Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δώσε μας ότι νεότερο έχεις για jpeg.. Με ενδιαφέρει... Αν το καταφέρεις να μοιάσει στην nikon portrait θα χοροπηδαω 2 μέρες απο την χαρά μου....
Να τις χαρείς σου εύχομαι.

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

έχοντας την Α6300 δίπλα δίπλα με την Α6000 θα έλεγα ότι ουσιαστικά ο μόνος σοβαρός λόγος να επιλέξει κάποιος την Α6300 σε σχέση με την Α6000 είναι το 4κ...κατά τα άλλα η Α6000 κάνει άνετα το 90% των πραγμάτων που κάνει η Α6300 με σχεδόν το 1/3 του κόστους..!!!

Με αυτό το σκεπτικό πήρα την απόφαση να κάνω την αναβάθμιση σε α6500 από α6000.
Συν το ibis και το slog.
Τελικά για εμένα το 4κ της α6500 είναι άχρηστο.
Το rolling shutter που έχει στο 4k δεν υποφέρεται με τίποτα.
Δευτέρα την πήρα, Τετάρτη έφυγε με συνοπτικές διαδικασίες...
Α6000 και ξερό ψωμί, που παρεμπιπτώντος έχει και καλύτερο 1080.

Αυτό φωνάζω τόσο καιρό ότι μπορείς να κάνεις ότι θες στα χρώματα της Sony ιδιαίτερα σε νεότερα μοντέλα με την επιλογή picture profile.
Μπορεί η Sony α6000 να είναι σταθμός για μένα όμως δε θα διαφωνήσω ότι η α6300/α6500 δε διαφέρει σε εστίαση ... ουδεμία σύγκριση ...
.. αμέλησα να σου πω για το portrait την ίδια μείωση έχω και εγώ.

Είχα και την α6000 και τώρα την α6500. Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής. Το 4Κ στα 25fps της α6500 (προφανώς και της α6300) είναι πολύ καλό. Ειδικά σε low light με έναν φακό f 1.8 η ποιότητα είναι μακράν ανώτερη άλλων καμερών. Στο 1080p όμως, η α6000 παραδόξως είναι ελαφρώς καλύτερη. Η διαφορά δεν είναι αισθητή, η εικόνα όμως στο βίντεο είναι ελαφρώς πιο ευκρινής. Για τα λεφτά της πιστεύω ότι η a6000 παραμένει μια πολύ καλή επιλογή. Αυτό που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω είναι γιατί δεν έβαλε ποτέ η Sony το slog στην α6000.

Όχι μόνο για τα χρήματα της μα γενικά είναι κάμερα σταθμός λόγο της εστίασης και της ποιότητας φωτογραφίας μα και του βίντεο η α6500 είναι η επόμενη στάση.
Slog δόθηκε πρώτα στο μεγαλύτερο μοντέλο την a7s όπου έκανε τη διαφορά.

Θα μπορούσε να το βάλει με ενα update αλλά έτσι θα έτρωγε την 6300. Κρίμα.

Αυτό φωνάζω τόσο καιρό ότι μπορείς να κάνεις ότι θες στα χρώματα της Sony ιδιαίτερα σε νεότερα μοντέλα με την επιλογή picture profile.
Μπορεί η Sony α6000 να είναι σταθμός για μένα όμως δε θα διαφωνήσω ότι η α6300/α6500 δε διαφέρει σε εστίαση ... ουδεμία σύγκριση ...
.. αμέλησα να σου πω για το portrait την ίδια μείωση έχω και εγώ.

Βασικά με Β2 Μ2 στα ΑWB, Conrast -2 και skin softness στο medium άντε ίσως και ένα sharpness στο +1, έχεις πολύ καλό Jpeg σε πορτέρτα σε Low light, η Α6300 θέλει περίπου τις ίδιες ρυθμίσεις αν και βγάζει κάτι τις κάπως καλύτερο αρχείο.
Για την εστίαση να πω την αλήθεια δεν την έχω τεστάρει εκτενώς, δεν έχω και 2 ίδιους φακούς να κάνω άμεσα συγκρίσεις. Σε SAF δεν βρίσκω διαφορές, σε caf είναι σίγουρα ποιο γρήγορη η Α6300 άλλα ακόμα δεν ξέρω πόσο......για Normal Καταστάσεις είναι αρκούντως γρήγορη και η Α6000, σε δύσκολες καταστάσεις εκει ίσως δείξει τα δόντια της η Α6300.
Γενικότερα η Α6300 είναι καλύτερα ποιοτικά, έχει αδιαβροχοποίηση, καλύτερο σκόπευτρο (αν και δεν είναι τόσο τεράστια η διαφορά) 4κ και καλύτερο CAF. Αν και να πω την αλήθεια δεν έχω πειστεί ότι αξίζει τα τριπλά χρήματα που κάνει το σώμα. Παραείναι καλή η Α6000 ειδικά με τα χρήματα που κοστίζει και αυτό κάνει ζημιά και στην Α6300. Θεωρώ ότι ίσως είναι καλύτερα να πάει κάποιος στην Α6500 που έχει Ibis Και touch οθόνη, αν και εκει ξεφεύγει πολύ το κόστος....

Υ.Γ. Για τον μέσο χρήστη και αφού κάποιος πειράξει λίγο το Jpeg είναι τρομερή λύση η Α6000 ακόμα και σήμερα!!! Εχεις κορυφαίο βίντεο 1080p, κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας με κορυφαία εστίαση σε ένα μικρό σωματαάκι άλλα με καλό Grip.

Υ.Γ. Στο BW Jpeg αν βάλετε τπ Contrast +3 και το Sharpness +3 έχετε jpeg που μοιάζει πολύ με το Film simulation acros της Fuji, δοκιμάστε το δίνει όμορφα και ιδιαίτερα αποτελέσματα!!

Υ.Γ. Σε normal καταστάσεις έξω θα πρότεινα χρήση του Autumn profil, σε πορτέρτα με -1 contrast και για φύση, βράδυ και τοπία όπως είναι....

Σε jpeg στην α6000 μόνο εγώ χρησιμοποιώ το deep? Δεν αρέσει σε κανέναν άλλο;
Η πολύ ροζ και πορτοκαλί απόχρωση που δίνει η Fuji classic chrome δεν μου αρέσει και σε θέλω να το μιμηθω. Προτιμώ λίγο πιο ρεαλιστικό της Σόνυ.

Σε jpeg στην α6000 μόνο εγώ χρησιμοποιώ το deep? Δεν αρέσει σε κανέναν άλλο;
Η πολύ ροζ και πορτοκαλί απόχρωση που δίνει η Fuji classic chrome δεν μου αρέσει και σε θέλω να το μιμηθω. Προτιμώ λίγο πιο ρεαλιστικό της Σόνυ.

Οχι καλό είναι το Deep, δεν έχω προλάβει εκτενός να αναλύσω όλα τα προφιλ, σε πρώτη φάση τα κοιτούσα σπίτι και εκει σε χαμηλό φωτισμό είναι πολύ ''βαρύ'' το Deep. Σε μέρα έξω είναι πολύ καλό πολύ punchy!!
Για πες πως το χρησιμοποιείς ή τι άλλα προφιλ χρησιμοποιείς? Μιας και το ανέφερες θα το δοκιμάσω ποιο πολύ αργότερα και θα μεταφέρω εντυπώσεις.

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Deep έχω κι εγώ στην a7 και μου αρέσει πολύ με κάτι μικροαλλαγές σε wb και contrast/sharpness. Αν και σπάνια κρατάω τα jpg η αλήθεια ειναι

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Portrait δε χρησιμοποιώ ποτέ. Μου φαίνεται πολύ φλατ και ξεθωριασμένο για τα γούστα μου.
Έχεις δίκιο το deep δεν είναι για βράδυ. Τη ημέρα όμως το μόνο που πειράζω είναι το whitebalance και έρχεται αμέσως στα γούστα μου. Δεν έχω συγκεκριμένη συνταγή γαι το wb γιατι εξαρτάται από το φωτισμό. Μερικές φορές απλα το ρυθμίζω αντί στο αυτόματο στην ένδειξη για ενυδρεία και υποθαλάσσια. Κάτι κάνει καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις όπως βραδινά με περίεργα φώτα.
Η επιδερμίδα αρκετά άσπρη για να είναι ρεαλιστική και το μαύρο σε μαλλιά κτλ αρκετά εντονα σε αντίθεση για να δώσει λίγο 3d pop στη φωτογραφία.
Καμιά φορά τσιμπάω λίγο πορτοκαλί και κόκκινο στο wb για επιδερμίδα αλλά ποτέ δε φτάνω την υπερβολή της Fuji classic chrome.
Γενικά ποτέ δε θεώρησα τα JPEGτης άσχημα.
Για να είμαι ειλικρινής όμως,όσο είχα χρόνο για Lightroom, τραβούσα κυρίως raw για να δίνω το δικό μου χαρακτήρα.
Όμως όλες οι φωτογραφίες που έχω μοιράσει επιτόπου σε γνωστούς είναι το jpeg me deep και πολύ τούς αρέσει χρωματικά και μάλιστα και τυπωμένο δείχνει καλό.

Χαχα με έπεισες, θα πάω μετά για τεστ με τα μικρά μου στο πάρκο για δοκιμές με Deep!!!....σε low light τι βάζεις συνήθως???

Να σου πώ την αλήθεια δε θυμάμαι καλά γιατί την έχω παροπλισμένη τελευταία. Χρησιμοποιώ περισσότερο μια νικον dslr και μια Fuji που είναι κόμπακτ x70.
Αλλά συνεχίζω να θεωρώ ότι η Σόνυ έχει καλύτερο jpeg και έλεγχο από τη Fuji.
Portrait το είχα ρυθμίσει υπερφλατ με όλα στο -3 και dro μεγιστο και το χρησιμοποιούσα σαν slog για βίντεο. Αφού είναι το πιο φλατ αρχείο που μπορεί να δώσει.
Από εκεί και πέρα στα βραδινά είτε με deep, clear, night ένα από τα τρία που είναι πολύ κοντινα και έπαιζα με το whitebalance αν ήθελα απόχρωση.
Στα πολύ δύσκολα βράδια το γυρναγα σε ασπρόμαυρο. Αυτό μπορεί να σώσει μια φωτογραφία με πολύ θόρυβο. Ειδικά σε γάμο βραδυνό με λίγο φως από μπλέ και κόκκινα φώτα... ασπρόμαυρο και ηρεμείς και όλοι νομίζουν ότι είσαι καλλιτέχνης!

Για πες μου τι βλέπεις από τα τέστ έξω με το deep. Προφανώς και είναι υποκειμενικό αλλά δεν έχουν τρελή διαφορά. Μεγαλύτερη διαφορά θα παρεις με το wb χρωματισμό από ότι με τα προφίλ.

Δεν πρόλαβα δυστυχώς να το δοκιμάσω έξω σε μέρα το Depp, λογικά σήμερα....Αλλα σε σπίτι μέσα δεν κάνει δυστυχώς, π.χ. σε φώτος του μικρού μου που έχει σκούρα μαλλιά τα βγάζει αχταρμά, μια μαύρη μάζα, ενώ σε portrait με -2 Contrast βλέπεις και τις λεπτομέρειες από τις τρίχες!!
Εξω με φώς λογικά είναι καλύτερο από το Portrait που είναι πολύ flat και μόνο για σκοτεινούς χώρους.
Αλλα όπως είπες ποιο μεγάλη διαφορά έχει το WB παρά το προφίλ!!
Είχα και την Fuji xt100T άλλα πράγματι ειδικά το βράδυ ήταν δράμα τα χρώματα, πορτοκαλί και πολύ ''πλαστικό''',ψεύτικο... άλλα σε μέρα ήταν μοναδικά.....!!!
Στις νέες γενιές fuji έχει βελτιωθεί πολύ αυτό το πρόβλημα και είναι πλέον πολύ καλές εκει, αν έβρισκα καλή τιμη την Fuji x100F θα την ήθελα!!

Άσχετο άλλα αγόρασα το Flash Godox 350s λογικά θα το έχω από εβδομάδα και θα μεταφέρω εντυπώσεις, άλλα για 80 ευρώ flash με TTL και HSS είναι ληστεία η τιμή!!

Δεν σε βρήκα μήπως παίρναμε μαζί.
Αναφορικά με το hss είναι ενας σημαντικός λόγος που πήρα τη Fuji.
Ουσιαστικά αγόρασα έναν ευρυγώνιο καλουτσικο φακό που συγχρονίζει πολύ γρήγορα με φλας λόγω leaf shutter. Χρησιμοποιώ κάτι κινεζικές φλασιες yongnuo χωρίς hss και συγχρονίζει σούπερ η Fuji.
Για τη Σόνυ τότε χρειάζονταν τουλάχιστον 150 ευρώ και λίγα λέω για φλας hss και πολλά για φακό. Ίδια τιμή πάνω κάτω και πήρα επιπλέον μηχανή.

Παιδιά θέλω να βάλω κάτι φωτος σε ένα σαιτ. Όταν σώζω απο lr σώζω τις φωτος με διαστάσεις 1920χ1080 και ποιότητα 100%. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε? Επίσης θέλω να βάλω ένα λογότυπο (μικρη φωτογραφιούλα) σαn watermark. Γίνεται μέσω lr ή μπορώ μόνο μέσω PS? Ευχαριστώ!

Παιδιά θέλω να βάλω κάτι φωτος σε ένα σαιτ. Όταν σώζω απο lr σώζω τις φωτος με διαστάσεις 1920χ1080 και ποιότητα 100%. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε? Επίσης θέλω να βάλω ένα λογότυπο (μικρη φωτογραφιούλα) σαn watermark. Γίνεται μέσω lr ή μπορώ μόνο μέσω PS? Ευχαριστώ!
Στο chat για γενικές ερωτήσεις,

Στο chat για γενικές ερωτήσεις,

οι διαχειριστές είναι υπεύθυνοι και μόνο για δημόσιες υποδείξεις σε άλλους χρήστες (ίδε κανόνες forum), παρακολουθούμε τα πάντα καλώς ή κακώς, αν χρήστης επιθυμεί να ενημερώσει την διαχείρηση για off topic το κάνει με π.μ. ή μέσα απο τα εργαλεία του forum.

@Τziminhio

σου έχω ήδη μεταφέρει προηγούμενο post σου που έκανες πάλι εδώ και που αφορούσε το Lr στο κατάλληλο νήμα : http://avclub.gr/forum/showthread.php/142269-Adobe-Lightroom-6 και σε είχα ενημερώσει και με π.μ. , δεν απασχολούμε ένα νήμα επειδή έχει επισκεψιμότητα με άσχετες σε αυτό ερωτήσεις, την επόμενη φορά δεν θα το μεταφέρω καν απλά θα το σβήσω.

Last edited:

οι διαχειριστές είναι υπεύθυνοι και μόνο για υποδείξεις σε άλλους χρήστες (ίδε κανόνες forum), παρακολουθούμε τα πάντα καλώς ή κακώς.

@Τziminhio

σου έχω ήδη μεταφέρει προηγούμενο post σου που έκανες πάλι εδώ και που αφορούσε το Lr στο κατάλληλο νήμα : http://avclub.gr/forum/showthread.php/142269-Adobe-Lightroom-6 και σε είχα ενημερώσει και με π.μ. , δεν απασχολούμε ένα νήμα επειδή έχει επισκεψιμότητα με άσχετες σε αυτό ερωτήσεις, την επόμενη φορά δεν θα το μεταφέρω καν απλά θα το σβήσω.

Εγώ για καλό το είπα,

Εγώ για καλό το είπα,
προφανώς φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ για την πρωτοβουλία σου και τη θέληση να βοηθήσεις, η βοήθεια είναι πάντα καλοδεχούμενη αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο, απλά δεν είναι ευθύνη σου να κατευθύνεις τα post στα κατάλληλα νήματα γιατι πιθανόν να αγνοείς τελείως την ύπαρξη κάποιου άλλου πιο σχετικού, πολλές φορές την αγνοουμε και εμείς οι ίδιοι οι διαχειριστές και κάποιος χρήστης πιθανόν να μας την υποδείξει (όχι δημόσια αλλά με π.μ.), η σωστή συνεργασία μεταξύ μας (τηρώντας πάντα τους κανόνες του forum) είναι αυτή που το αναβαθμίζει.