Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σ´ευχαριστώ θα κοιτάξω και στον Σταυρινάκη γιατί θέλω άλλη μια άμεσα, διότι για το βίντεο δεν μπορώ να έχω μια

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τελικά αγόρασα από το ebay 2 μπαταρίες και ένα φορτιστή με 30 ευρώ, από τη στιγμή που εδώ μια μπαταρία έχει 65 ευρώ, και ένας φορτιστής 45 ευρώ τον οποίο θα φέρουν τέλος Μαίου...
Τώρα το τι θα λάβω από κίνα είναι ένα άλλο θέμα...αλλά τα χρήματα είναι λίγα, και το ρισκάρω.

http://www.ebay.com/itm/2x-NP-FW50-...5K-/111316014124?ssPageName=ADME:L:OU:US:3160

Πολύ καλή τιμή .Φαντάζομαι το συγκεκριμένο set κάνει και για την rx10.

διαβασε το νημα , υπαρχουν πολλες απαντησεις για πολλα ερωτηματα.

αν παλι δε καταφερνεις κατι, ρωτα μας.

Γιάννη με έχει μπερδέψει λίγο η μηχανή, αλλά σιγά σιγά θα την βρώ την άκρη...

Σ´ευχαριστώ θα κοιτάξω και στον Σταυρινάκη γιατί θέλω άλλη μια άμεσα, διότι για το βίντεο δεν μπορώ να έχω μια

Πάντως θα ήθελα μόλις τις λάβεις να μας πεις αν ήρθαν εντάξει ή είχες κανένα κόλλημα στο τελωνείο.
Οι μπαταρίες που πήρες είναι γνήσιες Sony από την καλή έκδοση (made in japan).

Ναι βέβαια, θα σας πω όταν τις λάβω, αν είναι μούφα ας την πατήσει ένας, αν είναι καλές πιστεύω αξίζει να πάρει όποιος θέλει!
και για το τελωνείο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

:a0210:
Ναι βέβαια, θα σας πω όταν τις λάβω, αν είναι μούφα ας την πατήσει ένας, αν
είναι καλές πιστεύω αξίζει να πάρει όποιος θέλει!
και για το τελωνείο...

Για βραδυνες φωτο, χωρις τριποδι, και στατικα θεματα, μη ξεχνατε το πολυ καλο και χρησιμο Multi Frame Noise Reduction (MFNR).

Εσφαλμενα, πολλα site που εκαναν καποια preview της A6000 αναφερουν οτι δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα πια , παρα μονο με εφαρμογη απο το Sony playstore επι πληρωμης.
Δεν ισχυει αυτο , απλα δεν το εψαξαν λιγο ...

Η δυνατοτητα αυτη υπαρχει, και βρισκεται (αφου βαλουμε τη μηχανη σε jpg mode) στο πληκτρο ISO , πανω απο το Auto ,υπαρχει μια ακομα επιλογη ISO AUTO .
Μπορουμε να την επιλεξουμε και με τα δεξια-αριστερα πληκτρα να επιλεξουμε AUTO ή καποιο ISO συγκεκριμενο.

ΝΑ υπενθυμισω οτι με αυτη την επιλογη , η μηχανη τραβαει 3 εως 6 φωτο , καιμετα τις συνθετει σε μια , αφαιροντας το θορυβο.
Ετσι πετυχαινουμε ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα , σε δυσκολες συνθηκες φωτισμου , χωρις τριποδι , αλλα με ακινητα θεματα παντα.

Δειτε τη διαφορα σε μια φωτο τραβηγμενη σε ISO 6400 και MFNR παλι με ΙSΟ 6400.

αριστερα η φωτο με MFNR και δεξια η απλη (crop 100%) ...

MFNR by toxotis70, on Flickr

DSC00001-2.jpg by toxotis70, on Flickr

Last edited:

Όπως έγραψα και λίγες μέρες πριν, είχα παραγγείλει την Α6000 και θα την τέσταρα εκτενώς. Τώρα πείτε με τρελό αλλά αν και από χθες τη δοκιμάζω και δουλεύει άψογα με τον Zeiss 1670Z (φωτογραφίες ξυράφι), δεν λέει να μου φύγει από το μυαλό η Α7... οπότε αποφάσισα να δώσω την Α6000 μαζί με τους 2 φακούς που έχω, τον Zeiss 1670Z και τον SEL1018. Ενδέχεται να κρατήσω για λίγο τον 1018 γιατί όπως λένε δουλεύει καλά από 12mm έως 16mm. Οπότε θα κρατήσω την RX10 για all around και την Α7 για ποιότητα εικόνας. Πάμε σε μεγάλα έξοδα...

οποιος εχει μπαρμπα στο Αμερικα, ας τρεξει.

Τρομερη ευκαιρεια, sony a6000 + Zeiss 16-70mm f/4 OSS 1346$=970 ευρω !!! :BDGBGDB55:

Nα θυμισω οτι εδω κοστιζει με τον κιτ φακο 800 ευρω....:smash:

sony_alpha_a6000_mirrorless_digital_1038726.jpg

Last edited:

Για βραδυνες φωτο, χωρις τριποδι, και στατικα θεματα, μη ξεχνατε το πολυ καλο και χρησιμο Multi Frame Noise Reduction (MFNR).

....

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. :)

Πιστεύεις πως το αποτέλεσμα που παίρνεις χρησιμοποιώντας το (MFNR) ειναι καλύτερο από το να τραβήξεις στα ίδια ISO σε Raw και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις ένα καλό anti-noise plugin όπως το Noiseware;

http://www.cameralabs.com/reviews/Sony_Alpha_A6000/index.shtml

ειμαι μεταξυ αυτης και της Olympus OMD EM10... κυριως λογω των φακων... απο την μια βλεπω τον Olympus 17 στα 400 USD απο Αμερικη και απο την αλλη τον Sony 24 στα 1,100 USD...

δεν με χαλαει να μεινω με ενα φακο κουμπωμενο στα κανονικα 35mm...

το μονο που εχει η a6000 και ακομα δεν εχω αποφασισει ειναι το συστημα εστιασης λογω του μικρου, που στα 2μιση πλεον, δεν πιανεται με SAF οσο κι αν προσπαθω...

εκτος κι αν προεστιασω, που δεν το συνηθιζω...

290 ευρω καινουργιος Olympus 17αρης απο Αμερικη...

2 φακους αγοραζω αντι του Zeiss...

την γουσταρω την Sony αλλα αυτο με τους φακους της, δεν το καταλαβαινω... ειλικρινα...

Γιαννη, δεν ειναι μονο οι τιμες (και οντως ο Panaleica ειναι πιο ακριβος κατα 150 δολαρια του Sony 35mm) αλλα και οι εστιακες αποστασεις που βολευουν τον καθενα...

εγω που ειμαι σταθερος στα 35mm, η Sony δεν μου δινει επιλογη... στην 5n εχω κουμπωσει τον Sigma 19 και δεν βγαινει...

στο m4/3 υπαρχει ο 17αρης Olympus και πολυ λιγο παραπανω (στα 40mm) ο εξαιρετικος Panasonic 20/1.7