Sony α6000

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εία ενα διαστημα τον zeiss sony 24-70 f4
Φοβερος αλλα πολλα λεφτα

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Γενικά οι zeis είναι φακουδάρες. Έχω δει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς στο flickr. Αλλά που να τους πάρεις. Είναι πανάκριβοι.

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Απενεργοποίησε επίσης να την επιλογή συνεχούς προ εστίασης αυτό βοηθά αρκετά τη μπαταρία.

Καλημερα σας.Απολλωνα που βρισκεται η παραπανω ρυθμιση γιατι κολλησα.

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εία ενα διαστημα τον zeiss sony 24-70 f4
Φοβερος αλλα πολλα λεφτα
Ο 16-70 f4 γιατι δεν αναφερεται;Δεν αξιζει;

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν τον έχω προσέξει αυτόν τον φακό. Θα τι τσεκάρω.

edit:
Είναι στο 1000άρικο. Γι αυτό δεν αναφέρθηκε. Μιλούσαμε για προσιτές τιμές.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν τον έχω προσέξει αυτόν τον φακό. Θα τι τσεκάρω.

edit:
Είναι στο 1000άρικο. Γι αυτό δεν αναφέρθηκε. Μιλούσαμε για προσιτές τιμές.
Μα και ο zeiss sony 24-70 f4 ειναι σε αυτη την τιμη.

o 16-70 f4 έχει πολύ κακές κριτικές, δεδομένης και της τιμής του

ο 24-70 f4 είναι full frame φακός και με το κροπ της μηχανής θα γίνεται 36-105mm - δηλαδή χάνεις τα δύο σημαντικότερα ευρυγώνια εστιακά μήκη (24mm & 28mm)

έχει γραφτεί πάμπολες φορές εδώ μέσα.... η sony έχει κάνει έγκλημα που δεν έχει βγάλει έναν σωστό ζουμ για το apsc οικοσύστημα

Ναι σωστά. Γι αυτό ο φίλος γράφει ότι έχει πολλά λεφτά. Γιατί κάναμε συζήτηση για πιο οικονομικές λύσεις. Μακάρι να μπορούσα να πάρω έναν zeis. Όσα δείγματα έχω δει στο flickr είναι εντυπωσιακά.

O 24-70mm είναι τίμιος για τα χρήματα του μάλιστα κάποτε με godox flash έβγαλα μυστήριο.
Έχω δει να τον πουλάνε στα 600 μεταχειρισμένο και απόρησα, στα 24mm όμως δε τα καταφέρνει καλά.
Παιδιά το φθηνό ειδικά πάνω σε κάμερες απογοητεύει αντί δύο αγοράστε έναν, Δούλεψα τουλάχιστον δύο χρόνια την A6000 με τον 55mm και τραβούσα παπάδες. Ακριβός φακός; όχι είναι καλός φακός και τον πληρώνεις.
Τώρα πια υπάρχουν εξαιρετικοί φακοί για όλα τα βαλάντια και τους έχει αναφέρει ο Ιωάννης αρκετές φορές.

Last edited:

Καλό είναι να διαβάσεις όλο το νήμα, τα έχουμε πει πολλές; φορές ολα αυτά...
Θα βρεις πολλές πληροφορίες για όλα τα θέματα, ρυθμίσεις, φακούς κλπ

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Έχω καλομάθει με τους ζουμ μου φαίνεται. Γιατί λέτε τον 18-105 ειδικού σκοπου;

Αν πάρω prime με βλέπω όπως είπα και πριν ια τον 19άρη.

Πάνο καλημέρα, αν θέλεις τοπίο κι οξύτητα δυστυχώς σε ζουμ δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Υπάρχουν όμως οι sigma 19/30/60. και φυσικά υπάρχει και ο http://www.skroutz.gr/s/4844694/Samyang-12mm-f-2-0-NCS-CS-Sony-E-mount.html που θα σου δώσει αυτό που θέλεις, Μην κοιτάς τη χεικοκίνητη εστίαση γιατί μιλούμε για υπερευρυγώνιο με 100 μοίρες κάδρο.

Έχω διαβάσει μέχρι στιγμής μέχρι την σελίδα 30. Είναι πολύ μεγάλο νήμα αλλά θέλω πολύ να το μελετήσω. Για να μην γίνομαι και κουραστικός.

Για τους φακούς έχω να πω πως έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την a6000 με prime φακούς αλλά δεν γνώριζα τι συμβαίνει με τους ζουμ. Είχα παρατήσει επίσης ότι πολλοί έχουν και zeiss.

Τέλος πάντων.
Δούλεψα σήμερα τον κιτ όπως είπε ο teobot και είναι καλύτερος στα 35mm και f/8.

δυστυχώς δεν θα βρεις σε αυτό το σύστημα φακούς ζουμ διαμάντια που να μπορείς να τους πληρώσεις όπως γίνεται με τον 18-55 2.8-4.0 στη fuji και με τους 12-40 2.8 Olympus και 12-35 2.8 panasonic. Δυστυχώς....

Αυτό μαζί με το γεγονός της έλλειψης σταθεροποίησης στο σώμα είναι που με έχει κάνει να "ξεχάσω" τις APS-C mirrorless της Sony. Αν βάλεις κάποιους σχετικά αξιόλογους primes σαν αυτούς που λέει ο Βλάσης, σταθεροποίηση γιοκ. Δυστυχώς και η ίδια η εταιρεία το έβαλε σε δεύτερη μοίρα, σπρώχνοντας τις FF. Ίσως σε 2-3 χρόνια που θα έχει πέσει η τιμή της 6500 και (πάλι ίσως) που θα έχουν βγεί ένα - δύο καλά (καλά όχι άριστα) μαζεμένα σε μέγεθος και λεφτά zoom...

Θα την βρω την άκρη. Άλλωστε για ευρυγώνιους φακούς η έλλειψη σταθεροποίησης ψιλοπαλεύεται. Το μόνο κακό είναι ότι τα χέρια μου δεν είναι και τόσο σταθερά...

Το σημαντικό είναι ότι με βοηθήσατε να ξεμπερδέψω λίγο τα πράγματα στο μυαλό μου και πως μου προτείνατε τις πιο αξιόπιστες λύσεις.

Εγώ θα πρότεινα να μην επενδύσεις σε ακριβούς aps-c φακούς
Δες τι μπορεί να κάνει γενικώς ένα mirrorless σώμα , και αν αποφασίσεις ότι θα κανείς το βήμα σε FF
Μπορείς να κοιτάς τους FE φακούς για το μέλλον

Εδώ η σειρά φακών για τα crop σωματα

Εδώ για FF

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αυτό έχω κάνει και εγώ με εξαίρεση τον 18-105mm

Εγώ θα πρότεινα να μην επενδύσεις σε ακριβούς aps-c φακούς
Δες τι μπορεί να κάνει γενικώς ένα mirrorless σώμα , και αν αποφασίσεις ότι θα κανείς το βήμα σε FF
Μπορείς να κοιτάς τους FE φακούς για το μέλλον

Εδώ η σειρά φακών για τα crop σωματα

Εδώ για FF

Αχ αυτοί οι φακοί της Sony...

Αυτός ήταν ο λόγος που την άφησα, για ερασιτεχνική χρήση ήταν πολλά τα χρήματα.