Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας .
Λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές.
Ο φακός για τον όγκο του είναι ελαφρύς και πάνω στην α6000 κάθεται ιδανικά.
Με τον 18-200 είχα πολύ βάρος μπροστά, με αποτέλεσμα, μια ανισσοροπία στο κράτημα της κάμερας.
Όσον αφορά τις επιδόσεις , δίνει όμορφο χρώμα και contrast στις φωτογραφίες
και είναι οξύς ανοιχτός στο F4 τουλάχιστον στο κέντρο.
Σε σχέση με τον 16-50 είναι πολύ οξύτερος και μόνο γύρω στα 30-35mm στο F8 υπάρχει σύγκριση..
Σε σύγκριση με τον 18-200 ( τον οποίο έδωσα και δεν μπορώ να συγκρίνω άμεσα) έχει περίπου ίδια οξύτητα.
Βέβαια υπερτερεί του 18-200 κατά 1 στοπ στα 100mm και είναι πολύ πολύ ελαφρύτερος.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση η σταθεροποίηση του.
Παρόλο ότι ήμουν συνηθισμένος από την πολύ καλή σταθεροποίηση του 18-200 ,
ο συγκερκιμένος φακός έχει ξεφύγει..
Συγκεκριμένα πέτυχα απόλυτα εστιασμένο πορτρέτο
στα 97 mm , διάφραγμα 4 , iso 3200 και ταχύτητα 1/8 !!!!!
Δεν έχω ξαναπετύχει κάτι τέτοιο...
Πόσα στοπ σταθεροποίηση είναι αυτό ρε παιδιά;

Last edited:

Περιπου 4 στοπ !

Ειναι πιο οξυς απο τον 18-200 , ειδικα στο κεντρο.
Μπορεις επισης στο βιντεο, να τον δουλεψεις και με clearzoom , κι εκει φτανεις στα 300mm περιπου, με μικρη πτωση ποιοτητας.

Last edited:
Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αντικειμενικότατο... :smash:

Χρόνια πολλά επί τη ευκαιρία!

το θεμα ειναι οτι η A6000 einai η πρωτη mirrorless που μπορεις να βασιστεις πανω της και τα βαζει στα ισια (και ξεπερναει πολλες φορες) αντιστοιχες και ακριβοτερες ακομα DSLR.
Εχει επισης δυνατοτητες που δεν εχουν ακομα και ακριβες μηχανες, οπως καλυψη σε ολο το καδρο , face detection, object tracking, 11 fps κλπ

Δεν ειναι θεμα να βγαλουμε "τη καλυτερη" , αλλα δεν υπαρχει πια αυτη η δικαιολογια (κι ελπιζω να περασει και στις υπολοπες μηχανες της sony αυτη η τεχνολογια ).

Γιάννη Σπύρου χρόνια πολλά και καλά ( πρέπει να κάνετε μαθημα... σε όλους εμάς, ρυθμίσεις και γενικές οδηγίες) .

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μα γιατί το λες αυτό... :flipout:

Ο τύπος με την Canon άρχισε να τραβάει λήψεις πριν καν στρέψει τη μηχανή κάπου συγκεκριμένα για να στοχεύσει, και ο Κινέζος (τι είναι τελοσπάντων) παρατηρεί ότι τα πρώτα frames βγήκαν ανεστίαστα. Καλά κρασά. Επίσης, άκουσα καλά? "Twenty-five hundredths of a second"; Δλδ ταχύτητα 1/25? Για φωτογράφιση κίνησης; :flipout:

1/250 .... και ηταν και στις 2 το ιδιο .
Αρα δεν εχει τοση σημασια αφου τραβαγαναε το ιδιο θεμα την ιδια στιγμη.
Το ποσοστο αποτυχιας θα επρεπε να ειναι το ιδιο , και δεν ειναι (και εκτος της αρχης που μπορει να μη προλαβε να εστιασει σωστα).

Το θεμα ειναι αυτο που ειπα παραπανω... και το εχω αποδειξει κι εγω παλαιοτερα.
Οτι δηλ. δεν εχει κανενα προβαδισμα πια μια DSLR (καιμιλαμε για ΤΗΝ Dslr οσον αφορα την εστιαση, με τριπλασια τιμη , ογκο και βαρος).

ΥΓ... ο "κινεζος" που λες ειναι απο τους πιο διασημους φωτογραφους στο αμερικα, γνωστος επισης tester - reviewer και δεν εχει λογο να υποστηριξει καμια εταιρεια .
Βγαζει και καποια προιοντα, πολυ διασημα επισης , εχω κι εγω τα δικα του Difuser για ολες τις εταιρειες.

ΥΓ2... κατω απο αυτες τις συνθηκες , με σχετικα λιγο φως και μικρη ταχυτητα κλειστρου, η Α6000 καταφερε και εβγαλε ολες τις φωτο εστιασμενες, αρα στη χειροτερη περιπτωση που εγινε και καποιο "λαθος" στην canon, να ηταν "ισοδυναμες" στα ποσοστα επιτυχιας .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπαρχουν πολλα παρομοια και καλυτερα συγκριτικα οσον αφορα τη ταχυτητα εστιασης (και οχι μονο) και ολα σχεδον δειχνουν το ιδιο .
Δες ενα πολυ καλυτερο τεστ....

αν καποιος βαριεται να το δει ολο , μπορει να παει στο συμπερασμα του, στο 18¨00 και μετα .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ... Σε πολλα απο τα τεστ στο ιντερνετ η Α6000 εχει ποσοστο 100% (οπως στα 2 παραπανω) , πραγμα που ουτε εγω εχω καταφερει.
Στα δικα μου τεστ , εχω κατα μεσο ορο , 60-80% με 11fps, που ετσι κι αλλιως ειναι πολυ καλο με οποια μηχανη και αν συγκριθει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Χρόνια πολλά επί τη ευκαιρία!

Που να δεις και τον Τony Νorthrup.
Όταν τέσταρε την α6000, κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος ήταν)
και είχε 20% εστιασμένες photo.
Κατόπιν δήλωνε ότι η α6000 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ούτε εισαγωγικές DSLR.
H αντικειμενικότητα σε όλο της το μεγαλείο!

edit : Πολύχρονος Γιάννη!

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ΥΓ... ο "κινεζος" που λες ειναι απο τους πιο διασημους φωτογραφους στο αμερικα, γνωστος επισης tester - reviewer και δεν εχει λογο να υποστηριξει καμια εταιρεια .

Όταν συγκρίνουμε κάτι -και ανεβάζουμε μάλιστα και βίντεο του συγκριτικού- υποτίθεται ότι εφαρμόζουμε μια στοιχειώδη μεθοδολογία πειράματος, ένα εκ των ουκ άνευ στοιχείο της οποίας είναι η επαναληψιμότητα. Εδώ ο ένας βαρούσε στο γάμο του Καραγκιόζη (φωτογράφος γάμων είναι εξάλλου όπως είδα, άρα στο στοιχείο του) :flipout:

δεν ειμαι ουτε στο ενα ακρο , ουτε στο αλλο.
Το θεμα ειναι οτι η Α6000, αν σεταριστει σωστα, με το καταλληλο φακο, συναγωνιζεται ανετα (και καποιες φορες ξεπερναει) DSLR πολυ ακριβοτερες.
Αλλωστε και τα δικα μου τεστ (με αποδειξεις και εικονες) το εχουν δειξει αυτο.

Η αποτυχια, μπορει και να οφειλεται σε κακη ρυθμιση, κακο χειρισμο κλπ.

Η επιτυχια ομως οχι .... και ολα τα προσφατα τεστ αυτο δειχνουν τουλαχιστον.

ΥΓ... να τονισω επισης , οτι οπως κι εγω στο παρελθον , ολοι αυτοι οι τεστερ που εβαλα παραπανω, ειχαν και εχουν ακομα , τα καλυτερα συστηματα Canon-Nikon, με τους καλυτερους φακους και ειναι αρκετα εμπειροι στο ειδος τους.

Όταν συγκρίνουμε κάτι -και ανεβάζουμε μάλιστα και βίντεο του συγκριτικού- υποτίθεται ότι εφαρμόζουμε μια στοιχειώδη μεθοδολογία πειράματος, ένα εκ των ουκ άνευ στοιχείο της οποίας είναι η επαναληψιμότητα. Εδώ ο ένας βαρούσε στο γάμο του Καραγκιόζη (φωτογράφος γάμων είναι εξάλλου όπως είδα, άρα στο στοιχείο του) :flipout:

Πρωτον, εγω εστιασα κυριως στο θεμα της 100% επιτυχιας της Α6000 ... εκει δε χωραει αμφιβολια (ασχετα με τι εκανε με την Canon).
Αρα, οπως ειπα στη χειροτερη περιπτωση να ηταν ισοδυναμες (αν δεχτουμε οτι η canon μπορουσε να το καταφερει αυτο).

Δευτερον , στο δευτερο τεστ (ελπιζω να το ειδες ολο) , εχει πολλες φωτο με πολλες επαναληψεις και η διαφορα ειναι εμφανης (μιλαω παντα στο θεμα εστιασης).
Μαλιστα , στο δευτεο τεστ , χρησιμοποιει ενα φακο στην Α6000 που δεν ειναι γρηγορος και δεν υποστηριζει εστιαση σε ολο το καδρο (sigma 30mm και 60mm νομιζω).
Παρ ολα αυτα καταφερε να εχει παλι 100% ποσοστο!

Αρα , και παλι, αν δεχτουμε οτι υπαρχει καποιος "λακος στη φαβα" , η ταχυτητα και ακριβεια της Α6000 ειναι εμφανης!

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

το θεμα ειναι οτι η A6000 einai η πρωτη mirrorless που μπορεις να βασιστεις πανω της και τα βαζει στα ισια (και ξεπερναει πολλες φορες) αντιστοιχες και ακριβοτερες ακομα DSLR.
Εχει επισης δυνατοτητες που δεν εχουν ακομα και ακριβες μηχανες, οπως καλυψη σε ολο το καδρο , face detection, object tracking, 11 fps κλπ

Δεν ειναι θεμα να βγαλουμε "τη καλυτερη" , αλλα δεν υπαρχει πια αυτη η δικαιολογια (κι ελπιζω να περασει και στις υπολοπες μηχανες της sony αυτη η τεχνολογια ).

Δε διαφωνώ και ίσως η Α6000 να έχει καλύτερο AF από την 7DII. Την γλυκοκοιτάζω καιρό τώρα...

Απλά το συγκεκριμένο συγκριτικό είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου.

Δεν ειπα κατι τετοιο.... και δεν μ ενδιαφερεινα βγαλω νικητη.
Ειπα πολλες φορες τι σκεφτομαι και το λογο που βαζω και κανω αυτα τα τεστ.
Εχει και η a6000 τις αδυναμιες της , οπως καθε μηχανη.

Για το δευτερο ομως δε νομιζω οτι χωραει αμφισβητηση...

Γιάννη, Χρόνια Πολλά και καλά.

α) κατάλαβα καλά οτι το τέστ αφορούσε λήψη με liveview και για τις δύο ??. Δηλ δεν τεστάρισε το δυνατό χαρτί της 7DII που είναι η εστίαση με καθρέπτη.

β) Ο φακός της Canon ποιός είναι ?. 70-200/f4 ή 70-200/f2.8 . Είναι συνηθισμένο να είναι πιο αργοί οι φακοί με μεγάλο διάφραγμα μιας και έχουν και πιο βαριά στοιχεία να κουνήσουν.
Και ειδικά στο προηγούμενο τέστ με 5DIII + 50/f1.2 λες και διάλεξαν επίτηδες τον πιο προβληματικό σε AF φακό της Canon ..

γ) Απορώ αν του βγήκε τυχαία και χωρίς προσπάθεια η τόσο χαμηλή επίδοση της Canon, προσωπικά δεν μου άρεσε (από οξύτητα-εστίαση) ουτε ένα κάδρο απο αυτά της 7DII που παρουσίασε ..

Τον Fong ως tester τον έχω σε πολύ χαμηλή υπόληψη, και ειδικά στα τεχνικά πάσχουν οι παρουσιάσεις του - θυμάμαι ένα βίντεο που έβγαλε σχετικά με τους χρωματικούς χώρους .. ίδια κατηγορία με τον Ken ;)

το ξαναείπα, θα το επαναλάβω και πάλι .

ΞΕΧΝΑ τα συγκριτικά , σαν συγκριτικά για λίγο, και δες απλα τις επιδόσεις της Α6000.
Και στις 2 περιπτώσεις είχε 100% επιτυχία.... αυτό δε σου λέει κάτι ?

Ακόμα κι αν δεχτώ ότι οι επιδόσεις των Canon είναι καλύτερες από αυτές που περιγραφουν , στη χειρότερη η Α6000 να είναι ισοδύναμη με αυτές .

Ενα σώμα 500 ευρω συναγωνίζεται άνετα κάποια των 1500 και 3000 ευρω (και στην εικόνα εκτος της εστίασης) .
εμενα αυτό μου αρκεί και άσε τα υπόλοιπα για φιλοσοφική συζήτηση.

Τέλος, δε χρειάζεται να κοιτάξεις και αλλου, αφού έχω κάνει πολλά τεστ στο παρελθόν με πολύ αναλυτική περιγραφή και δείγματα.

Το μονο που μου ελλειπε εξ αρχής στις mirrorless ήταν η εστίαση.
Θυμάμαι τη διαφορα επιδόσεων με την sony nex 5 και την Canon 7D όταν έκανα την αλλαγη πριν 4-5 χρονια περίπου.

Αυτό έχει αλλάξει ριζικα πια , και αναμένεται κι άλλη βελτίωση σύντομα , πιθανόν με την επερχόμενη A9 (ή όπως αλλιώς θα λέγεται η νέα μηχανή της sony).

Ωραία .. να δεχτώ οτι δυο φορες κατα σειρά λινκαρισες συγκριτικά όπου δεν υφίσταται η έννοια της δίκαιης σύγκρισης .. αλλά ξέχασες να το διευκρινήσεις αμέσως αλλά το κάνεις σε δεύτερο χρόνο.

Αν και δεν μπορώ εύκολα να παραβλέψω οτι βλέποντας τα video και διαβάζοντας τα σχόλια, οι δυο testers φαίνεται να μεροληπτούν καθαρά ή να μην ξέρουν τι τους γίνεται. Τι να θυμηθώ .. οτι θέλει ο ένας να συγκρίνει δυναμική περιοχή αλλά έχει κάψει την φωτο της 5DIII ..

Τωρα να ρωτήσω .. είναι αυτά τα τέστ όντως απαιτητικά ή υπάρχουν και πιο δύσκολα ?

Υπάρχει το ενδεχόμενο η α6000 να χάνει και απο τις δύο και ειδικά απο την 7DII σε πιο δύσκολα τέστ (μιλάω για φωτο σε ριπές με χρήση οφθαλμοσκόπιου) ?.

Είναι τελικά το συμπέρασμα "η α6000 είναι ή ισάξια ή και καλύτερη" σε AF ασφαλές ή παίζει να είναι και χειρότερη αναλόγως των συνθηκών και του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού (πέρα απο την τεχνική του χρήστη - υπέθεσε οτι είναι τέλεια και για τις δύο) ?

Eπειδή διάβασα τον Apollwn οτι έχετε κάνει και οι δύο παρουσιάσεις σχετικές και εχω κενά στην παρακολούθηση των νημάτων .. γίνεται να συγκεντρωθούν σε ενα ποστ τα σχετικά λινκ να μην ψαχνει όποιος ενδιαφέρεται με τις ώρες ?.

ε όχι κι έτσι... δεν έκανα εγώ τα συγκριτικά.

Άλλωστε το ανέφερα ότι δεν είναι "επιστημονικά" , το λένε άλλωστε και οι ίδιοι.
Τα δικά μου τεστ βρίσκονται σε αυτό το νήμα , καιρο πριν.

Γιατί να μεροληπτούν όμως, επαγγελματίες είναι, αγοράζουν μονοι τους τον εξοπλισμό , έχουν επίσης ακόμα canon kai nikon συστήματα.

Άλλωστε εγώ δεν ανέφερα πουθενά ότι η Α6000 είναι καλύτερη στην εστίαση από αυτές τις dslr σε όλες τις συνθήκες.
Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες συνθήκες που θα ευνοούν τη μια ή την άλλη πλευρά.

Αλλα μην απαξιώνουμε και τελείως αυτά που βλέπουμε με τα ματια μας!

Κάποια δικά μου τεστ βρίσκονται εδώ ...

http://avclub.gr/forum/showthread.php/115124-Sony-A6000-(Ο-αντικαταστάτης-της-NEX6)/page62

http://avclub.gr/forum/showthread.php/115124-Sony-A6000-(Ο-αντικαταστάτης-της-NEX6)/page66

http://avclub.gr/forum/showthread.php/115124-Sony-A6000-(Ο-αντικαταστάτης-της-NEX6)/page68

όλα τα λεφτά στα δικά μου τεστ, είναι αυτές οι φωτό , που τραβηχτηκαν με τον 50αρη OSS f/1.8 @ 1.8 (πολύ αργό σε εστίαση γενικά) , σε εσωτερικό σπιτιού με φυσικό φωτισμό! Η μικρή έτρεχε με πατίνι προς το μερος μου ( δύσκολο τεστ για μια μηχανή)

Ποσοστό επιτυχίας 80% περίπου .... (εδώ είναι crop το πρόσωπο μονο για να δεις καλα τι συμβαίνει) .
Στις 16 συνολικά φωτό είχα μονο 3 ανεστιαστες.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει .

16 SHOTS WITH SONY A6000 IN BURST MODE by toxotis70, on Flickr

Εδώ επίσης , έχω επιτύχει σχεδόν 100% ποσοστό....

car 100% by toxotis70, on Flickr

κι εδώ το ίδιο και μάλιστα το αυτοκίνητο περνούσε και μπροστά από δεντρο...

a6000 car1 100% crop by toxotis70, on Flickr

την Canon 7D την είχα κι εγώ, και τα ποσοστά επιτυχίας αγγιζαν το 80% περίπου, αλλα είχε μικρότερο fps.

Αν πούμε ότι η Α6000 έχει το ίδιο ποσοστό (ανάλογα τη περισταση βεβαια) τότε λόγω περισσότερων fps , έχεις μεγαλύτερο αριθμών εστιασμένων φωτό.

Η 7DΙΙ τραβάει 10 fps vs 11 της sony ,αρα πάνω-κάτω έχουμε τα ιδια ποσοστά επιτυχίας.