Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Την καλύτερη αγορά την έκανε ο songless_bird.
Πριν 15 ολόκληρους μήνες 720 ευρώ και με δόσεις.
120 ευρώ γλύτωσε αυτός που την πήρε σήμερα μετά από 15 μήνες.
Πολύ λίγα λεφτά αναλογικά με τους 15 μήνες χαμένων φωτογραφιών, μόλις 8 τον μήνα.

Μετά από 19 μήνες από την κυκλοφορία της μηχανής, συμφωνώ με τον pasiner1 ότι συμφέρει πλέον να τη βρει κανείς μεταχειρισμένη από τις άπειρες ευκαιρίες που υπάρχουν, ώστε να μεγιστοποιήσει τη διαφορά και να έχει περισσότερο νόημα που περίμενε.

Αν δεν μπορεί να δώσει 450 ντούκου για μεταχειρισμένη, και αγοράζει πάντα με δόσεις, επανερχόμαστε πάλι στο παράδειγμα προς μίμηση του songless_bird, που ούτε full-price πλήρωσε, ούτε 15 μήνες επιπλέον περίμενε για να "γλυτώσει" 120 .

Last edited:

αλλά ούτε θα πάρω κάτι αξίας 600 όταν ξέρω ότι αν το δώσω σε 6-12 μήνες θα χάσω τα 250 π.χ.

θα χασεις αν τρεξεις να την πουλησεις για να παρεις την επομενη σε τιμη ταβανι! αν την κρατησεις τουλαχιστον 2-3 χρονια οπως σκοπευω και επειδη προκειται για μοντελο αναφορας πλεον για την κατηγορια δεν θα χασεις όσα φαντάζεσαι.

Συμφωνω με tiniako οι εκπτωσεις οι φοβερες και τρομερες στα προιοντα τεχνολογιας στην ελλαδα ειναι υποτονικες καμια σχεση με το εξωτερικο. Εδω μπορεί να βρισκεις καλες τιμες και καπου και χαμηλότερες απο εξώ έστω και λιγο πχ α6000 nx500 , αλλα ειδικα τα sony δεν υπαρχει περίπτωση να την σκοτώσουν τα μεγαλα μαγαζια.

Γι αυτο έγραψα πιο πανω ας μου φέρει καποιος μια τιμη με ευκολιες πληρωμης που να την έχουν 499!! σε ενα δυο τρεις τέσσερις μήνες!

Εδω θα έχει κυκλοφορησει η α6100 ενα εξαμηνο και καποιοι θα πουλανε την 6000 για φρεσκαδουρα ακομα !!! και αυτο έχει να κανει γιατι στα μεγαλα μαγαζια της ελλαδας τα προιοντα τεχνολογιας φτανουν 6-8 μηνες μετα την κυκλοφοριας τους!

Last edited:

Την καλύτερη αγορά την έκανε ο songless_bird.
Πριν 15 ολόκληρους μήνες 720 ευρώ και με δόσεις.
120 ευρώ γλύτωσε αυτός που την πήρε σήμερα μετά από 15 μήνες.
Πολύ λίγα λεφτά αναλογικά με τους 15 μήνες χαμένων φωτογραφιών, μόλις 8 τον μήνα.

Μετά από 19 μήνες από την κυκλοφορία της μηχανής, συμφωνώ με τον pasiner1 ότι συμφέρει πλέον να τη βρει κανείς μεταχειρισμένη από τις άπειρες ευκαιρίες που υπάρχουν, ώστε να μεγιστοποιήσει τη διαφορά και να έχει περισσότερο νόημα που περίμενε.

Αν δεν μπορεί να δώσει 450 ντούκου για μεταχειρισμένη, και αγοράζει πάντα με δόσεις, επανερχόμαστε πάλι στο παράδειγμα προς μίμηση του songless_bird, που ούτε full-price πλήρωσε, ούτε 15 μήνες επιπλέον περίμενε για να "γλυτώσει" 120 .
:) 10.000 φωτογραφιες(της εχω πιει το αιμα) ενισχύουν τον συλλογισμό σου

Τ

Ειπες τις σωστες λεξεις και ξεχασες δυο ,Χωρις απόδειξη και χωρις εγγύηση ( καθως η α6000 έχει μόνο 12 μηνες εγγυηση) !!! προσωπικα την σήμερον ημερα δεν δινω 450 στο χερι χωρις αποδειξη και χωρις εγγύηση!! για μεταχειρισμένο το πολύ ως 200 ευρώ .

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Πωπω πονοκέφαλος.
Για όλα πρέπει να έχουμε δίκιο.
Μεγειές και καλές λήψεις.

Οπότε ανήκεις στην κατηγορία "αγοράζω μόνο καινούριο και από Ελλάδα", απολύτως σεβαστό.

Εξακολουθεί το παράδειγμα του songless_bird να είναι το παράδειγμα προς μίμηση για πετυχημένη αγορά σε προϊόν τεχνολογίας.

Εκτός και αν πιστεύεις ότι άξιζαν 15 μήνες μη χρήσης της μηχανής για 8 τον μήνα.
Ή αν το υπολογίσουμε ως δόσεις, ο songless_bird, που χαίρεται τη μηχανή εδώ και 15 μήνες με 10.000 λήψεις, δίνει 20 /δόση x36, εσύ 16,67 x36.

thankin δεν καταλαβαίνεις το σκεπτικό, σε 2-3 χρόνια που θα δώσεις την α6000 θα σου φύγει στα ~300 άρα θα έχεις χάσει πάλι 300 .

Αν όμως έπαιρνες τώρα στα 450 την α6000 μεταχειρισμένη σε 2-3 χρόνια που θα την έδινες στα ~300 η διαφορά θα ήταν 150 .

Η εγγύηση μετράει σίγουρα, αλλά τουλάχιστον για ένα διάστημα ώστε να σιγουρευτείς ότι πήρες κάτι που δεν είναι προβληματικό. Αν σου βγάλει πρόβλημα δεν το ξέρεις, μπορεί να προκύψει και με αυτή που αγόρασες 1 εβδομάδα με την λήξη της.

Καλύτερη αγορά θεωρώ αυτή την στιγμή την nx500

Last edited:

Πολυ το μυρμηριζεται... Δεν ξερετε ο καθενας τι αναγκη εχει.. Εγω πχ εχω αρχες δεκεμβρη και αρχες γεναρη 2 ταξιδια στο εξωτερικο. Δεν προλαβαινω black friday για να κατσω να περιμενω (δεν θα προλαβω την παραλλαβη). O φιλος thankin ηθελε δωσεις και αγορα απο ελλαδα.. Ολοι τελος παντων καποιο λογο εχουμε και κανεις δεν τα χαριζει ετσι. Τωρα αν χασουμε και κανα 50-100ρικο επειδη εκατσε καποια αναγκη, τι να κανουμε τωρα, χαλαλι τους αν η μηχανη φερει αστερατες φωτογραφιες το διαστημα που θα την κρατησεις. Αντε και καλες μας φωτογραφιες!

Οπότε ανήκεις στην κατηγορία "αγοράζω μόνο καινούριο και από Ελλάδα", απολύτως σεβαστό.

Εξακολουθεί το παράδειγμα του songless_bird να είναι το παράδειγμα προς μίμηση για πετυχημένη αγορά σε προϊόν τεχνολογίας.

Εκτός και αν πιστεύεις ότι άξιζαν 15 μήνες μη χρήσης της μηχανής για 8 τον μήνα.
Ή αν το υπολογίσουμε ως δόσεις, ο songless_bird, που χαίρεται τη μηχανή εδώ και 15 μήνες με 10.000 λήψεις, δίνει 20 /δόση x36, εσύ 16,67 x36.

Φιλε tzo επιμενεις αλλα το σταματαω γιατι δεν βγαινει ακρη!! πληροφοριακα πριν 15 μηνες δεν με απασχολουσε η αγορα μηχανης! σου φτανει αυτο? 2 μηνες

που ασχοληθηκα κατεληξα εκει!! αν περιμενα αλλους 3 μηνες θα κερδιζα κατι, αν και αμφιβάλλω αν τους επόμενους 3 μήνες κωτσο, μιντια, puplic, plaisio θα έχουν καλυτερη τιμή με αυτες τις ευκολιες που ψωνισα τώρα, θα έχανα κατι αλλο ετσι ειναι παντα!!!

Και ενημερωτικα αγοραζω και απο εδω και απο έξω αναλογα τι με συμφερει την καθε φορα . Αλλα ναι μονο καινούργια. Παροτι έχω δώσει πολλα μεταχειρισμένα δεν έχω αγορασει τπτ. Ισως γιατί δεν έτυχε κιολας. Πχ από εσένα που βλέπω τι "ψειρας" είσαι αν δεν τα πουλάς ταβανι, του στυλ το πηρα 1000 το δινω 910 γιατι είναι σε άριστη κατασταση , ναι θα αγόραζα ευκολα!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν όμως έπαιρνες τώρα στα 450 την α6000 μεταχειρισμένη σε 2-3 χρόνια που θα την έδινες στα ~300 η διαφορά θα ήταν 150 .

φιλε μου δεν ειχα αλλά και ουτε θα εδινα οπως ειπα 450 στο χερι ντουκου χωρις αποδειξη.

@ampalaeos, πόσους μήνες μιλάμε σε πμ και κατ' ιδίαν ποια μηχανή να πάρεις; Εγώ 15 τους υπολογίζω!

Πόσες φωτογραφίες έχασες όλο αυτό το διάστημα, ή σε ποιότητα αρχείων συμβιβάστηκες χρησιμοποιώντας κόμπακτ;

Εκτός και αν θεωρείς ότι άξιζε η αναμονή για τα 120 .

@thankin, το κατάλαβα ότι ψάχνεσαι μόλις τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε δε σε αφορούν τα σχόλια περί πολύμηνης αναμονής. Περισσότερο σε αγοραστές που το ψειρίζουν 15 μήνες αναφερόμουν, όπως ο αγαπητός ampalaeos. :smile:

Τελειώνω και εγώ λέγοντας ξανά ότι η κάμερα είναι φανταστική και κάνατε εξαιρετική επιλογή, απλά δεν πετύχατε το vfm που προσπαθώ να σας πω εγώ και ο Tzo για μια μηχανή που έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνια.

thankin σεβαστό ότι έψαχνες την ευκαιρία των δόσεων, με αυτο τον τρόπο τουλάχιστον είναι πιο ικανοποιητικό για αυτόν που την θέλει αλλά δεν μπορεί να την πάρει άμεσα με καλή τιμή, οπότε αξίζει να δώσει και κάτι παραπάνω.

Αν ο ενδιαφερόμενος έχει το ποσό για τη κάμερα που τον ενδιαφέρει την αγοράζει και προ, η φωτογραφία είναι απόλαυση είναι χόμπι είναι δουλειά είναι φετίχ.
Αν δεν υπάρχει το χρήμα .... ξερογλυφομαι και μόνο.
Σωστό ή λάθος δεν κοιτώ τη μεταπώληση μα να περάσω καλά μαζί της να μου κάνει τα κέφια.

@ampalaeos, πόσους μήνες μιλάμε σε πμ και κατ' ιδίαν ποια μηχανή να πάρεις; Εγώ 15 τους υπολογίζω!

Πόσες φωτογραφίες έχασες όλο αυτό το διάστημα, ή σε ποιότητα αρχείων συμβιβάστηκες χρησιμοποιώντας κόμπακτ;

Εκτός και αν θεωρείς ότι άξιζε η αναμονή για τα 120 .

@thankin, το κατάλαβα ότι ψάχνεσαι μόλις τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε δε σε αφορούν τα σχόλια περί πολύμηνης αναμονής. Περισσότερο σε αγοραστές που το ψειρίζουν 15 μήνες αναφερόμουν, όπως ο αγαπητός ampalaeos. :smile:

Δηλαδη θεωρεις οτι ηξερα τι θελω να αγορασω ολο αυτον τον καιρο και απλα περιμενα? Δεν ειναι ετσι. Ψαχνομουνα γιατι ειναι το πρωτο μου συστημα και εψαξα τα παντα πριν αγορασω. Καμια σχεση οι γνωσεις μου περσι με φετος. Το ταξιδι που μου ελειψε η καινουργια μηχανη ηταν περσι τον Νοεμβρη που ομως ημουν απροετοιμαστος απο πολλες αποψεις και οικονομικα καμια σχεση. Απο τοτε και μεχρι σημερα δεν εχω κανει καποιο φοβερο ταξιδι που να με πιεζε τοσο να παρω μηχανη.. Το καλοκαιρι πηγα σε μερη που παω συχνα, δεν πιεστηκα τοσο για μηχανη. Περιμενα λοιπον ευλαβικα να βγουν οι καινουργιες μηχανες αλλα εν τελη ηρθαν ετσι τα πραγματα που πλεον δεν γινετε να περιμενω αλλο. Υπο νορμαλ συνθηκες, εδω που φτασαμε, θα περιμενα μεχρι το τελος, αλλα τι να κανουμε, δεν μου καθησε καλα. Αν ηξερα απο περσι τι θελω, ειχα τα λεφτα ανετα και μονο περιμενα, θα ειχα κανει λαθος, αλλα δεν ειναι ετσι σε μενα. Μαζευτικαν λεφτα κατα την διαρκεια της αναμονης οποτε εγινα πιο ανετος στο να τα σκασω, οπως επισης εμαθα πολλα πραγματα και ημουν πιο σιγουρος για τις επιλογες που κανω.

Επισης σας ειπα οτι συμφωνω οτι την μηχανη πρεπει να την αγορασεις ή στην αρχη ή στο τελος και οχι τωρα που την αγορασα. Δεν διαφωνω. Καλα τα λετε.

Last edited:

Με την α6000 και τον Zeiss 24/1.8 που πήρες τώρα είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι πλέον μόνο οι εκδρομές σημείο αναφοράς για τη χρήση της μηχανής.

Μαζί με τον Rokinon 12/2 για υπευρυγώνιο και τον Sony 50/1.8 για πορτραίτο θα καλυφθείς στο 90% των λήψεων.

Είχα περάσει έναν ολόκληρο χρόνο το 2011/2012 με χρήση αποκλειστικά και μόνο του 24/1.8 πάνω στην Nex7. Πολύ καλός φακός.
Κρίμα που έμελλε να είναι και ο μοναδικός πραγματικά αξιόλογος του συστήματος aps-c.
Ευελπιστούμε να αλλάξει αυτό με την έλευση της α6100/α7000.

Να κανω και εγω μια ερωτηση.

Εχω την NEX-5R και θελω να κανω ανταλλαγη το σωμα μονο με μεταχειρισμενο σωμα A6000 για να κρατησω τον SEL35F18 μεχρι ποσα να δωσω σε μετρητα;

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Νομίζω περισσότερο σε συμφέρει να πουλήσεις την 5R 200 και κατόπιν να πάρεις ένα μεταχειρισμένο σώμα α6000 στα 400 .

Σε ανταλλαγή σε κατάστημα πιστεύω θα σου ζητήσουν τουλάχιστον 250 διαφορα.

Οχι δεν λεω για καταστημα αλλα για καποιον ιδιωτη δεν πλησιαζω καταστηματα για αυτες τις περιπτωσεις εχω γνωση απο ενεχυρα.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Λίγο δύσκολο δεν είναι να βρεις κάποιον κάτοχο α6000 να θέλει να κάνει υποβάθμιση σε 5R;

200 πάντως τα θεωρώ ικανοποιητική διαφορά και για τα δύο μέρη.

Tzo μπορει και να αλλαξει το σημειο αναφορας γιατι συνηθως οταν βραδυαζει ξεμυτιζω και καλως κακως, η xz-2 δεν μπορουσε το βραδυ.. Βεβαια την αναγκη της μηχανης, στα ταξιδια την νιωθω περισσοτερο, τι να πω.. Μηχανη παντως θα επαιρνα μονο αν ελυνα ολα τα θεματα μου απο φακους και ενω ο rokinon ηταν το μονο σιγουρο που ειχα ολη αυτη την περιοδο που συζηταμε, ολοι οι αλλοι δεν ηταν και περιμενα κατι καλο για να αποφασισω συστημα.. Υπηρχε τεραστια κοντρα στο μυαλο μου με την φουτζι μπορω να ομολογησω.. Τωρα τελευταια ακομα και με την samsung.. η α7 απιαστο ονειρο λογων τιμων.. Ο 24 λοιπον μου λυσε πολλα προβληματα στο κεφαλι μου και με εσπρωξε προς την σονυ.. 18μμ, 35μμ, 75μμ και ολα εξτρα light σε βαρος και μεγεθος.. Φαινεται ταμαμ για αυτα που θελω.. Τωρα αν τα σχεδιασα καλα στο μυαλο μου θα φανει γιατι δεν ειχα και ποτε τετοιο συστημα.. Τουλαχιστον μου αρεσει που αισθανομαι πιο σιγουρος για τους φακους που επελεξα. Εκει εδωσα το βαρος και αυτο θεωρουσα σημαντικοτερο παρα την επιλογη σωματος.

Τωρα θελουμε τσαντακι, μπαταριες, φορτιστη τοιχου και φιλτρα..

Last edited: