Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εναλλακτικά μπορώ να στήσω την Α6000 στο τρίποδο με 24/1.8, 35/2.8 ή 55/1.8 ανάλογα με την απόσταση και να παίζω περιμετρικά με την RX10. ισως είναι προτιμότερο

alzazira πώς πήγε ο γάμος;

Θέλω να σε ρωτήσω μία γνώμη μεταξύ των 24/1.8 και του 35/2.8.
Κοιτάω για μεταχειρισμένα και παρατήρησα πως ο 35/2.8 είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος και κάνει αρκετά κόμπακτ την α6000.
οξύτητα; ταχύτητα εστίασης;

Δεν έχεις άδικο...θα το κοιτάξω. Έχω τον 50/1.8 αλλά μερικές φορές τα 75μμ μου είναι πολλά συν οτι μεγαλώνει η μηχανή σε μέγεθος. Ήθελα κάτι λίγο πιο ευρύ και μικρό.
σκεφτόμουν τους FE ώστε να είμαι καλυμμένος μελλοντικά αν μου έρθει να αναβαθμίσω σε full frame...αλλά η διαφορά τιμής είναι μεγάλη.

Είχα δει τον 24 που βολευει σε mm (γίνεται 35) για να είναι μόνιμα επάνω στην μηχανή.
Μετά έτυχε και είδα τον 35/2.8 που είναι πολύ μικρός και βολευει σε φορητοτητα...

Θα το κοιτάξω. θα ήθελα λίγες περισσότερες επιλογές είναι η αλήθεια...ή έστω τον sigma 18-35/1.8 e-mount (αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα δυστυχώς).

Καλύτερη επιλογή ο SEL 35 1,8
Εναλλακτικά πολύ καλή και οικονομική επιλογή είναι ο Sigma 30 2.8.
Μικρός σε μέγεθος και άριστος οπτικά! Μπαίνει και στην α7 με λίγο κροπάρισμα και αποδίδει πολύ καλά!
Εαν μπορείς να βρείς το παλιό μοντέλο , ακόμα καλύτερα..

Εχω εναν φακό 1855 και απο οτι είδα έχει βγεί καινούργιο firmware το θέμα είναι οτι δεν εχω NEX6 ή NEX5 για να τον αναβαθμίσω , και απο οτι κατάλαβα μόνο μεσω αυτών των 2 μπορείς να κάνεις αναβαθμιση εκτός αν μου διαφευγει κάτι ,,, γνωριζει καποιος αλλο τροπο να κανω την αναβαθμιση.

Ευχαριστώ.

alzazira πώς πήγε ο γάμος;

Θέλω να σε ρωτήσω μία γνώμη μεταξύ των 24/1.8 και του 35/2.8.
Κοιτάω για μεταχειρισμένα και παρατήρησα πως ο 35/2.8 είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος και κάνει αρκετά κόμπακτ την α6000.
οξύτητα; ταχύτητα εστίασης;

Πήγε εντελώς ανάποδα απ'ότι υπολόγιζα. Δεν κατάφερα να πάω την προηγουμένη για να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις και ενώ ο γαμπρός μου είχε πει ότι θα έχει σκιά εκείνη την ώρα, ο ήλιος βάραγε κατακούτελα και μάλιστα πίσω από το ζευγάρι.. επίσης φύσαγε άνεμος γύρω στα 7bft με αποτέλεσμα να τρέμω μη φύγει κάτω η κάμερα με το 3ποδο. Το χειρότερο όμως απ'όλα ήταν ότι υπήρχε κόσμος μαζεμένος γύρω από το ζευγάρι (200 άτομα) και το τρίποδο δεν ήταν αρκετά ψηλά για να έχει καθαρή λήψη...
έτσι έπαιξε Α6000+10-18 σε μονόποδο, με το οποίο έκανα και αρκετές λήψεις από ψηλά, οι οποίες βγήκαν πολύ καλές. Βέβαια ο ήχος είναι ανύπαρκτος λόγω του αέρα..Η Rx10 δεν έπαιξε καθόλου στην τελετή, αλλά έπαιξε η Α7 με τον 35/2.8 και το μεγάλο φλας της σονυ (hvl-f60m) για φωτογραφίες και λίγο βίντεο... Η rx10 έπαιξε πολύ στο γαμήλιο πάρτυ με το παραπάνω φλας που έχει ενσωματωμένο video light και κάνει τη νύχτα μέρα.. Πάλι με το μονόποδο φωτογραφίες και video και από ψηλά.. Ακόμα δεν έχω γυρίσει Αθήνα για να δω αναλυτικά τί έχω τραβήξει, αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνονται πολύ καλά..

Μεταξύ 24/1.8 και 35/2.8 θεωρώ λίγο καλύτερο τον 24άρη, αν και οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Μεταξύ 35/1.8 και 35/2.8 θα προτιμούσα τον δεύτερο, αν και ακριβότερος και χωρίς σταθεροποίηση, γιατί είναι πιο future-proof, αν πας αργότερα σε full frame και νομίζω ότι είναι πιο οξύς από τον 35/1.8, αν και έχει περάσει καιρός από τότε που είχα τον 35/1.8... Αν πάντως σε ενδιαφέρει για video κυρίως, τότε καλύτερα να πάρεις τον 1.8.. ο 24άρης είναι αρκετά μεγάλος σε σχέση με τον 35άρη πάντως
Όσον αφορά την εστίαση δεν έχω κάνει συγκριτικό. Με την Α6000 ούτως ή άλλως η εστίαση είναι σχεδόν ακαριαία, όμως συγκεκριμένα ο 24/1.8 που τον χρησιμοποίησα στο pre-wedding πάρτυ, νύχτα σε μπαράκι, δυσκολευόταν πολύ να εστιάσει ή πολλές φορές δεν εστίαζε καν στα σκοτεινά. Δεν είχα άλλο φακό μαζί για να κάνω σύγκριση οπότε πιθανόν να φταίει η α6000 και όχι ο φακός... είχα καλομάθει με την panasonic GM1 που εστιάζει παντού

Last edited:

Εχω εναν φακό 1855 και απο οτι είδα έχει βγεί καινούργιο firmware το θέμα είναι οτι δεν εχω NEX6 ή NEX5 για να τον αναβαθμίσω , και απο οτι κατάλαβα μόνο μεσω αυτών των 2 μπορείς να κάνεις αναβαθμιση εκτός αν μου διαφευγει κάτι ,,, γνωριζει καποιος αλλο τροπο να κανω την αναβαθμιση.

Ευχαριστώ.

γιατί θέλεις να κάνεις αναβάθμιση;

Αν γινεται εκει ολα καλα .... είχα την εντυπωση οτι γινεται μονο αν εχεις NEX5-6 ... για να το λές κατι παραπάνω θα ξερεις.

Δοκιμές Sony A6000 με τον Minolta 70-210mm F4
Περιμένω την άποψή σας.

Ωραια είναι, αλλά με τοσο sharpening ειναι δύσκολο να πει κανείς μια σοβαρή γνώμη για την ευκρίνεια. Τονικά παντως πολύ καλός :)

Κι εμένα εκεί έπεσε το μάτι μου (του άσχετου)

Α) Λοιπόν...
μάλλον έχει πάθει ζημιά ο kit φακός μου.
Ακούγεται ο μηχανισμός πολύ έντονα όταν μεγεθύνω (κάνω ζουμ). Αυτό το "κρακ κρακ κρακ κρακ" το συνεχόμενο αντί του ηλεκτρικού μαλακού ήχου.
Ίσως κάπου πιέστηκε; δεν μπορώ να καταλάβω.

Τέτοια ζημιά περνάει στην εγγύηση σωστά;

Β) Πάντως ο SEL 50mm 1.8 με έβγαλε ασπροπρόσωπο άλλη μία φορά.
Το Σαββάτο τράβηξα ακροβατικά σε εσωτερικό χώρο, την Κυριακή βάφτιση.
Ειδικά στη βάφτιση με βόλεψε τρομερά καθώς δε χρειαζόταν να μπαίνω στα πόδια της επαγγελματίας φωτογράφου.
Στα ακροβατικά...εκεί μου έλειψε κάπως το πιο ευρυγώνιο αλλά δεν είχα όρεξη να βάλω τον kit. Σύντομα θα δω σε τι θα καταλήξω.

Γ) τελικά καθάρισα τον αισθητήρα με σκουπάκι σαν αυτό που μου πρότεινε ο Γ.Σπύρου. Σε λίγα δευτερόλεπτα ήταν έτοιμος :-)

υπάρχει πιθανότητα να μπήκε κάποια μορφή άμμου στο φακό; Λέω ότι μπορεί να κάθησε πάνω στο φακό σκόνη όταν ήταν ανοιχτός κι όταν έκλεισε να την τράβηξε μέσα.