Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
Καλησπερα παιδια! Επειτα απο αρκετη σκεψη θελω να ακουσω και την δικια σας αποψη-γνωμη.
Εχω την RX100 i η οποια με καλυπτει στις περισσοτερες των περιπτωσεων, ομως κι επειδη μου την ζηταει ενας φιλος ελεγα να παω σε κατι αλλο. Αρχικα σκεφτηκα την RX10 αλλα την απεκλεισα λογω ογκου+βαρους, αφου βλεπω οτι και την D90 δεν τη παιρνω ποτε μαζι. Μετα σκεφτηκα την RX100 m3 αν βρω καμια ευκαιρια απο καποιον που θελει να τη δωσει μεχρι 500 (αφου τα 700+ τα θεωρω απειρως υπερβολικα για compact) αλλα τελικα μου γυαλισε η a6000. Βασικα αυτο που πολλοι θεωρουν πλεονεκτημα της RX100 για μενα ισως και να μην ειναι τοσο, αφου τοσο μικρη που ειναι με χαλαει στο πιασιμο -εχοντας συνηθισει σε dslr-, παντα αυτο με χαλαγε σε αυτη. Η a6000 ειναι "πιο μηχανη".
Απο κει και περα μιας και καποιοι σιγουρα εχουν κανει συγκρισεις, θα ηθελα να μου πειτε αν σε γενικες γραμμες η ποιοτητα εικονας με τον 16-50sel του kit ειναι χειροτερη ή καλυτερη απο της RX100 m3. Εχω διαβασει και δει αρκετα βιντεο και topics σε ξενα forums αλλα θα ηθελα και μια αποψη απο σας. Με ενδιαφερει κυριως η ΠΡΑΚΤΙΚΗ διαφορα σε εσ. μηκη 35-50 ισοδυναμα κυριως μεταξυ των 2 κυριως σε κλειστους χωρους, αν κανει καλα bokeh κλπ.
Αν παρω την 6000 θα την δουλεψω αρκετο καιρο με τον 16-50sel του κιτ και ισως καποια στιγμη να παρω καποιον φωτεινο prime (εκει δεν εχει νοημα να ρωτησω για διαφορά σε ποιοτητα εικονας φανταζομαι) .
Το μεγεθος της με το kit φακο ειναι πολυ καλο, και εχει πολυ καλο πιασιμο, οποτε μενει το IQ, καθως κι αν εχει τοσο καλο video οσο της RX100. Μεγαλο συν το viewfinder μιας και η οθονη δε συνηθιζεται ευκολα!
Ευχαριστω!