Sony α6000

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Budget?
o kit 16-50 δεν σου κάνει απο τα 16-24?
Ενα τρίποδο για κλειστά διαφράγματα που ίσως χρειάζονται μεγάλες εκθέσεις.

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Budget?
o kit 16-50 δεν σου κάνει απο τα 16-24?
Ενα τρίποδο για κλειστά διαφράγματα που ίσως χρειάζονται μεγάλες εκθέσεις.

Δεν ρωτάω για ν ' αγοράσω εξοπλισμό οπότε δεν είναι θέμα μπάτζετ.
Απλά ζητάω τιπς για το πως να στήσω τους ανθρωπους κλπ..

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παιδιά είδα αυτό και μ' άρεσε.. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του φλας ? Αν οχι σε ποιες περι[τ'ωσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί?

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αυτό ποιο? :HTEHETH63:

Βασικό tip για φωτογράφηση ανθρώπων με χρήση ευρυγώνιου φακού είναι να επιλέξεις γωνίες που ναι μεν θα αναδείξουν τους χώρους εργασίας αλλά οι εργαζόμενοι να μην είναι στα άκρα του κάδρου γιατί θα βγουν ελαφρως έως πολύ παραμορφωμένοι (αναλόγως την κάλυψη του ευρυγώνιου φακού). Καλή διαχείρηση του φυσικού φωτισμού (αν υπάρχει) και συμπλήρωση με τεχνητό φωτισμό ώστε να εχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή είναι δικηγορικό γραφείο ίσως χρειαστει και κάποιος πορτρετοφακός για να συμπληρώσει φωτογραφικά την στελέχωση της εταιρίας.

Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι ο κιτ παραμορφώνει πάρα πολύ στα 16mm και πρέπει να χαθεί αρκετό κάδρο με το lens correction για να δείξει σωστά το αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις παιδιά. Οσον αφορα αυτο π ρωταω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του φλας κ αν οχι σε ποιες περιπτωσεις ειναι αυτο https://www.bhphotovideo.com/c/prod...tto_mlumiemu_bk_lumie_muse_on_camera_led.html. Σορρυ αλλα ξεχασα ν ανεβασω το λινκ. Να στε καλα παιδιά εγω σαν αρχαριος εχω μάθει παρα πολλά από εσάς κ με εξτρα διαβασμα φυσικά..

Θα σου πω μια όμορφη μαιμουδιά να πράξεις....
α. Σταθεροποιείς τη κάμερα σου και έχεις το φλας εκτός κάμερας.
β. Έχεις βοηθό και τραβάς ακριβώς στο ίδιο σημείο με τη διαφορά ότι κάθε σου φωτογραφία θα φωτίζει διαφορετικό χώρο - σημείο. ... με το φλας όπου θα το κατευθύνει ο βοηθός.
γ. Τέλος Photoshop και έχεις κάνει τη δουλειά σου.

Ευτυχισμενος και ενθουσιασμενος κατοχος α6000! Εναν μικρο ενδιασμο εχω γιατι εν ετη 2018 αγορασα φωτογραφικη του 14. Αμφιταλαντευόμουν μεταξυ α6000 κ α6300 αλλα η δευτερη τσιμπαει πολυ στην τιμη :/ Απο την αλλη το 4κ δεν με ενδιαφερει κ τοσο οσο η φωτογραφια. Το μονο π ισως μου αρεσε ειναι η καλυτερη αναλυση στο viewfinder. Αυτα.. Εχει να πεσει διαβασμα τωρα! Θα επανελθω με τυχον αποριες! Καλως σας βρηκα!

Καλορίζικη να τη χαρείς, έχεις στα χέρια σου μια κάμερα σταθμό.

Καλορίζικη και καλές λείψεις!!!, δεν είναι μόνο κάμερα σταθμός, είναι η πιο πετυχημένη Mirrorless που έχει βγει μέχρι τώρα και ακόμα και σήμερα 4+ χρόνια από την κυκλοφορία της, συνεχίζει να μοιράζει ''πόνο'' σε σύγχρονες και ακριβότερες μηχανές....

Μεγειά και καλοτράβηχτη! Για να μην ζορίζεσαι με το θέμα παλαιότητα, πήρα πριν μερικές μέρες μια olympus e-pm2 του... 2012. Μην ανησυχείς, υπάρχουν πολλά περιθώρια για να εξαντλήσεις τα όρια μιας τέτοιας μηχανής - εξάλλου τα σώματα έρχονται και παρέρχονται, κοίτα να μελετήσεις τις επενδύσεις σου σε "γυαλί"...

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ευτυχισμενος και ενθουσιασμενος κατοχος α6000! Εναν μικρο ενδιασμο εχω γιατι εν ετη 2018 αγορασα φωτογραφικη του 14.

Καλοριζικη φίλε μου και καλές λήψεις. Το είναι είναι μοντέλο του 2014 είναι κάτι που ούτε καν να ξανασκεφτεις. Είναι τόσο πλήρεις οι κάμερες της τελευταίας 5τιας που ειμαι σίγουρος ότι δεν θα σου λειψει κάτι (εκτός του 4Κ video αν θελεις).
Κατά τα άλλα για το χόμπι σου και να περνάει η ώρα σου ευχάριστα ειναι μια χαρά επιλογη και σε καμμία περίπτωση δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για τελευταία μοντέλα, τα οποία θα πληρώσεις 2πλασια κ 3πλασια για μικροβελτιωσεις. Η εξέλιξη στα φωτογραφικά εξαλλου είναι πιο αργή και από την καθυστέρηση.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες! Ναι το σκεφτηκα οτι οντως σαν πρωτη σοβαρη φωτογραφικη δεν θα αξιζε να δωσω πολλα λεφτα για αρχη. Καλυτερα εδω γλυτωνοντας γυρω στα 300 ευρω απο το να επερνα την 6300 αφου δεν με ενδιαφερει το 4κ. Μεχρι να μαθω το manual το πως να βγαλω σωστα μια φωτογραφια , τον χειρισμο της μηχανης κ πολλα αλλα θα περασει καιρος. Μετα απο χρονια βλεπουμε π θα ειμαι πιο εμπειρος στο τι θα θελω κ αν το θελω.
σεν
Απορια, εχω δει πχ πολυ αγοραζουν τον sigma 30mm f1.4. Τα 30mm στον κιτ φακο π εχω ειναι σαν να βαλω τα 30mm με το ζουμ? Δλδ αυτο το καδρο θα εχω αν εβαζα εναν prime στα 30mm? H λογο cropped sensor παμε στα 46mm?

καλοριζικη η α6000, ειναι ενα δυνατο εργαλειο για αρχη που κανεις τα πρωτα σου βηματα...Λογικο ειναι να παρεις καποια στιγμη ενα πιο σοβαρο φακο απο τον κιτ...αναλογα το θεμα που βγαζεις (τοπια, πορτρετα, κλπ) θα πρεπει να κανεις και τις αναλογες επιλογες. Πολλοι αγοραζουν Sigma λογω τιμης, νομιζω καλυτερα για φακους να ρωτησεις στο αναλογο νημα (E-mount lenses)

Το αν είναι ζουμ ή μονοεστιακός (prime) δεν παίζει κανένα ρόλο, πολλαπλασιάζεις πάντα Χ1,5 περίπου δηλαδή τον συντελεστή crop.