Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τι ακριβώς βλέπουμε στη φώτογραφια που σε απασχολεί; δεν είναι απλά φωτομετρημενη έτσι;

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δοκίμασες με άλλο φακό;

Όχι Βασίλη γιατί στην τρίτη λήψη ήταν οκ και δεν το ξανάκανε.Στις συγκεκριμένες λήψεις είναι με τον μαμά φακό 16/50.Αν το ξανακάνει θα δοκιμάσω άλλο φακό απο τους δικούς της ή Μάνιουαλ.

Τι ακριβώς βλέπουμε στη φώτογραφια που σε απασχολεί; δεν είναι απλά φωτομετρημενη έτσι;

στην πρώτη φωτό έχει μπλέ απόχρωση στην δεύτερη φωτό είναι οκ.

Όλες οι παράμετροι της λήψης είναι ίδιοι και στις 2 φωτό; ;

Την μηχανή την είχα με προτεραιότητα διαφράγματος F 6,3 στην πρώτη φωτό που ανέβασα κλείδωσε Ταχύτητα 250 στην δεύτερη κλείδωσε Ταχύτητα 200 , iso και στις δύο σταθερά 100.
(Απο ότι βλέπω η πρώτη πρώτη λήψη που είχε το ίδιο πρόβλημα ήταν στο 200 αυτή δεν την ανέβασα)

Με την ελάχιστη γνώση που έχω, θεωρώ ότι είναι απλά λάθος white balance σε μια από τις 2. Αν υποθέσουμε ότι η δεύτερη είναι η σωστή, αυτή που είναι μπλε ή δεν έχει auto white balance ή δε δούλεψε σωστά το auto wb της μηχανής. Θεώρησε ότι υπήρχε φως πχ. πυρακτώσεως και πρόσθεσε το μπλε που θα χρειαζόταν θεωρητικά ώστε να φέρει ισορροπία στα χρώματα.

Κάτι τέτοιο έγινε είδα στο RAW ότι η προβληματική έχει θερμοκρασία χρώματος 2550 και η νορμάλ 5150. Διορθώνοντας την θερμοκρασία έγινε οκ.Το white balance στη μηχανή είναι στο Auto.

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Λάθος white balance στην πρώτη, συμβαίνει καμμιά φορά όταν οι φωτιστικές συνθήκες είναι οριακές.
Τίποτα το ανησυχητικό.

Γι αυτό είπα : "όλες οι παράμετροι "

To white balance ήταν στο auto που να ξέρω που κλείδωσε τόσο χαμηλά,μετά το είδα.
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.

Για αυτο το λόγο υπάρχει το Raw...

Οι φωτογραφιες με τον 18-105 F4 και το ενσωματωμενο φλας ειναι τραγικες.
Την ειχα παρει στο θεατρο πολιτων που ειχε το σχολειο των παιδιων κοπη πιτας και ηταν απογοητευση χτυπαει το φλας πανω στον φακο και κανει μια κυκλικη σκια στην γωνια της φωτογραφιας.
Παλι καλα που το μεγαλυτερο μερος τραβουσα βιντεο και εσωσα καπως την κατασταση.

Godox μαμα Sony flash? δηλαδη οχι αυτο πυο εχει πανω αλλα το 20 ας πουμε.

Κοίταξε ενσωματωμένο Flash και τέτοιο μήκος φακού λογικό είναι, ειδικά στις mirorless που είναι μικρές παρατηρούνται πολλές σκιές από τον φακό, που να βάλεις και lens hood να δεις τι έχει να γίνει!!!
Απλά πάρε ένα φτηνό Flash σαν το Godox 350s και είσαι έτοιμος!!

Υ.Γ. Το ενσωματωμένο flash να το χρησιμοποιείς για Bounce ή αν έχεις πάνω ''κοντό'' φακό.

Το έκανα και bounch αλλα λογω μεγάλης αιθουσας το έχανα ηταν σαν να μην ειχα καθολου φλας.

Σ αυτές τις συνθήκες μόνο καλό εξωτερικό φλας...τι να σου κάνει το μικρό φλασάκι της 6000;

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το έκανα και bounch αλλα λογω μεγάλης αιθουσας το έχανα ηταν σαν να μην ειχα καθολου φλας.

Bounch μόνο μέσα σε σπίτι σε μικρό δωμάτιο, αλλιώς με εξωτερικό Flash.

Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω για φλας , δεν θέλω να δώσω τα τρελά λεφτά μιας και είμαι ερασιτέχνης ακόμα. Έχω δει τα flash yongnuo που είναι καλά αλλά δεν ξέρω αν είναι συμβατά με τις sony . Γενικότερα δεν έχω ιδέα απο φλας για να είναι καλό. Οπότε κάθε συμβουλή χρήσιμη για το τι να κοιτάξω. Σας ευχαριστώ.