Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παιδιά για βάφτιση το metering mode που χρησιμοποιείται είναι spot ή κάτι άλλο?Επίσης το spot, το κυκλάκι που βγάζει στο κέντρο έχει να κάνει με την συγκέντωση του φωτος εκει και όχι με το focus σωστά? Ευχαριστώ.

Το κυκλακι ναι δεν εχει σχεση με την εστιαση.

Οκ θενξ. Κάτι τελευταίο. Η προτιμησή μου όσον αφορά το focus είαναι face detection. Πιστεύετε είναι καλύτερο να παίξω με spot εστίαση ή face detection και wide?

Καλημέρα.
Τελικά κατάφερα να αποκτήσω πρόσβαση στο playmemories account και κατέβασα κάποιες δωρεάν εφαρμογές. Η επόμενη θα είναι η Digital Filter.

Πάνο αν θες κατέβασε και το Smooth reflection που ουσιαστικά προσημειώνει ένα ND φίλτρο, δες π.χ. την παρακάτω φώτο που τράβηξα με αυτό σε συνθήκες μέρας και κατευθείαν από την μηχανή. Γενικότερα τρομερή εφαρμογή είναι και το Time-Lapse, καμία σχέση με τα ενσωματωμένα Time-Lapse των άλλων μηχανών, το πληρώνεις μεν άλλα ότι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή!!!

Attachments

• DSC00360_DxO.jpg
    DSC00360_DxO.jpg
    186.5 KB · Views: 189

Όταν εργάζεσαι δε μπορείς να κάνεις clean διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή μόλις φορέσω φακό. Η αλλαγή με τη κάμερα να κοιτά κάτω ναι.

Παιδιά για βάφτιση το metering mode που χρησιμοποιείται είναι spot ή κάτι άλλο?Επίσης το spot, το κυκλάκι που βγάζει στο κέντρο έχει να κάνει με την συγκέντωση του φωτος εκει και όχι με το focus σωστά? Ευχαριστώ.

Παδιά όσον αφορά την βάπτιση προτείνετε να παίξω με κεντρικό σημείο και recompose? Φοβάμαι αρκετα στα χαμηλά διαφράγματα μην βγούν ανεστίαστες οι φωτος. Με face detection ή το lock on στο πρόσωπο του μωρού είναι επίφοβα?

Δεν ξερω αν ειναι γενικα γνωστο ή απλα δεν το ηξερα εγω, αλλα παιζοντας με την καμερα ανακαλυψα εναν ευκολο τροπο για να εναλλασσει καποιος πολυ γρηγορα af-c ή af-s χωρις να μπαινει στα μενου.
Εχοντας λοιπον το κεντρικο κουμπι της ροδελας σε τυπικη λειτουργια , δηλ δεν του εχουμε αναθεσει αλλη λειτουργια, με af-c και την ενεργοποιηση του lock-on af απο το κουμπι του κλειστρου (ρυθμιση απο το μενου), μπορουμε να ενεργοποιουμε το tracking της καμερας με το κουμπι του κλειστρου κ οταν θελουμε εστιαση af-s εστιαζουμε πατωντας το κεντρικο κουμπι της ροδελας.

Παδιά όσον αφορά την βάπτιση προτείνετε να παίξω με κεντρικό σημείο και recompose? Φοβάμαι αρκετα στα χαμηλά διαφράγματα μην βγούν ανεστίαστες οι φωτος. Με face detection ή το lock on στο πρόσωπο του μωρού είναι επίφοβα?

Σιγουρα θα βοηθουσε να μας πει καποιος που τα εχει ηδη εφαρμοσει αλλα εγω στην θεση σου θα πειραματιζομουν κ στο σπιτι με καποιο αλλο προσωπο, κουκλα , κουκλακι...

Σιγουρα θα βοηθουσε να μας πει καποιος που τα εχει ηδη εφαρμοσει αλλα εγω στην θεση σου θα πειραματιζομουν κ στο σπιτι με καποιο αλλο προσωπο, κουκλα , κουκλακι...

Το έκανα ήδη. Αλλά το θέμα είναι κ η κίνηση του μωρού..

Θα συνιστούσα να αφαιρέσεις τη συνεχή εστίαση της κάμερας και να μείνεις με του κλείστρου έτσι δε θα γίνουν λάθη σε ότι σημείο εστίασης και αν επιλέξεις. Προσωπικά δουλεύω face detection και wide με κλικ κλικ ως να κλειδώσει... ανάλογα με την απόσταση αν είναι μακρυά το θέμα σου και έχεις κόσμο μπροστά τότε spot εστίαση, σε δύσκολες καταστάσεις μη ξεχάσεις εστίαση στο μάτι.
Δε κινείς τη κάμερα όταν εστιάζεις το μωρό μα το σώμα σου θέσε και το DRO Lv4 για τα πολύ σκιερά σου, metering mode spot γιατί σε ενδιαφέρει μόνο ο πρωταγωνιστής.

Δοκιμάζω εδώ και λίγη ώρα τον SEL35F18 πάνω στην Α6000 και έχω δυο γρήγορες ερωτήσεις:

1. Παραδόξως από την ώρα που φόρεσα το φακό και ενώ δεν έχω αλλάξει τίποτα από πλευράς ρυθμίσεων, το jpeg που παίρνω έχει το μισό μέγεθος (κατά μέσο όρο 5MB) από τα jpeg που έπαιρνα με τον kit (κατά μέσο όρο 9MB). Υπάρχει λογική εξήγηση ή απλά έχει φάει κανένα software σκάλωμα η μηχανή;

2. H παρακάτω είνα μια πρόχειρη φωτογραφία που τράβηξα με f/1.8. Όπως θα δείτε, το βαζάκι από την αριστερή μεριά έχει ένα είδωλο/έξτρα "αύρα". Είναι λογική συμπεριφορά αυτή ή έχω κάνει λάθος στην εστίαση;

http://archphile.org/lab/a6000/samples/DSC00669.JPG

1. Έβγαλα την μπαταρία για λίγη ώρα.
2. Έβγαλα τον φακό και τον ξανάβαλα και διαπίστωσα ότι προηγουμένως δεν είχε κλειδώσει σωστά και τώρα απ' ότι φαίνεται όλα είναι μια χαρά.

Όπως καταλαβαίνετε είμαι άμπαλος :BDGBGDB55:

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

1. Έβγαλα την μπαταρία για λίγη ώρα.
2. Έβγαλα τον φακό και τον ξανάβαλα και διαπίστωσα ότι προηγουμένως δεν είχε κλειδώσει σωστά και τώρα απ' ότι φαίνεται όλα είναι μια χαρά.

Όπως καταλαβαίνετε είμαι άμπαλος :BDGBGDB55:
Πάλι καλά που τράβηξε δλδ πριν

Για την ιστορία, η παρακάτω είναι η σωστή εκδοχή της προηγούμενης φωτογραφίας:

http://archphile.org/lab/a6000/samples/DSC00715.JPG

αυτή τη φορά χωρίς είδωλα κλπ.

Παρεμπιπτόντως μπορεί να είμαι εντελώς νιούμπης, αλλά βγαίνοντας χτες να φωτογραφίσω στο κέντρο της Αθήνας νύχτα, δε χρειάστηκα και πολλή ώρα για να καταλάβω την τεράστια δύναμη που δίνει στο χρήστη το f/1.8.

Για την ιστορία, η παρακάτω είναι η σωστή εκδοχή της προηγούμενης φωτογραφίας:

http://archphile.org/lab/a6000/samples/DSC00715.JPG

αυτή τη φορά χωρίς είδωλα κλπ.

Παρεμπιπτόντως μπορεί να είμαι εντελώς νιούμπης, αλλά βγαίνοντας χτες να φωτογραφίσω στο κέντρο της Αθήνας νύχτα, δε χρειάστηκα και πολλή ώρα για να καταλάβω την τεράστια δύναμη που δίνει στο χρήστη το f/1.8.

Έτσι είναι. Επίσης η a6000 τα πάει πάρα πολύ καλά στα υψηλά iso. Διατηρεί το καλό δυναμικό εύρος της και τα πάει πολύ καλά και στον θόρυβο.

Έτσι είναι. Επίσης η a6000 τα πάει πάρα πολύ καλά στα υψηλά iso. Διατηρεί το καλό δυναμικό εύρος της και τα πάει πολύ καλά και στον θόρυβο.

Παιδιά εγω προσωπικά ακόμα και στο 800 iso βλέπω αρκετό θόρυβο. Είμαι αρχάριος και δεν έχω εμπειρία με άλλες κάμερες αλλά στην συγκεκριμένη ακόμα και με iso 800 ο θόρυβος είναι εμφανής, εαν συνυπολογίσουμε όλα τα reviews για το καλό performance της α6000 σε υψηλό ISO. Δεν συζητώ για ISO 800 κ πάνω..

Παιδιά εγω προσωπικά ακόμα και στο 800 iso βλέπω αρκετό θόρυβο. Είμαι αρχάριος και δεν έχω εμπειρία με άλλες κάμερες αλλά στην συγκεκριμένη ακόμα και με iso 800 ο θόρυβος είναι εμφανής, εαν συνυπολογίσουμε όλα τα reviews για το καλό performance της α6000 σε υψηλό ISO. Δεν συζητώ για ISO 800 κ πάνω..

Μήπως εννοείς χρωματικό θόρυβο;

Μπορεις να ανεβασεις ενα παραδειγμα; εγω πχ εχω παραπονο απο μπλε ουρανος κ σε ξανοιγμενα σκιερα. Μιλας για raw να φανταστω;