Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δύσκολο θέμα Γιαννη ο σκύλος 22/37 εστιασμένες (ή σχεδόν δεν το ψείρισα) μέτρησα. Ουσιαστικά όταν εστιάζει σωστά βγάζει 6,7,10 συνεχόμενα άψογες. Οχι ότι συνηθίζω να τραβάω ριπές των 35 φωτό αλλα λέμε μια και τις κοιταξα

Σ αυτο το ειδος φωτογραφησης, παιζουν πολλα ρολο.

Η μηχανη , ο φακος, το θεμα και κυριως ο χειριστης!
Υπαρχουν πολλοι παραμετροι που πρεπει να συνδιαστουν, αλλα τουλαχιστον με την Α6000 , εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να βγαλεις ετσιασμενα στιγμιοτυπα σε ριπη , απ,οτι πριν.

Η καλυτερη λυση, ειναι να τραβας μικρες ριπες , των 10-15 φωτο , με κλειδωμενη εκθεση και RAW , για να τις διορθωνεις αν χρειαστει.
Επισης καλο ειναι να παενεργοποιεις οποιοδηποτε αλλο αυτοματισμο, πχ face smile detection, εκτος αν τραβας προσωπα φυσικα

Επισης , κατι που εκανα και μετη canon 7d, χρησιμοποιουσα το zone focus, μια περιοχη δηλ. της οθονης , για ακομη μεγαλυτερη ταχυτητα εστιασης..

Last edited:

Όντως έχει βελτιωθεί η εστίαση. Φαντάζομαι σε 2 χρόνια θα είναι on par με τις DSLR. Αλλά αυτή τη στιγμή, ακόμα δεν υπάρχει σύγκριση. Επίσης δεν ξέρω αν κάτι δεν πάει καλά στις φώτο με το σκύλο, αλλά απλά δεν έχουν ποιότητα.. Είναι σαν να είναι τραβηγμένες με compact. Κακή κιόλας :/

Με ποια dslr τη συγκρινεις και ως προς ποιο θεμα?

Αν προκειται για εισαγωγικες και και μεσαιες dslr, σαφως και υπαρχει συγκριση.

Αν μιλας για τις τοπ dslr, ναι, ακομα θελει δουλεια.

Και δεν αναφερομαι στη ποιοτητα φωτο, εκει σιγουρα ειναι το ιδιο , και ακομα καλυτερες.

Τις φωτο με το σκυλο , οπως και ολες οσες μπουν γι αυτο το σκοπο, δεν τις βάζουμε για τη ποιοτητα τους, αλλα ΜΟΝΟ για το θεμα εστιασης.

Τελος, μηξεχνας οτι μιλαμε για μηχανη APSC , αξιας 600€.... δε θα τη συγκρινω με Νικον D3S klp
Εγ. τουλαχιστον με canon 7d , δεν ειχα μεγαλυτερα ποσοστα επιτυχιας.... και σαφως ειχα χειροτερη εικονα.

Last edited:

Tι σημασια εχει το πληθος των σημειων με το ειδος της εστιασης ?

αν ειναι να παρω μια μηχανη με 179 σημεια εστιασης και μπορω να χρησιμοποιησω τα 5 στο κεντρο, προφανως υπαρχει προβλημα...

Εδω και πολλες dslr εχουν μονο λιγα σημεια PD , πχ οι sony aplha εχουν 9-15 στο κεντρο.

Αν λειτουργει σωστα , δεν εχεις κανενα προβλημα.

Στο κεντρο (και γυρω απ αυτο) εχουν ετσι κι αλλιως οι περισσοτερες dslr και mirrorles (XT1) τα σημεια αυτα.

Η Α6000 ειναι η πρωτη με πληρη καλυψη καδρου, τουλαχιστον στους δικους της φακους.

Η σιγμα (σε συνεργασια με τη σονυ) πρεπει να βγαλουν αναβαθμιση για τους δικους της φακους.

θα περιμενω να επιβεβαιωθει αυτο και μετα θα σκεφτω την αναβαθμιση απο την Nex5n... δεν ειμαι ΚΑΙ για φακο Sony...

.....

Αυτο ειναι κυριως θεμα της sigma.... το ρωτησαμε προχτες στη παρουσιαση της σονυ, αλλα σεν ήξεραν να μαςπουν τιποτε οριστικο

Εχω κι εγω 1-2 φακους σιγμα, 19-30μμ που θα ηθελα να δουλεψουν με ολα τα σημεια, αλλα δε το δενω κομπο!

θα γεμισει το ebay αν δεν μπορεσουν να το υποστηριξουν...

Τη συγκρίνω με τις 2 τελευταίες μου μηχανές, D700 και D300. Δεν έχω παρακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις.. Η a6000 έχει το κορυφαίο AF σε mirrorless αυτή τη στιγμή; Αν ναι, βλέπω ότι ακόμα δε θα μπορούσα να πάω σε μικρή. Αν όχι, ποια είναι ώστε να δω τι παίζει; :p Η αλήθεια είναι ότι δεν αλλάζω τη D300, απλά θέλω να δω τι παίζει με τις τελευταίες μηχανές.

Αν είχες τέτοιο ποσοστό με την 7D, μάλλον κάτι έκανες λάθος :p. Την έχω δουλέψει και τη θεωρώ αντίστοιχη με τις D300/D700, και όποτε έχω τραβήξει sports με τη D700 (με τη D300 δεν έχει τύχει, αλλά έχει το ίδιο AF) είχα σχεδόν 100% ποσοστό επιτυχίας. Δυστυχώς δε μπορώ να ανεβάσω δείγματα γιατί είμαι Ελλάδα.

Όσο γι' αυτό με την ποιότητα, δεν ξέρω αν όταν δε σε ενδιαφέρει η ταχύτητα του AF ανεβαίνει με κάποιο τρόπο η ποιότητα :p, αλλά αυτές οι φώτο δε σώζονται ούτε με PS ούτε με τίποτα (για ένα αποδεκτό αποτέλεσμα για 'μένα τουλάχιστον). Εκτός και αν κάτι έχει πάει τραγικά λάθος στη συμπίεση και το upload.. και με ένα RAW μπορούσα να δω τι παίζει πραγματικά.

D300 kai d700 ειναι full frame, αλλη κατηγορια εικονας και τιμης.

Με τη canon 7d , σχεδον ολα ταφορουμ και τεστ, επιβεβαιωνουν οτι το ποσοστο επιτυχιας σε παρομοιο τεστ, στοχος κινουμενος προς και απο τη καμερα, ειναι στο 70-80%, το ιδιο κι εγω , που φυσικα δεν ειμαι ειδημων σε τετοιου ειδους φωτογραφηση.

Μακαρο να βρω ενα σωμα παλι, αντιστοιχης τιμης , μεχρι χιλιαρικο, και να κανω καποια συγκριτικα.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν είχες τέτοιο ποσοστό με την 7D, μάλλον κάτι έκανες λάθος :p. Την έχω δουλέψει και τη θεωρώ αντίστοιχη με τις D300/D700, και όποτε έχω τραβήξει sports με τη D700 (με τη D300 δεν έχει τύχει, αλλά έχει το ίδιο AF) είχα σχεδόν 100% ποσοστό επιτυχίας. Δυστυχώς δε μπορώ να ανεβάσω δείγματα γιατί είμαι Ελλάδα.

Μήπως μπορεις να μας πεις λεπτομέρειες για τι ακριβώς ριπή αναφερεςαι για να έχουμε ενα συγκριτικό, εννοώ στα ποσά fps είχες ποσοστό 100% και για ποσα συνεχόμενα καρέ στην ριπή πριν γεμίσει ο buffer, οταν συγκρίνει κανείς ποσοστά πρέπει να αφορουν την ίδια ταχύτητα ριπής , αν θυμάμαι καλά η D700 έφθανε max 8fps με το battery grip και 5 χωρίς αυτό, η D300 λιγότερα και όλα αυτα με ιδανικές ρυθμίσεις σου δίνανε σε συνεχή ριπή raw 12-15 καρέ, μιλάμε για κατι τέτοιο?

Σιγουρα παίζει ρόλο ο φωτογράφος και μια και μου αρέσει η μηχανή θα περιμένω και σοβαρότερα τεστ αλλά το 22/37 (που είναι αρκετά χαμηλότερο καθώς κάποιες δεν είναι τελείως on-target) είναι 60% και πάει προς το 50% και μαλλον πιο κάτω αν το ψειρίσουμε είναι επιεικώς μέτριο αποτέλεσμα για μηχανή που παρουσιάζεται σαν να έχει το κορυφαίο af του συστήματος (χωρίς όριο δηλαδη τιμής).

Anyway κουβέντα να γίνεται καθώς το af όσο και αν διαφημίζεται είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει από τα χαρακτηριστικά της

Last edited:

Εμένα πάντως κάτι δεν μου αρέσει χρωματικά στις φωτογραφίες αυτές αλλά και γενικά σε οτι έχω δει από Sony, με εξαίρεση την A7.

Μπορεί να φταίει και το μόνιτορ μου, δεν ξέρω.. Θα περιμένω για περισσότερα δείγματα.

Οι sony προτιμουν το raw... :p

Να πω επισης οτι η παραπανω sequence με το σκυλο, ειναι μονο μια απο τις πολλες που θα δουμε .... ο χρηστης την ειχε στα χερι του μονο 1-2 μερες , χωρις ακομα να εχει δουλεψει με ολες τις ρυθμισεις.
Μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα...

Η μηχανη θελει ψαξιμο. Εγω πχ με ελαχίστη εξικοιωση, καταφερα να φτασω και σε 70-80% επιτυχιας , σε πιο δυσκολες συνθηκες.
Δεν ειπαμε φυσικα οτι οσοι ασχολουνται με σπορ φωτογραφιση , BIF klp θα πρεπει να τρεξουν ν αποκτησουν την Α6000.

Απλα τωρα, ενας μεσος χρηστης, μπορει ν αποκτησει ενα οικονομικο σωμα, με πολυ καλες επιδοσεις ΚΑΙ στην εστιαση σε CAF.

Μπορει πχ καποιος, με λιγη εξασκηση βεβαια, να τραβηξει και παραστασεις , εναν αγωνα ποδοσφαιρου ή μια εκδηλωση των παιδιων του πιο ευκολα. Να παει μια εκδρομη και να τραβηξει και καποιες φωτο απο ζωα, πουλια κλπ που πριν θα ηταν αδυνατον με μια σονυ νεξ.

Και δειχνει επιτελους πτι οι κατασκευαστες mirrorless πηραν σοβαρα το θεμα εστίασης που ηταν ενα αγκαθι για την αποκτηση καποιων ακαθρευτων μηχανων. Ειναι σιγουρο ορι θα το εξελλιξουν κι αλλο. Ακομη και με καποιο firmware , μπορει να βελτιωθουν οι αλγοριθμοι, γιατο φαινεται οτι η μηχανη εχει τη ταχυτητα που χρειάζεται.

Last edited:

αλλο ενα AF τεστ της A6000 + sony 55-210mm που δειχνει πολυ καλο (οσον αφορα το af tracking παντα) .

https://plus.google.com/+SamRijver/posts/AdPCx2GmDCN

DSC04930.JPG

Αυτο που εγω βλεπω ειναι οτι η μηχανη εστιασε κανα μετρο πισω απο τον σκυλο...
(οι σταγονες που ειναι νετ, ειναι πισω απο τον σκυλο)

Δλδ, δεν "προλαβε" τον σκυλο στο συγκεκριμενο σημειο που ειχε εστιασει, ο σκυλος πλησιασε.

Ποιο ξεκαθαρα εδω:

DSC04932.JPG

Last edited:

Σε κανα δυο ναι τον επιασε καλυτερα.

Τι ψάχνουμε θα τρελαθώ.
1000 ευρώ για την ουρά του σκύλου και για το παιδάκι που τρέχει.
Να τις κάνεις τι αυτές τις φωτογραφίες?
Αφίσα,photobook,χώρο στο σκληρό?
:BDGBGDB55: