Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

κατοχος της a6000 με τον κιτ φακο απο σημερα και εγω. Ακομη δεν την εχω ανοιξει και την εχω να φορτιζει. Ερωτηση, επειδη ο χρονος των 5 ωρων ειναι εκνευριστικος αν εχεις μονο μια μπαταρια και οχι εξωτερικο φορτιστη, η φωτογραφικη εχει κυκλωμα για την φορτιση της οπως τα κινητα; Ο φορτιστης που εχει ειναι 500mA. Αν συνδεσω εναν 2 Α θα εχω προβλημα; Μπορω να μετρησω παντως ποσο ειναι το μεγιστο ρευμα που τραβαει κατα την φορτιση. Η μπαταρια ειναι 1080mAh. Μου κανει εντυπωση τοσο αργη φορτιση. Ειναι σαν να τραβαει η φωτογραφικη μονο 200mA απο τον φορτιστη...

εγώ 'εχω κάνει το αντίστροφο...φόρτισα το κινητό με τον φορτιστή της a6000.
ναι είναι θέμα η μπαταρία.
αλλά είναι καλύτερα από άλλες mirrorless από ότι έχω ακούσει.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Έχει κανείς να προτείνει οικονομική υποβρύχια θήκη (όχι σακούλα) για την Α6000;
Στο ebay μόνο για μέχρι Nex 6 βρίσκω ~150 -300 . Δέ μιλάμε για ikelite κλπ φυσικά.

Βλεποντας την νεα α5100 που στα εσωψυχα της δεν ειναι κατι διαφορετικο απο την α6000, ειδα την υποστηριξη του XAVC S compression. Υπαρχει περιπτωση να παρει η α6000 τον codec με καποιο firmware; Δεν μιλαμε για hardware δυνατοτητα γιατι το βλεπουμε οτι η α6000 ειναι ικανη. Μιλαμε για θεληση της sony. Εχει κανει κατι αναλογο με τις φωτογραφικες της ή να περιμενουμε μια α6100;...

Αν στα "εσωψυχα" της Α6000 υπάρχει το ίδιο τσιπάκι για encoding-decoding ίσως ... αλλά η πιθανότητα να συμβαίνει αυτό είναι πολύ μικρή.

Ενα ανέβασμα του bitrate λιγο - εως αρκετά ψηλότερα (σεταροντας διαφορετικά το παλιο τσιπάκι) ειναι πιθανό όμως. Εξαρτάται απο τα buffer που έχει αυτό το τσιπάκι, ενα περιθώριο υπάρχει πάντα.

Αλλά με επιπτώσεις στην θερμοκρασία ... και την συμβατότητα για play back απο avchd συσκευές.

Ξέρεις ποια η διάφορα της sony απο τις αλλες εταιρίες στα φωτογραφικά.
Οι άλλοι βγάζουν firmware ενω η sony νέες συσκευές.

Θα γίνει στάνταρντ το XAVC S compression; ή είναι απο τις πατέντες της Sony που μόνο προβλήματα δημιουργούν, όπως τα memorystick κλπ κλπ;

Θα γίνει στάνταρντ το XAVC S compression; ή είναι απο τις πατέντες της Sony που μόνο προβλήματα δημιουργούν, όπως τα memorystick κλπ κλπ;

Το "XAVC S compession" δεν είναι καινούργιο φορματ συμπίεσης, είναι ενα υποσέτ του παλιου καλου AVC (ή αλλιως h.264) προσαρμοσμένο κάπως στις αναγκες-περιορισμούς των σύγχρονων συσκευών εγγραφής-αναπαραγωγής.
Το καλό είναι οτι είναι πολύ μεγαλύτερο υποσέτ απο το αρχαιο AVCHD (και AVCHD-2) που δημιουργήθηκε για να ταιριάξει με το ερασιτεχνικά δισκάκια BluRay και είναι πολύ-πολύ κουτσουρεμένο υποσετ του h.264. Στην περίπτωση δε του σκέτου XAVC (χωρίς S) είναι το πλήρες σετ και ίσως και κάτι παραπάνω.

Θα έλεγα οτι η Sony απλά έδωσε το δικό της εμπορικό όνομα σε κατι που υπάρχει και χρησιμοποιείται απο καιρό .. αρα πολύ δύσκολο να γίνει στανταρ, δεν δέχονται οι άλλοι το καπέλωμα ...

Δεν υπάρχει ουσιώδης διαφορά ως προδιαγραφή του XAVC π.χ. με το Mpeg-4 AVC που χρησιμοποιούν Panasonic και λοιποί σε GH3/GH4/FZ1000 και αντίστοιχα (μελλοντικα ??) μοντέλα των Canon-Samsung κλπ.

Επίσης και η υλοποίηση σε κάθε μοντέλο δεν είναι ίδια, δεν χρησιμοποιούνται όλα τα εργαλεία-δυνατότητες που δινει το XAVC S και ούτε με το ίδιο τρόπο υλοποιούνται σε όλα τα μοντελλα που γραφουν οτι το υποστηρίζουν.

Kαι νομίζω οι GH4 και ισως η FZ1000 έχουν πιο δυνατό-πλήρες codec απο A7s / RX100III ..

Last edited:

δεν εχουν ομως τους αισθητηρες της σονυ δυστυχως....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H sony a6000 στο γυρο της Γαλλιας ....http://petapixel.com/2014/08/18/mirrorless-sports-photography-capturing-tour-de-france-sony-a6000/

tour_1.jpg

Δεν ξερω πως τα πατε απο αυτονομια , αλλα σε aιroplane mode χτες εβγαλα 450 φωτογραφιες(οχι ολες για κρατημα) με αρκετη χρηση flash, 2-3 μικρα Video και η μπαταρια εφτασε στο 14% σε μια διαρκεια χρησης 5 ωρων.
Πιστευω οτι ειναι αρκετα καλα.

το ιδιο και καλυτερα... χωρις φλας εχω βγαλει και 600-700 φωτο!
Πολυ καλο! Στην αρχη φανταζομαι εφταιγε και μεχρι να στρωσει η μπαταρια, γιατι ειχα απογοητευτει. Παντως με ανοικτο wifi δεν ξεπερναω τις 200 φωτογραφιες...

Ερωτηση για το video . Επειδη σε ενα φορουμ αστρονομιας πολλοι κανουν χρηση dslr για πλανητικη φωτογραφιση(καταγραφη Video και στακαρισμα των frames για μια τελικη καλη εικονα) , γλυκοκοιταζουν το μικροτερο μεγεθος/βαρος μιας Mirroless. Αλλα , συγκεκριμένα μοντελα canon εχουν ενα video crop mode σε αναλυση 640x480 ωστε να αποφευγουν το Line skipping. Η α6000 εχει κατι τετοιο σε καποιο mode; Γενικα στην καταγραφη video κανει Line skipping;