Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
alzazira πώς πήγε ο γάμος;
Θέλω να σε ρωτήσω μία γνώμη μεταξύ των 24/1.8 και του 35/2.8.
Κοιτάω για μεταχειρισμένα και παρατήρησα πως ο 35/2.8 είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος και κάνει αρκετά κόμπακτ την α6000.
οξύτητα; ταχύτητα εστίασης;
Πήγε εντελώς ανάποδα απ'ότι υπολόγιζα. Δεν κατάφερα να πάω την προηγουμένη για να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις και ενώ ο γαμπρός μου είχε πει ότι θα έχει σκιά εκείνη την ώρα, ο ήλιος βάραγε κατακούτελα και μάλιστα πίσω από το ζευγάρι.. επίσης φύσαγε άνεμος γύρω στα 7bft με αποτέλεσμα να τρέμω μη φύγει κάτω η κάμερα με το 3ποδο. Το χειρότερο όμως απ'όλα ήταν ότι υπήρχε κόσμος μαζεμένος γύρω από το ζευγάρι (200 άτομα) και το τρίποδο δεν ήταν αρκετά ψηλά για να έχει καθαρή λήψη...
έτσι έπαιξε Α6000+10-18 σε μονόποδο, με το οποίο έκανα και αρκετές λήψεις από ψηλά, οι οποίες βγήκαν πολύ καλές. Βέβαια ο ήχος είναι ανύπαρκτος λόγω του αέρα..Η Rx10 δεν έπαιξε καθόλου στην τελετή, αλλά έπαιξε η Α7 με τον 35/2.8 και το μεγάλο φλας της σονυ (hvl-f60m) για φωτογραφίες και λίγο βίντεο... Η rx10 έπαιξε πολύ στο γαμήλιο πάρτυ με το παραπάνω φλας που έχει ενσωματωμένο video light και κάνει τη νύχτα μέρα.. Πάλι με το μονόποδο φωτογραφίες και video και από ψηλά.. Ακόμα δεν έχω γυρίσει Αθήνα για να δω αναλυτικά τί έχω τραβήξει, αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνονται πολύ καλά..
Μεταξύ 24/1.8 και 35/2.8 θεωρώ λίγο καλύτερο τον 24άρη, αν και οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Μεταξύ 35/1.8 και 35/2.8 θα προτιμούσα τον δεύτερο, αν και ακριβότερος και χωρίς σταθεροποίηση, γιατί είναι πιο future-proof, αν πας αργότερα σε full frame και νομίζω ότι είναι πιο οξύς από τον 35/1.8, αν και έχει περάσει καιρός από τότε που είχα τον 35/1.8... Αν πάντως σε ενδιαφέρει για video κυρίως, τότε καλύτερα να πάρεις τον 1.8.. ο 24άρης είναι αρκετά μεγάλος σε σχέση με τον 35άρη πάντως
Όσον αφορά την εστίαση δεν έχω κάνει συγκριτικό. Με την Α6000 ούτως ή άλλως η εστίαση είναι σχεδόν ακαριαία, όμως συγκεκριμένα ο 24/1.8 που τον χρησιμοποίησα στο pre-wedding πάρτυ, νύχτα σε μπαράκι, δυσκολευόταν πολύ να εστιάσει ή πολλές φορές δεν εστίαζε καν στα σκοτεινά. Δεν είχα άλλο φακό μαζί για να κάνω σύγκριση οπότε πιθανόν να φταίει η α6000 και όχι ο φακός... είχα καλομάθει με την panasonic GM1 που εστιάζει παντού