Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Χρονια πολλα σε ολους!!!

Γιαννη, ποσο ευκολο ειναι να κανεις καποια στιγμη μια γενικη συγκριση μεταξυ a7 και a6000?

Μία ερώτηση, το DRO το χρησιμοποιούμε στο video η όχι; Γενικά με τι profile και ρυθμίσεις τραβάτε βίντεο;
μου φαίνεται το profile portrait είναι πιο flat για colour correction και το deep πιο καλό out of camera.

Μπορεις να εχεις το DRO ανοιχτο, αλλα προσοχη γιατι μπορει να βγαλει θορυβο στα σκοτεινα.
Εγω τραβαω neutral με τερμα μειον το κοντραστ, αλλα μονο αμα θες να κανεις επεξεργασια μετα.

Επειδή οι περισσότεροι αναφέρονται στην ταχύτητα λήψης και στο βίντεο, ήθελα να έχω μία γνώμη για την ποιότητα της φωτογραφίας σε σχέση με τις προηγούμενες ΝΕΧ-6 & ΝΕΧ-7 (ειδικά με αυτή μιας κι έχουν αισθητήρα με την ίδια ανάλυση).

Συμπληρώνω ότι σχετικά με την ποιότητα φωτογραφίας σε σχέση με τις ΝΕΧ-6 & ΝΕΧ-7, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα σε θόρυβο και λεπτομέρεια έως και ISO1600, τα χρώματα κλπ.

Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν και δεν εχω την Νεξ 7 νεξ 6 , δε νομιζω οτι υπαρχει καποια σημαντικη διαφορα. Ιδια εικονα θα παρεις... Ειδικα μεχρι τα Iso 1600. Η σημαντικη διαφορα ειναι το βιντεο και η εστιαση.

Last edited:

Χμμ μέχρι στιγμής τα συγκριτικά δείχνουν πως η Α6000 είναι ανώτερη των ΝΕΧ και στην εικόνα (καλύτερη οξύτητα, χωρίς magenta cast στους υπερευρυγώνιους, καλύτερο contrast). Φαντάζομαι πως οφείλεται στον νέο επεξεργαστή. Πάντως καλό θα ήταν να έχουμε και μία άποψη σε πραγματικές συνθήκες λήψης).

Για εμένα είναι χρησιμοποιησιμο και το 3200 iso φωτογραφικα.
και ανεκτό για απλή αποτύπωση στιγμής και το 6400.
και αν κάποιος θέλει να κάνει document κάποιο συμβάν π.χ. κάτι που έγινε μέσα στο βράδυ και μας ξύπνησε το δημοσιογράφο μέσα μας, τότε και πιο πάνω ξεχωρίζεις εικόνα.

δείγματα και εγώ μπορώ να προσφέρω όταν επιστρέψω.

Θα μπορούσε να μας πει κανείς αν η Α6000 σαν σώμα μπορεί σε τεχνικές προδιαγραφές να ανταγωνιστεί μία Nikon D5300 ή μία Canon 70D στη φωτογραφία; Στα χαρτιά νομίζω πως ναι, ειδικά την 70D.

τι ακριβως εννοεις?
ΑΠο ποιοτητα εικονας δε τιθεται θεμα... ειναι στα ιδια και καλυτερα επιπεδα.

Αλλα ειναι που πρεπει να κοιταξεις... ευχρηστια, εργονομια, βιντεο, αυτονομια, EVF - OVF , φακοι, ογκος-βαρος κλπ

Last edited:

Γιάννη από αυτά που αναφέρεις, αν όντως στη φωτογταφία η Α6000 είναι τόσο καλή, τότε το μόνο που με απασχολεί από τα κριτήρια που έθεσες είναι οι διαθέσιμοι ποιοτικοί φακοί.

Αυτή τη στιγμή έχω τον Zeiss 1670Z για καθημερινή χρήση και τον Sony 1018 για τοπία. Δεν ξέρω αν η νέα Α6000 δώσει με αυτούς τους φακούς καλύτερες φωτογραφίες σε σχέση με τις NEX6/NEX7 για τοπία ή αν πρέπει καλύτερα να πάρω κάποιον prime (βρίσκω ότι οι prime με περιορίζουν λίγο ως προς το εστιακό μήκος).

Απο canon ειναι σιγουρα ενα βημα μπροστα, και με Νικον παιζει στα ισια.
Αυτο δε το λεω εγω, αλλα οι μετρησεις.
Ειδικα αν τραβας RAW, εχεις πολλα περιθωρια βελτιωσης της εικονας και μπορεις να τη φερεις εκει που ακριβως θελεις.
Τα jpg δεν ειναι το δυνατο τους σημειο, αλλα για καθημερινη χρηση ειναι υπεραρκετα.

Απο φακους οτι ισχυει για τις neχ ισχυει για ολες τις μηχανες.
Απο primes παντα θα παιρνεις τεχνικα καλυτερες εικονες, δε γινεται αλλιως.

Με τους φακους που εχεις καλυπτεις μεγαλο μερος των αναγκων σου φανταζομαι, δεν θα βρεις καλυτερους zoom (εχω κι εγω τον 10-18 kai 18-105).

me primes οπως ο zeis 24mm 1.8 θα εχεις περισσοτερο φως και εικονα με περισσοτερη λεπτομερεις-οξυτητα.
Το ιδιο και με τον Zeiss 12mm Tuit, 35mm 1.8 OSS .

O 50αρης ειναι πολυ καλος για φακος πορτραιτου, αν σου χρειαζεται.

Αν θελεις καλο τηλεφακο, με σταθερο διαφραγμα, ο νεος Sony FE 70-200 f/4 OSS einai kαταπληκτικος, αλλα μεγαλος και ακριβος.

Βρε μήπως να δώσω τον 1670Ζ και να πάρω τον 18105G;;; Για πείτε :ears:

*Γιάννη ψυχανεμίζομαι ότι δεν θα έχουν σημαντική διαφορά...

για ποιο λογο ?
Εγω τον πηρα κυριως γιατι εχει powerzoom για βιντεο και λιγο μεγαλυτερο ευρος.
Ο zeiss εχει 16mm εναντι 18mm του 18-105 και λιγο καλυτερο micro contrast.

Παντως και sony G 18-105 ειναι πολυ οξυς φακος, με μειονεκτημα ομως τη μεγαλη του παραμορφωση , που στην ουσια αφαιρει μερος της οξυτητας στα ακρα , στα μεγαλα εστιακη μηκη.

Τρία συμβαίνουν:
1)Η τα χρώματα είναι αλλού για αλλού
2)Η η οθόνη του φορητού μου τα έπαιξε
3)Η έχουν πειραχτεί οι φωτογραφίες με επεξεργασία