Sony α6000

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

με την ταπεινη Ε-1 (μοντέλο 2003) των 5 Μpx και τον εξισου παλιο ZD 50-200/2.8-3.5, πρωτη φορά δοκιμή της μηχανης CAF με ριπη 5fps .... (αγωνας τριαθλου πριν 3 χρονια στον Αλιμο)

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Last edited:
Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παλιό άρθρο αρκετά.

Για το worfklow με την α6000 ανέβασα το άρθρο, για χρήση της α6000 σε σπορ. Όχι για την ποιότητα των φωτό.

Στο 2015 Τour de France χρησιμοποίησε o Gordon το Zone AF, πέρσι είχε χρησιμοποιήσει το Single AF.

Προφανώς πήγε το μυαλό σου στο περσινό Tour de France και λες ότι το άρθρο είναι παλιό.
Το περσινό άρθρο ήταν αυτό:
http://www.cameralabs.com/features/Best_mirrorless_camera_for_sports/

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

οντως οι δυο πρωτες δεν ειναι φουλ εστιασμενες μιας και δεν ειμαι εμπειρος και στο παννινγκ , τις κρατησα ομως περισσοτερο γιατι μου αρεσε η εκφραση του ποδηλατη, τυχαια διαλεξα μερικες απο καμμια διακοσαρια που εχω απο εκεινη την ημερα, αυτο ελειπε μια συγχρονη μηχανη όπως η 6000 να μην μπορει σε CAF να συναγωνιστει και να τις ξεπερασει σε ταχυτητα

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλησπερα παιδια! Επειτα απο αρκετη σκεψη θελω να ακουσω και την δικια σας αποψη-γνωμη.

Εχω την RX100 i η οποια με καλυπτει στις περισσοτερες των περιπτωσεων, ομως κι επειδη μου την ζηταει ενας φιλος ελεγα να παω σε κατι αλλο. Αρχικα σκεφτηκα την RX10 αλλα την απεκλεισα λογω ογκου+βαρους, αφου βλεπω οτι και την D90 δεν τη παιρνω ποτε μαζι. Μετα σκεφτηκα την RX100 m3 αν βρω καμια ευκαιρια απο καποιον που θελει να τη δωσει μεχρι 500 (αφου τα 700+ τα θεωρω απειρως υπερβολικα για compact) αλλα τελικα μου γυαλισε η a6000. Βασικα αυτο που πολλοι θεωρουν πλεονεκτημα της RX100 για μενα ισως και να μην ειναι τοσο, αφου τοσο μικρη που ειναι με χαλαει στο πιασιμο -εχοντας συνηθισει σε dslr-, παντα αυτο με χαλαγε σε αυτη. Η a6000 ειναι "πιο μηχανη".

Απο κει και περα μιας και καποιοι σιγουρα εχουν κανει συγκρισεις, θα ηθελα να μου πειτε αν σε γενικες γραμμες η ποιοτητα εικονας με τον 16-50sel του kit ειναι χειροτερη ή καλυτερη απο της RX100 m3. Εχω διαβασει και δει αρκετα βιντεο και topics σε ξενα forums αλλα θα ηθελα και μια αποψη απο σας. Με ενδιαφερει κυριως η ΠΡΑΚΤΙΚΗ διαφορα σε εσ. μηκη 35-50 ισοδυναμα κυριως μεταξυ των 2 κυριως σε κλειστους χωρους, αν κανει καλα bokeh κλπ.

Αν παρω την 6000 θα την δουλεψω αρκετο καιρο με τον 16-50sel του κιτ και ισως καποια στιγμη να παρω καποιον φωτεινο prime (εκει δεν εχει νοημα να ρωτησω για διαφορά σε ποιοτητα εικονας φανταζομαι) .

Το μεγεθος της με το kit φακο ειναι πολυ καλο, και εχει πολυ καλο πιασιμο, οποτε μενει το IQ, καθως κι αν εχει τοσο καλο video οσο της RX100. Μεγαλο συν το viewfinder μιας και η οθονη δε συνηθιζεται ευκολα!

Ευχαριστω!

Για βίντεο ο κιτ είναι μια χαρά.
Για φωτογραφίες είναι καλός σε πολύ φως με διάφραγμα 7.1 - 8. Δεν έχω δει την rx100 iii για να σου πω για σύγκριση.
Αλλά γενικότερα ο κιτ φακός της σονυ είναι από τους χειροτερους. Έχω και μια νικον με τον ίδιο αισθητήρα και ο κιτ φακός είναι ανώτερος.
Κερδίζεις σε αισθητήρα χάνεις σε φακό. Αν έβρισκες μεταχειρισμενα τόσο τη μηχανή όσο και τον 16-70 ίσως να ήταν καλύτερα.

Είχα και εγώ κάποια στιγμή αυτον τον προβληματισμό για το βίντεο και μόνο αλλά έμεινα με την rx100 λόγω φορητοτητας, ποιότητας φακού σε σχέση με τον κιτ και του f1.8.

Είχα και εγώ κάποια στιγμή αυτον τον προβληματισμό για το βίντεο και μόνο αλλά έμεινα με την rx100 λόγω φορητοτητας, ποιότητας φακού σε σχέση με τον κιτ και του f1.8.

Ναι μονο που αν δεν κάνω λαθος το f1.8 της rx100 ειναι f/4,9 σε αντιστοιχια full frame, ενω το f3,5 του aps ειναι f/5.4 σε full frame. Βεβαια αν η rx100 εχει οξυτητα απο το 1.8 τοτε υπερεχει του selp1650

Last edited:

Δες και την nx500 εκτός αν η υπάρξη οφθλαλμοσκοπιου είναι απολύτως απαραίτητη. Τραβάει 4Κ κάπου χάνει κάπου κερδίζει την α6000 αλλα είναι άμεσα ανταγωνιστική με ίδιο αισθητήρα που έχει και μεγάλη nx1 και με κιτ φακό πολύ ανώτερο της σονυ μιας και λες ότι θα παίξεις για καιρό με τον κιτ. Είναι και φετινό μοντέλο ενώ η α7000 είναι προ των πυλών.

Αν είσαι και γκάτζετακιας με την σαμυ θα στελνεις απευθείας τα αρχεία με wifi χωρίς να χρειάζεται να τα στέλνεις πρώτα σε κινητό.

Το κακό της nx500 είναι ότι δεν εκπροσωπείται στην Ελλάδα επίσημα και δεν την βρίσκεις σε μεγάλα μαγαζιά για ευκολίες πληρωμής εγγυήσεις κλπ.

φυσικα και η α6000 είναι σούπερ ευκαιρία και άκρως ανταγωνιστική στην κατηγορία της.

Last edited:
Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ευχαριστω παιδια, εχω ψηθει για την 6000 ( ειμαι λιγο της sony :D ) και μαλλον θα την παρω αυτες τις μερες εκτος απροοπτου, την εχω βρει σε καλη τιμη. Το μονο κακο ειναι πως ο φιλος που ηταν να παρει την rx100 δεν ειναι σιγουρος τελικα αλλα το πολυ πολυ τις κραταω και τις 2 για αρχη και βλεπουμε. Πιστευω ειναι καλη επιλογη.

Να κρατησεις και τις δύο εφόσον έχεις και μία Νίκον δεν έχει νόημα κατά τη γνώμη μου.
Αν δεν έχεις ανάγκη τα λεφτά της rx100 και μπορείς να τα ξοδέψεις τελικά, καλύτερα πούλησε την, και πάρε την α6000 με άλλο φακό πριν του κιτ με τα λεφτά αυτά.
Η πάρε μία a7 ii. Έτσι θα καταλάβεις πραγματική αναβάθμιση :-) (οκ το παράκανα στο οικονομικό έ;)
Εγώ φορώ τον κιτ μόνο για μάκρο με κάτι extension tubes. Όχι για κανονική φωτογράφιση.
Σχεδόν μόνιμα έχω τον Samayang 12mm στη μηχανή (ευρυγώνιο) και κάποιες φορές τον sony 50mm. Αλλά δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα τον κιτ.

Εναλλακτικά υπάρχουν κ οι φακοί της Sigma.

Ο κιτ είναι καλός μόνο για όταν έρθει η στιγμή της μεταπώλησης.

Ειδάλλως προτιμότερη είναι η αγορά σκέτου σώματος κάτω από 500 και πλαισίωσή του με έναν ή περισσότερους φακούς από τη χρυσή τριάδα Samyang 12 f/2, Sony 35/1.8 OSS και 50/1.8 OSS.

Στα 459 κατέβηκε σήμερα το σώμα στο amazon.fr.

http://www.amazon.fr/Sony-A6000-ILCE6000B-CEC-Appareil-hybride/dp/B00IE9XHCM

Όπως τα λένε τα τρία παιδιά από πάνω.
Αν τώρα έχεις καταλήξει κακώς ρωτάς και κακώς απανταμε.

Ο κιτ είναι καλός μόνο για όταν έρθει η στιγμή της μεταπώλησης.

Ειδάλλως προτιμότερη είναι η αγορά σκέτου σώματος κάτω από 500 και πλαισίωσή του με έναν ή περισσότερους φακούς από τη χρυσή τριάδα Samyang 12 f/2, Sony 35/1.8 OSS και 50/1.8 OSS.

Στα 459 κατέβηκε σήμερα το σώμα στο amazon.fr.

http://www.amazon.fr/Sony-A6000-ILCE6000B-CEC-Appareil-hybride/dp/B00IE9XHCM

Σωστός για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας αλλά το σώμα με τους φακούς που προτείνεις ξεκινά από τα 800 και πιάνουν τα 1000 καμία σχέση με τα 600 του κιτ πακέτου. Συμφωνώ με tiniako ποιος ο λόγος να ρωτάμε όταν έχουμε λήξει την απόφαση μας;