Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν ξερω ποιος ειναι ποιος στο παραπανω crop , αλλα στις τελευταιες απο καθε εναν με το κομοδινο, ο 16-50 δειχνει καλυτερα το ρολοι.

Μολις παρατήρησα οτι ο 18-55 εχει κάτι σκουπιδάκια , τον ειχα στο ράφι για αρκετό καιρό.

18-55 800iso αριστερά, 16-50 1000 δεξιά:

YtjLgr.jpg

σήμερα πάρθηκε και ο μεγάλος γιος τράβηξε τις πρώτες και μάλιστα με manual φακό DSC07571.jpg νικον 1,8 50 mm χωρις καμιά επεξεργασία και χωρίς καμιά επέμβαση στην μηχανή .

DSC07566.jpg άλλη μια και τελευταία για να μην κουράζω , κάθε συμβουλή δεκτή για profil κτλ.

Για προφίλ εγώ δεν έχω να δώσω καμία συμβουλή.
Από τότε που έμαθα να τραβάω RAW δεν μπορώ να γυρίσω πίσω στα jpeg. Είναι μεγάλη η διαφορά στην δυνατότητα επεξεργασίας.
Και αν ειναι πολλες οι φωτογραφιες μπορω να κανω μια μαζική επεξεργασία και να ξεμπερδευω.

Υ.Γ. αν αποφύγετε το 1.8 στον Νικον θα εχετε καλυτερα αποτελέσματα. Είναι ζόρικο το 1.8. Καλύτερα ένα 2.2 έστω.

Μιας και την πάτησα εγώ...μήπως σώσω από σπαζοκεφαλιές κάποιους:

Εάν έχετε το Remote Control ανοιχτό (στο τελευταίο υπομενού της κάμερας), τότε η κάμερα δεν μπαίνει σε κατάσταση sleep.
Και φυσικά τρώει μπαταρία έτσι.
Παρόλλα αυτά η επιλογή όπου καθορίζεις το χρονικό διάστημα όπου θα μπει σε sleep (10 sec, 1 min, κτλ κτλ) παραμένει ενεργή.
Οπότε κλείστε το Remote Control και ανοιχτε το μονο οποτε το χρειάζεστε.

Εγώ πάντα εχω το airplane mode οπότε κλείνει και το remote. Το ανοίγω το wifi οπότε χρειάζεται.

Και όμως!!!
Και εγω airplane mode ειχα!
Αλλά παρόλα αυτά το sleep δεν λειτουργούσε και έσπαγα το κεφάλι μου!!!
Μόλις πήγα στο τελευταίο υπομενου, σελίδα 3, και έβαλα το "Remote Ctrl" σε "Off" τοτε μονο άρχισε να ξαναμπαίνει σε sleep.

Συγνωμη παρεξηγησα. Εσυ δεν μιλας για το app remote control που απαιτει wifi. Μιλας για την επιλογη remote απο το usb. Λογικο το βλεπω να μην μπαινει σε sleep. Μπορει να τραβας timelapse σε λειτουργια bulb . Η καλη υλοποιηση ειναι βεβαια θα ηταν να αναγνωριζει αν εχει συνδεθει το remote και να το κανει αυτοματα παρα να πηγαινεις στο μενου να το οριζεις εσυ.

υπαρχει στην 6000 το προβλημα που ειχε η 5n οταν εστιαζες κοντα? (να εστιαζει δηλαδη σε φωτο και βιντεο πισω απο το κινουμενο θεμα)

paИ-baL;1057196427 said:
υπαρχει στην 6000 το προβλημα που ειχε η 5n οταν εστιαζες κοντα? (να εστιαζει δηλαδη σε φωτο και βιντεο πισω απο το κινουμενο θεμα)

και ναι και όχι.
Δεν έχει αυτό το πρόβλημα όταν εστιάζεις από κοντά σε ακίνητο θέμα εφόσον είσαι στα όρια εστίασης του φακού (συνήθως στα 30 cm).
Πάντως δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο ως πρόβλημα. Μου έχει τύχει όταν έχω φέρει το αντικείμενο στα 15 εκατοστά.
Αλλα το εκανα με τον 50 f/1.8 που γράφει ξεκάθαρα ότι εστιάζει με όριο τα 30cm. Άρα δικό μου σφάλμα.

Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται μερικές φορές όταν προσπαθείς να φωτογραφήσεις γρήγορο κινούμενο θέμα - ανεξαρτήτως απόστασης, με AF continous σε burst mode, και με κάποιους φακούς. Και όντως γίνεται πιο έντονο όταν το αντικείμενο που κινείται σε πλησιάζει αρκετά και αρχίζει και φεύγει εκτός frame.
Είναι σαν η μηχανή να επιστρέφει το σημείο εστίασης ξανά προς το κέντρο αναζητώντας μήπως έχει πάει εκεί το θέμα (δεν μπορεί να πιστεψει ότι τολμάει και φευγει από το frame).
Μετά από λίγο επιστρέφει στο σωστό σημείο.
Π.χ. ο 50mm f/1.8 εμφανίζει αυτό το φαινόμενο μερικές φορές σε πολύ γρήγορη κίνηση.
Ενώ ο 18-105, από τα δείγματα που βλέπω εδώ και στο dpreview δεν έχει τέτοιο θέμα. Είναι αρκετά γρήγορος στην εστίαση και καταφέρνει να ακολουθήσει τις εντολές της μηχανής και εστιάζει σωστά.
Άρα σε γρήγορη κίνηση και burst mode οι όποιες αποτυχίες είναι θέμα φακού. Είχε γίνει αναφορά αρκετές σελίδες πιο πριν στο θέμα, μία κουβέντα δική μου με τον Γ.Σπύρου και είχε δώσει μία άποψη για το ποιοι φακοί είναι αρκετά καλοί για το γρήγορο AF της α6000.

Γενικότερα όμως, στα 11fps είναι τόσα πολλά τα frame που ακομα και με αποτυχία 50% έχεις αρκετά frame που μπορεις να χρησιμοποιήσεις.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Γειά σας. Είμαι και εγώ εδώ και λίγες μερες κάτοχος της Α6000. Εχοντας την τρέλα να ταξιδεύω με εξαντλητικά ωράρια, αναζητούσα μία γρήγορη, ελαφριά με πολλές δυνατότητες καλή μηχανή που θα με συντροφεύει στις πολύωρες περιπλανήσεις μου στα ταξίδια αλλά και στις χαλαρές βόλτες. Η canon 5D mark II με τον 24-70 έχει μείνει εδω και καιρό στο ράφι λόγω βάρους, δεν αντεχω πια να είμαι στους δρόμους 12-16 ώρες μαζί της (συν ολα τα άλλα συμπράγκαλα) και σκέφτομαι να την πουλησω (πειτε τη γνώμη σας αν αξιζει να την κρατήσω για συλλεκτικους λογους). Η Leica M8 καλή, χρυσή, απόλαυση να την δουλεύεις και να σκέφτεσαι το κάδρο παρά τις ρυθμίσεις αλλά δυστυχως οταν υπαρχει πίεση χρόνου ειναι άβολο να αλλάζεις φακούς, άσε που το βάρος της μαζί με τους 2 φακούς που παντοτε είχα μαζί μου δεν έπαυε να είναι υπολογίσιμο. Μου πρήξατε και σεις τα συκώτια με τα προσόντα της και έτσι το αποφάσισα.
Γιά να μή χαλάσω την παράδοση των προλαλησάντων, ξεκινώ την παρουσίαση της μηχανής με σκυλοφωτογραφία...
DSC00034.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτή με iso3200 δεν θα την έλεγα με τίποτα προβληματική από θόρυβο
DSC00063.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

Μπρε πως το κάνετε και φαίνονται οι φωτογραφίες σας πιο μεγάλες απο τις δικες μου στην οθόνη;

DSC00037.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

DSC00220.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

Last edited:

Σου ευχομαι να την χαρεις :2thumb22sup: Που να δοκιμασεις και κανενα καλυτερο φακο απο τον 16-50. Προσωπικα ακομη και ο helios των 30 απο το ebay μου δινει καλυτερα αποτελεσματα απο τον kit. Αν μπορεσεις να βαλεις τους leica επανω (δεν ξερω αν γινεται).
[url=https://flic.kr/p/pxCkz5]DSC02531 by songless_bird1, on Flickr[/URL]

αφου εχεις leica φακους μπορεις να τους χρησιμοποιεις. θεωρουνται κορυφαιοι!
Τον 16-50 να τον κρατησεις. Είναι πολύ βολικός για ταξιδια που σε νοιαζει το βαρος!
Βάζεις και το φλας να κοιταζει το ταβανι σε εσωτερικο χωρο και εχεις και bounce-flash σχηματισμο, τέλειο για εσωτερικούς χώρους!

Εγώ πήρα πρόσφατα τον Samyang 12mm (manual) και τον δοκιμάζω αυτη την περίοδο και εχω ξετρελαθει. Πολύ ωραία η οπτική μέσα από έναν ευρυγώνιο.
Δεν έχω ξαναπαίξει με τόσο ευρύ φακό.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εδω δοκιμη με τον summarit 75mm. Νομιζω πως τα παει καλα. Τι λετε απο φωτεινοτητα μιας και δεν εκανα ποτε calibration της οθονης; Ρωταω επειδη και οι υπολοιπες που εδειξα νομιζω πως υποφωτιζονται.DSC00533.jpg by Sokratis_athens, on Flickr
DSC00540.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

εδω με τον κιτ φακοDSC00486.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

και εδω με τον summilux 50mm. χαλι μαυρο στην εστιασηDSC00511.jpg by Sokratis_athens, on Flickr