Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
Καλησπερα παιδια!
Μιας και τελικα εχω γινει κι εγω κατοχος της μηχανης, θελω να δωσω καποια tips σε οσους την εχουν και δεν εχουν πολυ ασχοληθει, ή βαριουντε ή δεν γνωριζουν ή ειναι κι αυτοι νεοι κατοχοι
Αν οι διαχειρηστες κρινουν οτι πρεπει να μπει καπου αλλου αυτο το post ας το μεταφερουν!
Καταρχην οσον αφορα το τι θηκη πρεπει να παρουμε, μιας και στο εμποριοι κυκλοφορουν πολλες απο επωνυμες καλες-ακριβες μεχρι κινεζιες της πλακας και επειδη πονοκεφαλιασα για να βρω κατι καλο αλλα να μην πληρωσω και μια περιουσια θα σας προτεινω την εξης
Ειναι η sony lsc-x10 και παιρνει μεσα την καμερα με τον κιτ φακο πολυ ωραια και μαλιστα μπορεις να βαλεις ενα πορτοφολι ή κινητο, δευτερη μπαταρια μπροστα κλπ. Ειναι με λουρακι ωμου.
Εψαχνα για την lowerpro courier 70 αλλα αφου δεν την βρηκα πουθενα, μετα απο μια βολτα στο κεντρο στα γνωστα μαγαζια κατεληξα σε αυτη καθως και πιο ομορφη ειναι αλλα και πιο οικονομικη! Επισης επειδη ηθελα να παρω και μια μεγαλυτερη για να χωρανε παραπανω πραγματα οπως ο δευτερος που εχω ο sel55210 ( ή και τριτος καποια στιγμη ) φακος, φορτιστης τοιχου, μπαταριες φιλτρα κλπ, ελεγα να παρω την lowerpro classic 100 αλλα τυχαια βρηκα την lcs x20 σε τιμη σουπερ και πολυ ομορφη, μικρη και πρακτικη οπως θα δειτε παρακατω
(για ευνοητους λογους δεν θα αναφερω τα καταστηματα)
Φορτιστης τοιχου και δευτερη ή και τριτη μπαταρια θα χρειαστειτε
ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ ! Μπορειτε να παρετε μια του εμποριου απο τα γνωστα site επωνυμης μαρκας που υπαρχουν σε προηγουμενα post ή τα γνησια. Επειδη υπαρχει προβλημα με paypal προσωπικα κατεληξα στα γνησια, οχι πως θα υπαρχει προβλημα με τα αλλα.
Τωρα οσον αφορα την δευτερη γυφτια της sony ( η πρωτη ειναι η ελλειψη εξωτερικου φορτιστη ) δλδ την ελλειψη του πολυ ακριβου :smash: καλλυματος του hot shoe (κοστος 10 λεπτων για την sony) αν θελουμε να το καλυψουμε εχουμε 2 επιλογες. Η να παρουμε το γνησιο της sony με κωδικο JJC HC-S ή παιρνουμε της nikon το bs1 [
http://www.photoagora.gr/fwtografia/a3esoyar/original-accessories/nikon-bs-1-accessory-shoe-cap.html ] απο εδω ή εξω (εγω ετυχε και ειχα 1-2 απο nikon). Το συγκεκριμενο ταιριαζει απολυτα αν εξαιρεσουμε οτι εξεχει 1 mm στην πισω μερια αλλα μπορουμε να το κοψουμε-τροχισουμε καλλιτεχνικα λιγο απο μπροστα και θα καθετε καλυτερα και απο το γνησιο.
Τωρα παμε λιγο στις ρυθμισεις.
Θα προτεινω ενα αρχικο setup κυριως για τα παιδια που δεν εχουν ασχοληθει και ενα σεταρισμα στα custom buttons που πιστευω οτι ειναι πολυ πρακτικα και μας λυνουν τα χερια.
Κουμπι C1 => περιοχη εστιασης
Κουμπι C2 => lock on AF
Κουμπι AEL => κλειδωμα ΑΕL (εναλλαγη)
Κουμπι Fn
και πιο συγκεκριμενα
Επισης ρυθμιζουμε τον πισω τροχο στην αντισταθμιση εκθεσης και τα κουμπια του σταυρου (κεντρικο-αριστερα-δεξια-κατω) ως εξης
Αυτα οσον αφορα τους αυτοματισμους.
Εχω και αλλες ρυθμισεις (στα μενου) οι οποιες βεβαια δεν αποτελουν ευαγγελιο και μπορουν αναλογα τις προτιμησεις και συνθηκες να αλλαζουν αλλα δεν χωρανε στο συγκεριμενο post, θα τις βαλω καποια αλλη στιγμη.
Αυτα και sorry για το μεγαλο post, αλλα πιστευω πως θα βοηθησει αρκετους!:ernaehrung004: