Sony α6000

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Για να ξαναμπουμε λιγακι στο θεμα της καμερας, αφου θεωρω δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να συζηταμε "την πηρα περσι, θα την παρω του χρονου, κερδισα 3,5 ευρω ανα ημερα και 1500 φωτογραφιες" :smash::smash:

εκανα μια μινι δοκιμη - συγκριση μεταξυ του κιτ sel1650 και ενος sigma 19mm 2.8 EX DN (σκεφτομουν μηπως παρω εναν) και επισυναπτω 2-3 φωτο

Βεβαια το τεστ ειναι πολυ προχειρο αφου δεν υπηρχε χρονος καθως ουτε και δυνατοτητα για αλλες συνθηκες οπως χαμηλου φωτισμου κλπ. , ουτε και οι προοπτικες ειναι ακριβως ιδιες αλλα σχεδον.

Σιγουρα ομως ακομα και με αυτες λιγα μικρα συμπερασματα μπορουν να βγουν.

Επισημαινω πως τα αρχεια ηταν raw και περασαν απο dxo optics με standard preset και μετα μικρυνα λιγο σε μεγεθος τα jpeg (χωρις εμφανη κοστη σε ποιοτητα) για να τα ανεβασω

sel 1650 1/80 f/4,5 19 mm iso 100
DSC00175_DxO.jpg

sigma 19mm 2.8 EX DN 1/60 f/4,5 iso 100
DSC00175a_DxO sigma.jpg

sel 1650 1/80 f/4 19 mm iso 100
DSC00176_DxO.jpg

DSC00176_DxO sigma.jpg

DSC00174_DxO.jpg

sigma 19mm 2.8 EX DN 1/60 f/4 iso 100
DSC00174b_DxO sigma.jpg

Καταρχην δεν ξερω απο που προκυπτει οτι ο κιτ φακος ειναι σκουπιδι!
Δεν βλεπω πουθενα κατι τετοιο και δεν μιλαω για αυτες τις φωτο αλλα γενικα.
Βεβαια η αληθεια ειναι πως οι αποψεις διίστανται γενικα, αφου και σε ξενα site amazon dpreview κλπ βλεπω πως υπαρχουν αυτοι που τον θεωρουν perfect και αυτοι που τον εχουν για πεταμα.

Ναι ουτε φωτεινος ειναι, ουτε τερας οξυτητας ειναι ουτε ποιοτικα εχει σχεση με T*

ΟΜΩΣ

ειναι ενα φακουδακι το ποιο με την αγορα της καμερας κοστιζει σχεδον 0 ευρω (ή το πολυ 100-150), ειναι zoom που σημαινει ΔΕΝ θα κουβαλαω αλλους 3 μαζι μου για τα ιδια επιθυμητα εστιακα μηκη, (που θα μου εχουν κοστισει αλλα 2 σωματα περιπου) και τελος ειναι απελπιστικα μικρος και ελαφρυς !!! Και σιγουρα καλυτερος ποιοτικα απο τους sigma (μιλαω για τους 19+30)

Και στο 95% των περιπτωσεων (μιλαω προσωπικα αλλα φανταζομαι και για πολλους εδω μεσα) θα με βγαλει ασπροπροσωπο :music-smiley-005:

Τωρα αν θελω να βγαζω στα σκοταδια και να παρω μερικα stop σιγουρα δεν θα επελεγα τους sigma αφου εστω και σε αυτες τις προχειρα βγαλμενες φωτο δεν βλεπω μια ουσιαστικα μεγαλη διαφορα που α) θα ελαφρωσει την τσεπη μου, β) θα βαρυνει και μεγαλωσει το συνολο της μηχανης μου, γ) θα με κανει να κουβαλαω και τον kit ή καποιον αλλον prime μαζι μου. Επιπλεον οι sigma δεν διαθετουν και ΟS οπως και απ'οτι ειδα και δοκιμασα δεν εστιαζουν σε caf.
Βλεπω σε αυτες τις φωτο ελαφρως καλυτερο τον sigma στα ακρα και πιο οξυ τον 1650 στο κεντρο. Επισης ο 1650 δουλευει καλυτερα με f5.6-8 αλλα δεν μπηκα στη διαδικασια να κλεισω διαφραγμα. Αν κανω λαθος διορθωστε με.

Θα ηθελα καποια στιγμη να δοκιμασω και με τους sony, αλλα απο πριν ξερω οτι ειδικα για τον 20αρη η αποψη μου θα ειναι σχεδον ιδια.
Αν ηταν να παω σε καποιον σταθερο μαλλον θα πηγαινα στον Sony SEL 35mm f/1.8 που εκει πιστευω πως θα αξιζει μια τετοια αγορα. Ειναι πιο φωτεινος απο τους προαναφερθεντες, διαθετει OS και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης (και δεν κοστιζει και μια περιουσια) .

Δεν θα μιλησω για τους ακριβους zeiss οι οποιοι σιγουρα θα ειναι καλυτεροι αλλα φευγουν εντελως εκτος budget.

Για ενα low budget συστημα, πιστευω οτι με τον kit, τον 55-210 ( το οποιο εχω και εχω να πω τα καλυτερα οσον αφορα τιμη/αποδοση ) και μαλλον τον sony 35 1.8 νομιζω πως καποιος ειναι κομπλε. :award:

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αξίζει όμως όλη αυτή η επένδυση στο apc της sony τώρα ?

Συνολικά με τους φακούς που αναφέρεις βγαίνει 1293 , πλησιάζεις την α7 κιτ με τον 28-70mm που κάνει 1369 στην Ελλάδα και 1254 από amazon.de.

Για κάποιον που πρόκειται να φτιάξει ένα σύστημα με τόσους φακούς, δεν είναι καλύτερα να πάει απευθείας στην full frame ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Για να ξαναμπουμε λιγακι στο θεμα της καμερας, αφου θεωρω δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να συζηταμε "την πηρα περσι, θα την παρω του χρονου, κερδισα 3,5 ευρω ανα ημερα και 1500 φωτογραφιες" :smash::smash:

:flipout::flipout::flipout:

Ωραια χρησιμα και πρακτικα οσα λες.-bye-

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Συνολικά με τους φακούς που αναφέρεις βγαίνει 1293 , πλησιάζεις την α7 κιτ με τον 28-70mm που κάνει 1369 στην Ελλάδα και 1254 από amazon.de.

Για κάποιον που πρόκειται να φτιάξει ένα σύστημα με τόσους φακούς, δεν είναι καλύτερα να πάει απευθείας στην full frame ?

Για να παρεις apc θα πρεπει να ειχες και πριν και να ειχες επενδυσει σε φακους κλπ και να σου εχουν μεινει οι φακοι αλλιως ουτε εγω πιστευω πως αξιζει τον κοπο να επενδυσεις τωρα για apc συστημα.

ΥΓ: πληροφοριακα η "αδιαφορη" τιμη των 599 σε 36 δοσεις mdkt εγινε αναρπαστη και ενω μεχρι το πρωι υπήρχε άμεση διαθεσιμοτητα για το μαυρο τωρα έγινε κατόπιν παραγγελιας. Χθες το μεσημερι που την πηρα απο καταστημα ειχε μονο σε αυτο το καταστημα 4 κλειστα κουτια!!! 4 ας πουμε κομματια σε καθε μαγαζι Χ10 καταστημα σε ολη την ελλαδα μιλαμε 40 κομματια εφυγαν σε λιγοτερο απο 24 ώρες στην "μετρια" τιμη των 599!!! και ολα αυτα φυσικα λογω των ευκολιων πληρωμης. Γιατι 600 ευρω ντουκου ομως την βρισκεις καιρο τωρα στα σκρουτζομαγαζα.

Προφανώς δεν ήταν η τιμή το κελεπούρι, αλλά οι 36 άτοκες.

Οποιαδήποτε μηχανή αξιόλογη της κατηγορίας των 600-800 κι αν έβγαινε σε 36 δόσεις σε λογική τιμή σε σύγκριση με Ευρώπη θα γινόταν το ίδιο ανάρπαστη.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν την ειχε κανενας Κωτσοβολος που κανει και δοσεις μεσω τραπεζης θα ειχαν πουληθει τα διπλασια κομματια γιατι πλεον ο ενας στους τρεις που ειχε πιστωτικη την εκοψε η του την εκοψαν.

Αν έβγαιναν σε 36 άτοκες π.χ.:

Samsung NX500 + 16-50 στα 550
Fujifilm X-T10 + 16-50 στα 800
Panasonic G7 + 14-42 στα 750
Olympus E-M10II + 14-42ΙΙ στα 650
Sony RX10 στα 750
Panasonic FZ1000 στα 700

ουρές θα γίνονταν έξω από το κατάστημα, όχι απλά θα ξεπουλούσαν.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Βέβαια.
Αν υπολογίσεις όμως πόσα λεπτά θα περιμένεις στην ουρά επί x ευρώ πάλι χαμένος θα βγείς.
Άσε που μπορεί να σε πιάσει και κάνα κατούρημα και να χάσεις τη σειρά σου και άντε πάλι απ' την αρχή.
Υπολόγισε και καμιά κλήση επειδή θα γίνεται λαϊκό προσκύνημα και θα παρκάρεις όπου να 'ναι, πάει το κέρδος.
Αν είσαι νευρικός και χάσεις την υπομονή σου, μπορεί να πλακωθείς και με κανέναν και να σε τρέχουν στο τμήμα!
Αστυνομίες, μηνύσεις, δικαστήρια, χαμός.
Οπότε πάρ' την τώρα στα 599 με 36 άτοκες να τελειώνουμε...
Για τη sony a6000 σου λέω τώρα, αν θέλεις μπορώ να σου γράψω τι πρόκειται να γίνει για κάθε μια από τις μηχανές που λέει ο tzo παραπάνω.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

A
Βέβαια.
Αν υπολογίσεις όμως πόσα λεπτά θα περιμένεις στην ουρά επί x ευρώ πάλι χαμένος θα βγείς.
Άσε που μπορεί να σε πιάσει και κάνα κατούρημα και να χάσεις τη σειρά σου και άντε πάλι απ' την αρχή.
Υπολόγισε και καμιά κλήση επειδή θα γίνεται λαϊκό προσκύνημα και θα παρκάρεις όπου να 'ναι, πάει το κέρδος.
Αν είσαι νευρικός και χάσεις την υπομονή σου, μπορεί να πλακωθείς και με κανέναν και να σε τρέχουν στο τμήμα!
Αστυνομίες, μηνύσεις, δικαστήρια, χαμός.
Οπότε πάρ' την τώρα στα 599 με 36 άτοκες να τελειώνουμε...
Για τη sony a6000 σου λέω τώρα, αν θέλεις μπορώ να σου γράψω τι πρόκειται να γίνει για κάθε μια από τις μηχανές που λέει ο tzo παραπάνω.

Έτσι έτσι πάλι χαμένος είσαι δεν αξίζει!! Αν σκεφτείς και πόσες φωτογραφίες θα χάνεις να βγάλεις όσο μεγαλύτερη θα είναι η ουρά που θα περιμένεις , υπάρχει και σχετικός αλγόριθμος αν θέλετε τον γράφω, είσαι σίγουρα χαμένος , η τιμή που πήρε ο φίλος πριν 15 μήνες είναι σαφώς προτιμότερη!!!!!

Αυτό έγραφα και εγώ απο το πρωί tzo ότι αυτή η τιμή σε αυτό το πακέτο προσφοράς ήταν λουκούμι για αυτό και έγινε ανάρπαστη! Αλλα εςυ επέμενες ότι δεν ήταν και καμία σοβαρή προςφορα!!

Πιστεύετε δηλαδή ότι οι άλλες μηχανές της κατηγορίας θα έμεναν στο ράφι απούλητες αν έβγαιναν σε 36 άτοκες στις τιμές που ανέφερα;

Ούτε η ίδια η α6000 ούτε η τιμή της των 600 ήταν που έκαναν τη διαφορά ώστε να φύγουν τα διαθέσιμα κομμάτια.
Οι 36 άτοκες ήταν το δέλεαρ που έπεισε τους νέους αγοραστές να την προτιμήσουν και τους παλιούς που την είχαν υπό σκέψη επί μήνες να το αποφασίσουν να την πάρουν τώρα τη μηχανή.

Το επιχείρημα ότι επειδή δεν έμειναν απούλητα τα κομμάτια ήταν και κελεπούρι η αγορά δεν στέκει κατά την άποψή μου.
Απούλητα δεν θα έμεναν τα κομμάτια καμίας άλλης αξιόλογης μηχανής του ανταγωνισμού αν προσφερόταν σε λογική τιμή και με 36 άτοκες.

Υ.Γ. Τις ειρωνείες στα γραφόμενά μου τις προσπερνώ ασχολίαστες. Ο καθένας μπορεί να αναπτύσσει τα επιχειρήματά του χωρίς να ειρωνεύεται τον άλλον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

εκανα μια μινι δοκιμη - συγκριση μεταξυ του κιτ sel1650 και ενος sigma 19mm 2.8 EX DN (σκεφτομουν μηπως παρω εναν) και επισυναπτω 2-3 φωτο

Βεβαια το τεστ ειναι πολυ προχειρο αφου δεν υπηρχε χρονος καθως ουτε και δυνατοτητα για αλλες συνθηκες οπως χαμηλου φωτισμου κλπ. , ουτε και οι προοπτικες ειναι ακριβως ιδιες αλλα σχεδον.

Σιγουρα ομως ακομα και με αυτες λιγα μικρα συμπερασματα μπορουν να βγουν.

Επισημαινω πως τα αρχεια ηταν raw και περασαν απο dxo optics με standard preset και μετα μικρυνα λιγο σε μεγεθος τα jpeg (χωρις εμφανη κοστη σε ποιοτητα) για να τα ανεβασω

sel 1650 1/80 f/4,5 19 mm iso 100
View attachment 119323

View attachment 119324

View attachment 119326

View attachment 119325

View attachment 119328

sigma 19mm 2.8 EX DN 1/60 f/4 iso 100
View attachment 119327

Καταρχην δεν ξερω απο που προκυπτει οτι ο κιτ φακος ειναι σκουπιδι!
Δεν βλεπω πουθενα κατι τετοιο και δεν μιλαω για αυτες τις φωτο αλλα γενικα.
Βεβαια η αληθεια ειναι πως οι αποψεις διίστανται γενικα, αφου και σε ξενα site amazon dpreview κλπ βλεπω πως υπαρχουν αυτοι που τον θεωρουν perfect και αυτοι που τον εχουν για πεταμα.

Ναι ουτε φωτεινος ειναι, ουτε τερας οξυτητας ειναι ουτε ποιοτικα εχει σχεση με T*

ΟΜΩΣ

ειναι ενα φακουδακι το ποιο με την αγορα της καμερας κοστιζει σχεδον 0 ευρω (ή το πολυ 100-150), ειναι zoom που σημαινει ΔΕΝ θα κουβαλαω αλλους 3 μαζι μου για τα ιδια επιθυμητα εστιακα μηκη, (που θα μου εχουν κοστισει αλλα 2 σωματα περιπου) και τελος ειναι απελπιστικα μικρος και ελαφρυς !!! Και σιγουρα καλυτερος ποιοτικα απο τους sigma (μιλαω για τους 19+30)

Και στο 95% των περιπτωσεων (μιλαω προσωπικα αλλα φανταζομαι και για πολλους εδω μεσα) θα με βγαλει ασπροπροσωπο :music-smiley-005:

Τωρα αν θελω να βγαζω στα σκοταδια και να παρω μερικα stop σιγουρα δεν θα επελεγα τους sigma αφου εστω και σε αυτες τις προχειρα βγαλμενες φωτο δεν βλεπω μια ουσιαστικα μεγαλη διαφορα που α) θα ελαφρωσει την τσεπη μου, β) θα βαρυνει και μεγαλωσει το συνολο της μηχανης μου, γ) θα με κανει να κουβαλαω και τον kit ή καποιον αλλον prime μαζι μου. Επιπλεον οι sigma δεν διαθετουν και ΟS οπως και απ'οτι ειδα και δοκιμασα δεν εστιαζουν σε caf.
Βλεπω σε αυτες τις φωτο ελαφρως καλυτερο τον sigma στα ακρα και πιο οξυ τον 1650 στο κεντρο. Επισης ο 1650 δουλευει καλυτερα με f5.6-8 αλλα δεν μπηκα στη διαδικασια να κλεισω διαφραγμα. Αν κανω λαθος διορθωστε με.

Θα ηθελα καποια στιγμη να δοκιμασω και με τους sony, αλλα απο πριν ξερω οτι ειδικα για τον 20αρη η αποψη μου θα ειναι σχεδον ιδια.
Αν ηταν να παω σε καποιον σταθερο μαλλον θα πηγαινα στον Sony SEL 35mm f/1.8 που εκει πιστευω πως θα αξιζει μια τετοια αγορα. Ειναι πιο φωτεινος απο τους προαναφερθεντες, διαθετει OS και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης (και δεν κοστιζει και μια περιουσια) .

Δεν θα μιλησω για τους ακριβους zeiss οι οποιοι σιγουρα θα ειναι καλυτεροι αλλα φευγουν εντελως εκτος budget.

Για ενα low budget συστημα, πιστευω οτι με τον kit, τον 55-210 ( το οποιο εχω και εχω να πω τα καλυτερα οσον αφορα τιμη/αποδοση ) και μαλλον τον sony 35 1.8 νομιζω πως καποιος ειναι κομπλε. :award:

φίλε μας αν αυτός ο φακός σε ικανοποιεί, πάσο, με γειά σου να τον χαρείς. Όμως ούτε καν την ίδια απόσταση από το θέμα έχεις στις λήψεις σου. Από εκεί και πέρα ο φακός 16-50 (τον είχα δεν μιλώ θεωρητικά) είναι πολύ κακός στις γεωμετρικές παραμορφώσεις στο 16-18 στα άκρα του φακού. Βάλε μια ευθεία στις άκρες του κάδρου και θα καταλάβεις. Οκ θα έχεις αυτόματη διόρθωση στο Jpg. Όμως τότε η οξύτητα του φακού γίνεται ΤΡΑΓΙΚΗ. Ανύπαρκτη. Επίσης υπάρχει το θέμα της βινιέτας που είναι πραγματικά μεγάλη στα ανοιχτά διαφράγματα στο ευρυγώνιο. Μακάρι ο φακός αυτός να είχε στο 16 τη συνολική συμπεριφορά που έχει ο 18-55 στο 18. Αλλά δεν την έχει.

και για την ποιότητα κατασκευής μερικά λόγια. Όποιος νομίζει ότι η SIGMA έχει μέτρια ποιότητα κατασκευής στους 19/30/60 πλανάται πλάνη μεγάλη. Ουσιαστικά λαμβάνουν ως κακή ποιότητα το να κουνήσουν το φακό και να ακουστεί η ελεύθερη κίνηση των οπτικών στοιχείων. Είναι εντός προδιαγραφών και μάλιστα ήταν επιδιωκόμενο από τη SIGMA καθώς δίνει τη δηνατότητα στην εταιρεία με χαμηλή τιμή να πετύχει καλύτερα οπτικά αποτελέσματα μαζί με καλό AF. 'Οταν βάζουμε το φακό πάνω στη μηχανή και την βάζουμε στο on τότε σταματούν να κουνιούνται τα οπτικά στοιχεία και είναι έτοιμος για χρήση.

Τώρα βλέποντας και την καλή οπτική απόδοση που δίνεις στον 55-210 βνλέπω ότι μάλλον έχεις πολύ χαμηλές απαιτήσεις. Αυτό δεν είναι κακό, το έχουμε πάθει όλοι, μέχρι να δούμε το φως το αληθινό. Όλοι μας νομίσαμε κάποια στιγμή ότι είχαμε τα ηχεία φονιάδες των εταιριών hiend μέχρι να ακούσουμε την ωμή αλήθεια και να δούμε τη σφαλιάρα να αστράφτει στο σβέρκο μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο αισθητήρας της SONY χρειάζεται σαφώς καλύτερους φακούς για να αποδώσει. Η πιο φθηνή λύση είναι η τριάδα των SIGMA και πολύ καλά έκανες που πήρες έναν από αυτούς. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι φθηνοί ζουμ. Μακάρι να μας τους δώσει η SONY στο μέλλον. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί η FUJI με τη μια να σχεδιάσει έναν φακό κιτ χάρμα οφθαλμών όπως ο 18-55 2.8-4.0 και αμέσως μετά έναν καθόλα αποδεκτό 16-50 και να μην μπορεί να το καταφέρει η SONY.

υστ. Πάντως πολύ καλά κάνεις που χρησιμοποιείς το dxo optics καθώς είναι το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να διορθώσει τόσο καλά (να μασκάρει) τις αδυναμίες του φακού 16-50 κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν καταφέρνει το lightroom.

Ναι βρε tzo αυτο λεω και εγώ. Ερχεσαι στα λογια μου αν και από το πρωι γραφεις οτι δεν ηταν και καμια σουπερ προσφορα!!! γιατι το ...αμαζον γερμανιας την εχει 550!!! (που παρεπιπτοντως παλι στα 626 την έχει!!!). Μετα το γύρισες οτι όποια μηχανη πουλιοταν με 36 άτοκες θα γινοταν αναρπαστη!!!

Κοιτα αν την έδιναν 699 σε 36 δεν θα την έπαιρνα . Στα 599 ηταν προκληση . Αρα οι δοσεις απο μονες τους δεν ειναι δελεαρ.

Παντα μια προσφερομενη τιμη για μενα είναι συνδυασμος κάποιων παραγόντων.

Εξηγουμε:

Α. τιμή . Στην περιπτωση μας 599 που αγοραστηκε χθες ηταν η καλυτερη πανευρωπαικη τιμη , η χαμηλοτερη τιμη τους τελευταιους 2 μηνες ηταν στα +620 σταθερα

Β. διακονονισμος . 36 ατοκες δοσεις!!! ουδεν σχολιο!!! απο εξω ολοι θελουν τα λεφτα στο χερι αν τα καταφερεις να ψωνισεις με τα cc

Γ. χρονος παραδοσης. Ετοιμοπαραδοτη! απο εξω στην καλυτερη 10-15 μερες (15 μερες Χ100 φωτος = 1500 φωτογραφιες χαμενες!!!!:smash:)

Δ. Εγγυηση. Συνηθως ισχυει όσο πιο κοντα την αγοραζεις τοσο καλυτερα σε περίπτωση προβληματος , για συννενοησεις , αποστολες κλπ.

Last edited:

Καθόλου στα λόγια σου δεν έρχομαι.

Εμμένω στην άποψή μου ότι δεν ήταν κελεπούρι η αγορά στα 599 και δεν ήταν καθόλου κατάλληλο το timing αγοράς της αφού δεν έχει φτάσει στην κατώτατη δυνατή τιμή της, ενώ παράλληλα δεν είναι στην αιχμή της τεχνολογίας (έλλειψη αισθητήρα BSI, 4Κ κτλ.)
Αν δεν υπήρχαν οι άτοκες, μπορεί και απούλητες να έμεναν στα 599 .

A. Τιμή. 549 τη βλέπω στο amazon.de. Και με τη διαφορά ΦΠΑ και τα μεταφορικά πάλι κάτω από 599 βγαίνει.

Β. Άτοκες δόσεις. Καθαρά αυτό ήταν το δέλεαρ. Αν δεν υπήρχαν, τα 599 δεν ήταν τίποτε σπουδαίο.

Γ. Χρόνος αποστολής. Σε τρεις μέρες με UPS έρχεται από amazon αν επιλέξεις express.
(Το ειρωνικό σχόλιό σου ξανά το προσπερνώ.)

Δ. Εγγύηση. Έχεις διαβάσει τις τραγικές ιστορίες σχετικά με το σέρβις της Sony στο νήμα των α7;
Το amazon επί ένα χρόνο σου προσφέρει τη δυνατότητα σε περίπτωση βλάβης την επιστροφή της μηχανής και είτε σου στέλνουν καινούρια είτε τα λεφτά σου πίσω στο ακέραιο. Δοκίμασε να ζητήσεις το ίδιο από την ελληνική αντιπροσωπεία ή το κατάστημα. Θα στείλουν τη μηχανή στην Πολωνία με πολλές καθυστερήσεις κι εκνευρισμούς και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει πλήρης υποστήριξη σέρβις Sony εντός Ελλάδος.

Last edited:

H διακυμανση της τιμης στην γερμανια της 6000 τους τελευταιους 3 μηνες δείχνει οτι η χαμηλότερη τιμη της ηταν 625 , μολις σημερα πηγε 550!!! και ολα αυτα τις μετρητοις!!!

625 σε 1 δοση ή 599 σε 36 δλδ 16,63 σε 36 τι συμφερει? ε και δεν μπορουμε να συμφωνησουμε!!!!

Το αφηνω εδω . Ο καθενας αγοραζει απο εκει που κρινει οτι ειναι καλυτερα.

Ως προς τις δόσεις συμφωνώ και επαυξάνω ότι είναι δέλεαρ και εξυπηρετικός τρόπος αγοράς για πολύ κόσμο.

Μόνο σε αυτό συμφωνώ. Σε όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματά σου έχω αντίθετη άποψη.

Και εγω αυτο σκεφτομουν.. αλλα ειπα οτι απο το να εχω α7 κιτ + 28f2 (χρηματικο ταβανι-καμιναδα), να προτιμησω τα περισσοτερα εστιακα μηκη με τα ιδια λεφτα, για να κανω λιγο και το παιχνιδι μου με τους φακους, αφου θα εχω και υπερευρυγωνιο (που εχω λυσσαξει να αποκτησω) και πορτετου.. Στην α7 θα πρεπε να ξεπερασω κατα πολυ το ταβανι μου για να παρω ολα αυτα.. Ακομα και εναν prime αμεσα να παιρνα (εκτος του κιτ), θα πρεπε να δωσω ντουκου ολο το χρηματικο μου ταβανι. Τωρα δεν εχω αγγιξει καν το χρηματικο μου ταβανι, εχω τον θεωρητικα πιο ποιοτικο φακο του συστηματος και εχω την δυνατοτητα να κατσω λιγο καιρο μονο με αυτον για να δω αν καλυπτομαι ή οχι απο το apsc πριν προσωρισω στην αγορα και των υπολοιπων φακων.. (εσυ νομιζω το εχεις κανει ηδη το τεστ, αφου το ειχες το σετ :p) Τουλαχιστον ας δοκιμασουμε τον πιο φτηνο δρομο πριν ξεβρακωθουμε οικονομικα σε τετοιους χαλεπους καιρους.. Αν δω οτι χαλιεμαι, θα δω τι θα κανω.. Δεν θελω να το σκεφτομαι για την ωρα, εκανα αναβαθμιση χοντρη ηδη.!

Ως προς τις δόσεις συμφωνώ και επαυξάνω ότι είναι δέλεαρ και εξυπηρετικός τρόπος αγοράς για πολύ κόσμο.

Μόνο σε αυτό συμφωνώ. Σε όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματά σου έχω αντίθετη άποψη.

δλδ τα 599 αυτην την στιγμη οταν η χαμηλοτερη τιμη τους τελευταιους μηνες ηταν 625 δεν είναι επιχειρημα?

@ampalaeos Το δοκίμασα και πλέον είσαι κάτοχος του 24άρη μου για αυτό το σκεπτικό, ότι είχα δώσει σχεδόν 1000 για apsc με την δική σου λογική και των περισσότερων παιδιών που πήραν τώρα την α6000, να πάρω τον 24άρη ή τον 35άρη και 1-2 ακόμη για να καλύψω τις περισσότερες ανάγκες μου, τελικά έμεινα μόνο με τον 24αρη γιατί σκέφτηκα ότι η επένδυση σε αυτούς τους φακούς αντί των FE που μπορούν να μπουν και στα δυο συστήματα είναι λάθος!

Νομίζω ότι είναι εμφανές σε όλους ότι η Sony έχει ρίξει όλο το βάρος στις full frame e-mount κάμερες, οπότε η λογική του να πάρω μια α6000 και 2 φακούς ώστε να φτάσω τα 1300-1400 είναι χειρότερη κατ´εμε από το να πάω απευθείας στην α7 με τον 28-70mm και μόλις δω ότι χρειάζομαι και άλλο φακό να πάω και να τον βάλω σε 36 δόσεις!

thankin νομίζω ότι το σχόλιο μου καλύπτει τα επιχειρήματα που ψάχνεις

Τελειώνω και εγώ λέγοντας ξανά ότι η κάμερα είναι φανταστική και κάνατε εξαιρετική επιλογή, απλά δεν πετύχατε το vfm που προσπαθώ να σας πω εγώ και ο Tzo για μια μηχανή που έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνια.

thankin σεβαστό ότι έψαχνες την ευκαιρία των δόσεων, με αυτο τον τρόπο τουλάχιστον είναι πιο ικανοποιητικό για αυτόν που την θέλει αλλά δεν μπορεί να την πάρει άμεσα με καλή τιμή, οπότε αξίζει να δώσει και κάτι παραπάνω.