Sony α6000

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Έχω τον Tamron 90/2,8 macro για τη Nikon (δεν τη χρησιμοποιώ καθόλου πλέον) αλλά δεν θέλω να μπλέκω με αντάπτορες.
Μήπως απλά για πιάτα θα έπρεπε να πάω στον sony 35/1,8 τραβώντας στην πιο κοντινή απόσταση;

Αλλη δουλεια κανει ο macro, αφου εχεις τον 90αρη δεν χρειαζεται να σου εξηγω, απο κει και μετα ειναι τι απαιτησεις εχεις;

Γιατι δεν τραβας με τον 90αρη;

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Έχω τον Tamron 90/2,8 macro για τη Nikon (δεν τη χρησιμοποιώ καθόλου πλέον) αλλά δεν θέλω να μπλέκω με αντάπτορες.
Μήπως απλά για πιάτα θα έπρεπε να πάω στον sony 35/1,8 τραβώντας στην πιο κοντινή απόσταση;

Θα τραβας μονο ενα πιατο η θα ειναι δυο-τρια μαζι η και περισσοτερα; Αν το δευτερο δεν πιστευω να σε βολεψει ο 35αρης δεν θα ειναι ολα εστισμενα δες παραδειγμα.

DSC00387.jpg

Μια λυση που μου εχουν πει εδω μεσα οταν ειχα προβλημα να βγαλω δυο ατομα μαζι και ο ενας μου ηταν θολος να τραβαω με μεγαλυτερο διαφραγμα 4 και ανω.

Αλλη δουλεια κανει ο macro, αφου εχεις τον 90αρη δεν χρειαζεται να σου εξηγω, απο κει και μετα ειναι τι απαιτησεις εχεις;

Γιατι δεν τραβας με τον 90αρη;

Αα!! Τωρα προσεξα οτι γραφεις οτι δεν θελεις να μπλεξεις με ανταπτωρες,

Μονοδρομος ο 30αρης τοτε

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Για ένα πιάτο ήθελα τον μάκρο. Μου αρέσει και το bokeh από ένα σημείο και πίσω για να μένει το μάτι στην κυρίως εικόνα.
Άρα θέλω διαφράγματα κάτω από 4

Για ένα πιάτο ήθελα τον μάκρο. Μου αρέσει και το bokeh από ένα σημείο και πίσω για να μένει το μάτι στην κυρίως εικόνα.
Άρα θέλω διαφράγματα κάτω από 4

Τοτε δες τον χωρο και τον φωτισμο που θα εχεις εκει αν ειναι καλος τοτε παρε τον 30αρη αν οχι θα σου κανει ο δικος μου.
Αν δεν κανω λαθος ο 30αρης πρεπει να εχει καλυτερο bokeh απο τον δικο μου.

Τώρα διάβαζα κριτικές για τον απλό sigma 30/1,4 ο οποίος δείχνει πολύ καλός.
Τον έχει δοκιμάσει κάποιος;
Σε σύγκριση με τον sony απλά δεν έχει τη σταθεροποίηση;

Όντως πολύ Καλος φακός . τον ειχα για λίγο...
Ωραίο bokeh, αλλά πιο μεγάλος από τον σονυ,Χωρις σταθεροποιηση και όχι ιδανικός για βίντεο... Έχει λίγο πιο αργη εστίαση και jitter στο caf σε βίντεο.

Καλύτερος για φωτο, χειρότερος για βίντεο.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Ούτως ή άλλως το βίντεο το χρησιμοποιώ λίγο.
Και για βίντεο με βολεύει ο 18-105 με το σταθερό διάφραγμά του.

Πρόβλημα με λήψη φωτογραφίας με μάνιουαλ ρυθμίσεις,
Πρώτη φωτό DSC05558 by PAPAGIANNIS GEORGIOS, on Flickr
Με εντελώς αυτόματο είναι οκ
Untitled by PAPAGIANNIS GEORGIOS, on Flickr
Δεν πείραξα κάτι απο ρυθμίσεις και λίγο που δοκίμασα το κάνει και με τον 15/50 και τον 24άρη.
τι μπορεί να συμβαίνει;
θα δοκιμάσω σε λίγο και σε άλλα προγράμματα και με μανιουαλ φακό.

Ποτέ μη λές ποτέ τελικά δεν ξέρω πώς βρέθηκε η ρύθμιση εφέ φωτογραφίας στο ακουαρέλα (επηρέαζε όμως μόνο την Μανιουαλ ρύθμιση) Περιμένω την κόρη μου που τράβηξε τελευταία με την μηχανή για εξηγήσεις ήμαστε και σε επικίνδυνη ηλικία.

Last edited:

Προφανως εχεις ενεργοποιησει καποιο απο τα picture effects

Προφανως εχεις ενεργοποιησει καποιο απο τα picture effects

Ναι και Περιμένω την κόρη μου που τράβηξε τελευταία με την μηχανή για εξηγήσεις ήμαστε και σε επικίνδυνη ηλικία.

Γι αυτό στην βασική ρύθμιση που τραβάω έχω πάντα επιλογή και για raw για να μην μπαίνουν εφέ. Την έχω πατήσει σε σημαντικά video του μωρού και δεν ξέρω πως να τα στρωσω τώρα...

Επειδή βρήκα φτηνή μια Sony A6000 και ξαναμπήκα στο Club σκέφτομαι την αγορά ενός φτηνού Flash, έπεσα πάνω στο Godox 350S.
Εχει και TTL Και HSS και κάνει κοντά στα 80 ευρώ!!!! Εχει κανείς ιδέα για το Flash?? Παραείναι φτηνό για αυτά που προσφέρει...αξίζει λέτε??? Έχει κανείς ιδέα για αυτό?

http://www.godox.com/EN/Products_Mini_Camera_Flash_TT350S.html

Επίσης επειδή την μηχανή θα την δουλέψει ποιο πολύ η σύζυγος έχετε τίποτα προτεινόμενες ρυθμίσεις για jpeg για φώτος παιδιών και κυρίως σε κακό φωτισμό? Σαφώς Raw άλλα επειδή θέλει να μοιράζεται εύκολα και φώτος θα με βοηθούσε αν έχετε κάποιες ρυθμίσεις. Ευχαριστώ!!

Δουλεύω μόνο Godox πλέον και τα συνιστώ. Το συγκεκριμένο δε το έχω πιάσει στα χέρια μου, ξέρω ότι έχει μικρότερη ισχύ από nissin i40.

Δουλεύω μόνο Godox πλέον και τα συνιστώ. Το συγκεκριμένο δε το έχω πιάσει στα χέρια μου, ξέρω ότι έχει μικρότερη ισχύ από nissin i40.

Σαφώς και έχει μικρότερη ισχύ από το Nissin, παίρνει άλλωστε και 2 μπαταρίες μόνο, άλλα έχει και τα μισά λεφτά!! Βασικά το θέλω για πρόχειρα, οπότε αφού συστήνεις την μάρκα λέω να το πάρω!! Δεν έχω να χάσω τίποτα!!! Παλιότερα είχα το meike 320 και ήμουνα και με αυτό ικανοποιημένος οπότε τώρα με αυτό που είναι και καλύτερο δεν νομίζω να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα!!! Ευχαριστώ Βασιλή!!....μιας και είσαι τρομερός γνώστης της Α6000 καμιά έτσι πρόχειρη ρυθμισούλα που σου έρχεται στο μυαλό??

Το φλας αυτό θα το πάρω και εγώ κάποια στιγμή.
Μια πρώτη ρύθμιση που προτείνω είναι back button focusing και ap-c, επίσης όπως ξέρεις πάντα eye εστίαση σε πορτραίτο. Να φτιάξεις σίγουρα το wb στο αυτόματο .. γιατί ξέρω δεν σου αρέσει το κίτρινο ... μπες παλέτα και ξεκίνα από Β3 Μ2 και προφριλ πορτραίτο.

Karamela ξαναγυρισες στα παλια λημερια ε? πως και ετσι? με την ολυ ειχες καλες στιγμες, τι σε εκανε να την αφησεις για τα ματια της 6000 ?

Karamela ξαναγυρισες στα παλια λημερια ε? πως και ετσι? με την ολυ ειχες καλες στιγμες, τι σε εκανε να την αφησεις για τα ματια της 6000 ?

Βασικά βρήκα σε καλές τιμές μια Α6000 και μια Α6300 και τις πήρα και τις 2 μαζί με τον sony 18-105 Και τον κιτ 16-50....θα πάρω και άλλους φακούς σιγά σιγά.
Ουσιαστικά άφησα την olympus για ένα βασικό λόγο. Άθλιο CAF σε βίντεο άλλα και σε φώτος....σε γιορτή της κόρης μου στον παιδικό σε βίντεο απηύδησα μαζί της (Em10II), χάλια εστίαση και μέτριο βίντεο, ο διπλανός μου είχε μια A5100 και αφού μου έδωσε μετά τα βίντεο είπα ''τέρμα αυτό ήταν ξαναγυρνάω στην sony''....συνολικά μου αρέσει περισσότερο η Olympus Και θα μου λείψουν πράγματα από αυτήν άλλα πλέον δεν μπορώ χωρίς καλό AF σε βίντεο, όταν το φτιάξει σε μηχανές με Normal τιμή θα ξαναγυρίσω!!!
Και σαν δεύτερος λόγος θα έλεγα ότι θα ήθελα κάπως ποιο ρηχό βάθος πεδίου κάτι που μου το προσφέρει ο Sony 18-105f4.....ε βάλε και στην εξίσωση και το κάπως καλύτερο iso/dynamic range/ ανάλυση....και να μαι πάλι πίσω!!!

Sorry για το Of topic.

Το φλας αυτό θα το πάρω και εγώ κάποια στιγμή.
Μια πρώτη ρύθμιση που προτείνω είναι back button focusing και ap-c, επίσης όπως ξέρεις πάντα eye εστίαση σε πορτραίτο. Να φτιάξεις σίγουρα το wb στο αυτόματο .. γιατί ξέρω δεν σου αρέσει το κίτρινο ... μπες παλέτα και ξεκίνα από Β3 Μ2 και προφριλ πορτραίτο.

Ευχαριστώ Βασίλη, κατέληξα ύστερα από δοκιμές στο B2 M2...είχα και την olympus δίπλα για δοκιμές και είδα ότι αν κατεβάσω και στο Portrait το Contrast σε -2 έρχεται πολύ κοντά στο Jpeg της Olympus......λίγο ακόμα ψάξιμο και θα κάνω το Jpeg της Sony ίδιο με της Olympus!!!..

Υ.Γ. To jpeg Της A6300 είναι ανώτερο από της Α6000....πλέον μπορώ να πώ ότι έχει πολύ καλό Jpeg...η Α6000 θέλει δουλίτσα...επίσης σαν γενικότερο σχόλιο παρατήρησα ότι παρόλο που η Α6300 έχει ανώτερο σύστημα εστίασης προσωπικά δεν παρατήρησα διαφορές με την Α6000 σε Saf ενώ σε CAF είναι πολύ μικρές οι διαφορές υπερ της Α6300. Εχει κάνει πολύ καλή δουλειά η Sony με την Α6000 και δυσκολεύεται να την ξεπεράσει η Α6300....έχοντας την Α6300 δίπλα δίπλα με την Α6000 θα έλεγα ότι ουσιαστικά ο μόνος σοβαρός λόγος να επιλέξει κάποιος την Α6300 σε σχέση με την Α6000 είναι το 4κ...κατά τα άλλα η Α6000 κάνει άνετα το 90% των πραγμάτων που κάνει η Α6300 με σχεδόν το 1/3 του κόστους..!!!