Sony α6000

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οχι παιδια δεν εχω καταληξει σιγουρα αφου μου εκανε και "νερα" ο φιλος που ηταν να παρει την RX, γτ και τα χρηματα δεν ειναι λιγα στις μερες μας! Αν τελικα την παρω ( την εχω βρει γυρω στα 500 και ειναι καινουρια 2 μηνων ) την rx εννοειται θα την δωσω καποια στιγμη αφου δυστυχως δε μου περισσεύουν :nounder:

Με ενδιαφερει να δω αρχικα τι κανει με τον κιτ φακο και εαν το αποτελεσμα ειναι καλυτερο απο την rx στα δικα μου τουλαχιστον ματια. Ισως να περασω αυριο κι απο media ή καποια αλλο καταστημα εχοντας και την rx μαζι μου να παρω μια μικρη γευση.

Οσον αφορα του επιπλεον φακους που αναφερεις φιλε dstill εχεις απολυτο δικιο αλλα δυστυχως δεν με παιρνει να κανω κατι τετοιο άμεσα. Ισως καποια στιγμη αν βρω καποιον φωτεινο σταθερο 35αρι (που να ειναι και μικρος) να την κανω την κινηση. Αλλα οχι άμεσα.

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σωστός για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας αλλά το σώμα με τους φακούς που προτείνεις ξεκινά από τα 800 και πιάνουν τα 1000 καμία σχέση με τα 600 του κιτ πακέτου.

Σωστά, αυτό είναι το κόστος απόκτησης συστήματος aps-c Sony.

Η αγορά ILC (Interchangeable Lens Camera) χωρίς προοπτική εναλλαγής φακών είναι δώρο-άδωρο.
Όποιος έχει σκοπό να μείνει στον κιτ, η άποψή μου είναι ότι καλύτερα να επιλέξει μηχανή με ενσωματωμένο φακό, π.χ. RX100III, RX10.
Θα εξαιρούσα την περίπτωση του Zeiss 24/1.8 που αξίζει να πάρει κανείς σώμα μόνο γι' αυτόν.

Προσωπικά, μεταξύ α6000+κιτ και RX100III θα επέλεγα RX100III.

κι εγω συμφωνω με το Γιαννη, και οτ εχω αναλυσει και σε αλλο θεμα , της XZ2.
Αν ειναι να μεινεις με κιτ φακο, καλυτερα να παρεις τη πιο compact που θα την εχεις και παντα μαζι σου.

Ο μονος λογος που θα προτιμουσες την Α6000 με κιτ φακο ειναι το EVF και η ταχυτητα εστιασης σε φωτο .

κι εγω συμφωνω με το Γιαννη, και οτ εχω αναλυσει και σε αλλο θεμα , της XZ2.
Αν ειναι να μεινεις με κιτ φακο, καλυτερα να παρεις τη πιο compact που θα την εχεις και παντα μαζι σου.

Ο μονος λογος που θα προτιμουσες την Α6000 με κιτ φακο ειναι το EVF και η ταχυτητα εστιασης σε φωτο .

Σε σχέση με την nx εννοείς;

Καλή ερώτηση! Εγώ που έχω δοκιμάσει και τις 2 προτιμώ την ΝΧ500. Καλύτερος κιτ φακός, 4Κ βίντεο και οθόνη αφής.
Για μένα η οθόνη αφής είναι Must στο βίντεο αν χρησιμοποιείς AF.
Αν δε σε νοιάζει τόσο το βίντεο, χρειάζεσαι το evf και σε ενδιαφέρει η μεταπώληση και η υποστήριξη από επίσημο σέρβις τοτε πας στη Sony

Καλή ερώτηση! Εγώ που έχω δοκιμάσει και τις 2 προτιμώ την ΝΧ500. Καλύτερος κιτ φακός, 4Κ βίντεο και οθόνη αφής.
Για μένα η οθόνη αφής είναι Must στο βίντεο αν χρησιμοποιείς AF.
Αν δε σε νοιάζει τόσο το βίντεο, χρειάζεσαι το evf και σε ενδιαφέρει η μεταπώληση και η υποστήριξη από επίσημο σέρβις τοτε πας στη Sony

Μόνο στο βίντεο δίνεις προβάδισμα στην nx; στην φωτογραφία προτιμάς την σονυ;

Δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές στη φωτογραφία. Ταχύτητα εστίασης, ποιότητα εικόνας και Low-light performance είναι πολύ κοντά. Θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στην Sony ως προς την ταχύτητα και ένα μικρό στη Samsung ως προς την ποιότητα εικόνας γιατί έχει και πιο καλό φακό κατά τη γνώμη μου.
Αν έχεις σκοπό να τραβάς jpeg πρέπει να δεις αν σου αρέσουν και τα χρώματα της κάθε μηχανής..

Δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές στη φωτογραφία. Ταχύτητα εστίασης, ποιότητα εικόνας και Low-light performance είναι πολύ κοντά. Θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στην Sony ως προς την ταχύτητα και ένα μικρό στη Samsung ως προς την ποιότητα εικόνας γιατί έχει και πιο καλό φακό κατά τη γνώμη μου.
Αν έχεις σκοπό να τραβάς jpeg πρέπει να δεις αν σου αρέσουν και τα χρώματα της κάθε μηχανής..

Από χρώματα μου αρέσουν της Samsung περισσότερο. Αν την έβρισκα σε άτοκες δόσεις δεν θα το συζητούσα . Αλλα με δόσεις βρίσκω μόνο την σονυ. Για την ώρα δεν τις επεξεργάζομαι με JPEG μένω. Πάντως στα ψηλά ISO που τσέκαρα η σονυ έχει πολύ περισσότερο θόρυβο.

Last edited:

A6000 vs nx500 kit both?

Μεταξύ α6000+κιτ και NX500+κιτ προσωπικά θα προτιμούσα NX500.
1) H δυνατότητα video/photo 4Κ και η πολύ ποιοτική Amoled οθόνη αφής της Samsung κάνουν τη διαφορά για μένα, ώστε να προσπερνούσα την έλλειψη EVF.
2) Ο κιτ φακός της Samsung θεωρείται καλύτερος από τον Sony.
3) Η α6000 τελεί υπό αντικατάσταση ή συμπλήρωση από ανώτερο μοντέλο. Σκέτο σώμα α6000 να πλησιάσει όσο μπορεί στα 400 θα περίμενα για να το αποφασίσω. Ήδη έπεσε στα 458 σήμερα. Δεν θα περίμενα το νέο μοντέλο για να πάρω εκείνο, γιατί πιστεύω θα βγει ακριβό. Αλλά θα περίμενα το νέο μοντέλο για να πέσει κι άλλο η τιμή της α6000.

Σε σχέση με την αναμονή να πέσει κι άλλο η 6000 ένα όψη του νέου μοντέλου, διαβάζω ότι αυτό συνεχώς ανακοινώνεται αλλα ακόμα να κυκλοφορήσει .τωρα λένε για Σεπτέμβρη . Για να δούμε.

Σε χρώμα out of camera σε φωτό και βίντεο δίνω το προβάδισμα στην Nx500.
Αν τραβάς jpeg και τα κλιπάκια βίντεο τα κρατάς χωρίς επεξεργασία, θεωρώ πως η ζυγαριά γέρνει καθαρά προς Samsung.

Η ύπαρξη EVF είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να επέλεγα α6000, αν αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλησπέρα και από εμένα.
Εγώ θα έδινα τη μηχανή στο Μάνο.
Δεν ήθελα να γράψω κάτι, για να μην φανεί άκομψο ή ότι προσπαθώ να επηρεάσω τον Μάνο.
Επίσης δε θα γράψω κάτι παραπάνω.
Ο ίδιος ελπίζω να πήρε το μήνυμα.

υ.γ. Συμφωνώ στα περισσότερα, αν όχι σε όλα όσα γράφτηκαν.

Προσωπικά αυτή την στιγμή δεν θα έκανα κίνηση για αγορά πριν βγει η α7000, γιατί από την μια ίσως μειωθεί λίγο η τιμή της α6000 και πιθανότατα για αύξηση ανταγωνισμού να μειώσει και η samy την nx500 οπότε σε οποιαδήποτε επιλογή θα υπάρχει κέρδος.

Εγω με την α7000 ελπιζω και σε εναν νεο kit φακο που να ειναι ανταξιος των αισθητηρων των α6000, α5100 και α7000.

Καλά άμα βάλουν και καλό φακό κιτ έχει και 4Κ βλέπω να ξεκινά απο τα 900 κατοστάρικα!

Καλά άμα βάλουν και καλό φακό κιτ έχει και 4Κ βλέπω να ξεκινά απο τα 900 κατοστάρικα!
Θα ξεκιναει οσο ξεκινουσε και η nex 7. Η a7000 δεν θα αντικαταστησει στην α6000 αλλα την NEX 7 . Εχω προβλεψει τιμη στα 1200 kit

Έχει βρει κανείς Ελλάδα κάποιο battery grip για την a6000?
Μου τη σπάει να αλλάζω μπαταρίες τόσο συχνά όταν τραβάω βίντεο

Η Sony ανακοινώνει νέα βιντεοκάμερα και mirrorless μηχανή στις 11/9 :)