Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Όχι ήμουν σε εσωτερικό χώρο τουλάχιστον όταν το παρατήρησα...αλλά δεν αποκλείω να είχε σκόνη πάνω από άλλη φορά και να ρουφήχτηκε τότε. Αν και συνήθως είμαι προσεχτικός ποτέ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Ακόμα και έτσι ποια η διαδικασία;

Τον πάω στο μαγαζί και αναλαμβάνουν εκεί; Τι ζημιές υπολογίζονται στην εγγύηση ενός φακού και τι είναι εκτός;

Στο γαλλικο αμαζον μονο για σημερα η Α6000 μαύρη διπλό κιτ στα 739 ευρώ (+10 μεταφορικά)
Επίσης υπάρχει δυνατότητα για 100 ευρώ επιστροφή αν υπάρχει διευθυνση Γαλλίας

Μαλλον προσφορα ηταν και παει.. 900ευρο την βλεπω πλεον.

edit: ακυρο, οταν κανεις click στην μηχανη, τοτε σου δειχνει την εκπτωση. Ισχυει ακομα δλδ.

Έχω την αίσθηση ότι ο φακός μάλλον πρέπει να πιέστηκε ενώ ήταν ανοιχτός και σε προέκταση καθώς ήμουν σε μέρος με κόσμο και την είχα στα πλάγια.
Άρα λογικά θα πιέστηκε κατά την επαφή με τον κόσμο.
Δεν νομίζω ότι είναι άμμος ή κάτι.

Σε αυτή την περίπτωση καλύπτεται από εγγύηση; Να το ζητήσω από το μαγαζί; να πιέσω;

δεν γνωρίζω τί να σου πω. Κι αυτό γιατί δεν είναι ζημιά που εμφανίζεται στην πορεία χωρίς να φταις ο ίδιος. Γνώμη μου να την πας στο κατάστημα και βλέπουμε.

Μεταξύ μας αυτό μάλλον ζημιά με υπαιτιότητα σου θεωρείται, δεν είναι αστοχία προϊόντος. Αλλά πήγαινε να το συζητήσεις (ευγενικά), ποτέ δεν ξέρεις...

ε θα πάω. Και αυτό γιατί δεν έγινε κάποιο συμβάν ιδιαίτερο που να μου τράβηξε την προσοχή. Εικασίες κάνω για την αιτία.
Οπότε θα προσπαθήσω να το περάσω στην εγγύηση.
Θα ενημερώσω.

Οντως δεν υπάρχει πλέον σε αυτή την τιμή

μάλλον εξαντλήθηκε γρήγορα. όταν το πόσταρα είχε άλλες 11 ώρες στην αντίστροφη μέτρηση

Sony A6000 | FE 70-200mm F4
Δοκιμαστική φωτό στο φανοστάτη λίγο πριν βραδιάσει

Apollwn με μπερδευεις λιγο με τις δοκιμαστικές σου.
Διότι μου λείπουν πληροφορίες και δε ξέρω τι να κοιτάξω ακριβώς.

Είναι από jpeg ή από raw; με τι ρυθμίσεις;
Θέλεις να δούμε κάτι συγκεκριμένο στις φωτογραφίες; Αν ναι ίσως να βοηθούσαν λίγες παραπάνω πληροφορίες και επιπλέον ένα κροπ 100% εάν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα.
Αλλιώς εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αντιληφθώ κάτι για τον φακό αυτό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οταν τη παρεις θα κανεις εκει την αναβαθμιση

συγνώμη να νόμιζα και εγώ ότι τα firmware ου υπάρχουν προς το παρόν είανι διαθέσιμα μόνο για σώμα ΝΕΧ.
Έχουν βγει και για σώμα a6000?

η αναβαθμιση ειναι του φακου και οχι της καμερας.
Γινεται σε οποιαδηποτε καμερα (και στην α6000) που υποστηριζει pdaf.
Εγω το εκανα απο τη πρωτη μερα που ηρθε η α6000 (δεν υποστηριζοταν "επισημα") , αλλα δεν εχει σημασια.

Να βοηθήσω λοιπόν
Είναι από raw αρχείο
Ο τίτλος παραπέμπει στον φανοστάτη
Τι να προσέξουμε;
Τι ζητάμε .. ζητάω... από έναν φακό;
Οξύτητα λεπτομέρεια γενική απόδοση
Κλικ στη φωτογραφία θα σε πάει σε μεγαλύτερη και με τις ρυθμίσεις μου
Ελπίζω να βοήθησα.

Apollwn με μπερδευεις λιγο με τις δοκιμαστικές σου.
Διότι μου λείπουν πληροφορίες και δε ξέρω τι να κοιτάξω ακριβώς.

Είναι από jpeg ή από raw; με τι ρυθμίσεις;
Θέλεις να δούμε κάτι συγκεκριμένο στις φωτογραφίες; Αν ναι ίσως να βοηθούσαν λίγες παραπάνω πληροφορίες και επιπλέον ένα κροπ 100% εάν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα.
Αλλιώς εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αντιληφθώ κάτι για τον φακό αυτό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

συγνώμη να νόμιζα και εγώ ότι τα firmware ου υπάρχουν προς το παρόν είανι διαθέσιμα μόνο για σώμα ΝΕΧ.
Έχουν βγει και για σώμα a6000?

Για τα δικά μου γούστα αρκετά οξύ είναι. Αν και θα προτιμούσα το τρίχωμα μίας γάτας ή ενός σκύλου :-)

Για τα δικά μου γούστα αρκετά οξύ είναι. Αν και θα προτιμούσα το τρίχωμα μίας γάτας ή ενός σκύλου :-)

ίσα ίσα τα θέματα του Απόλλωνα είναι πιο σωστά, διότι συνήθως μας δίνει εστίαση στο άπειρο ή σχεδόν. Είναι πολύ δύσκολο θέμα η σωστή απόδοση στο άπειρο σε σχέση με με το σχεδόν close up που μας δίνουν οι γάτες κλπ. Όλοι οι φακοί έχουν καλή απόδοση στο κοντινό πλάνο, στο άπειρο είναι που ξεχωρίζουν οι πραγματικά καλοί. Από την άλλη σε ένα τηλεφακό δεν αναζητούμε μόνο οξύτητα, ή ίσως δεν αναζητούμε κυρίως αυτό. Θέλουμε καλή απόδοση, αλλά κυρίως να έχει καλό έλεγχο του κοντράστ (να μην είναι "σκληρή" η φωτογραφία, αλλά να έχει πολλές τονικότητες), να μπορεί να ξεφοντάρει ωραία το θέμα, να μην έχει χρωματικές εκτροπές. Αυτά για την ίδια τη φωτογραφία. Από εκεί και πέρα ειδικά για ζουμ τηλεφακό πολύ πολύ σημαντικά είναι το πολύ γρήγορο auto focus κι όχι μόνο να "πιάσει" το θέμα, αλλά και να το κρατήσει ή και να το ακολουθεί. Δεν είναι πολα αυτά αυτονόητα. Π.χ οι καλοί τηλεφακοί της canon είναι οι καλύτεροι για να πιάσουν το θέμα γρήγορα, αλλά αν απλώς το ακολουθείς τότε ξεκλειδώνει εύκολα η εστίαση. Μπορούν όμως επίσης εξαιρετικά να ακολουθούν το θέμα όταν εσύ τραβάς λήψεις. Οι τηλεφακοί της ΝΙΚΟΝ δεν ήταν/είναι στο ίδιο επίπεδο στο πιάσε και ακολούθα, αλλά κρατούν την εστίαση πολύ καλύτερα. Όλοι άλλοι, μα όλοι οι άλλοι έπονται. Και φυσικά μπορεί ο οποιοσδήποτε να πει ότι ο δικός μου ή αυτός που δοκίμασα κλπ κλπ. . Ναι μπορεί να το κάνει, αλλά η γνώμη θα έχει αξία, αφού έχει δοκιμάσει αυτούς τους φακούς.

Πάντως ο Minolta 70-210 4.0 έδειχνε από τις πρώτες φωτο που μας έδειξε ο Γιάννης ότι ήταν πολύ καλός, κι ακόμα καλύτερος για την τιμή του, για να απομονώνει θέμα. Για ξεφοντάρισμα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Εχει πολύ καλό χρώμα και κοντράστ.

ενα καταπληκτικο δειγμα της εστιασης της α6000 ...
Εχω δοκιμασει ΠΟΛΛΕΣ μηχανες ολ αυτα τα χρονια, η α6000 εχει μακραν το καλυτερο και πιο αξιοπιστο συτσημα εστιασης

Δειτε τα πλανα στην αρχη και στο τελος του βιντεο, δε χρειαζεσαι πια follow focus!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
στο βιντεο.