Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Με κλειστο το WiFi (airplane mode --> ON) βελτιωνεται η κατάσταση, αλλά γενικά ναι, είναι χαρακτηριστικό τους ότι πέφτει η μπαταρία ακόμα και όταν δεν τη χρησιμοποιείς.
Σπαστικό γιατί πρέπει να έχεις πάντα το νου σου πριν από εξόρμηση να έχεις τσεκάρει ότι η μπαταρία είναι γεμάτη.

Με κλειστο το WiFi (airplane mode --> ON) βελτιωνεται η κατάσταση, αλλά γενικά ναι, είναι χαρακτηριστικό τους ότι πέφτει η μπαταρία ακόμα και όταν δεν τη χρησιμοποιείς.
Σπαστικό γιατί πρέπει να έχεις πάντα το νου σου πριν από εξόρμηση να έχεις τσεκάρει ότι η μπαταρία είναι γεμάτη.

Η μονη λυση ειναι να βγαζεις την μπαταρια και να την τοποθετεις πτιν την εξορμηση.. Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω με 3 μπαταρίες σε οποιαδήποτε εξόρμηση ακόμα και με με ακραία κρύα εχω εξαντλήσει μόνο τις δυο. Χρησιμοποιώ όμως (λόγω πρεσβυωπίας και αντηλιάς) σχεδόν αποκλειστικά το σκόπευτρο και ελάχιστα την οθόνη.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω με 3 μπαταρίες σε οποιαδήποτε εξόρμηση ακόμα και με με ακραία κρύα εχω εξαντλήσει μόνο τις δυο. Χρησιμοποιώ όμως (λόγω πρεσβυωπίας και αντηλιάς) σχεδόν αποκλειστικά το σκόπευτρο και ελάχιστα την οθόνη.

Δεν έχει σχέση. Αν δεις το manual αναφέρει αντίθετα πως η οθόνη καταναλώνει λιγότερο από το EVF (σκόπευτρο).
Απλά τυχαίνει με βάση τη δική σου χρήση.
Όπως και να το κάνουμε, η διάρκεια της μπαταρίας στις mirrorless είναι αγκάθι. Ελπίζω κάποια στιγμή να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να υποστηρίζουν πιο ισχυρές μπαταρίες.

Επί την ευκαιρία, έχω ρωτήσει και πριν.
Έχει εντοπίσει κανείς battery grip από Ελλάδα για a6000;

Επειδή είμαι μάλλον κοντά στην α6000 ποια γρήγορη κάρτα μνήμης προτείνετε?
Για αυτή βρίσκω υψηλές ταχύτητες εγγραφής.

Sandisk Extreme Pro SDXC Class 10 / U3

Last edited:

Σίγουρη αγορά είναι η Sandisk Etreme Pro.

Αλλά μην τρελαίνεσαι τόσο με την ταχύτητα εγγραφής της κάρτας. Δεν θα σου επιτρέψει καλύτερο burst.
H διαφορά με ανταγωνιστική κάρτα θα είναι ότι όταν γεμίσει το buffer της α6000 (512MB) θα χρειαστεί 15 δευτερόλεπτα το άδειασμα του buffer στην κάρτα, ενώ με άλλη πιο αργή κάρτα θα χρειαστεί 14. Δεν νομίζω πως στην πράξη θα καταλάβεις τη διαφορά της ταχύτητας.
Στο βίντεο οποιαδήποτε SDXC κάρτα είναι υπεραρκετή για την α6000.

Στα ίδια λεφτά προτιμώ πάντα κάρτα 128gb παρά μία ελάχιστα πιο γρήγορη 64gb.

Εγω ειχα μια U-1 και στην Αρματα τις προαλλες ενω ειχα παρει θεση για τα πυροτεχνηματα με το που παω να τραβηξω video μου πεταξε ενα ωραιο μνμ οτι η καρτα δεν υποστηριζει το xavc codec

U1 μπορεί να ήταν, αλλά όχι και SDXC. To U1 δεν εξασφαλίζει τίποτε.

To XAVC-S επιβάλλει τη χρήση SDXC κάρτας, δηλαδή από 64GB και πάνω.

Και μόνο που είναι 64GB και πάνω η κάρτα, εξυπακούεται ότι είναι SDXC.
Αν είναι κάτω από 64GB τότε σίγουρα δεν είναι SDXC.
Άσχετα αν είναι U1. U1 υπάρχουν και SDHC κάρτες (δηλ. κάτω από 64GB).

Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Sdxc δεν ήταν , αλλά 16αρα sdhc , το u1 το ανέφερα γιατί πήγε το μυαλό μου ότι θα ήθελε u3 , αφού όμως δε παίζει ρόλο αυτό και το μόνο που χρειάζεται ειναι αύξηση στο capacity , τότε πάμε για μια απλή 64αρα ,

H μηχανή πριν βγάλει ένδειξη ασυμβατότητας το μόνο που έχει να κάνει είναι να τσεκάρει τη χωρητικότητα της κάρτας.
Αν αυτή είναι μικρότερη από 64GB, τότε βγάζει την ένδειξη ασυμβατότητας και δεν σου επιτρέπει να τραβήξεις σε XAVC-S.

Αυτό γίνεται γιατί οι κάρτες που έχουν προδιαγραφές ταχύτητας SDXC έχουν πάντα χωρητικότητα 64GB και πάνω.
Έτσι και για τη μηχανή είναι εύκολο να ελέγχει τη συμβατότητα, αλλά για τον αγοραστή είναι εύκολο να επιλέξει κάρτα για το XAVC-S, αφού το μόνο που έχει να προσέξει είναι η κάρτα να έχει χωρητικότητα 64GB ή και μεγαλύτερη.

SDXC > 64GB
SDHC < 64GB

Από κει κι έπειτα, είτε είναι U1 είτε U3 η προδιαγραφή της SDXC κάρτας που θα επιλέξουμε δεν επηρεάζεται η συμβατότητα με την α6000, αφού το bitrate της μηχανής καλύπτεται άνετα και από τις U1 SDXC κάρτες.

Σήμερα πήγα να πάρω μια μεταχειρισμένη α6000 για ένα mini upgrade αλλά διαπίστωσα ότι πάνω στον σένσορα είχε 3 κηλίδες, σαν να είχε κάποιο υγρό που είχε στεγνώσει, επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα καθαρισμού τελικά υπαναχώρησα διότι δεν μπορούσα να σκεφτώ αν θα χρειαστεί έξτρα κόστος από service.

Δοκίμασα το self cleaning εκείνη την στιγμή αλλά δεν είχε διαφορά.

Έπραξα καλά ?

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλησπερα παιδια, για να μην ψαχνω ολο το forum, οσoν αφορα για θηκουλα που να ειναι πρακτικη και μικρη που να παιρνει την καμερα με τον κιτ φακο (ή κανα μικρο prime) ποια θα προτεινατε? Σκεφτηκα προχειρα την Lowepro Compact Courier 70. Υπαρχει κατι αλλο ακομα μικροτερο και πρακτικο?
Επισης επειδη εχω και τον 55-210 λεω να παρω και αλλη μια πιο μεγαλη που να βαζω κι αλλα πραγματακια οπως εξωτ. φορτιστη, μπαταριες κανα φιλτρο κανα hood κλπ. Εκει εχουμε καμια προταση? Γιατι εχω 2 απο dslr γνησιες nikon αλλα παρα ειναι τεραστιες.

Last edited:

Δοκίμασα το self cleaning εκείνη την στιγμή αλλά δεν είχε διαφορά.
Έπραξα καλά ?

Φυσικά και καλά έκανες. Ας το αναλάμβανε ο πωλητής να καθαρίσει τον αισθητήρα, ώστε να είναι η μηχανή σε άριστη κατάσταση πριν την πώληση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπαρχει κατι αλλο ακομα μικροτερο και πρακτικο?

Ελαστικό neoprene case θα πρότεινα για την α6000 με τον κιτ φακό.
Προστατεύει τη μηχανή χωρίς να προσθέτει όγκο/βάρος. "Πετάς" τη μηχανή σε οποιαδήποτε μη φωτογραφική τσάντα δικιά σου ή της συνοδού σου και η μηχανή παραμένει προστατευμένη στην έξοδο ή στην εκδρομή σου.

Π.χ. http://www.ebay.com/itm/Black-Neopr...r-Sony-NEX-5T-5R-5N-A5000-A6000-/171556077947

Φυσικά και καλά έκανες. Ας το αναλάμβανε ο πωλητής να καθαρίσει τον αισθητήρα, ώστε να είναι η μηχανή σε άριστη κατάσταση πριν την πώληση.

Μπορεί να μην φαινόταν τίποτα στο τελικό αποτέλεσμα φωτογραφιών και βίντεο αλλά δεν ήθελα με τίποτα να το ρισκάρω, σωστός Γιάννη, ευχαριστώ

Μπορεί να μην φαινόταν τίποτα στο τελικό αποτέλεσμα φωτογραφιών και βίντεο αλλά δεν ήθελα με τίποτα να το ρισκάρω, σωστός Γιάννη, ευχαριστώ

Αυτη η αμελεια του πωλητη, εμενα θα με εβαζε σε υποψιες και για την γενικοτερη κατασταση της μηχανης, καθως δειχνει αδιαφορια.

Αυτη η αμελεια του πωλητη, εμενα θα με εβαζε σε υποψιες και για την γενικοτερη κατασταση της μηχανης, καθως δειχνει αδιαφορια.

Ήταν εξαιρετικά συνεννοήσιμος και ευγενικός κύριος, μου την έδωσε για πλήρη έλεγχο, είχε πολύ λίγες λήψεις (800), απλά θα έπρεπε σίγουρα να μου το αναφέρει στην αρχική μας συζήτηση, όταν το είπα δεν μου έδωσε κάποια διευκρινιστική απάντηση παρά μόνο ότι είχε βάλει/βγάλει τον φακό 1-2 φορές.

Από την εμπειρία που έχω στις συναλλαγές των αγγελιών και την εργασία μου κατάλαβα ότι σίγουρα το γνώριζε, ίσως είχε και άλλη αποτυχημένη πώληση από αυτό το θέμα και μόνο εκεί είδα μια μικρή αδιαφορία που με έπεισε ότι δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ.

Στο PC hardware έχω αρκετές γνώσεις για να τσεκάρω την λειτουργικότητα αλλά στις μηχανές είμαι noob ακόμα, μαθαίνω.