Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παντως ακομη κ στο test scene του dpreview ναι μεν φαινεται οτι η a6000 βγαζει παραπανω κοκο απο αντιστοιχες μηχανες αλλα ταυτοχρονα διατηρει κ παραπανω λεπτομερεια, πραγμα που σημαινει οτι μετα ειναι στο χερι σου αν θελεις να κρατησεις την λεπτομερεια ή να εφαρμοσεις παραπανω noise reduction.
Δεν ξερω...αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλος

https://www.dpreview.com/reviews/im...=1&x=0.7572916145026934&y=-0.5168959073094767

Παντως ακομη κ στο test scene του dpreview ναι μεν φαινεται οτι η a6000 βγαζει παραπανω κοκο απο αντιστοιχες μηχανες αλλα ταυτοχρονα διατηρει κ παραπανω λεπτομερεια, πραγμα που σημαινει οτι μετα ειναι στο χερι σου αν θελεις να κρατησεις την λεπτομερεια ή να εφαρμοσεις παραπανω noise reduction.
Δεν ξερω...αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλος

https://www.dpreview.com/reviews/im...=1&x=0.7572916145026934&y=-0.5168959073094767

+1
Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Είναι σαν να έχει λόγο τσιμπημένο sharpening.

Ή λιγότερο noise reduction; :)

Στα RAW μάλλον όχι. Δεν είναι ο κανόνας.
Συνήθως το sharpening είναι αυτό που 'κουρδίζεται'. Το βλέπουμε και στις ρυθμίσεις των Raw Profile των μηχανών. Παίζουν και άλλα πράγματα σημασία βέβαια...

Στα RAW μάλλον όχι. Δεν είναι ο κανόνας.
Συνήθως το sharpening είναι αυτό που 'κουρδίζεται'. Το βλέπουμε και στις ρυθμίσεις των Raw Profile των μηχανών. Παίζουν και άλλα πράγματα σημασία βέβαια...

Δεν ξέρω δεν επιμένω.. Αλλά αλλες εταιρίες εφαρμόζουν lens correction στα raw. Στο noise reduction θα κολλήσουν;

Δεν ξέρω δεν επιμένω.. Αλλά αλλες εταιρίες εφαρμόζουν lens correction στα raw. Στο noise reduction θα κολλήσουν;

Καλά... Πρώτη στο lens correction είναι η a6000. Ακόμα και απενεργοποιημένο να το έχω το εφαρμόζει...

Με τον κιτ μου αν βγάλω στο Photoshop το lens correction η βινιέτα πάει σύννεφο. Κάτι που ποτέ δεν φαίνεται στην μηχανή είτε σε live view είτε στις λήψεις ακόμα και με την διόρθωση απενεργοποιημένη. Μόνο όταν την ανάβω και εμφανίζεται η εικόνα τα πρώτα δέκατα του δευτερολέπτου φαίνεται η βινιέτα και διορθώνεται αμέσως.

Όσο για το noise reduction, εφαρμόζεται (όπως λένε αγγλιστεί έστω και subtle.) Αλλά δεν αποτελεί κανόνα σαν τακτική. Όλα τα Raw είναι λίγο μαγειρεμένα....

Last edited:

Καλά... Πρώτη στο lens correction είναι η a6000. Ακόμα και απενεργοποιημένο να το έχω το εφαρμόζει...

Αυτό πως το καταλαβαίνεις; Συγκρίνεις raw κ jpg;

Αυτό πως το καταλαβαίνεις; Συγκρίνεις raw κ jpg;

Δεν χρειάζεται... Απλά απενεργοποιώ το lens correction στο ACR. Μπορείς να βρεις πολλές αναφορές σε πολλά forum. Είναι γεγονός και όχι παρατήρησή μου.

Στο ACR φορτώνεται το RAW χωρίς κάποιες ρυθμίσεις που κάνει η μηχανή. Ακόμα και το προφίλ που φορτώνεται είναι του Adobe... Ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Δεν χρειάζεται... Απλά απενεργοποιώ το lens correction στο ACR. Μπορείς να βρεις πολλές αναφορές σε πολλά forum. Είναι γεγονός και όχι παρατήρησή μου.

Δεν σε αμφισβητώ βρε Πάνο. Να το δοκιμάσω θέλω :) Εγώ οπότε παίζω με lens correction πάντα βλέπω διαφορά

Δεν σε αμφισβητώ βρε Πάνο. Να το δοκιμάσω θέλω :) Εγώ οπότε παίζω με lens correction πάντα βλέπω διαφορά

Αχ αυτό το πληκτρολόγιο.... Το ξέρω Τεό.:2thumb22sup:

Έχω πειραματιστεί πάρα πολλές φορές και φαίνεται πως ακόμα και απενεργοποιημένο, εφαρμόζεται. Μόνο στο ACR αν το απενεργοποιήσω παίρνω το αρχείο κανονικά.

Δεν ξέρω πόσο μαγείρεμα πέφτει στην κάθε μηχανή, αλλά αυτό που παίρνω σαν αποτέλεσμα από την a6000 μου αρέσει πάρα πολύ!!!!
Εξαιρετικό μηχανάκι!

Μπορεις να ανεβασεις ενα παραδειγμα; εγω πχ εχω παραπονο απο μπλε ουρανος κ σε ξανοιγμενα σκιερα. Μιλας για raw να φανταστω;

Επισυνάπτω 4 φωτος που μόλις τράβηξα για να καταλάβετε.. ΙSO 200,800,1600,3200

Attachments

• 200.jpg
    200.jpg
    74.7 KB · Views: 129
  • 800.jpg
    800.jpg
    101.6 KB · Views: 125
  • 1600.jpg
    1600.jpg
    123.3 KB · Views: 127
  • 3200.jpg
    3200.jpg
    172.1 KB · Views: 128

Καλησπέρα.

Στην τελευταία έχει φύγει η εστίαση στην αντανάκλαση και ξεγελάει λίγο.

Όπως κατάλαβα από την αντανάκλαση οι λήψεις είναι σε εσωτερικό κλειστό χώρο με λίγο φωτισμό. Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο με τον θόρυβο. Είναι ανάλογος των φωτιστικών συνθηκών.

Last edited:

Αυτες είναι τραβηγμένες με τον sigma 30 1,4

Last edited:

Νομιζω οτι για τα καλα λογια που λενε για το περφορμανς της σε καμερας σε υψηλα iso ο κοκος ειναι αρκετος ακομα κ στα 800. Τονιζω οτι δν εχω εμπειρια με αλλες καμερες. Φαινεται καλυτερα ο κοκος σε προσωπα..

Επίσης , 2 ακόμα παλιές με το ISO 2000.

Attachments

• DSC00947.jpg
    DSC00947.jpg
    165.4 KB · Views: 102
  • DSC00952.jpg
    DSC00952.jpg
    150.8 KB · Views: 102

Τράβηξα και γω μόλις τα κλασικά βαζάκια με το σπαθόλαδο στη βεράντα με ISO 1600:

http://archphile.org/lab/a6000/iso_test/a6000_iso_1600_crop.jpg

Ο φακός είναι ο SEL35F18. To κροπάρισμα είναι από το jpeg της μηχανής.

To High ISO NR το έχω στο off οπότε κατά το "μαγείρεμα" του jpeg δεν έχει πειραχθεί ο θόρυβος θεωρητικά.