Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
- Ο 30άρης sigma εστιάζει και αυτός με PDAF , αλλά μόνο στο κέντρο.
Λογικά εφόσον έχεις το θέμα στο κέντρο θα λειτουργεί κανονικά το C-AF
πώς ξέρεις ότι λειτουργεί με pdaf (phase) και όχι με CDAF (contrast)? εχει καπου ενδειξη και δεν το έχω εντοπίσει;
γιατι διαβαζοντας ειχα αντιληφθει οτι το pdaf δεν υποστηριζεται στον sigma και είναι ενας απο τους λογους που δεν τον αγορασα.
εχεις καποια πηγη οτι υποστηριζει PDAF?
θα μου αρεσε καποια στιγη μετα το Πασχα αν βρεθουμε σε καμια φωτογραφικη βολτα να δοκιμαζα καποιους απο τους φακους σου.
Σχετικά με τον ilias και το σχόλιο:
Εδω και καιρο εχω αυτη την απορια... τι ζητανε να πληρωσουμε οι μιρορλες ????
Δε λεω οτι οι κανονικον πιανουν παραπανω, αλλα δεν τις πληρωνεις και 1600 ευρω...
Σκέψου το εξής: η συγκεκριμένη μοιράζεται τον ίδιο καταπληκτικό αισθητήρα που έχει η nikon d5300 (ποιότητα φωτογραφίας ίδιο με d7100 που όλοι λέγαν ότι είναι η καλύτερη crop μηχανή).
Η τιμή της d5300 είναι ίδια, και της d7100 πιο ακριβή.
Φωτογραφικά, στη θεωρία, με ίδιους φακούς θα δίνουν ίδια περίπου ποιότητα με μικρές διαφορές λόγω επεξεργαστή.
Απλά αυτή την περίοδο οι Κανονικον έχουν πιο πολλούς φακούς.
Για εμενα η Νικον ζητάει υπερβολικά. Η d5300 είναι χωρις εργονομία, και η d7100 απλά έχει υποτυπώδες weather seal (τύφλα να έχει η Pentax που παραδίδει μαθήματα εκεί) και εργονομία. Για την εργονομία == περισσότερα κουμπάκια λοιπόν η d7100 είναι 300-400 ευρώ πιο ακριβή από την d5300!!!
Τη Νικον θα επρεπε να κραζουμε!
Βίντεο: εκπληκτικό βίντεο σαν της d5300 αλλά με εργονομία και επιλογές πολύ περισσότερες. Επίσης εμένα με ενδιέφεραν τα πολλά fps στα 1080 που καμία Canon δεν έχει. Επίσης απόδοση στα ψηλά ISO που καμία Canon σε τέτοια τιμή δεν έχει (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΉ - όχι με Magic Latern που δε ξερω ποσο βοηθαει - αρκετά λένε).
Και το σημαντικότερο: από Παρασκευή μέχρι σήμερα, λόγω του μεγέθους της, χαλάρωσα και τη κουβαλάω μαζί μου συνεχώς. Όποτε δω κάτι που μου προκαλέσει κάποιο συναίσθημα η μηχανή είναι δίπλα μου για να το αποτυπώσω. Την κυριακή για πρώτη φορά νομίιζω ότι αποτύπωσα φωτογραφία που πραγματικά μπορεί να πάρει τον τίτλο street. Με τη Nikon μπορώ να πω ότι απέτυχα. Προσωπικά το μέγεθος με ξεκόλλησε. Νιώθω πιο χαλαρός.
Με τις dslr έπρεπε να το προσχεδιάσω.
Και όλα αυτά
φυσικά συνοδέυονται από το υπερ-κερδος της Sony. Αλλά το ίδιο κάνουν με όλα τα προιοντα σε ολους τους τομεις όλες οι εταιρίες.
Πιο υπερβολικό υπερκέρδος από της D7100 δεν νομίζω να βρούμε στις mirrorless...
Αν κλαίω τα λεφτά που δίνω; φυσικά...
αλλά δε νομίζω ότι για αυτά που θέλω εγώ (προσωπικά) θα με κάλυπτε καλύπτερα κάτι άλλο.