Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Υπάρχει ο native 55-210 στα 315
Ο native 18-105 στα 500
Ο native 18-200 στα 700

Ναι σωστα ο Πανος ειπε για τριτους κατασκευαστες. Τον 55210 τον ειχα κ θα τον χαρακτηριζα τιμιο για τα λεφτα του (απο grey τον ειχα παρει 210), αλλα τον εδωσα επειδη δεν τον χρησιμοποιουσα πολυ. Αντι για τον 18-200 εγω θα προτιμουσα την λυση 16-50 + 55210. Ο 18-105 εκτος απο το ευρος κ την πολυ καλη σταθεροποιηση απο οτι ξερω ειναι κ ο φακος ο οποιος αναδεικνυει την διαφημιζομενη εστιαση της A6000

για να βγαλεις και το μεγιστο της α6000, θα χρειαστεις σιγουρα και καποιους prime, οχι μονο ζοομ... ειδικα το βραδυ ή με λιγο φως.

Ναι σωστα ο Πανος ειπε για τριτους κατασκευαστες. Τον 55210 τον ειχα κ θα τον χαρακτηριζα τιμιο για τα λεφτα του (απο grey τον ειχα παρει 210), αλλα τον εδωσα επειδη δεν τον χρησιμοποιουσα πολυ. Αντι για τον 18-200 εγω θα προτιμουσα την λυση 16-50 + 55210. Ο 18-105 εκτος απο το ευρος κ την πολυ καλη σταθεροποιηση απο οτι ξερω ειναι κ ο φακος ο οποιος αναδεικνυει την διαφημιζομενη εστιαση της A6000

Ναι 3ους ! Έχεις δίκιο . Τότε eBay και ανταπτορες η χαρά του πειραματισμού ..

55-210 τον έχω και γω , τίμιος και γρήγορος στην εστίαση
18-105 τον δοκίμασα σε ένα ταξίδι στη Ρώμη , σφαίρα αλλά έχω τρομάξει με την παραμόρφωση στα 18

Last edited:

Το έχετε ψάξει πολύ.

Οπότε και sony σε καλή τιμή μπορεί να βρεθεί.

Ο 18-105 μου φαίνεται πάρα πολύ καλή λύση.
Ο κιτ μέχρι στιγμής μάλλον με απογοητεύει.

Ο 18-105 καταρχήν είναι πολύ ωραία κατασκευή
Ταιριάζει με την α6000 σαν εμφάνιση (ούπς έχεις την ασημί ...)
Είναι powerzoom (σαν τον κιτ)
Σταθερό f4
Πολυ γρήγορος στην εστίαση ,
στο YouTube θα βρεις πολλά review

o Θοδωρής (teobot) έχει βγάλει εκπληκτικές φωτογραφίες με τον κιτ, απλά πρέπει να ξέρεις σε ποιο εστιακό μήκος και f stop να τον δουλεύεις...

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Κατά τη δική μου άποψη ο 55210 επειδή τον είχα κι εγω είναι αρκετά μέτριος και δεν αξίζει με τπτ πάνω από 200. Επισης powerzoom (παρολο που ειναι ο κιτ) δεν θα έπαιρνα ποτέ σε τέτοια μηχανή για πολλούς κ διάφορους λόγους. Θα συμφωνήσω με τον Γιάννη, κράτα τον κιτ μιας και τον έχεις και σε ασημί και δένει κι ωραία, κι αν θες το κάτι παραπάνω σε χαμηλό budget πάρε 2-3 prime manual focus πχ 50,135 κλπ καλυτερα ίδιας μάρκας να χρησιμοποιείς τον ίδιο ανταπτορα και όρεξη να χεις να φωτογραφιζεις μετά. Με τις λειτουργίες της α6000 ( focus peaking κλπ) η χρήση manual φακού είναι παιχνιδάκι και θα σου αρέσει πολύ. Αν ανέβεις λίγο σε τιμή να ρίξεις μια ματιά και στους sigma 19,30 και 60

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το έχετε ψάξει πολύ.

Οπότε και sony σε καλή τιμή μπορεί να βρεθεί.

Ο 18-105 μου φαίνεται πάρα πολύ καλή λύση.
Ο κιτ μέχρι στιγμής μάλλον με απογοητεύει.

Καλοκλικοτη!!

Φακοι υπαρχουν πολλοι κ για ολες τις χρησεις κ πορτοφολια, περιεγραψε για τι χρηση θελεις τους φακους πχ βιντεο; φωτογραφια; λιγο απ ολα; κ αν θα σ ενδιεφεραν prime φακοι, και αναλογως σου προτεινουμε

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Διαφωνώ για manual φακούς, δε μπορείς να έχεις την εκπληκτική αυτόματη εστίαση της a6000 και να φοράς πάνω χειροκίνητους.
..τον κιτ μη τον δώσεις θα έρθει η στιγμή που θα τον χρειαστείς, απ όταν πήρα τον 18-105mm δεν έχει βγει από πάνω παρά μόνο για τον 70-200mm ή τον 55mm ... και δεν είναι λίγοι οι φακοί που έχω.....
Συμβουλή μακρυά από αντάπτορες η a6000 ξεχωρίζει για την εστίαση της όπως ειπα πιο πάνω με αντάπτορες χάνεις όλα τα καλούδια της.

...........t πάρε 2-3 prime manual focus πχ 50,135 κλπ καλυτερα ίδιας μάρκας να χρησιμοποιείς τον ίδιο ανταπτορα και όρεξη να χεις να φωτογραφιζεις μετά. Με τις λειτουργίες της α6000 ( focus peaking κλπ) η χρήση manual φακού είναι παιχνιδάκι και θα σου αρέσει πολύ. .........

Φίλε Απόλλων μάλλον δεν διάβασες την έκφραση "χαμηλο budget" που ανέφερα παραπάνω. Επίσης ανεξαρτητα απο αυτο και όσον αφορά την εστίαση, το af οσο γρηγορο κι αν ειναι, δεν είναι απαραίτητο σε όλες της κατηγορίες φωτογραφίας.

Δεν πρέπει να βιαστώ. Πρέπει πρώτα να μελετήσω τον εξοπλισμό που έχω και να βρω τα σημεία που αποδίδει καλύτερα.

Εγώ τραβάω περισσότερο τοπία οπότε χρειάζομαι κυρίως ευρυγώνιο Από 16-35. Αλλά και 35 - 50 για κάποια πιο σφηκτά κάδρα ή κοντινά θέματα.

Σήμερα ήμουν στα λουτρά Πόζαρ για φωτογράφιση. Οπότε έχω υλικό για μελέτη. Η μπαταρία είναι το πρώτο αρνητικό που διαπιστώνω. Μία φωτογράφιση και η μπαταρία από 100% έπεσε στο 30%.

Δεν πρέπει να βιαστώ. Πρέπει πρώτα να μελετήσω τον εξοπλισμό που έχω και να βρω τα σημεία που αποδίδει καλύτερα.

Εγώ τραβάω περισσότερο τοπία οπότε χρειάζομαι κυρίως ευρυγώνιο Από 16-35. Αλλά και 35 - 50 για κάποια πιο σφηκτά κάδρα ή κοντινά θέματα.

Σήμερα ήμουν στα λουτρά Πόζαρ για φωτογράφιση. Οπότε έχω υλικό για μελέτη. Η μπαταρία είναι το πρώτο αρνητικό που διαπιστώνω. Μία φωτογράφιση και η μπαταρία από 100% έπεσε στο 30%.
βαλε τν σε airoplane mode και θα δεις διάφορα . Περίμενε να στρώσει και η μπαταρία .

o Θοδωρής (teobot) έχει βγάλει εκπληκτικές φωτογραφίες με τον κιτ, απλά πρέπει να ξέρεις σε ποιο εστιακό μήκος και f stop να τον δουλεύεις...

Σε ευχαριστω πολυ! Γενικα, απο οτι θυμαι ο κιτ ειναι καλος στο f5.6-8 απο 18-35mm. Αν κ εγω τον χρησιμοποιουσα κυριως στα 16mm

Φυσικα κ δεν πρεπει να βιαστεις Πανο αλλα οπως ειπαν κ οι προηγουμενοι οι prime ειναι μονοδρομος για ποιοτητα κ οι ζουμ για ευκολια μιας κ η sony δεν εχει βγαλει εναν πολυ καλο ζουμ. Απλα κανε κ το εξης. Αρχισε να τραβας jpg + raw κ δεν τις διαφορες. Νομιζω δεν θα ξανατραβηξεις jpg. Ειχα πει οτι μονο κατα λαθος τραβαω jpg κ ετσι την πατησα κ την πρωτομαγια. Αλλα ακομη κ το jpg χωραει αρκετη δουλεια. Δες διαφορα με τον samyang (ο οποιος ειναι αρκετα οξυς φακος) σε ενα καδρο με λιγη επεξεργασια στο perfect effects που ειναι κ δωρεαν κατα καιρους

View attachment 140854View attachment 140855

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και τις συμβουλές!!!

Teo τραβάω μόνο raw. Δεν τραβάω ποτέ σε jpeg.
Με το airplane mode τι απενεργοποιήται; Οι wireless λειτουργίες;

Θα το κάνω όμως.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και τις συμβουλές!!!

Teo τραβάω μόνο raw. Δεν τραβάω ποτέ σε jpeg.
Με το airplane mode τι απενεργοποιήται; Οι wireless λειτουργίες;

Θα το κάνω όμως.

Ναι οι wireless οι οποιες τραβανε αρκετο ρευμα. Σιγουρα θα δεις διαφορα

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι με μια βόλτα έφαγα σχεδόν όλη την μπαταρία. Δεν έχω συνηθίσει ακόμα το ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Αυτό πιυ βλέπω κάποιες φορές έχει διαφορά με αυτό που αποτυπώνεται και με αυτό που βλέπει το μάτι κανονικά. Είναι θέμα συνήθειας.

Πάνο στις mirrorless η 2η μπαταρία είναι εκ των ουκ άνευ! Μερικοί "άρρωστοι" (εγώ ας πούμε) έχουν από τρείς και πάνω... :bigcry::flipout:

Πάνο στις mirrorless η 2η μπαταρία είναι εκ των ουκ άνευ! Μερικοί "άρρωστοι" (εγώ ας πούμε) έχουν από τρείς και πάνω... :bigcry::flipout:

Χαχα και γω με την compact 3 εχω... τζαμπα ειναι στο ebay, μη σκεφτεσαι καν την μπαταρια Πανο!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ναι θα πάρω οπωσδήποτε.

Και ένα πρόχειρο δείγμα.

PSX_20170506_185355.jpg

Τραβηγμένη σε RAW μεταφορά μέσω direct wi-fi στο κινητό. Ελαφρά επεξεργασία στο Adobe mobile lightroom και ανέβασμα.