Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν μου άρεσε... Ούτε και η ασημί έκδοση.. Πιστεύω ότι σε μαύρο είναι το πιο όμορφο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.sonyalpharumors.com/there-is-a-new-firmware-update-for-the-a6000a7ii-in-japan/
Έχει και update 1.21 για Ιαπωνία... Αξίζει να το περάσουμε?

Αυτο ειναι περσινο firmware. Τι firmware φοραει η δικια σου; Εμενα φορουσε την 3.20 out of the box

It is what it is. H γκρίνια δεν βοηθάει. Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί μπορεί να το κάνει απλά μην αγοράζοντας.

Προσωπικά έχω εγκαταστήσει απροβλημάτιστα όλες τις εφαρμογές (και τακτικά και τις αναβαθμίσεις τους) και στις τέσσερις μηχανές Sony, όπως και το OpenMemories-Tweak, που ακυρώνει γεωγραφικούς περιορισμούς και χρονικά όρια.

OpenMemories-Tweak : αυτο το app είναι και για α6000; Αν κατάλαβα καλά σου επιτρέπει να γράψεεις βίντεο πάνω απο 30 λεπτά; Υπάρχει και κάτι άλλο που σου επιτρέπει; Αλήθεια γιατι η Sony δεν επιτρέπει περισσότερα απο 30 λεπτα;

Αυτο ειναι περσινο firmware. Τι firmware φοραει η δικια σου; Εμενα φορουσε την 3.20 out of the box
Και εμένα 3.20 φοράει. ... βιαστικά το έγραψα. . Μην πάρω κανένα στο λαιμό μου. Ευχαριστώ πολύ που το ξεκαθάρισες

Αυτό το tweak το περνάμε άφοβα. ..? Θα μας δώσει κανείς τα φώτα του?

Πρίν λίγους μήνες αγόρασα την α6000 με τον κιτ φακο . Λίγες εβδομάδες μετά αγόρασα εναν μεταχειρισμένο φακό hlios 2f . Τις τελευταίες εβδομάδες έχω διαβάσει ΟΛΟ το νήμα! Θα ήθελα να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μιας και έχω βοηθηθεί παρα πολύ ( κατέβασα και απο app store το timelapse ) .
Θα ήθελα την βοήθεια σας ώστε να δω αν τα έχω καταλάβει καλά. Πρώτα απ όλα σκέφτομαι να αγοράσω εναν φακό ΖΟΟΜ , πριν λίγες ημέρες νοίκιασα δυο φακούς τον 18-105 και τον 18-200 . Ο 18-200 μου φάνηκε πάρα πολύ βαρύς και ογκώδης, ένοιωθα οτι θα έσπαγε το σώμα ( μοντούρα αν το λέω καλά) ο 18-105 μου φάνηκε πιο γρήγορος ( ως ζοομ) και πιο ελαφρύς . Έτσι σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν . Έλεγα να πάρω και έναν φακό για χαμηλό φωτισμό , ο hlios που έχω έχει πολύ καλό αποτέλεσμα αλλα είναι manual και είναι αρκετά κουραστικός . Διάβασα αρκετά εδω μέσα και με δεδομένο ότι τραβάω και βιντεο σκέφτηκα οτι καλύτερη λύση είναι ο 35 1,8 διάβασα οτι αρκετοί απο εδω αναφέρουν οτι δεν είναι πολύ καλός ( ως εύρος) για δωμάτια αλλά σκέφτηκα οτι μπορώ να κουμπώσω τον ζοομ (18 -105) και το F4 να το βελτιώσω με το led (στο βίντεο) ή το flash του i40 ή ι60 . οπότε θα χρειαστώ και ενα απο τα 2 flash και έκλεισα. Η απορία μου είναι τι διαφορά έχουν τα δυο flash ( σε παλιότερο μήνυμα μου απάντησαν αλλα δεν κατάλαβα την χρησιμότητα και ειδικά σε εμενα που είμαι άσχετος) . Θα ήθελα να σχολιάσει κάποιος ή όλοι σας την λογική ώστε να μου αναφέρετε αν είναι σωστή η λάθος . Τέλος θα ήθελα να μου πείτε , μπορεί να μπει τηλεκομβερτερ στο ζοομ ώστε να γίνει ακόμη μεγαλύτερος ; ή δεν έχω κατανοήσει την λογική του τηλε; Σε τόσες σελίδες και δεν είδα κανέναν να αναφέρει κάτι για τηλε

Ο 18105 έχει κ πολύ καλή σταθεροποίηση, πιο γρήγορη εστιαση κ σίγουρα είναι κ καλύτερος οπτικά από τον 18200. Εάν θα σε βολέψει ο 35 μπορείς να το δεις με τον κιτ. Η βασική διαφορά του i40 κ i60 είναι ότι το 2ο έχει ενσωματωμένο ασύρματο δέκτη για ασύρματη χρήση με το nissin Air 1

Για τα λεφτά του ο 18-105 είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτή τη τιμή για video στην α6000/6300/6500. Αν ήταν και f2.8 θα ήταν ιδανικός. Εχω και τον 50άρι με f1.8, με πολύ καλό bokeh καθωτι αρκετά φθηνότερος απο τον 35άρι.

Ο 18105 έχει κ πολύ καλή σταθεροποίηση, πιο γρήγορη εστιαση κ σίγουρα είναι κ καλύτερος οπτικά από τον 18200. Εάν θα σε βολέψει ο 35 μπορείς να το δεις με τον κιτ. Η βασική διαφορά του i40 κ i60 είναι ότι το 2ο έχει ενσωματωμένο ασύρματο δέκτη για ασύρματη χρήση με το nissin Air 1

μάλλον πολύ προχωρημένο όλο αυτό με το ασύρματο ......και για + 180 ( φλας + air1)

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Πρίν λίγους μήνες αγόρασα την α6000 με τον κιτ φακο . Λίγες εβδομάδες μετά αγόρασα εναν μεταχειρισμένο φακό hlios 2f . Τις τελευταίες εβδομάδες έχω διαβάσει ΟΛΟ το νήμα! Θα ήθελα να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μιας και έχω βοηθηθεί παρα πολύ ( κατέβασα και απο app store το timelapse ) .
Θα ήθελα την βοήθεια σας ώστε να δω αν τα έχω καταλάβει καλά. Πρώτα απ όλα σκέφτομαι να αγοράσω εναν φακό ΖΟΟΜ , πριν λίγες ημέρες νοίκιασα δυο φακούς τον 18-105 και τον 18-200 . Ο 18-200 μου φάνηκε πάρα πολύ βαρύς και ογκώδης, ένοιωθα οτι θα έσπαγε το σώμα ( μοντούρα αν το λέω καλά) ο 18-105 μου φάνηκε πιο γρήγορος ( ως ζοομ) και πιο ελαφρύς . Έτσι σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν . Έλεγα να πάρω και έναν φακό για χαμηλό φωτισμό , ο hlios που έχω έχει πολύ καλό αποτέλεσμα αλλα είναι manual και είναι αρκετά κουραστικός . Διάβασα αρκετά εδω μέσα και με δεδομένο ότι τραβάω και βιντεο σκέφτηκα οτι καλύτερη λύση είναι ο 35 1,8 διάβασα οτι αρκετοί απο εδω αναφέρουν οτι δεν είναι πολύ καλός ( ως εύρος) για δωμάτια αλλά σκέφτηκα οτι μπορώ να κουμπώσω τον ζοομ (18 -105) και το F4 να το βελτιώσω με το led (στο βίντεο) ή το flash του i40 ή ι60 . οπότε θα χρειαστώ και ενα απο τα 2 flash και έκλεισα. Η απορία μου είναι τι διαφορά έχουν τα δυο flash ( σε παλιότερο μήνυμα μου απάντησαν αλλα δεν κατάλαβα την χρησιμότητα και ειδικά σε εμενα που είμαι άσχετος) . Θα ήθελα να σχολιάσει κάποιος ή όλοι σας την λογική ώστε να μου αναφέρετε αν είναι σωστή η λάθος . Τέλος θα ήθελα να μου πείτε , μπορεί να μπει τηλεκομβερτερ στο ζοομ ώστε να γίνει ακόμη μεγαλύτερος ; ή δεν έχω κατανοήσει την λογική του τηλε; Σε τόσες σελίδες και δεν είδα κανέναν να αναφέρει κάτι για τηλε

Επειδη τον 35αρη τον εχω δεν ειναι τοσο τραγικος στο ευρος αλλα σιγουρα θα ηθελα κατι καλυτερο αλλα οταν τον πηρα ειχε 400 και ο επομενος καλυτερος ηταν ο 24αρης zeiss που ειχε 900 μιλαμε για τεραστια διαφορα τιμης.
Υπαρχουν και οι sigma πχ ο 30 αλλα ειναι 2.8 και δεν εχει σταθεροποιητη και αν εισαι σαν εμενα που πινω σκετο τον φραπε με 3 κουταλιες καφε τοτε χωρις σταθεροποιητη δεν τραβας βιντεο με τιποτα.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

μάλλον πολύ προχωρημένο όλο αυτό με το ασύρματο ......και για + 180 ( φλας + air1)

Καθολου προχωρημενο αλλα σιγουρα πιο ακριβη λυση. Κ δεν κανει 180 το i60 αλλα αρκετα παραπανω :)

Υπάρχει και ο sony 28mm f2 FE
Πολύ καλός

+1! Αν κ λογω κοστους εγω προτιμησα τον Sigma 30 f2.8

Godox TT350S 2.4G HSS 1/8000s TTL GN36
Σε λίγο καιρό και Ελλάδα .. μετά τα Χριστούγεννα +- 80

https://www.amazon.com/Godox-TT350S-Wireless-Speedlite-CONXTRUE/dp/B01NCBVRKU/ref=sr_1_fkmr0_1/168-3821019-7037569?ie=UTF8&qid=1480923566&sr=8-1-fkmr0&keywords=godox+tt350s

Καλη επιλογη φαινεται Βασιλη. Μεχρι τωρα εβλεπα το Godox tt685-s

Στα 139 μαζι με το ασυρματο trigger! Πολυ καλη τιμη

https://www.amazon.de/Godox-TT350S-...8&qid=1480933677&sr=8-2&keywords=Godox+TT350S

Το μείον του ότι το nissin i60 είναι ισχυρότερο φλας.
Τα συν του είναι, 100γρ πιο ελαφρύ και μισή τιμή μαζί με το trigger.

Μείον θεωρώ που παίρνει και μόνο δύο μπαταρίες AA.
Ακόμη και το λιλιπούτειο i40 παίρνει 4 μπαταρίες ΑΑ.
Επίσης, το trigger γαϊδούρι έναντι του κομψού και μικρού Air1.

GODOX_X1-S_11c640.jpg

Για on-camera το πρώτο πράγμα που με απασχολεί είναι το μέγεθος και το δεύτερο η αυτονομία.
Βλέπω ότι είναι μεγαλύτερο από το i40 και με τη μισή αυτονομία.

Για off-camera χρειάζομαι δύναμη και μικρό trigger.
Ούτε δυνατό είναι το φλας ούτε μικρό είναι το trigger.

ο teodot προτεινει αυτό https://www.amazon.com/Godox-TT350S...1480923566&sr=8-1-fkmr0&keywords=godox+tt350s

αντι για i40 , το οποίο το βρήκα στα 185 σε μαγαζί απο Αθήνα. Είμαι έτοιμος αύριο να περάσω να το αγοράσω ! Τί λέτε; Να πάρω αυτό απο amazon? γνωρίζει κανείς αν το πουλάει μαγαζί στην Αθήνα καθώς επιμένω Ελληνικά !

Καθολου προχωρημενο αλλα σιγουρα πιο ακριβη λυση. Κ δεν κανει 180 το i60 αλλα αρκετα παραπανω :)

+1! Αν κ λογω κοστους εγω προτιμησα τον Sigma 30 f2.8

ε'ιπα +180 σε σχέση με i40 . Μπορείς να μυ πεις κάπου που θα μου ήταν χρήσιμο το ασύρματο;

Για on-camera το πρώτο πράγμα που με απασχολεί είναι το μέγεθος και το δεύτερο η αυτονομία.
Βλέπω ότι είναι μεγαλύτερο από το i40 και με τη μισή αυτονομία.

Για off-camera χρειάζομαι δύναμη και μικρό trigger.
Ούτε δυνατό είναι το φλας ούτε μικρό είναι το trigger.

νομιζω οτι το i40 είναι μεγαλύτερο

ε'ιπα +180 σε σχέση με i40 . Μπορείς να μυ πεις κάπου που θα μου ήταν χρήσιμο το ασύρματο;

Α σορυ δεν το καταλαβα :) Σιγουρα το τελειο ειναι το i60 αλλα πολλα τα λεφτα... οχι βεβαια για αυτα που προσφερει αλλα γενικα το λεω...Το ασυρματο χρησιμευει για off camera οπου το αποτελεσμα ειναι πιο ωραιο απο το να το εχεις πανω στην καμερα, διοτι το φως ερχεται υπο γωνια...
Αυτο που λεει ο Γιαννης οτι παιρνει μονο 2 μπαταριες με προβληματισε κ εμενα. Μαλλον πρεπει να περιμενουμε κανενα review κ αυτο θα γινει μετα απο κανενα μηνα... Για Ελλαδα απο Σταμο μου ειπαν οτι θα βγει προς Φεβρουαριο Εγω παντως λεω να περιμενω :)

Επίσης, το trigger γαϊδούρι έναντι του κομψού και μικρού Air1.

Εχει λογικη το μεγαλυτερο μεγεθος μιας κ βγαζει εξτρα εξοδο hotshoe πανω στο trigger. Για το air1 διαβασα πολλα παραπονα για lag σε καθε πατημα του κλειστρου για εστιαση.. Παρατηρησες κατι τετοιο;