Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

τραβηξα σε raw και στο Adobe LR εφαρμοσα την ρυθμιση vivid και landscape (απο τα preset για nex).

Δεν εχει πειραχτει , εκτος απο βασικες ρυθμισεις για εκθεση (ολες οι sony nex υποεκθετουν λιγο).

Last edited:

Επιτέλους δείγματα από αξιοπρεπή φωτογράφο.

Οπως ακριβως το ειπες!

Δειγματα απο φωτογραφο.... οχι απο μηχανη. Αυτο κανει τη διαφορα.
Οι νεες mirrorless, στα χερια καποιου εμπειρου φωτογραφου, μπορουν νακανουν θαυματα!

μας μαυρισαν την ψυχη οι σκυλοφωτογραφοι...

paИ-baL;1057073336 said:
μας μαυρισαν την ψυχη οι σκυλοφωτογραφοι...
σκυλοφωτογράφος εδώ.
Είναι οι ρυθμίσεις τελικά!το AF λειτουργεί μια χαρά.
Ήμουν σε παραλία εχτές το πρωί με σκύλο που έτρεχε. Παρατήρησα τα εξής:
1) όταν το έχεις σε wide που πιάνει όλο τον αισθητήρα, και κυνηγάς το σκύλο χωρίς να τον έχεις κανεις lock, και κουνάς την κάμερα ταυτόχρονα, τότε αν μπει π.χ. Ανθρωπος με μαύρα ρούχα στην εικόνα, τότε από τη ριπή κάποιες έχουν προτιμήσει φοκους στον άνθρωπο. Γενικά ψάχνει τι κινείται σε όλη την εικόνα. Αν κινείται η κάμερα τα πράγματα περιπλέκονται.

2)το παραπάνω διορθώνεται με το βάλεις οχι wide αλλά zone focus area και να κρατήσεις το σκύλο/θέμα μέσα στο zone και τα υπόλοιπα πιο σκούρα θέματα να μείνουν εκτός.

3) το lock focus επίσης βοηθά!

4)ακόμα και με lock focus, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, η μηχανή δε ξέρει να αναγνωρίσει το πρόσωπο του σκύλου. Άρα το φοκους πολλές φορές πάει στο σώμα αντί στο κεφάλι. Ετσι κι αλλιώς χρωματικά πολλές φορές είναι ίδιο.
διορθώνεται με τον εξής τρόπο. Βάζεις διάφραγμα σε f/8-13. Στο αγαπημένο οξύτατο f/4 για πορτρέτα, το βάθος πεδίου είναι ρηχό για σκύλο που τρέχει προς το μέρος σου με αποτέλεσμα να είναι το σώμα και οχι το κεφάλι καθαρό. Και καθώς ο σκύλος πλησιάζει και βγαίνει από το frame, ο αλγόριθμος φαίνεται να έχει οριστεί να. κυνηγά τα κεντρικά σημεία πιο πολύ. Λογικό. Αν κυνηγάς κάτι, τότε προσπαθεις να το έχεις στο κέντρο. Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές που έβγαλε ο επαγγελματίας, είναι αδύνατο να κανείς panning σε :σκύλο που χαίρεται στην παραλία. Τρέχει πολύ αναρχα. Σε πρόσωπα δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Τα αναγνωρίζει και τα κυνηγάει μέχρι τις άκρες του αισθητήρα πιο εύκολα.

Δεν μπορώ νς βοηθήσω πολύ με δείγματα καθώς γράφω από κινητό.
καλές γιορτές να έχετε όλοι είτε είστε διακοπές είτε δουλεύετε και να χαίρεστε τους δικούς σας ανθρώπους. Λέω για λίγο να αφήσω τα σκυλιά και να τους χαρίσω πορτρέτα ;-)

Σήμερα αγόρασα κι εγώ την Α6000, αλλά δεν βρήκα φορτιστή που ήθελα, και οι μπαταρίες που ήθελα δύο ήταν ακριβές.
αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Έχω πάρει και εγώ τη fujicel αλλά δεν την έχω τεσταρει ακόμα σε διάρκεια.
Ερώτηση: τι έχετε να πείτε για το γεγονός οτι η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στα regions που μπορείς να εγκαταστησεις apps;

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σήμερα αγόρασα κι εγώ την Α6000, αλλά δεν βρήκα φορτιστή που ήθελα, και οι μπαταρίες που ήθελα δύο ήταν ακριβές.
αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Sto ebay βρίσκει κανείς πολύ οικονομικά κ φορτιστές και μαμά μπαταρίες που έρχονται Ελλάδα. Εχω ενα ac adapter/ τροφοδοτικό που δουλεύει μια χαρά.

Ερώτηση: τι έχετε να πείτε για το γεγονός οτι η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στα regions που μπορείς να εγκαταστησεις apps;

και εγώ δεν το κατάλαβα γιατί δεν είμαστε μέσα. Εν πάση περιπτώσει, δήλωσα Αγγλία και με άφησε να αγοράσω και να εγκαταστήσω το Time lapse και να ενημερώσω το remote για να φωτογραφίζω μέσω του iPhone

και μετά, δεν κατάλαβα γιατί στην εφαρμογή Time lapse δεν σου επιτρέπει να τράβας σε RAW και ακόμη χειρότερα, δεν σε αφήνει να βγάλεις πάνω από 990 φωτογραφίες. :blink:

Γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο την αντιπροσωπία να ρωτήσετε και να διαμαρτυριθείτε? Στείλτε και κανένα mail, από μόνα τους δεν λύνονται αυτά...

Αυτό σκοπεύω να κάνω εγώ πάντως. Απο τη στιγμη που το διαφημιζεις και δεν το παρέχεις είναι παραπλάνηση.

Μία ερώτηση, το DRO το χρησιμοποιούμε στο video η όχι; Γενικά με τι profile και ρυθμίσεις τραβάτε βίντεο;
μου φαίνεται το profile portrait είναι πιο flat για colour correction και το deep πιο καλό out of camera.

Tελικά όποιος επένδυσε σε φακούς emount για sony nex, δεν βγήκε χαμένος, καθώς η Α6000 είναι η λογική συνέχεια με πολλές βελτιώσεις και το επόμενο βήμα για κάποιον που έχει ξεκινήσει με αυτό το σύστημα πριν πολύ καιρό.

Ερώτηση oftopic για επεξεργασία σε LightRoom. Για να κάνουμε white balance με το picker, τι χρώμα επιλέγουμε ως αναφορά σε μια φωτογραφία; Εγώ συνήθως επέλεγα το άσπρο στα μάτια, αλλά είδα σε κάποια tutorial επιλέγουν κάποια γκρι σημεία, πως στην ευχή γίνεται αυτό, με ποιά λογική επιλέγουμε κάτι γκρι;

Επιλέγουμε γκρί ή το λευκό στο μάτι .. σωστά είπες.. ή δοντια