Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το Godox TT350S σου δίνει με δύο μπαταρίες 240 λάμψεις.
Εξαρτάται για τη χρήση που το θέλετε. Το μεγάλο 680ΙΙs δίνει 600 συν λάμψεις.
Δύο μπαταρίες = λιγότερο βάρος.
Το μόνο μείον όπως είπα και πιο πάνω είναι λιγότερο ισχυρό από το nissin που σε άλλους δεν έβγαλε προβλήματα σε άλλους ναι.
Προσωπικά μου έβγαλε το nissin flash πρόβλημα και το air1.

Αν το Godox δίνει 240 λάμψεις με δυο μπαταρίες, το Nissin με τέσσερις μπαταρίες πόσες δίνει; Λιγότερες;
Το θεωρώ επίτευγμα ότι σε τόσο μικρό φλας χώρεσαν τέσσερις ΑΑ μπαταρίες και είναι για μένα πλεονέκτημα.
Το ίδιο και στο i60a. Ο πρόσθετος όγκος είναι στο πάνω κομμάτι. Το κάτω έχει μέγεθος όσο οι τέσσερις μπαταρίες.

Όχι, δεν έχω παρατηρήσει lag με το air1.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το hotshoe πάνω στο trigger τι να το κάνεις; Τζάμπα γίνεται ολόκληρο τουβλάκι.

Έχουμε κάποια εικόνα της α6000 με το trigger πάνω της;
Ακόμη και στις α7 μεγάλο μου φαίνεται.

Μια χαρά μου κάθεται με βοηθά και στη σταθεροποίηση.
Είναι πιο εύχρηστο από το air1 αντέχουν οι μπαταρίες του περισσότερο και ελάχιστα πιο μεγάλο μισό πόντο περιφερειακά.

Όχι, δεν έχω παρατηρήσει lag με το air1.

Το hotshoe πάνω στο trigger τι να το κάνεις; Τζάμπα γίνεται ολόκληρο τουβλάκι.

Έχουμε κάποια εικόνα της α6000 με το trigger πάνω της;
Ακόμη και στις α7 μεγάλο μου φαίνεται.

Χμμ ισως το διορθωσαν το lag. To hotshoe πανω στο trigger σου δινει την δυνατοτητα χρησης επιπλεον trigger

View attachment 135211

Βασιλη ενα μειονεκτημα που ειδα για το συστημα της godox ειναι οτι για να χρησιμοποιησεις hss μπορεις μονο σε φουλ δυναμη flash. Ισχυει;

Εξαρτάται την ταχύτητα και την απόσταση που θα βάλεις το flash σου δε σε υποχρεώνει.
Δεν υπάρχει μείον, οι 240 λάμψεις που δίνει το godox είναι σε full ισχύ.
.. το μόνο μείον που υπάρχει είναι ότι στην 6000 δεν ανάβει το led οδηγός για την εστίαση, στα υπόλοιπα μοντέλα δουλεύει κανονικά δε ξέρω να το διόρθωσαν στα νεότερα μοντέλα....

Last edited:

Χμμ ισως το διορθωσαν το lag. To hotshoe πανω στο trigger σου δινει την δυνατοτητα χρησης επιπλεον trigger

Πω, πω, τεράστιο και άχαρο είναι το trigger. Πιο μεγάλο από τη μηχανή.
Προτιμώ το κομψό Air1.

Πω, πω, τεράστιο και άχαρο είναι το trigger. Πιο μεγάλο από τη μηχανή.
Προτιμώ το κομψό Air1.

Καλα δεν ειναι μονο το μεγεθος. Κ το interface φαινεται να ειναι πιο προσεγμενο κ γενικα πιο user friendly

Με αυτο το καλωδιο (metz ttc-50) φανταζομαι θα δουλεψει οποιοδηποτε ttl flash σε hss off camera σωστα;;

View attachment 135212

Nissin air 1: 65 x 60 x 55 - 55g απόσταση 30m το πρωί δε βλέπουμε τις ρυθμίσεις με τα αχνά λεντάκια .. ίσως φταίω εγώ....

1st- Curtain synchronization, 2nd- Curtain synchronization (not available for Sony Version), Highspeed synchronization, Red-eye reduction, Slow synchronization (only available on Nikon Model), FE / FV Lock (set on camera)

nissin-commander.jpg

Godox: 75x75x52 - 90g >100m με πιο στιβαρή κατασκευή, άνετη σύνδεση με το flash

godox_x1ts-670x305.jpg

Teo όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα δεν παρέχουν όλες τις ρυθμίσεις. πχ ttl

Το μέγεθος και την κομψότητα του σχεδιασμού έκρινα εγώ.

Τόσο το trigger όσο και το φλας είναι πιο μεγάλα και πιο άκομψα σε σχέση με τα Nissin.

Σε εικόνες πάνω στη μηχανή κάνει μπαμ η διαφορά.

Teo όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα δεν παρέχουν όλες τις ρυθμίσεις. πχ ttl

Οποτε το trigger ειναι η καλυτερη λυση. Thanks!

Το μέγεθος και την κομψότητα του σχεδιασμού έκρινα εγώ.

Ναι εννοουσα οτι μου αρεσει πιο πολυ της Nissin η οθονη κ το ui

κύριοι , σήμερα αγόρασα τόσο το φλας i40 όσο και τον φακό της sony 18-105 αλλα κ μια τσάντα benron .Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας σχετικά με το φλας .βλέπω ότι υπάρχουν δυο διαφορετικές επιλογές 1. slave film κ 2 slave digital . Γνωρίζει κανείς τις διαφορές αυτών ; Επίσης που θα ήταν χρήσιμο να χρησιμοποιήσω το φλας ώς slave ? Μπορεί κάποιος να μου πει δύο παραδείγματα; ακόμη υπάρχει ένα set επιλογών RMT ( wireless ) [ M,TTL,TTL2] τι είναι όλα αυτά ; Κινέζικα τα βλέπω . Γιατί κάποιος να μην το έχει συνέχεια στο TTL και να το βάλει στο manualq τι τον εξυπηρετεί; Αν κάποιος επιθυμεί λιγότερη ένταση απλά βάζει το soft box? Και τέλος το Light diffusing το βάζει κανείς για να βγάλει φώτο κάτω απο τα 24μμ ; Σας βομβάρδισα αλλα θαήθελα αρκετή βοήθεια σε έναν νεο κόσμο που θα προσπαθήσω να εξερευνήσω τις επόμενες ημέρες

Το φλας είναι θησαυρός αλλά και μεγάλο κεφάλαιο για να απαντήσει ένας σε ότι ρωτάς. Ρωτάς τα πάντα βασικά,.
Θα αρχίσω λέγοντας slave σε περίπτωση off-camera flash που είναι από τις καλύτερες τεχνικές φωτισμού.
Μήπως να διαβάζες λίγο γιατί σε φόρουμ όλη τη γνώση δε θα τη βρεις.
Βιβλία προτείνω με ρηβιεου στο αμαζον. Για πιο γρήγορες αλλά όχι πλήρεις λύσεις πήγαινε στο strobist blogspot com

Αν θυμάμαι καλά γιατί έχουν σβήσει οι ενδείξεις στο δικό μου και έχω πάνω από χρόνο να το δουλέψω οι ενδείξεις 1. slave film κ 2 slave digital είναι για εκτός κάμερας το φλας και δουλεύει με το φλας τη κάμερας σου ή κάποιο άλλο πάνω στη κάμερα να δίνει σήμα ενεργοποιόντας το I40 δεν είναι ασύρματο αυτό μέσω ραδιοσυχνότητας όπως το i60
TTL αυξομειώνεις την ένταση του φλας μέσω της κάμερας
Manual αυξομειώνεις την ένταση μέσω του φλας.

Last edited:

κύριοι , σήμερα αγόρασα τόσο το φλας i40 όσο και τον φακό της sony 18-105 αλλα κ μια τσάντα benron .Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας σχετικά με το φλας .βλέπω ότι υπάρχουν δυο διαφορετικές επιλογές 1. slave film κ 2 slave digital . Γνωρίζει κανείς τις διαφορές αυτών ; Επίσης που θα ήταν χρήσιμο να χρησιμοποιήσω το φλας ώς slave ? Μπορεί κάποιος να μου πει δύο παραδείγματα; ακόμη υπάρχει ένα set επιλογών RMT ( wireless ) [ M,TTL,TTL2] τι είναι όλα αυτά ; Κινέζικα τα βλέπω . Γιατί κάποιος να μην το έχει συνέχεια στο TTL και να το βάλει στο manualq τι τον εξυπηρετεί; Αν κάποιος επιθυμεί λιγότερη ένταση απλά βάζει το soft box? Και τέλος το Light diffusing το βάζει κανείς για να βγάλει φώτο κάτω απο τα 24μμ ; Σας βομβάρδισα αλλα θαήθελα αρκετή βοήθεια σε έναν νεο κόσμο που θα προσπαθήσω να εξερευνήσω τις επόμενες ημέρες

To slave film ειναι για οπτικη πυροδοτηση του i40 εκτος καμερας χρησιμοποιοντας πανω στην μηχανη φλας διχως ttl. Μπορεις να το δοκιμασεις κ με το ενσωματομενο φλασακι της μηχανης, το οποιο δεν δουλευει σε ολα τα φλας αλλα στο i40 κανει δουλεια. Το slave digital λαμβανει υποψιν κ το preflash των φλας με ttl. Το ttl δεν δουλευει γενικα παντα σωστα αν κ απο οτι διαβαζω το i40 ειναι πολυ καλο στην φωτομετρηση. Απλα καποιες φορες σαν χρηστης μπορει να θελεις λιγοτερη ή περισσοτερη ενταση απο οτι δινει το ttl. Για αυτο χρειαζεται το Manual. Το soft box οπως ειπες ''γλυκαινει'' το σκληρο φως του φλας. To ενα καρτελακι που εχει το i40 ειναι reflector ωστε οταν το εχεις προς τα πανω να στελνει απαλο φως προς τα μπροστα στο θεμα σου κ το αλλο ειναι το wide angle diffuser για να απλωνει την δεσμη φωτος για χρηση με ευρυγωνιους. Οπως ειπε ο Δημητρης θελει ψαξιμο το φλας κ η χρηση του. Κ εγω δεν ηξερα τιποτα, αλλα βλεποντας μερικα reviews κ διαβαζοντας εμαθα μερικα βασικα

Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις πολύτιμες συμβουλές, θα ψάξω στο utube κάποιο εκπαιδευτικό βιντεάκι

έβγαλα αρκετές φωτο για να τεσταρω το flash και με έκπληξη μου παρατήρησα το εξής . Ενω το εχω στο ttl αν αλλάξω το γρανάζι της ταχύτητας του φλας επηρεάζει το αποτέλεσμα! Θεωρούσα οτι ttl = αυτόματο setup!

λοιπόν με ολο το θαρος . κανόνισα να γίνει μια πρόβα μια μέρα πριν η σχολική γιορτή του παιδικού σταθμού της κόρης μου. όπως έχω πει με χωσανε να τραβήξω βίντεο και φωτογραφίες. θεώρησα καλό να γίνει μια μέρα πριν μόνο και μόνο για το βίντεο . χωρίς γονείς να αποσπούν την προσοχή των μικρών και την δυνατότητα να ξανακάνουμε κάτι που θα πάει όχι καλά.
θα γίνουν 3 μικρά θεατρικα [ 15 παιδιά είναι όλα και όλα ] έχω όμως στην μέση μια μεγάλη κώλωνα και έτσι το σταθερό κάδρο είναι σχεδόν αδύνατο.
σκέφτηκα την χρίση gimbal και την a6000 16-50 όμως δεν εχω :slapface:
υπάρχει δυνατότητα να μου δανείσει κάποιος το δικό του για εκείνη την μερα? είμαι πολύ προσεκτικός με τα πράγματα.....
είμαι κοζανη
ευχαριστώ εκ των προτέρων ....

καλησπέρα και πάλι. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας . Προσπαθώ να συνδέσω το smartphone με την φωτογραφική αλλα τίποτα!
Στην μηχανή έχω την Χρονική καθυστέρηση
Συγχρονισμό με smart phone
play memories camera apps
διαχειρηση εφαρμογής
Εξυπνο τηλεχειρισμο

και στο κινητο έχω
timelapse
playmemories
ευκολη συνδεση NFC

πριν 2-3 μήνες είχα καταφέρει να το συνδέσω αλλα έπειτα έκανα κάποιες αναβαθμίσεις στο firmware της μηχανης και σήμερα που ξαναπροσπάθησα !!!!