Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

έχω την Κ5 και σκεφτόμουν να τα δώσω όλα και να πάω στην Α7, αλλά ελλείψη προσφορών είπα να πάρω τελικά μια δεύτερη μηχανή που θα κουβαλάω πιο εύκολα μαζί μου, εξ ου και η Α6000..

γιατι δε κανεις καμια επισκεψη στα μαγαζια του κεντρου με τη μηχανη και τους φακους μαζι ?
Ισως σου κανουν καμια προσφορα , να παρουν δηλ. ολο το πακετο σου και να βαλεις τη διαφορα μετα για την Α6000.

γιατί ξέρω ότι θα μου την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί και δεν της αξίζει. Τελος πάντων, ευχαριστώ πολύ για τις κατευθύνσεις

... αν και νομιζω κι εγω οτι "παιζαμε" με μοντελο προ-παραγωγης (δεν το αναγνωριζει οντως το τελευταιο LR ).

Συνήθως τα μοντελα προπαραγωγής της Sony δεν γραφουν το σωστο μοντελο στο exif "ILCE-6000" αλλά "model" .. το αλλάζεις με το exiftool και είσαι τζετ ..

δεν εχω προβλημα να διορθωσω τα exif, δοκιμες ειναι αλλωστε... απλα ισως διαφερει (εστω κι ελαχιστα) το firmware.

δυστυχως ετσι γινεται πια, αλλα απο το να τα εχεις να καθονται....

γιατί ξέρω ότι θα μου την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί και δεν της αξίζει. Τελος πάντων, ευχαριστώ πολύ για τις κατευθύνσεις

Ολοι οι εχοντες Pentax εχουμε ενα κοινο ανεκδοτο οτι θα βγει οπου να ναι η ff της Pentax..οποτε αν και οποτε βγει θα χρησιμοποιησω εκει τον 50ρη και κατι manual focus παλιους που εχω. Το υπολοιπο σεταπ θα παει για πωληση σιγουρα..

paИ-baL;1057070542 said:
http://thewirecutter.com/reviews/these-are-the-first-lenses-you-should-buy-for-a-sony-nex/

ολα οσα γραψανε και παραπανω οι υπολοιποι...

thx για τις προτασεις. Με βλέπω με λύσεις της Sigma καθοτι θα την εχω για 2η επιλογη ως μηχανη και δεν ειμαι για μεγαλα ανοιγματα..

Κι ενα 100% crop , οπως το ζητησανε μερικοι , απο τη ριπη με την sony A6000 + sony G 18-105 f/4 @ 50mm f/4, ISO 6400, 1/320
Οι πιο κοντινες ειναι και οι πιο δυσκολες , αφου εχουμε πολυ μικρο βαθος πεδιου.

Eιναι σχεδον ολες εστιασμενες, με βαθος πεδιου (στο 1.5m περιπου) 14 εκατοστα!

Screen Shot 2014-04-14 at 19.09.41 by toxotis70, on Flickr

Last edited:

thx για τις προτασεις. Με βλέπω με λύσεις της Sigma καθοτι θα την εχω για 2η επιλογη ως μηχανη και δεν ειμαι για μεγαλα ανοιγματα..

ξεκινα με τον Sigma 19... εγω τον φοραω συνεχεια πανω και ειμαι ευχαριστημενος...

μια χαρά φακοί είναι κι όχι μόνο για τα λίγα χρήματα που ζητούν. Ειδικά ο 60άρης είναι εξωφρενικά καλός.

σχεδον 30ρης ειναι αυτος ε, δεν ειναι κι ασχημη εστιακη αποσταση για καθε μερα. Ειδικα μιας και λεω να ξεκινησω τη φωτογραφια δρομου ισως να με βολευει ιδιαιτερα..

μια χαρά φακοί είναι κι όχι μόνο για τα λίγα χρήματα που ζητούν. Ειδικά ο 60άρης είναι εξωφρενικά καλός.

ο 60αρης γινεται 90mm... μεγαλη εστιακη αποσταση για τα γουστα μου...

προσωπικα θα προτιμουσα τον 35αρη τον Sony λογω και το 1.8...

αλλιως τον 30αρη τον Sigma... πας για τα πολλα με λιγα... και βλεπεις...

Σε πρωτη φαση να δω τι κανει ο κιτ και μετα προχωραω προς αλλες επιλογες που ισως να περιλαμβανουν και τους pentax. Ευχαριστω

Αν καποιος ενδιαφέρεται αυριο πρωι/μεσημερι μπορω να ανεβασω λιγα συγκριτικά στα 50μμ μεταξύ του kit φακού και του sel 50mm f1.8 OSS.

Γιάννη Σπύρου : Ξελογιάζεις τον κόσμο με τα καμώματά σου.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Επειδη εχω χασει επεισοδια.....

....Γιαννη την πηρες και αυτη δεν αντεξες;

oxi, απλα την τεσταρα χτες στο Public Αθηνας, ειχε μια εκδηλωση η σονυ και την ειδα μαζι με διαφορους φακους.

Sony A6000 μαζι με zeiss 16-70 OSS f/4 για all around χρηση πως σας φαινεται σαν ιδέα?
(για οικογενειακες φωτο, εκδρομες, κυνηγι διδυμων τριχρονων που δεν στεκονται πουθενα κλπ..)

Εχω ακουσει πολλα για προβληματικους 16-70 και κακο QC κι αυτο με σταματαει...
Εναλλακτικα σκεφτομαι τον SONY 18-200 LΕ μονιμα επανω....