Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Φλασια επιτρέπεται? (θα σου παγώσει την κίνηση)
Από εκεί και πέρα με τα φώτα σε τέτοια παραστάσεις υπάρχει συχνά θέμα αν δεν έρχονται τα χρώματα του δέρματος γυρνα σε ασπρόμαυρες τις φωτο

Νομιζω βγήκαν καλύτερα σημερα με 1/200 . Αν και είχα blur σε πολλα γρήγορα πετάγματα στα πόδια. Φλας δεν επιτρέπεται . Δεν εχω και εξωτερικό .. Το ενσωματωμένο εχει μέγιστο 1/160 και σε καμία περιπτωση δε θα έπιανε στα 10-15 μέτρα που στεκόμουν.
δεν εχει και κανέναν φωτεινό zoom η Sony. Ή αγοράζω των 18-105 ή με βλεπω με prime 35mm και πολυ μπρος πισω.

Blur στα πόδια εμένα μια χαρά μου ακούγεται.
Πάντως επειδή δοκίμασα γρήγορο ζουμ στη nikon, να ξέρεις δεν παλεύεται στα μεγάλα εστιακα μήκη, είναι πολύ βαρύ. Μόνο τα 17-50 mm παλευονται. Αυτό όντως είναι έλλειψη για τη Sony αλλά μάλλον θα τους βγαίνει πολύ μεγάλο σε μέγεθος μάλλον.

Επίσης είχα ξεχάσει να σου προτείνω κάτι. Να έβαζες φωτομετρηση στο κέντρο ή έστω σημειακη. Έτσι δε θα ανεβάζει ISO προσπαθώντας να φωτίσει τα γύρω γύρω.

μια λύση είναι ο νέος batis 85mm 1.8 OSS....γινεται 127mm, με σταθεροποιησηη και πολύ φωτεινος.
Ακριβός βεβαια....

Νομιζω είχα βάλει φωτομέτρηση στο κεντρο και εστίαση σε ζώνη. Ακολούθησα ενα PDF που είχε ανεβάσει ο κ. Σπύρου και ελέγε για τέτοιες παραστάσεις αλλα εκεί πρότεινε τον 70-200 με ρύθμιση στο f4 (φυσικά..) ISO 800 και κλείστρο 1/500. Σε εμένα οταν τα έβαλα στο manual με αυτές τις ρυθμισεις με τον φωτισμό που είχε η σκηνή αν δεν έβαζα το ISO στα 6400 δεν έβλεπα τιποτα.

κ. Σπύρου βλέποντας το σημείο που στεκόμουν νομιζω οτι χρησιμοποίησα πολυ τις εστιακές 30-50. Μάλιστα τα 50 έδιναν ωραίο κάδρο στα ντουέτα . Ισως να ήθελα στα σόλο τα 85 αλλα επειδή εχω και έναν Helios για να πιάσω ολη την σκηνή έπρεπε σε άλλη εκδήλωση να πάω τέρμα πισω και πάλι δεν την έπιανα ολη... Οποτε αν μιλάμε για prime νομιζω ενας 50 θα ηταν καλη λύση και οριακή.

Ο φακός κιτ δυστυχώς δεν δούλεψε σε αυτές τις συνθήκες κάτω απο f 5 . Οταν ρώτησα για φακούς στην αρχή που πήρα την φωτογραφική για παραστάσεις μου προτείνατε τους 50 f1.8 και 18-105 . Παραμένουν καλη επιλογή;

ναι, προφανώς. Ο 50αρης είναι φωτεινος και πολύ καλος, αλλα όχι πολύ γρήγορος στην εστίαση.
Ο 18-105 είναι πιο γρήγορος στην εστίαση , αλλα όχι τόσο φωτεινος.

Οι ρυθμίσεις έχουν να κάνουν πάντα με τις εκάστοτε συνθήκες... αρα το ISO καλα έκανες και το ανέβασες.
Για την ακρίβεια, βαλε manual πρόγραμμα, επέλεξε το μεγαλύτερο διάφραγμα και τη ταχύτητα που θέλεις και άσε το ISO se auto.
Αυτό κάνω εγώ τουλάχιστον. (με ISO οριο το 6400 ).

o 50άρης επειδή τον έχω νομίζω ότι είναι μια χαρά.
Σε μία παράσταση όπου το θέμα κινείται κάθετα σε εμάς, και άρα είναι λίγο φλατ, νομίζω δεν έχει θέμα. Εγώ όποτε έχω παραπονεθεί για τον 50άρη έχω αναφερθεί σε πολύ πιο δύσκολα θέματα που κινούνται γρήγορα προς το μέρος μας.
Σε μία παράσταση όπου ο χορευτής κινείται από τα δεξιά προς τα αριστερά, το επίπεδο εστίασης δεν αλλάζει ουσιαστικά, και εκεί ο 50άρης δεν έχει πρόβλημα.
Έχω κάνει panning με τον 50άρη χωρίς πρόβλημα.

Απλά είναι σταθερός (ουσιαστικά στα 75mm), και δε ξέρω αν τελικά σε βολέψει.

Το έχω πάρει και εγώ το πακετάκι, είναι μια χαρά

Το είδα και αυτό αλλά δεν ήξερα αν είναι οκ. Δυστυχώς όμως δεν έχει αντάπτορα για πρίζα Ελλάδας.. Θενξ!

Last edited:

υπαρχουν ιδια στο amazon.de, amazon.fr, amazon.it
ψαξε και θα τα βρεις.
Προσωπικά δεν έχω πάρει κανένα αλλά θυμάμαι πως τα είχα εντοπίσει.
Ψάξε όχι με το μοντέλο της κάμερας αλλά με το μοντέλο της μπαταρίας.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το είδα και αυτό αλλά δεν ήξερα αν είναι οκ. Δυστυχώς όμως δεν έχει αντάπτορα για πρίζα Ελλάδας.. Θενξ!

Δεν χρειάζεσε ανταπτορα ενα απλο οκταράκι καλώδιο θελεις και εισαι ετοιμος, το βρίσκεις σε οποιοδήποτε καταστημα με ηλεκτρολογικό υλικο και στα μεγάλα supermarket.

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν χρειάζεσε ανταπτορα ενα απλο οκταράκι καλώδιο θελεις και εισαι ετοιμος, το βρίσκεις σε οποιοδήποτε καταστημα με ηλεκτρολογικό υλικο και στα μεγάλα supermarket.

Σωστά! Οκ σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καλό συγκριτικό ως στήσιμο δίπλα-δίπλα. Θα ήταν τέλειο αν γινόταν από κάποιον ανεξάρτητο.
Π.χ. μία βελτίωση θα ήταν να συγκρίνουν μόνο περιπτώσεις όπου το θέμα είναι εντός της περιοχής με τα autofocus σημεία.
Να συγκρίνεις ενώ ξέρεις ότι εξορισμού θα είναι out of focus τι νόημα έχει. Είναι μία διαφορά στα χαρακτηριστικά γνωστή.

Επίσης θα ήταν ωραίο να συγκρίνουν και με native φακό στα 300mm ή στα 200mm σε διάφραγμα 2.8...χχχμμμμ...:violent-smiley-030:

Μήπως λοιπόν συγκρίνουν ανόμοια πράγματα?
Μία επαγγελματικού τύπου μηχανή με δυνατότητα να φορέσει native φακό που έχει κάποιος επαγγελματίας (π.χ. 500άρη prime) με μία μηχανή που έχει ανταυτού διάφορα καλούδια όπως ευρύτερη περιοχή autofocus.

Και εγώ μπορεί να τρέξω πιο γρήγορα στα πρώτα 10 μέτρα από ένα άλογο. Μετά?

Με μια δεύτερη ματιά , έχω την εντύπωση ότι ο φακός της canon δεν είναι stm, οπότε , φυσιολογικό το αποτέλεσμα

Καλησπέρα μια ερώτηση ... θέλω να τραβήξω video εχω πάνω τον Samyang 12mm , μεσημέρι με ήλιο στο βουνό ένα αγριογούρουνο μια μάνα με τα 6μικρά της , τι ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνω στη μηχανή?