Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω παντως την αγορασα πριν 13 μηνες στα 725 και μπορω να πω οτι δεν μετανιωσα, Ναι μεν θα ειχα γλυτωσει 130 αλλα την χαιρομαι εδω και ενα χρονο.

Εγω παντως την αγορασα πριν 13 μηνες στα 725 και μπορω να πω οτι δεν μετανιωσα, Ναι μεν θα ειχα γλυτωσει 130 αλλα την χαιρομαι εδω και ενα χρονο.

Ναι εντάξει αν δεν έχεις μηχανή να τραβήξεις και έχεις τα λεφτά δεν το συζητάμε. Όταν όμως ψάχνεις αναβάθμιση τα 130 είναι πολλά +20% της τρέχουσας τιμής.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

καμιά α6100 !! άνθρακας ο θησαυρός !! μόνο sony A7s2

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Tο έχει χαντακώσει απ' ό,τι φαίνεται το aps-c της η Sony, δεν την ενδιαφέρει καθόλου.

Όλο το ενδιαφέρον της το δίνει πλέον σε σώματα και φακούς ff.

Φάγαμε τρελό δούλεμα από τα sites, φακοί, α6100...

Εντάξει έχει καταντήσει γελοίο το όλο θέμα, ας μας πει η sony ότι τέρμα το aps-c για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε, εδώ και 1+ χρόνο δεν έχει βγάλει ούτε φακό ούτε μηχανή για το σύστημα, ενώ σε FF κάθε μήνα σχεδόν όλο κάτι βγάζει!!! κρίμα....

Εντάξει έχει καταντήσει γελοίο το όλο θέμα, ας μας πει η sony ότι τέρμα το aps-c για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε, εδώ και 1+ χρόνο δεν έχει βγάλει ούτε φακό ούτε μηχανή για το σύστημα, ενώ σε FF κάθε μήνα σχεδόν όλο κάτι βγάζει!!! κρίμα....

μα σας το λέει.. το ψιθυρίζει.. εσείς δεν ακούτε!!

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μέχρι να βγει, έχω αγοράσει και πουλήσει 2 μηχανές!

Πάμε για την τρίτη...

μα σας το λέει.. το ψιθυρίζει.. εσείς δεν ακούτε!!

Δεν έχεις και άδικο, προσωπικά μετά και από το σημερινό το πήρα απόφαση, προσωπικά δεν θέλω FF και ούτε θέλω τους πανάκριβους φακούς του FF της Sony (θέλω μόνο AF και δεν δουλεύω καθόλου σε manual), οπότε αν η sony δεν εξελίξει όπως πρέπει και όπως μπορεί το aps-c ε τότε δεν θα αργήσει και πολύ ο καιρός που θα τις κουνήσω μαντήλι....δόξα σι ο θεός υπάρχουν ένα σωρό μάρκες που στηρίζουν το σύστημά τους και το εξελίσσουν σιγά σιγά προσθέτοντας και φακούς......

Υ.Γ. πόσο καιρό ζητάμε έναν εξελιγμένο κιτ φακό σε σχέση με τον 16-50??? που είναι??? ενώ αντίθετα βγάζει με το κιλό φακούς σε FF...ε εντάξει ας κάτσει στο FF που θέλει και good luck....

Καιρό πριν το είχα πάρει απόφαση ότι δεν προωθεί πλέον το aps-c η Sony και πήγα στη Samsung NX1 + 16-50/2-2.8 + 45/1.8 + 50-150/2.8, κίνηση που με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.

Υψηλό το συνολικό κόστος βέβαια, ειδικά για δεύτερο σύστημα. Θα βόλευε aps-c Sony και διπλή χρήση των ff φακών που ήδη έχω, αλλά βαρέθηκα να περιμένω απροβλημάτιστο από υπερθέρμανση 4Κ και οθόνη αφής. Πήρα την NX1 και ησύχασα.

Σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής, παραπλήσια των α6000/α5100, πάλι Samsung θα επέλεγα, την NX500, έστω και χωρίς EVF. Αποζημιώνει η οθονάρα OLED αφής.

Καιρό πριν το είχα πάρει απόφαση ότι δεν προωθεί πλέον το aps-c η Sony και πήγα στη Samsung NX1 + 16-50/2-2.8 + 45/1.8 + 50-150/2.8, κίνηση που με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.

Υψηλό το συνολικό κόστος βέβαια, ειδικά για δεύτερο σύστημα. Θα βόλευε aps-c Sony και διπλή χρήση των ff φακών που ήδη έχω, αλλά βαρέθηκα να περιμένω απροβλημάτιστο από υπερθέρμανση 4Κ και οθόνη αφής. Πήρα την NX1 και ησύχασα.

Σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής, παραπλήσια των α6000/α5100, πάλι Samsung θα επέλεγα, την NX500, έστω και χωρίς EVF. Αποζημιώνει η οθονάρα OLED αφής.

Οπως τα λες είναι άλλα δυστυχώς θέλω σκόπευτρο...δεν ξαναγοράζω μηχανή χωρίς σκόπευτρο...είναι must για μένα όσο καλή οθόνη και αν έχει μια μηχανή....αν η nx500 είχε σκόπευτρο θα την είχα πάρει ήδη!!! Και αυτή η samsung πόσο δύσκολο είναι να βγάλει μια nx1 mini ή μια nx40 που να έχει τα καλούδια της nx500?? έλεος και με αυτήν....

H Samsung τουλάχιστον δίνει την επιλογή:

Θες βαρυφορτωμένο σώμα με όλα τα καλούδια (απροβλημάτιστο από υπερθέρμανση 4Κ, DIS, οθόνη αφής, 15fps, κτλ.); ΝΧ1
Θες μικρό σώμα, έστω και με crop στο 4Κ και χωρίς EVF; ΝΧ500

Θες γρήγορο ποιοτικό φακό κιτ; 16-50/2-2.8
Θες αργό αλλά καλό φακό κιτ; 16-50/3.5-5.6

Θες γρήγορο "70-200"; 50-150/2.8

Επιλογές που δυστυχώς δεν δίνει η Sony στο aps-c.

Συμφωνώ απόλυτα, ο διάδοχος της NX30 θα ήταν η λύση. Τι τροπή όμως θα έπαιρνε αυτή η συζήτηση αν η Samsung ξαφνικά ακολουθούσε το παράδειγμα της Sony και έβγαζε μια ff; Ενδεχόμενο που το θεωρώ πολύ δύσκολο γιατί δεν έχει καθόλου φακούς για ff. Μάλλον θα μείνει στο aps-c, μαζί με την Fujifilm. Ο χρόνος θα δείξει...

Η Samsung χρειάζεται μια NX500 με EVF σε στυλ X-E1. Η NΧ1 είναι too much για πολλούς