Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλά μπορεί ο άνθρωπος να ήταν άσχετος και να είχε λερωσει τον αισθητήρα και να μην το ήξερε καν. Δεν την αγοράζεις αλλά θα μπορούσες να τον συμβουλεψεις να πάει στο κατάστημα για καθαρισμό.

Καλά μπορεί ο άνθρωπος να ήταν άσχετος και να είχε λερωσει τον αισθητήρα και να μην το ήξερε καν. Δεν την αγοράζεις αλλά θα μπορούσες να τον συμβουλεψεις να πάει στο κατάστημα για καθαρισμό.

Με 1-2 φορές που μου είπε βάλε βγάλε τον φακό είναι δύσκολο πιστευώ να το καταφέρεις αυτό, όταν παίρνεις κάτι καινούριο το προσέχεις τουλάχιστον στην αρχή, ίσως όντως να ήταν τόσο αρχάριος που να προκάλεσε την ζημιά, μα δεν ξέρω και εγώ τι χρειάζεται ακριβώς για καθάρισμα (κοίτα το πρώτο post που ρωτάω αν έκανα καλά που δεν την πήρα), sorry που ξέφυγε το νήμα. :coool:

Υποψιάζομαι ότι στην Photoplusexpo στις 21 Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις φακών θα είναι αποκλειστικά full-frame.

Πολύ περιμέναμε , ώρα αποφάσεων... sony a6xxxx--> february 2016
http://www.sonyalpharumors.com/sr4-a6xxx-announcement-again-delayed-til-february-2016/

Εντάξει το θέμα με την Α6100 έχει γίνει ανέκδοτο....άλλα αναγκαστικά θα περιμένουμε....θα ήθελα να μεταπηδήσω σε άλλο σύστημα λόγω της απραξίας της Sony στο crop Format...άλλα δυστυχώς δεν μπορώ....καλός ή κακός η Sony A6000 είναι η μόνη μηχανή mirrorless στην αγορά που συνδιάζει πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας, πολύ καλό βίντεο, εξαιρετικό caf και tracking (must για μένα), σκόπευτρο, αξιοπρεπές grip, ενσωματωμένο flash, πολλές και χρήσιμες εφαρμογές μέσω play memories apps, και μικρό βάρος/όγκο με κόστος κάτω από 700 ευρώ....πολύ θα ήθελα να πάω αλλού άλλα δεν βρίσκω άλλη μηχανή που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω με κόστος 500-700 ευρώ.....αν έχετε καμιά ιδέα πολύ θα ήθελα να την ακούσω!!!!

Η όλη ιστορία με την a6100 και τους APS-C φακούς είναι σαν ένα deja vu με τη Nikon D400 και τους αντίστοιχους φακούς που δε βγήκαν ποτέ :p

Η όλη ιστορία με την a6100 και τους APS-C φακούς είναι σαν ένα deja vu με τη Nikon D400 και τους αντίστοιχους φακούς που δε βγήκαν ποτέ :p

Εμένα μου λες!!! Ειχα την D300 από το 2007 και την έδωσα το 2014 αφού απηύδησα με την Nikon....περίμενα και περίμενα και περίμενα!! Ε την έδωσα πήρα την D7100 και ενώ ήταν εξαιρετική μηχανή ποτέ δεν ένιωσα μαζί της όπως με την D300...βάλε στην εξίσωση ότι πλέον είχαμε και τις λιλιπούτιες mirrorless, βάλε ότι και λόγω παιδιών, ηλικίας κλπ. πλέον δεν μπορώ να κουβαλάω ένα κάρο θεόβαρους φακούς με τεράστια σώματα...ε κάπως έτσι οι Dslr είναι πλέον οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν για μένα....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δε σου λείπει στο βίντεο η οθόνη αφής της Α5100?

Μου λείπει και πολύ μάλιστα....άλλα μου λείπει και από την Α5100 το σκόπευτρο, η καλύτερη εργονομία της Α6000, τα περισσότερα κουμπιά και χειριστήρια και το καλύτερο grip της Α6000...οπότε συνολικά η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της Α6000...παλιότερα είχε και τους XAVC codecs που πλέον τους έχει και η Α6000....μόνο το σκόπευτρο είναι αρκετός λόγος να πάει κάποιος στην Α6000...δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που η Α5100 εσωτερικά είναι ίδια με την Α6000 σε πωλήσεις είναι πολύ ποιο χαμήλα....
Πάντως εξαιρετική μηχανή η Α5100 ειδικά αν την βρεις σε καλή τιμή!!! (να ναι καλά τα Black Fridays Του Amazon!!!)... να δούμε τι θα αγοράσουμε και φέτος!!!!

Εγώ δεν κατάλαβα τι σας λείπει από την α6000 και περιμένετε διακαώς τον αντικαταστάτη της.

Δεν εννοώ τι θα μπορούσε να έχει, ibis, 4K κτλ. αλλά τι σας εμποδίζει να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε ως έχει οι κάτοχοι, από τη στιγμή που δηλώνετε ικανοποιημένοι από τη μηχανή και πιστοί στη μάρκα.

Φεβρουάριο με Μάρτιο, δηλαδή 5-6 μήνες ακόμη για να προωθήσει τις FF όσο μπορεί.

Και πάλι δεν με πείθει, ίσως να μην βγει και τότε, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

καλυτερα (για μενα)... πεσανε πολλες αναβαθμισεις (και οχι μονο ) αυτο το καιρο .
Απο του χρονου βλεπουμε παλι. Μια χαρα ειμαι με την Α6000 ! :p

Εγώ δεν κατάλαβα τι σας λείπει από την α6000 και περιμένετε διακαώς τον αντικαταστάτη της.

Δεν εννοώ τι θα μπορούσε να έχει, ibis, 4K κτλ. αλλά τι σας εμποδίζει να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε ως έχει οι κάτοχοι, από τη στιγμή που δηλώνετε ικανοποιημένοι από τη μηχανή και πιστοί στη μάρκα.

Ουσιαστικά λίγα πράγματα, όσο είχα και την Nikon D7100 ήταν μια χαρά η A6000, απλά τώρα που την έδωσα υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα από την Α6000 και δεν τα έχω, ή πράγματα που θα ήθελα να βελτιωθούν. Δεν είναι κανένα dealbreaker απλά τα αναφέρω.
Καταρχάς δεν με νοιάζει το ibis (σχεδόν όλοι οι φακοί που έχω έχουν σταθεροποίηση), δεν με νοιάζει η αδιαβροχοποίηση και δεν με νοιάζει το 4κ. Καλό θα ήταν να τα έχει άλλα δεν με απασχολούν προς το παρών. Αυτά που θα ήθελα είναι τα εξής:

1) Λίγο μεγαλύτερο και κυρίως ποιο αναλυτικό σκόπευτρο. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό άλλα θα ήθελα να ήταν καλύτερο.
2) Οθόνη touch (έστω σαν της Α5100) και σε διαστάσεις όπως της rx10...επίσης να ήταν ποιο φωτεινή (της rx10 έχει σαφώς καλύτερη θέαση κάτω από τον ήλιο)...και ίσως και πλήρως σπαστή οθόνη
3) Καλύτερο ΑF το βράδυ που να εστιάζει σε -2EV...
4) Ισως λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής
5) Το trinavi της nex 7 και κάποιες διορθοσούλες στο πιάσιμο και την εργονομία
6) Θα ήθελα slow motion βίντεο που δεν έχει (έστω και σε 720p ή και ακόμα και σε vga) και το εφέ ''μινατούρα'' να δουλεύει και σε βίντεο
7) Χρειάζεται κάποιες αλλαγές και διορθώσεις στο μενού καθώς είναι λιγάκι μπλεγμένο και ίσως λίγο παλιομοδίτικο
8) Το ψηφιακό αλφάδι που είναι οεο????
9) Οι εφαρμογές Playmomories πρέπει να ξεκινάνε ποιο γρήγορα, αργούν αρκετά για τα δικά μου δεδομένα
10) Ταχύτητα λειτουργίας της μηχανής, δεν είναι κακή άλλα θα έπαιρνε ένα μικρό boost...η D7100 τα έκανε όλα σχεδόν ποιο γρήγορα
11) Κάπως καλύτερη μηχανή jpeg που ειδικά σε υψηλά iso τα κάνει λίγο μαντάρα
12) καλύτερη διάρκεια μπαταρίας
13) και τέλος γιατί όχι και δεύτερη κάρτα μνήμης

Αυτά από εμένα....όπως είπα τίποτα δεν είναι dealbreaker άλλα όλα μαζί και συνολικά θα την κάνανε πολύ καλύτερη και ποιο ολοκληρωμένη μηχανή για τα δικά μου δεδομένα.....

Ουσιαστικά λίγα πράγματα, όσο είχα και την Nikon D7100 ήταν μια χαρά η A6000, απλά τώρα που την έδωσα υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα από την Α6000 και δεν τα έχω, ή πράγματα που θα ήθελα να βελτιωθούν. Δεν είναι κανένα dealbreaker απλά τα αναφέρω.
Καταρχάς δεν με νοιάζει το ibis (σχεδόν όλοι οι φακοί που έχω έχουν σταθεροποίηση), δεν με νοιάζει η αδιαβροχοποίηση και δεν με νοιάζει το 4κ. Καλό θα ήταν να τα έχει άλλα δεν με απασχολούν προς το παρών. Αυτά που θα ήθελα είναι τα εξής:

1) Λίγο μεγαλύτερο και κυρίως ποιο αναλυτικό σκόπευτρο. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό άλλα θα ήθελα να ήταν καλύτερο.
2) Οθόνη touch (έστω σαν της Α5100) και σε διαστάσεις όπως της rx10...επίσης να ήταν ποιο φωτεινή (της rx10 έχει σαφώς καλύτερη θέαση κάτω από τον ήλιο)...και ίσως και πλήρως σπαστή οθόνη
3) Καλύτερο ΑF το βράδυ που να εστιάζει σε -2EV...
4) Ισως λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής
5) Το trinavi της nex 7 και κάποιες διορθοσούλες στο πιάσιμο και την εργονομία
6) Θα ήθελα slow motion βίντεο που δεν έχει (έστω και σε 720p ή και ακόμα και σε vga) και το εφέ ''μινατούρα'' να δουλεύει και σε βίντεο
7) Χρειάζεται κάποιες αλλαγές και διορθώσεις στο μενού καθώς είναι λιγάκι μπλεγμένο και ίσως λίγο παλιομοδίτικο
8) Το ψηφιακό αλφάδι που είναι οεο????
9) Οι εφαρμογές Playmomories πρέπει να ξεκινάνε ποιο γρήγορα, αργούν αρκετά για τα δικά μου δεδομένα
10) Ταχύτητα λειτουργίας της μηχανής, δεν είναι κακή άλλα θα έπαιρνε ένα μικρό boost...η D7100 τα έκανε όλα σχεδόν ποιο γρήγορα
11) Κάπως καλύτερη μηχανή jpeg που ειδικά σε υψηλά iso τα κάνει λίγο μαντάρα
12) καλύτερη διάρκεια μπαταρίας
13) και τέλος γιατί όχι και δεύτερη κάρτα μνήμης

Αυτά από εμένα....όπως είπα τίποτα δεν είναι dealbreaker άλλα όλα μαζί και συνολικά θα την κάνανε πολύ καλύτερη και ποιο ολοκληρωμένη μηχανή για τα δικά μου δεδομένα.....

Κατάλαβα, θες μια NX1 που να γράφει SONY και να κοστίζει 800 ! :award:

Κατάλαβα, θες μια NX1 που να γράφει SONY και να κοστίζει 800 ! :award:

Α οχι!!!χαχα,

Δεν με ενδιαφέρει το 4κ, δεν θέλω σώμα μαγνησίου με αδιαβροχοποίηση και σίγουρα θέλω ποιο μαζεμένο και ποιο ελαφρύ σώμα από ότι η nx1 (Ταβάνι τα 400 γρ. για το σώμα, η nx1 είναι 600 γρ+ και αρκετά μεγαλύτερη σε όγκο)....
Βασικά η nx500 αν είχε σκόπευτρο θα μου έκανε μια χαρά, απλά αυτός ο λόγος + του ότι δεν ξέρω τι θα γίνει γενικότερα με την samsung και κυρίως ότι έχει φύγει από την Ελλάδα με δυσκολεύει κάπως στο να επιλέξω μαι μηχανή samsung.... δεν μπορεί και αυτή να βγάλει μια Light έκδοση της nx1 όπως έκανε η fuji με την xt10?? Να την πει και αυτή nx10!!!!
Συνολικά πάντως μπορεί να βάλει αυτά που ζητάω η sony σε μια Α6100 με κόστος κάτω από 800 ευρώ εύκολα κιόλας άλλα δεν το κάνει δυστυχώς και μας ταλαιπωρεί.....

Α οχι!!!χαχα,

Εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει αλλά η sony έχει βάλει σε όλα τα νέα μοντέλα το 4k και θα το έχει και στην α6100 (με τι όριο και υπερθέρμανση ένας Θεός ξέρει), το μέγεθος και τα υπόλοιπα παίζονται.

Το ότι αναφέρεις ότι έφυγε η samsung από την Ελλάδα αλλά αγοράζεις Sony από το Amazon, δεν εχω λόγια!

Εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει αλλά η sony έχει βάλει σε όλα τα νέα μοντέλα το 4k και θα το έχει και στην α6100 (με τι όριο και υπερθέρμανση ένας Θεός ξέρει), το μέγεθος και τα υπόλοιπα παίζονται.

Το ότι αναφέρεις ότι έφυγε η samsung από την Ελλάδα αλλά αγοράζεις Sony από το Amazon, δεν εχω λόγια!

Νομίζω εκτός από την αγορά παίζει ρόλο κ το service...το όποιο service...

Λύστε μου μια απορία, η Sony επισκευάζει τις Α7 εδώ στην Ελλάδα; Ρωτάω γιατί διάβασα στο νήμα για τις Α7 ότι κάποιος που είχε πρόβλημα του την έστειλαν στην Πολωνία. Μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό μ' εκείνη την περίπτωση;

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Απ'οσο γνωριζω η sony Ελλαδας οτιδηποτε εχει σχεση με service φωτ. μηχ. τα στελνει ολα πολωνια.

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, το Amazon αν πάθει κάτι ή μηχανή σου μέσα στο χρόνο σου στέλνει καινούρια και στέλνεις την χαλασμένη πίσω ή αν προτιμάς τη στέλνεις πίσω και σου επιστρέφει τα χρήματα.