Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
paИ-baL;1057196427 said:
υπαρχει στην 6000 το προβλημα που ειχε η 5n οταν εστιαζες κοντα? (να εστιαζει δηλαδη σε φωτο και βιντεο πισω απο το κινουμενο θεμα)
και ναι και όχι.
Δεν έχει αυτό το πρόβλημα όταν εστιάζεις από κοντά
σε ακίνητο θέμα εφόσον είσαι στα όρια εστίασης του φακού (συνήθως στα 30 cm).
Πάντως δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο ως πρόβλημα. Μου έχει τύχει όταν έχω φέρει το αντικείμενο στα 15 εκατοστά.
Αλλα το εκανα με τον 50 f/1.8 που γράφει ξεκάθαρα ότι εστιάζει με όριο τα 30cm. Άρα δικό μου σφάλμα.
Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται μερικές φορές όταν προσπαθείς να φωτογραφήσεις
γρήγορο κινούμενο θέμα - ανεξαρτήτως απόστασης, με AF continous σε burst mode, και
με κάποιους φακούς. Και όντως γίνεται πιο έντονο όταν το αντικείμενο που κινείται σε πλησιάζει αρκετά και αρχίζει και φεύγει εκτός frame.
Είναι σαν η μηχανή να επιστρέφει το σημείο εστίασης ξανά προς το κέντρο αναζητώντας μήπως έχει πάει εκεί το θέμα (δεν μπορεί να πιστεψει ότι τολμάει και φευγει από το frame).
Μετά από λίγο επιστρέφει στο σωστό σημείο.
Π.χ. ο 50mm f/1.8 εμφανίζει αυτό το φαινόμενο μερικές φορές σε πολύ γρήγορη κίνηση.
Ενώ ο 18-105, από τα δείγματα που βλέπω εδώ και στο dpreview δεν έχει τέτοιο θέμα. Είναι αρκετά γρήγορος στην εστίαση και καταφέρνει να ακολουθήσει τις εντολές της μηχανής και εστιάζει σωστά.
Άρα σε γρήγορη κίνηση και burst mode οι όποιες αποτυχίες είναι θέμα φακού. Είχε γίνει αναφορά αρκετές σελίδες πιο πριν στο θέμα, μία κουβέντα δική μου με τον Γ.Σπύρου και είχε δώσει μία άποψη για το ποιοι φακοί είναι αρκετά καλοί για το γρήγορο AF της α6000.
Γενικότερα όμως, στα 11fps είναι τόσα πολλά τα frame που ακομα και με αποτυχία 50% έχεις αρκετά frame που μπορεις να χρησιμοποιήσεις.