Sony α6000

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Φτού!
Τόλμη και γοητεία έχει καταντήσει το θέμα.
Αν μέχρι την Παρασκευή δεν την ανακοινώσουν με βλέπω για nx500.
Κρίμα, κι έχω τον 50άρη καινούργιο και κάθεται.

Αφου εχεις κ το φακο γιατι οχι την 6000;;

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλά αυτό δε σταματάει ποτέ.
Η αντικατάσταση του παλιού μοντέλου με το καινούργιο δηλαδή.
Ειδικά με τη Sony...
Τι να πουν κι αυτοί που πήραν την Α7.
Η α6000 είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία της και εφόσον σε καλύπτει, γιατί να πάθεις κατάθλιψη; :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφου εχεις κ το φακο γιατι οχι την 6000;;

Δε μου κάθεται με τίποτα αυτό το .mts αρχείο της.
Κάνω color στο DaVinci και δεν τα δέχεται αυτά τα αρχεία.
Συν το χαμηλό bitrate.
Αν είχε xavc θα την είχα πάρει.
Προσπάθησα με την α5100 αλλά το σώμα, η εργονομία και η απουσία EVF με έκαναν να τη δώσω.

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

το davinci ειναι μυστηριο προγραμμα, κι εγω το δουλευω και δε δεχεται ουτε τα mp4 με xavc απο sony a7s.
Αν θελεις σωνει και καλα davinci (εγω το εκαψα γι αυτο το λογο) , τα εκανα import se fcpx με background convert se Prores και μετα τα δεχεται.

ΥΓ... χρησιμοποιω στο FCPX αυτο το plugin πια για color correction http://try.colorgradingcentral.com/colorfinale/

Last edited:

Στάθη , αφού σε ενδιαφέρει το evf πως και το σκέφτεσαι για nx500;

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

το davinci ειναι μυστηριο προγραμμα, κι εγω το δουλευω και δε δεχεται ουτε τα mp4 με xavc απο sony a7s.
Αν θελεις σωνει και καλα davinci (εγω το εκαψα γι αυτο το λογο) , τα εκανα import se fcpx με background convert se Prores και μετα τα δεχεται.

ΥΓ... χρησιμοποιω στο FCPX αυτο το plugin πια για color correction http://try.colorgradingcentral.com/colorfinale/

Δεν πρέπει να ισχύει αυτό πλέον. Τα αρχεία της α5100 μια χαρά τα έβλεπε!

Στάθη , αφού σε ενδιαφέρει το evf πως και το σκέφτεσαι για nx500;

Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα αυτό. Απ' ό,τι διαβάζω και το έχει γράψει και ο Γιάννης, έχει πολύ καλή οθόνη η nx500.

EVF δεν είναι, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα.

Η αυτήν ή την α6000.

Το ερώτημά μου είναι: η nx500 είναι μία α6000, από άποψη IQ και συστήματος εστίασης, χωρίς evf;

Αν ναι, με καλύπτει.

Έχει και μπόνους το 4Κ.

Στα πλην είναι η αρκετά φτωχότερη γκάμα φακών.

Γι' αυτό και περιμένω πως και πως την a6xxx.

Υ.Γ. Όσο έγραφα, μου ήρθε ειδοποίηση από το camel ότι η nx500 έπεσε στα 555 . Βαλτό είναι μου φαίνεται...
Το κακό είναι ότι δεν στέλνει Ελλάδα! :bang:

http://www.amazon.it/Samsung-Fotocamera-Intercambiabili-Megapixel-Obiettivo/dp/B00UAH0B0M?SubscriptionId=AKIAJ7T5BOVUVRD2EFYQ&tag=camelcamelc0a-21&linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B00UAH0B0M

Παραδοσιακά οι τιμές της Samsung στην Ιταλία είναι οι χαμηλότερες της Ευρώπης.

537 είναι σήμερα η χαμηλότερη τιμή NX500 κιτ στην Ιταλία. Αλλά δεν στέλνουν εκτός Ιταλίας.

Θα βρω καμία εταιρία μεταφόρτωσης μου φαίνεται για να πάρω τον 50-150/2.8 που θέλω.

....είναι μία α6000, από άποψη IQ και συστήματος εστίασης, χωρίς evf;

Αν ναι, με καλύπτει.

Μα αυτή που περιγράφεις είναι η a5100...
Φοβάμαι ότι αν θεωρείς το 4Κ μπόνους και όχι αποκλειστικό κίνητρο, η nx500 δε θα σε καλύψει.

Φυσικά τόσο για την α5100 όσο και για την nx500 υπάρχει η λύση εκείνης της ογκώδους προσθήκης που κάνει το LCD σε EVF.
βολικό ίσως για βίντεο, καθόλου βολικό για να κουβαλάς "φωτογραφική" μαζί σου.

Θα δανειστώ κάτι που είχα διαβάσει σε forum : κάτι η ηλικία (βάλε και πρεσβυωπία) , κάτι ο ήλιος που κάνει έντονη την παρουσία του στη χώρα μας, κάνουν το evf απαραίτητο !!

Ούτε εγώ πρόκειται να ξαναπάρω μηχανή με εναλλάξιμους φακούς χωρίς EVF.

Χωρίς EVF compact μηχανές ναι, όπως Ricoh GRII και Sigma DP Quattro.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μα αυτή που περιγράφεις είναι η a5100...

Το σώμα της nx500 μου φαίνεται πολύ καλύτερο.
Η α5100 δεν έχει ούτε μία ροδέλα!
Γι' αυτό την έδωσα. Πολύ άβολο σώμα.

Ούτε εγώ πρόκειται να ξαναπάρω μηχανή με εναλλάξιμους φακούς χωρίς EVF.

Χωρίς EVF compact μηχανές ναι, όπως Ricoh GRII και Sigma DP Quattro.

το evf προσωπικά μου είναι ψιλοάχρηστο στο βίντεο, γιατί συνήθως τραβάω από χαμηλά ή έχω τη μηχανή σε τριποδάκι. ακόμα και στην Α7s πιο πολύ χρησιμοποιούσα την οθόνη και ο βασικός λόγος που την έδωσα ήταν επειδή δεν ήταν touch screen. Το πιο βολικό για μένα είναι όταν η οθόνη ανασηκώνεται σε οριζόντια θέση πάνω από τη μηχανή (βλ. ΝΧ500, ΝΕΧ-5r [αντίθετα στην Α5100 εφάπτεται στην πλάτη του σώματος]), κι αν η οθόνη είναι καλή και φωτεινή όπως στην ΝΧ500 μπορεί κανείς ακόμα και με αρκετό φώς να τη χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα

sony-nex-5-ecran-charniere.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το σώμα της nx500 μου φαίνεται πολύ καλύτερο.
Η α5100 δεν έχει ούτε μία ροδέλα!
Γι' αυτό την έδωσα. Πολύ άβολο σώμα.

Αυτό είναι αλήθεια...άλλα η nx500 είναι και ακριβότερη μηχανή!!! την A5100 την είχα πάρει με τον 16-50 στα 390 ευρώ από Amazon ενώ για την nx500 μέχρι πρόσφατα ήθελες κοντά 700 ευρώ....οπότε η διαφορά στην τιμή αντικατροπτίζει και στο τι αγοράζεις....αν έκανε τα ίδια λεφτά δεν θα το συζητούσαμε καν για το ποια είναι καλύτερη...πάντως και εγώ πάνω από 400 ευρώ δεν δίνω για σώμα χωρίς evf.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

390 η a5100 kit,τρελή τιμή! Δεν πιστεύω να παίζει πουθενά ακόμα κάτι τέτοιο ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

390 η a5100 kit,τρελή τιμή! Δεν πιστεύω να παίζει πουθενά ακόμα κάτι τέτοιο ?

Οχι δυστυχώς στο balck Friday ήταν...που να δεις (δεν θυμάμαι τώρα) πόσο είχα πάρει και τις panasonic gx7/gh3 με τα cash backs είχαν βγει σχεδόν τσάμπα!!!
Βασικά τα Black Fridays στο Amazon είναι θεϊκά βρίσκεις τιμές σε μηχανές που δεν υπάρχουν ούτε σε μεταχειρισμένα....!!! Υπομονή 6 μήνες μας μένουν για την επόμενη Black Friday!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σε χθεσινή κόντρα μεταξυ sony A6000 και sony A5100 ενώ γνωριζω ότι εχουν την ιδια εστιαση αποφασισα να τις τεσταρω, έκπληκτος διαπιστωσα ότι η A5100 εστιαζει γρηγοροτερα από την famous A6000, οποιος εχει αναλογη εμπειρεια ας μας πει

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σε χθεσινή κόντρα μεταξυ sony A6000 και sony A5100 ενώ γνωριζω ότι εχουν την ιδια εστιαση αποφασισα να τις τεσταρω, έκπληκτος διαπιστωσα ότι η A5100 εστιαζει γρηγοροτερα από την famous A6000, οποιος εχει αναλογη εμπειρεια ας μας πει

Δεν νομίζω, είσαι σίγουρος για αυτό??? την Α5100 έχω άλλα έχουν το ίδιο σύστημα εστίασης...θεωρητικά θα πρέπει με τον ίδιο φακό να εστιάζουν σχεδόν το ίδιο.....μήπως είχε κάποιο θέμα η Α6000 που είχες ή κάποια διαφορετική ρύθμιση??

Αυτό είναι αλήθεια...άλλα η nx500 είναι και ακριβότερη μηχανή!!! την A5100 την είχα πάρει με τον 16-50 στα 390 ευρώ από Amazon ενώ για την nx500 μέχρι πρόσφατα ήθελες κοντά 700 ευρώ....οπότε η διαφορά στην τιμή αντικατροπτίζει και στο τι αγοράζεις....αν έκανε τα ίδια λεφτά δεν θα το συζητούσαμε καν για το ποια είναι καλύτερη...πάντως και εγώ πάνω από 400 ευρώ δεν δίνω για σώμα χωρίς evf.....

Κι εγώ ακριβώς τόσο την είχα πάρει την α5100.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις τιμές έτσι όμως. Αυτή η τιμή ήταν σε προσφορά ημέρας.
Επίσης τα υλικά κατασκευής παραπέμπουν περισσότερο στην α6000 παρά στην α5100.
Το μόνο που της λείπει είναι το evf.
Η τιμή της nx500 έχει φτάσει κάτω από τα 600 με τον κιτ φακό.
Στα 530 που πωλείται στην Ιταλία, είναι πάρα πολύ καλή τιμή γι' αυτά που προσφέρει.
Ειδικά αν υπολογίσεις ότι είναι και πολύ καινούργιο μοντέλο.

Last edited:

Κι εγώ ακριβώς τόσο την είχα πάρει την α5100.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις τιμές έτσι όμως. Αυτή η τιμή ήταν σε προσφορά ημέρας.
Επίσης τα υλικά κατασκευής παραπέμπουν περισσότερο στην α6000 παρά στην α5100.
Το μόνο που της λείπει είναι το evf.
Η τιμή της nx500 έχει φτάσει κάτω από τα 600 με τον κιτ φακό.
Στα 530 που πωλείται στην Ιταλία, είναι πάρα πολύ καλή γι' αυτά που προσφέρει, αν υπολογίσεις ότι είναι και πολύ καινούργιο μοντέλο.

Συμφωνώ, στα 530 είναι πολύ καλή τιμή..γκρίνιαξα για τα 700 που έκανε άλλα μια τιμή κοντά στα 500 είναι πολύ λογική τιμή.....και θεωρώ ότι θα την δούμε και σύντομα και κάτω από τα 500....!!!

The camera will ship in late June in Japan. July elsewhere.

Αργεί λιγάκι...