Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Με όλο το σεβασμό πιστεύω ότι έχεις περίεργη προσέγγιση. Τα κλικ που λες είναι υπερβολικά λίγα και η μηχανή ούτε που στρώνει.
Θα σου πρότεινα να πουλήσεις τη νικον και να πάρεις ένα φακό για τη Σόνυ και να τη ξεσκισεις.
Θεωρώ τη νικον κορυφή αλλά όχι αν κάνεις μόνο 3000 κλικ σε δύο χρόνια.

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Όντως έχει δίκιο ο dstill

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα αρχεία που παίρνω από την d7200 είναι σε αλλο πίπεδο. Και γιατί να μην κάνω το αντίθετο; Που Α μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα;

Το ζητούμενο σε εμένα ήταν ένα δεύτερο σώμα πιο compact για περιπτώσεις που δεν βολεύει μία dslr. Το έχω καταφέρει ήδη και είμαι μια χαρά! Δεν πήρα την Sony για Βάσκοι σώμα. Είναι τόσο καλή όμως που την ευχαριστιέμαι με το παραπάνω και η φορητότητας της μου δίνει την δυνατότητα να την έχω καθημερινά μαζί μου. Επειδή το νήμα είναι για την a6000 και δεν θέλω να βγω off topic θα πω μόνο πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η 7200 λόγο επιδόσεων σε αρχεία και δεν συμβιβάζομαι στο να χάσω ένα εργαλείο τέτοιων επιδόσεων από τα χέρια μου.

Θα έδινα την Nikon μόνο για κάτι ανώτερο αυτής, Όπως μα full frame η κάποια άλλη καλύτερη APSC. Επειδή όμως έχω και οικογένεια προτεραιότητα έχει αυτή και όχι να αλλάζω τα μηχανάκια μου. Είμαι μια χαρά. Θα πάρω Κα κάνα καλό φακουδάκο για την Sony και μια χαρά. :smile:

Καλα.... Παρε εναν καλο φακο για την α6000 και μετα να δουμε τι θα λες για την ποιοτητα των αρχειων :p

Θεωρω τις δυο φωτογραφικες ισαξιες και περιττο καποιος που επιζητει την φορητοτητα να εχει την 7200. Ποσο μαλιστα οταν ειναι και ακριβοτερη.

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλα.... Παρε εναν καλο φακο για την α6000 και μετα να δουμε τι θα λες για την ποιοτητα των αρχειων :p

Θεωρω τις δυο φωτογραφικες ισαξιες και περιττο καποιος που επιζητει την φορητοτητα να εχει την 7200. Ποσο μαλιστα οταν ειναι και ακριβοτερη.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο. Σε δυναμική περιοχή και απόδοση στα άκρα, δύνοντας πιο ελαστικά αρχεία, αλλά και χρωματικής απόδοσης. Για εμένα η γέφυρα γέρνει προς την 7200 με καλή διαφορά.

Δεν είναι νομίζω του παρόντος νήματος μια συγκριτική συζήτηση μεταξύ των δύο μηχανών.
Η a6000 είναι πραγματικά μια εξαίρετη μηχανή που έχει εθίσει στην χρήση της από πλευράς φωριτότητας, ευκολιών και εξαιρετικότατης ποιοτητας αρχείων ( που δεν το περίμενα να πω την αλήθεια) αλλά η 7200 είναι ρνα hi end εργαλείο που μπορεί να μην έχει την φορητότητα και τις ευκολίες αλλά τα αρχεία της είναι καλύτερα σε ερκετά σημεία. Να συμπληρώσω και σε επίπεδο θορύβου.

Αν έδινα την D7200 θα την έδινα μόνο για full frame επιπέδου A7 sony ή D610.

Αν εκθετεις
σωστα, ettr, δε πρεπει να εχει διαφορά σε θεμα θορυβου. Σε δυναμικη οεριοχη ναι, η α6000 ειναι παλια μηχανη πια, εχει 1 στοπ περίπου.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Τα raw δεν θα εχουν σημαντικες διαφορες μ εναν καλο φακο...

Έχουν.

Και δεν μιλάω για οξύτητα και χρωματικές εκτροπές κλπ κλπ. Μιλώ για θόρυβο, δυναμικό εύρως, ειδικά σε highligths, banding σε shadows σε πουσαρισμένα αρχεία της a6000 που με δυσκολεύουν σε hdr επεξεργασίες και άλλα που με την D7200 δεν τα αντιμετοπίζω.

Και ξαναλέω !

Η a6000 είναι πράγματι εξαίρετη μηχανή! Αλλά υπάρχουν διαφορές τις οποίες έχω διαπιστώσει και σε φωτογραφικές εξορμήσεις που έχω κάνει και με τις δύο μηχανες.
Δεν είναι τεράστιες αλλά υπάρχουν. Εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας.

Προσπαθησε να τραβας ettr και θα δεις οτι δεν εχουν σημαντικες διαφορες.
Δεν ειναι ιδιες μηχανες και πρεπει να μαθεις να εκμεταλλευεσαι τη καθε μια ξεχωριστά .

Διαβασε και το νημα που εχω βαλει ωι αυτό το σκοπό...

Προσπαθησε να τραβας ettr και θα δεις οτι δεν εχουν σημαντικες διαφορες.
Δεν ειναι ιδιες μηχανες και πρεπει να μαθεις να εκμεταλλευεσαι τη καθε μια ξεχωριστά .

Διαβασε και το νημα που εχω βαλει ωι αυτό το σκοπό...

Τι είναι το ettr?
Αν μπορείς στείλε μου το link. Αν υπάρχου πράγματα που μπορώ να πάρω επιπλέον από την μηχανή θέλω να τα μάθω.

edit.

Τώρα είδα το link.

Χωρίς να έχω εμβαθύνει όσο εσύ αλλά από προσωπική παρατήρηση και εμπειρία τραβάω κάποιες φορές με υπερέκθεση χωρίς να κλιπάρουν τα highlights για να εκμαιταλευτώ τις δυνατότητες του αισθητήρα σε σχέση με τον θόρυβο. Η πληροφορία που παραθέτεις βέβαια είναι σε άλλο επίπεδο και θα την μελετήσω!

Σε γενικες γραμμες αυτο ειναι... Εκθετεις προς τα δεξιά του ιστογραμματος, μεχρι να κλιπαρουν τα Highlights

Πανο αν δεν εχεις καποια εντονη πηγη φωτος στο καδρο (πχ ηλιος) μπορεις να επαναφερεις highlights κ απο +2. Μου εχει τυχει κ δεν πιστευα οτι ενα μεγαλο κομματι ουρανου που φαινοταν ασπρος (καμμενος) στο preview, επανηλθε με μειωση του exposure στο LR. Ως συνηθως δουλευω στο +0,7 κ αναλογα τις συνθηκες μπορει να παω κ στο +2 επειδη πραγματι ο θορυβος στο πουσαρισμα των σκιων ειναι θεμα αν πας με την προτεινομενη εκθεση της μηχανης.

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εβαλα το λινκ πριν...
Πήγαινε στη πρωτη σελίδα του νηματος.

Επειδη δεν καταλαβαινω,ποιο ειναι το λινκ στην πρωτη σελιδα,για να το δω;
Ευχαριστω

Βρε παλικαρια αυτος κανει για την 6000 η ειναι μονο για FF

Sony 16-50mm f2.8

Βρε παλικαρια αυτος κανει για την 6000 η ειναι μονο για FF

Sony 16-50mm f2.8

Ο φακός που έγραψες είναι για amount κ δεν είναι ff. Στην a6000 δουλευει με τον αντιστοιχο ανταπτορα αλλα ειναι πολυ βαρυς κ ογκωδης φακος