Sony α6000

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ήθελα να φαίνεται όλη η μηχανή λεπτομερώς (αλλά με όσο πιο θολό background γίνεται)
Βασικά απομάκρυνε το το θέμα σου απο φόντο όσο μπορείς, και μπορείς να κλείσεις και διάφραγμα ~5.6 για να είναι όλο το θέμα σου sharp.

Yπάρχουν πολλά apps και online tools που σου υπολογίζουν το DOF & hyperfocal
http://www.photopills.com/calculators/dof
https://dofsimulator.net/en/

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Από Sonyrumors παίζει φήμη με λίγες πιθανότητες για Α6000 mII η οποία θα είναι η Α6300 δίχως της αδιαβροχοποιηση

Από Sonyrumors παίζει φήμη με λίγες πιθανότητες για Α6000 mII η οποία θα είναι η Α6300 δίχως της αδιαβροχοποιηση

Αναφέρεσαι σε αυτό;

http://www.sonyalpharumors.com/eu-gold-box-deal-a6000-lens-499-weird-impossible-a6000ii-rumor/

Γιατί απ' ότι λέει τελικά το άρθρο δεν στέκει και πολύ αυτή η φήμη.

Ναι ψιλομούφα μου φαίνεται και εμένα το rumor αυτό.....αυτό που χρειάζεται το crop της sony είναι μια A5200 με 4κ βίντεο και όχι άλλη μια Α6300 χωρίς αδιαβροχοποίηση....

Αναφέρεσαι σε αυτό;

http://www.sonyalpharumors.com/eu-gold-box-deal-a6000-lens-499-weird-impossible-a6000ii-rumor/

Γιατί απ' ότι λέει τελικά το άρθρο δεν στέκει και πολύ αυτή η φήμη.

Ναι σε αυτο αναφερομαι κ για αυτο εγραψα οτι εχει λιγες πιθανοτητες :) Εμενα δεν θα με χαλουσε μια τετοια εκδοση μιας κ τι να την κανω την αδιαβροχοποιηση απο την στιγμη που δεν υπαρχουν αδιαβροχοι μη εξωτικοι φακοι

για sony προιον είναι πολυ καιρό στην αγορά , ναι ηταν πρωτοποριακή όταν πρωτοκυκλοφόρησε , αλλά έχουν περάσει 3 χρόνια !!!

αν θέλει να είναι παρών στην κατηγορία τιμής 600 - 700 πρέπει να βγάλει κάτι

Last edited:

Ναι σε αυτο αναφερομαι κ για αυτο εγραψα οτι εχει λιγες πιθανοτητες :) Εμενα δεν θα με χαλουσε μια τετοια εκδοση μιας κ τι να την κανω την αδιαβροχοποιηση απο την στιγμη που δεν υπαρχουν αδιαβροχοι μη εξωτικοι φακοι

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου άλλα η Sony δεν θα το κάνει, δεν θέλει να καννιβαλίσει την A6300 και επιπλέον ακόμα και σήμερα η A6000 είναι το Best seller στις mirroless, οπότε δεν έχει λόγω να την κάψει....αυτό που πιστεύω ότι θα κάνει είναι ότι θα συνεχίσουμε όπως είμαστε για κανένα χρόνο ακόμα και ύστερα θα μας βγάλει μια Α6700, και απλά θα ρίξει τις τιμές στις άλλες (Α6000 - Α6300 - Α6500) ή και θα καταργήσει τελείως την Α6000...

για sony προιον είναι πολυ καιρό στην αγορά , ναι ηταν πρωτοποριακή όταν πρωτοκυκλοφόρησε , αλλά έχουν περάσει 3 χρόνια !!!

αν θέλει να είναι παρών στην κατηγορία τιμής 600 - 700 πρέπει να βγάλει κάτι

Εχουν περάσει 3 χρόνια άλλα από ότι βλέπεις στέκεται ακόμα μια χαρά στην αγορά...μικρή, βολική, με καλό grip, καλό αισθητήρα, σχετικά μεγάλο σκόπευτρο (0.70) εξαιρετικό βίντεο και τρομερή εστίαση σε τιμή χώμα!!! Για αυτό και πουλάει ακόμα πολύ!!! Ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει άλλη μηχανή που να συνδυάζει τόσα πολλά σε τιμή κάτω από 500 ευρώ το σώμα, και όσο δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στην αγορά που να συνδυάζει όλα όσα έχει η Α6000 με 500 ευρώ τόσο δεν πρόκειται να την αντικαταστήσει η Sony και μεταξύ μας καλά θα κάνει....

Εχουν περάσει 3 χρόνια άλλα από ότι βλέπεις στέκεται ακόμα μια χαρά στην αγορά...μικρή, βολική, με καλό grip, καλό αισθητήρα, σχετικά μεγάλο σκόπευτρο (0.70) εξαιρετικό βίντεο και τρομερή εστίαση σε τιμή χώμα!!! Για αυτό και πουλάει ακόμα πολύ!!! Ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει άλλη μηχανή που να συνδυάζει τόσα πολλά σε τιμή κάτω από 500 ευρώ το σώμα, και όσο δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στην αγορά που να συνδυάζει όλα όσα έχει η Α6000 με 500 ευρώ τόσο δεν πρόκειται να την αντικαταστήσει η Sony και μεταξύ μας καλά θα κάνει....

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.

Όταν έψαχνα για mirrorless άρχισα να ψάχνω για σώμα με evf οπωσδήποτε. Η α6000 ήταν σχετικά από τις φθηνότερες με evf και full specs και ultra compact μέγεθος για τα δικά μου δεδομένα. (συν τον αισθητήρα των 24mp και την βαθμολογία dxo που πάντα συμβουλεύομαι)

Όταν την πήρα και άρχισα να την δουλεύω, τότε εντυπωσιάστηκα πραγματικά! Ναι είναι όντως ένα best seller μηχανάκι me τρομερό value for money ακόμα και σήμερα στην κατηγορία που κινείται. Για εμένα είναι μονόδρομος για όποιον θέλει πλήρες πακέτο με λίγα χρήματα με μοναδικό μειονέκτημα το ακριβό σύστημα φακών που ρυθμίζεται με αγορά 3rd party prime φακών.

Το best seller νομίζω αντικατοπτρίζεται και από τις πωλήσεις / προσφορές των καταστημάτων αλλά ακόμα και από την κίνηση του προϊόντος σε μορφή αγγελιών, ζήτησης.
Η a6000 μπορεί ακόμα και σήμερα να αποτελέσει μία πρώτης τάξης επιλογή για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με την φωτογραφία χωρίς να διαθέσει πολλά χρήματα συνδυάζοντας full power specs, φορητότητα και πολύ καλές επιδόσεις αισθητήρα σε όλες τις συνθήκες.

Ωραία τα λέτε , δεν διαφωνώ την εχω και την χαίρομαι , αλλά ....
είναι 3 κοντεύει τα 4

Τι τεχνογνωσία έχει αποκτήσει από τότε η sony που εχει βάλει στα νέα της μοντέλα ?
Να πούμε μερικά ?

Καλύτερης ανάλυσης EVF
Νεότερους σενσορες
Περισσότερα AF phase / contrast points
(Ακόμα) Γρηγορότερο AF
Νέο LSI chip , γρηγορότερο - μεγαλύτερο buffer , no blackout EVF
Νέα μπαταρία μεγαλύτερη αυτονομία
Darn HOT 4K ,
Video profiles
IBIS ,
touchscreen (της πλάκας )
νέo UI
joystick κλπ κλπ

Στην rx10 IV ? (Εχω χάσει το μέτρημα αυτή είναι η sony που ξέρουμε) έβαλε το AF της Α9.
Τώρα θα μου πείτε , αυτή φίλε κάνει 1600 , έστησε φάκα έβαλε το τυράκι και περιμένει
Ας διαλέξει προσεκτικά από τα παραπάνω που σίγουρα μπορεί να εχει και αλλά και λέγοντας προσεκτικά είναι να μην κανιβαλισει τα αλλά μοντέλα και ας παρουσιάσει κάτι φρέσκο

Μπορείς να κάνεις αν θέλεις τα πάντα με την Α6000 με μόλις 500 ευρώ!! Και καλό βίντεο έχεις, και sport φωτογράφιση και Low light και hdr κλπ, ουσιαστικά με μικρές παραχωρήσεις εδώ και εκει είναι μια πλήρης μηχανή που θα καλύψει ένα μέσο χρήστη σχεδόν ότι και αν ζητήσει...πρακτικά μιας και έχω και την Α6300 που στοιχίζει τα διπλά χρήματα θα έλεγα ότι το μοναδικό πράγμα που έχει αισθητή διαφορά είναι το βίντεο 4κ της Α6300 αν και εφόσον το χρειάζεται κάποιος κατα τα άλλα ενώ είναι βελτιωμένη σχεδόν σε όλους τους τομείς η Α6300, καμία βελτίωση (πέρα από το 4κ βίντεο) δεν είναι Must που θα αναγκάσει έναν χρήστη να δώσει την Α6000 για να πάρει την Α6300.
Πάντα μιλάω για ερασιτέχνη χρήστη και όχι για κάποιον επαγγελματία ή χρήστη με εξειδικευμένες ανάγκες (π.χ. αδιαβροχοποίηση, απόλυτη εστίαση σε αγώνες κλπ.).

Προσωπικά με τον sony 18-105f4 και τον Sigma 30mmf1,4 νιώθω ότι είμαι καλυμμένος για σχεδόν ότι και αν μου τύχει!!

Και κάτι τελευταίο όσον αφορά τις εφαρμογές που πληρώνεις στην Sony, π.χ. η εφαρμογή Timelapse κάνει ναι μεν 10 ευρώ άλλα μπορείς να την βάλεις και σε 10 μηχανές (μελλοντικές sony που θα αποκτήσεις ή μοιραστείς το κόστος με έναν φίλο) και επιπλέον η εφαρμογή είναι τρομερή και δεν έχει καμία σχέση με τις ενσωματομένες των άλλων κατασκευαστών, ακόμα και άσχετος να είσαι από Timelapse θα σε βοηθήσει να μάθεις και να δημιουργήσεις τρομερά βιντεάκια!!

Υ.Γ. Εναν φτηνό υπερευρυγώνιο να είχε η Sony και δεν θα ζήταγα τίποτα άλλο!!

Ωραία τα λέτε , δεν διαφωνώ την εχω και την χαίρομαι , αλλά ....
είναι 3 κοντεύει τα 4

Τι τεχνογνωσία έχει αποκτήσει από τότε η sony που εχει βάλει στα νέα της μοντέλα ?
Να πούμε μερικά ?

Καλύτερης ανάλυσης EVF
Νεότερους σενσορες
Περισσότερα AF phase / contrast points
(Ακόμα) Γρηγορότερο AF
Νέο LSI chip , γρηγορότερο - μεγαλύτερο buffer , no blackout EVF
Νέα μπαταρία μεγαλύτερη αυτονομία
Darn HOT 4K ,
Video profiles
IBIS ,
touchscreen (της πλάκας )
νέo UI
joystick κλπ κλπ

Στην rx10 IV ? (Εχω χάσει το μέτρημα αυτή είναι η sony που ξέρουμε) έβαλε το AF της Α9.
Τώρα θα μου πείτε , αυτή φίλε κάνει 1600 , έστησε φάκα έβαλε το τυράκι και περιμένει
Ας διαλέξει προσεκτικά από τα παραπάνω που σίγουρα μπορεί να εχει και αλλά και λέγοντας προσεκτικά είναι να μην κανιβαλισει τα αλλά μοντέλα και ας παρουσιάσει κάτι φρέσκο

Καλά όλα αυτά άλλα στην πράξη τα περισσότερα από αυτά δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά σε έναν μέσο χρήστη, πάνω κάτω ίδιες φωτογραφίες θα βγάζεις είτε με την Α6000 είτε με μια μηχανή που θα έχει όλα τα παραπάνω. Στο κάτω κάτω τα έχει βάλει τα περισσότερα από αυτά στην Α6500 με κόστος 1.500 ευρώ!!! Ακόμα και η Α6300 που δεν έχει καν ibis, δεν έχει touch οθόνη, δεν έχει νέο Interface, δεν έχει joystick, έχει blackout στο EVF στοιχίζει κοντά 1.000 ευρώ!!!
Στην Α6000 η sony έχει όλα όσα θα ήθελε ένας μέσος χρήστης για να κάνει την δουλειά του, σαφώς όποιος ζητάει το κάτι παραπάνω υπάρχουν σαφώς καλύτερες μηχανές άλλα με τιμές που ξεκινούν με τριψήφια νούμερο!!!
Για να στο πω αλλιώς ποιο καλή πρόταση είναι να πάρει κάποιος μια Α6000 με 2-3 καλούς φακούς (π.χ. sigma 30mmf,14, Sony 50mmf1,8, Sony 18-105f4) παρά να πάρει μια Α6500 και να την δουλεύει με τον κιτ φακό.

Σε σημερινή μου βόλτα δούλεψα τη 6000 με μεγάλη χαρά.. μου είχε λείψει.

Σε σημερινή μου βόλτα δούλεψα τη 6000 με μεγάλη χαρά.. μου είχε λείψει.

Ετσι έπαθα και εγώ Βασίλη όταν την ξαναγόρασα και συνειδητοποίησα πόσο μου είχε λείψει και πως δεν έπρεπε να την είχα πουλήσει εξαρχής....(ούτε γκόμενα να ήταν η άτιμη!!χαχα:Banane0:)

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

η εφαρμογή Timelapse ... είναι τρομερή και δεν έχει καμία σχέση με τις ενσωματομένες των άλλων κατασκευαστών

Για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι ΟΚ, έχει όμως ένα όριο 990 συνεχόμενων λήψεων, που σημαίνει βιντεάκια διάρκειας περίπου 30"-60" ανάλογα το frame rate.
Δε θυμαμαι και άν η ελάχιστη απόσταση μεταξυ των ριπών είναι 1" ή και λιγότερο ανάλογα με τη ταχύτητα κλείστρου.
https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/usbspec.php?eid=IS9104-NPIA09014_00-000003

Re: Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι ΟΚ, έχει όμως ένα όριο 990 συνεχόμενων λήψεων, που σημαίνει βιντεάκια διάρκειας περίπου 30"-60" ανάλογα το frame rate.
Δε θυμαμαι και άν η ελάχιστη απόσταση μεταξυ των ριπών είναι 1" ή και λιγότερο ανάλογα με τη ταχύτητα κλείστρου.
https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/usbspec.php?eid=IS9104-NPIA09014_00-000003

Ναι έχεις δίκιο το όριο είναι 990 λήψεις, βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις δεν νομίζω να ενοχλήσει αυτό το όριο ένα μέσο χρήστη, άλλα ναι θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο όριο. Πάντως έχω δημιουργήσει εύκολα με αυτή την εφαρμογή όμορφα βιντεάκια!!

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω την εχω παρατησει στο ντουλαπι ακομα και στις διακοπες μια βιντεοκαμερα Sony HDR-CX250E πηρα την αφησα εδω την βαρεθηκα.
Δεν βολευει και ο 35/1.8 που ειναι ο μοναδικος φακος που εχω και δεν πηρα και τον 18-105 που ηθελα γιατι τα εριξα για αναβαθμιση υπολογιστη σε ryzen 1700X

Θα έλεγα βαρέθικες τη φωτογραφία όχι τη κάμερα. Σε διακοπές θα είχες ανεξάντλητα θέματα να φωτογραφίσεις.

Μπορείς να κάνεις αν θέλεις τα πάντα με την Α6000 με μόλις 500 ευρώ!! Και καλό βίντεο έχεις, και sport φωτογράφιση και Low light και hdr κλπ, ουσιαστικά με μικρές παραχωρήσεις εδώ και εκει είναι μια πλήρης μηχανή που θα καλύψει ένα μέσο χρήστη σχεδόν ότι και αν ζητήσει...πρακτικά μιας και έχω και την Α6300 που στοιχίζει τα διπλά χρήματα θα έλεγα ότι το μοναδικό πράγμα που έχει αισθητή διαφορά είναι το βίντεο 4κ της Α6300 αν και εφόσον το χρειάζεται κάποιος κατα τα άλλα ενώ είναι βελτιωμένη σχεδόν σε όλους τους τομείς η Α6300, καμία βελτίωση (πέρα από το 4κ βίντεο) δεν είναι Must που θα αναγκάσει έναν χρήστη να δώσει την Α6000 για να πάρει την Α6300.
Πάντα μιλάω για ερασιτέχνη χρήστη και όχι για κάποιον επαγγελματία ή χρήστη με εξειδικευμένες ανάγκες (π.χ. αδιαβροχοποίηση, απόλυτη εστίαση σε αγώνες κλπ.).

Προσωπικά με τον sony 18-105f4 και τον Sigma 30mmf1,4 νιώθω ότι είμαι καλυμμένος για σχεδόν ότι και αν μου τύχει!!

Και κάτι τελευταίο όσον αφορά τις εφαρμογές που πληρώνεις στην Sony, π.χ. η εφαρμογή Timelapse κάνει ναι μεν 10 ευρώ άλλα μπορείς να την βάλεις και σε 10 μηχανές (μελλοντικές sony που θα αποκτήσεις ή μοιραστείς το κόστος με έναν φίλο) και επιπλέον η εφαρμογή είναι τρομερή και δεν έχει καμία σχέση με τις ενσωματομένες των άλλων κατασκευαστών, ακόμα και άσχετος να είσαι από Timelapse θα σε βοηθήσει να μάθεις και να δημιουργήσεις τρομερά βιντεάκια!!

Υ.Γ. Εναν φτηνό υπερευρυγώνιο να είχε η Sony και δεν θα ζήταγα τίποτα άλλο!!

ο samyang 18 2.0 δεν σε βολεύει;