουν τα 35mm θέλω σίγουρα κάτω απο 30.

FE28 f/2

Αυτόν κοιτούσα τώρα. Να σε ρωτήσω επειδή είμαι λίγο άσχετος. Πες μου αν έχω καταλάβει σωστά.. Αυτός που είναι FF, αν τον βάλεις στην 6000 δεν θα "παίζει" σε διαφορετικό μήκος απο αυτο που είναι;;

Και τα 28 ίσως ει αι πολλά για μέσα στο σπίτι, σε crop σώμα γίνονται 42mm....
Καλυτερα ο 24mm 1.8, αλλά είναι ακριβός.
Υπαρχει βέβαια και ο πολύ φτηνος sigma 19mm αλλά είναι 2.8

Αυτόν κοιτούσα τώρα. Να σε ρωτήσω επειδή είμαι λίγο άσχετος. Πες μου αν έχω καταλάβει σωστά.. Αυτός που είναι FF, αν τον βάλεις στην 6000 δεν θα "παίζει" σε διαφορετικό μήκος απο αυτο που είναι;;

X1,5 πολλαπλασιάζεις ούτως ή άλλως στην α6000, είτε είναι για ff είτε είναι για aps-c ο φακός.
Βάλε τον κιτ φακό σου στα 28mm και δες αν σου κάνουν τα 28x1.5=42mm.
Αντίστοιχα για τον Zeiss 24mm f/1.8 αν σου κάνουν τα 36mm κ.ο.κ.

Για κλειστούς χώρους κι εγώ τον 24/1.8 Zeiss προτείνω. Αλλά ο FE28/2 είναι φτηνότερος και κοντά σε ποιότητα με το πρόσθετο πλεονέκτημα της συμβατότητας με ff σώμα σειράς α7.

Όπως είπε ο tzo δοκίμασε τον κιτ για να δεις ποιο εστιακό μήκος σε βολεύει. Κοντά στα 28 του sony είναι κ ο καινούριος Sigma 30f1.4 που είναι ένα στοπ πιο φωτεινός σε σχέση με τον sony. Να ξέρεις πως κανένας φακός κάτω από τα 35 του sony δεν έχει σταθεροποιηση εκτός από τον sony 1018 κ τον κιτ.

Σταθεροποίηση έχει και ο FE16-35 f/4, αλλά για μέσα στο σπίτι θέλουμε πιο φωτεινό.

Υπόψιν ότι ο FE28 f/2 είναι στην πραγματικότητα 26mm χωρίς τις αυτόματες διορθώσεις της παραμόρφωσης στα άκρα.
Τα άκρα δεν μας ενδιαφέρουν μέσα στο σπίτι, οπότε αδιόρθωτο μπορούμε και ως 26άρη να τον θεωρήσουμε.

Σταθεροποίηση έχει και ο FE16-35 f/4, αλλά για μέσα στο σπίτι θέλουμε πιο φωτεινό.

Υπόψιν ότι ο FE28 f/2 είναι στην πραγματικότητα 26mm χωρίς τις αυτόματες διορθώσεις της παραμόρφωσης στα άκρα.
Τα άκρα δεν μας ενδιαφέρουν μέσα στο σπίτι, οπότε αδιόρθωτο μπορούμε και ως 26άρη να τον θεωρήσουμε.

εκτός αν το θέμα είναι το ίδιο το εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί παίζουν σημαντικό ρόλο. Καλό είναι ο φίλος μας να ξεκαθαρίσει αν θέλει το φακό για γεγονότα ή για κάλυψη εσωτερικών χώρων.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κυρίως τον θέλω να τραβάω την κόρη μου, όποτε δεν με ενδιαφέρει τόσο ο χώρος.

εκτός αν το θέμα είναι το ίδιο το εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί παίζουν σημαντικό ρόλο. Καλό είναι ο φίλος μας να ξεκαθαρίσει αν θέλει το φακό για γεγονότα ή για κάλυψη εσωτερικών χώρων.

Με ''έναν φακό για το σπίτι'' νομίζω ήταν προφανές ότι δεν είναι η αρχιτεκτονική φωτογραφία ο στόχος του φίλου.

Απο την στιγμη που το θελεις κυριως για την κορη σου κ οχι για γκρουπ ανθρωπων νομιζω οτι κακως ψαχνεις για φακο κατω απο 30. Ο 35αρης της sony ειναι ιδανικος κ για οικονομικο θα διαλεγα τον sigma 30mm. Ακομη καλυτερα, αν το επιτρεπουν οι χωροι του σπιτιου σου, ειναι ο 50αρης της Sony. Κ παλι...δοκιμασε τον κιτ να δεις τι βολευει

Απο την στιγμη που το θελεις κυριως για την κορη σου κ οχι για γκρουπ ανθρωπων νομιζω οτι κακως ψαχνεις για φακο κατω απο 30. Ο 35αρης της sony ειναι ιδανικος κ για οικονομικο θα διαλεγα τον sigma 30mm. Ακομη καλυτερα, αν το επιτρεπουν οι χωροι του σπιτιου σου, ειναι ο 50αρης της Sony. Κ παλι...δοκιμασε τον κιτ να δεις τι βολευει

Και γω τον 35αρι είχα σταμπάρει και έχω δοκιμάσει πολλές φορές να τραβήξω στα 35 αλλά δεν βολεύει καθόλου. Εντάξει όταν λέω την κόρη μου, θέλω να φαίνεται και κανένας άλλος (μαμά, παππούδες, αλλά παιδάκια) όποτε μάλλον θα πάω προς τον 28αρι ή 30αρι sigma.

Τα 35mm σε αντιστοιχία ff θεωρώ εγώ ιδανικά για κάλυψη οικογενειακών στιγμών με παιδί εντός αλλά και εκτός σπιτιού. To εστιακό μήκος αυτό προσφέρει τη ζεστή αίσθηση εγγύτητας περισσότερο από τα αποστασιοποιημένα 50mm eq.

Ο Zeiss 24/1.8 είναι ο ιδανικός για μένα από τους aps-c φακούς, τόσο ως εστιακό μήκος όσο και για την ποιότητα εικόνας του, με φοβερή οξύτητα στο κέντρο, 3D pop και ωραίο χρώμα. Εννοείται και με αθόρυβο και γρήγορο AF και κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Τα αξίζει τα λεφτά του, αλλά δεν παύει να είναι ακριβός.

Ακόμη ακριβότερος είναι και ο νέος Zeiss Batis 25mm f/2. Αλλά ξεφεύγουμε.
Γι' αυτό και καταλήγω στον FE28/2.

Αν δεν προβληματίζει να ανέβουμε ακόμη περισσότερο σε εστιακό μήκος (χωρίς προοπτική για χρήση σε ff σώμα) υπάρχει ο ολόφρεσκος Sigma 30/1.4. Αλλά από δω από κει φτάνουμε έτσι στα 45mm eq, που απέχουν αρκετά από τα ιδανικά για μένα 35mm eq.

Σίγουρα ο zeiss 24/1.8 είναι ο ιδανικός αλλά είναι πολλά τα λεφτά. Όποτε είμαι μεταξύ FE 28/2 και sigma 30/1.4.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι κ εγώ σαν αρχάριος.. Όσον αφορά τον κιτ φακό στην α6000 σε τι εστιακό μήκος πιστεύετε ότι έχει την καλύτερη απόδοση? Επίσης ποιος φακός πιστεύετε θα ήταν ιδανικότερος για φωτογράφηση κυρίως τοπίων αλλά και κανά πορτραίτο?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αγοράζεις psn card απο Amazon ή eBay.
Μπορείς σε παρακαλώ να στείλεις λινκ γιατί δεν την βρίσκω κάπου.. Επίσης με κάρτα από τράπεζα εξωτερικού γίνεται?Ευχαριστώ!

Μπορείς σε παρακαλώ να στείλεις λινκ γιατί δεν την βρίσκω κάπου.. Επίσης με κάρτα από τράπεζα εξωτερικού γίνεται?Ευχαριστώ!

Είμαι απο κινητό τώρα..
Δεν είναι κάτι. Μπαίνεις amazon.co.uk και γράφεις psn card και αγοράζεις αναλόγως το ποσό που θες..

Σίγουρα ο zeiss 24/1.8 είναι ο ιδανικός αλλά είναι πολλά τα λεφτά. Όποτε είμαι μεταξύ FE 28/2 και sigma 30/1.4.

αν έχει σκοπό στο άμεσο μέλλον να πας σε Α7x, παίρνεις τον 28. Επίσης στον 28 μπορείς να βάλεις αργότερα το ανταπτοράκι με κόστος κάτω από 200 ευρώ και να γίνει 21mm, οπότε θα έχεις 2 εστιακά μήκη.
Αν θες το κάτι παραπάνω που δίνει το f1.4, θα πρότεινα τον sigma. ειδικά αν τραβάς και βίντεο, είναι μαγεία η λήψη στο f1.4. Παίρνεις κι ένα ND φιλτράκι για να μπορείς και με φως ημέρας να τραβάς στο f1.4. Βέβαια φωτογραφικά είναι λίγο soft στο f1.4, από f2 και πάνω αποδίδει καλά, οπότε κι αυτό δυσκολεύει την επιλογή...

Παιδιά να ρωτήσω κάτι κ εγώ σαν αρχάριος.. Όσον αφορά τον κιτ φακό στην α6000 σε τι εστιακό μήκος πιστεύετε ότι έχει την καλύτερη απόδοση? Επίσης ποιος φακός πιστεύετε θα ήταν ιδανικότερος για φωτογράφηση κυρίως τοπίων αλλά και κανά πορτραίτο?

Στα 25mm f/5.6 δίνει τη μέγιστη ανάλυση κατά μέσο όρο κέντρου-άκρων.
http://www.photozone.de/sony_nex/842-sony1650f3556oss?start=1

Oικονομικές και καλές επιλογές είναι o Samyang 12mm f/2 για τοπία και ο Sony 50/1.8 OSS για ποτραίτα.

αν έχει σκοπό στο άμεσο μέλλον να πας σε Α7x, παίρνεις τον 28. Επίσης στον 28 μπορείς να βάλεις αργότερα το ανταπτοράκι με κόστος κάτω από 200 ευρώ και να γίνει 21mm, οπότε θα έχεις 2 εστιακά μήκη.
Αν θες το κάτι παραπάνω που δίνει το f1.4, θα πρότεινα τον sigma. ειδικά αν τραβάς και βίντεο, είναι μαγεία η λήψη στο f1.4. Παίρνεις κι ένα ND φιλτράκι για να μπορείς και με φως ημέρας να τραβάς στο f1.4. Βέβαια φωτογραφικά είναι λίγο soft στο f1.4, από f2 και πάνω αποδίδει καλά, οπότε κι αυτό δυσκολεύει την επιλογή...

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Μάλλον με βλέπω προς τον 28αρι, όσο δελεαστικό και αν είναι το 1.4.