Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν εννοείς αυτόν, νομίζω ότι είναι μια αρκετά καλή τιμή.

Εδώ και ένα αρκετά ενδιαφέρον review του συγκεκριμένου φακού και συγκριτικό με τις άλλες 2εκδόσεις 18-200 (Tamron 18-200mm & SEL18200LE).
Τον πήρα τελικά γιατί έχει αποδειχθεί καλύτερος από τον LE και τον Tamron

Τον πήρα τελικά γιατί έχει αποδειχθεί καλύτερος από τον LE και τον Tamron

Καλορίζικος και καλές λήψεις! Πράγματι, είναι εξαιρετικός φακός!

ένα ακόμα BIF me thn A6000 με τον sony 70-200 FE f4... 100% επιτυχία!
O χρηστης αναφέρει ελαφρώς καλύτερο αποτέλεσμα (σε εστίαση ) και από τον sony 18-105 που έχω ήδη τεστάρει .... με υψηλα ποσοστά επιτυχιας.

http://505shooter.com/a6000focustracking/

1.jpg

Last edited:

Σε ευχαριστώ.
Αυτά τα δείγματα μάλιστα. Πολύ καλά. Θα κοιτάξω και για άλλα τέτοια.
Έχω χρόνο μέχρι να ανοίξει ο καιρός και να το πάρω απόφαση.

δεν θυμάμαι αν το έχω βάλει στο παρελθόν, ένα λινκ για τα settings της Α6000 σε CAF και το 4D focus system....
Exei πολλές λεπτομερείς κι εξηγήσεις, για πολλές περίπτωσης φωτογράφησης δράσης με την Α6000 και 5100.

http://www.sony.net/Products/di/com...a/ILCE-6000_4DFOCUS_Camera_Settings_Guide.pdf

Γιάννη για άλλη μια φορά ευχαριστουμε ,κάτι τέτοιο για βίντεο υπάρχει ?

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αυτό το AF τελικά κάνει θαύματα, το θέμα μου είναι ότι μάλλον έχω αργή κάρτα μνήμης αν και μου την έδωσαν για γρήγορη είναι φυσιολογικό να θέλει 1.5-2 sec να γράψει την φώτο στην κάρτα μου κολλάει η μηχανή και χάνω πλάνα.

_DSC0443

_DSC0442

_DSC0441

_DSC0440

Να θυμίσω ότι ζουζούνια νάνους πιάνει πόσο μάλλον ελικόπτερα.

Ναι, αυτό είναι.

Έχει δύο πλαστικά εμβολάκια, φάλτσα στο τελείωμά τους, ώστε συρταρωτά να μπαίνει το φλας στο hotshoe και να ασφαλίζει, καθώς τα εμβολάκια θηλυκώνουν στις δύο μπροστινές τρύπες του hotshoe. Πατώντας το κουμπί απασφάλισης, σηκώνονται αυτά τα δύο εμβολάκια από τις τρύπες. Χωρίς να πατηθεί το πλήκτρο φυσικά και δεν βγαίνει από τη θέση του το φλας, και να θέλεις ακόμη.

Η κριτική του reviewer είναι ότι καθώς αυτά είναι πλαστικά μήπως με το βάλε-βγάλε φαγωθούν. Δεν το νομίζω, γιατί είναι φάλτσα και δεν τρίβονται στο βάλε. Στο βγάλε θα πρέπει να είναι κανείς πολύ άγαρμπος, και να τραβάει προς τα έξω το φλας χωρίς καλό πάτημα του πλήκτρου, χωρίς δηλαδή να είναι πλήρως σηκωμένα τα εμβολάκια για να σκεφτώ ότι μπορεί να υπάρξει φθορά.

Το Nissin i40 το προτείνω ανεπιφύλακτα. Στις α7 δένει γάντι. Στην α6000 το κόστος μπορεί να είναι αποθαρρυντικό, αφού είναι το 1/3 της μηχανής, αλλά και πάλι αξίζει, χάρη στο λιλιπούτειο μέγεθός του, την πλήρη περιστροφή, το TTL και το HSS που προσφέρει.

Ένα review από κάποιον που έχει σχέση με την Sony αλλά παρόλα αυτά κατάφερε κατά τη γνώμη μου να είναι αντικειμενικος. Είπε τα όποια αρνητικά ακριβώς όπως το βλέπω και εγώ. http://www.colbybrownphotography.com/an-in-depth-review-of-the-sony-a6000/

δε συμφωνώ σε κάποια...

Πχ στη διάρκεια μπαταριας, που βγάζω μονίμως πάνω από 500 φωτό , ενώ αναφέρει 300 (σε πολύ κρύο φυσικά, δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρολο).

Επίσης αναφέρει ότι δεν είχε πολύ καλα αποτελέσματα σε CAF , αλλα λέει στο τέλος ότι είχε 7-8 φωτό στις 11 εστιασμένες (με ριπή στα 11 fps) !!!
δηλ. ποσοστό 60-80% δεν είναι καλο με τέτοια fps?
Mας δουλευει μάλλον , ας βρει μια DSLR με καλύτερο ποσοστό και με περισσότερες εστιασμένες φωτό ανά δευτερόλεπτο και μετά τα λεμε (και με τι τιμή φυσικά ).
Πχ η canon 7DII που μπορεί να την ανταγωνιστεί από APSC σε συνολική επίδοση και φυσικά κοστίζει τα τριπλάσια.

Η μπαταρία είναι υποκειμενικο ανάλογα με συνθήκες και ρυθμίσεις. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν ρυθμίσεις που τρώνε μπαταρία. Σκέψου ότι αυτός στήνει σε τρίποδο τη μηχανή και τραβάει τοπία με long exposure & bracketing. μια dslr σίγουρα αποδίδει καλύτερα ενεργειακά.

Το focus το έχουμε ξαναπεί, εξαρτάται πολύ από το φακό. Πάντως και στο συγκριτικό του Tony thurp ή nurth πώς λέγεται στο YouTube έβγαλε τη Sony χειρότερη από d5500, d7100, και άλλες dslr Κοντά στην τιμή. Και είχε ίδια προβλήματα με εμένα. Τι να πω. Να φταίνε τα κομμάτια που να είναι ελλατωματικα;
Εγώ προσωπικά με kit φακό έπαιρνα καλύτερα αποτελέσματα με τη νικον από ότι με την Sony.
Αν είναι να πληρώσω 1300 για τον 70 200 και να παίρνω χειρότερα δεν μου κάνει.
Θα κλησω με τον Απόλλωνιο να δοκιμάσω από κοντά τον 70 200 γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πειστω.

Ευτυχώς που είναι και το βίντεο στην μέση και καλύπτει η Sony.

μα όλες οι μηχανές εξαρτώνται από το φακό . Και σε μια canon 7d να βάλεις τον 50mm 1.8 (to plastiko) μη περιμένεις προκοπη.
Εγώ έχω βάλει πολλά διεγματα σε διαφορετικές καταστάσεις (εξωτερικοί - εσωτερικοί χώροι , με λίγο και πολύ φως κλπ).
Αφού εγώ πιάνω 70-80% , τότε κάτι δε κανεις καλα ή δεν έχεις το κατάλληλο φακό .

Δεν έχω τον 70-200 ,τον 18-105 έχω και εστιάζει ταχύτατα και με ακρίβεια και είναι και οικονομικός.
Είπαμε , θέλει και σωστη ρύθμιση και εξάσκηση.

Τέλος, με τι φακούς νομίζεις ότι θα εστίαζες καλύτερα σε μια DSLR ? Κι εκεί θες ακριβούς φακούς με USM (canon) HSM (Sigma) κλπ.
Είναι ακριβοί όλοι οι φακοί αυτοί....

Ο Tony έβγαζε την σονυ α6000 πιο αργή και από εισαγωγικές dslr με ποσοσστο 20% .... ούτε που τον ξανάδα από τότε!Πολύ αναξιόπιστος και τον έχουν κράξει πολλοί!

ΥΓ... όταν κάποιος καταφέρνει να παίρνει 70-80% εστιασμενες φωτό επανειλλημενα και κάποιος άλλος όχι, τότε κάτι πάει στραβά , εδώ κάποιοι έχουν ακόμα και 100% επιτυχίας και τραβάνε και BIF με την Α6000.http://www.dpreview.com/forums/thread/3821269

Last edited: