Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
Εγώ δεν κατάλαβα τι σας λείπει από την α6000 και περιμένετε διακαώς τον αντικαταστάτη της.
Δεν εννοώ τι θα μπορούσε να έχει, ibis, 4K κτλ. αλλά τι σας εμποδίζει να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε ως έχει οι κάτοχοι, από τη στιγμή που δηλώνετε ικανοποιημένοι από τη μηχανή και πιστοί στη μάρκα.
Ουσιαστικά λίγα πράγματα, όσο είχα και την Nikon D7100 ήταν μια χαρά η A6000, απλά τώρα που την έδωσα υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα από την Α6000 και δεν τα έχω, ή πράγματα που θα ήθελα να βελτιωθούν. Δεν είναι κανένα dealbreaker απλά τα αναφέρω.
Καταρχάς δεν με νοιάζει το ibis (σχεδόν όλοι οι φακοί που έχω έχουν σταθεροποίηση), δεν με νοιάζει η αδιαβροχοποίηση και δεν με νοιάζει το 4κ. Καλό θα ήταν να τα έχει άλλα δεν με απασχολούν προς το παρών. Αυτά που θα ήθελα είναι τα εξής:
1) Λίγο μεγαλύτερο και κυρίως ποιο αναλυτικό σκόπευτρο. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό άλλα θα ήθελα να ήταν καλύτερο.
2) Οθόνη touch (έστω σαν της Α5100) και σε διαστάσεις όπως της rx10...επίσης να ήταν ποιο φωτεινή (της rx10 έχει σαφώς καλύτερη θέαση κάτω από τον ήλιο)...και ίσως και πλήρως σπαστή οθόνη
3) Καλύτερο ΑF το βράδυ που να εστιάζει σε -2EV...
4) Ισως λίγο καλύτερη ποιότητα κατασκευής
5) Το trinavi της nex 7 και κάποιες διορθοσούλες στο πιάσιμο και την εργονομία
6) Θα ήθελα slow motion βίντεο που δεν έχει (έστω και σε 720p ή και ακόμα και σε vga) και το εφέ ''μινατούρα'' να δουλεύει και σε βίντεο
7) Χρειάζεται κάποιες αλλαγές και διορθώσεις στο μενού καθώς είναι λιγάκι μπλεγμένο και ίσως λίγο παλιομοδίτικο
8) Το ψηφιακό αλφάδι που είναι οεο????
9) Οι εφαρμογές Playmomories πρέπει να ξεκινάνε ποιο γρήγορα, αργούν αρκετά για τα δικά μου δεδομένα
10) Ταχύτητα λειτουργίας της μηχανής, δεν είναι κακή άλλα θα έπαιρνε ένα μικρό boost...η D7100 τα έκανε όλα σχεδόν ποιο γρήγορα
11) Κάπως καλύτερη μηχανή jpeg που ειδικά σε υψηλά iso τα κάνει λίγο μαντάρα
12) καλύτερη διάρκεια μπαταρίας
13) και τέλος γιατί όχι και δεύτερη κάρτα μνήμης
Αυτά από εμένα....όπως είπα τίποτα δεν είναι dealbreaker άλλα όλα μαζί και συνολικά θα την κάνανε πολύ καλύτερη και ποιο ολοκληρωμένη μηχανή για τα δικά μου δεδομένα.....